Mutfak alışverişi

Küçğk hesaplar bile çok farkettiriyor. Söylediklerinizi aklıma yazdım sağ olun
buzdolabım artı 5 gözlü derin dondurucumu yazdan tıka basa doldurdum kilerim de dolu nanemı bile kendim kuruttum 20 şişe domates çorbası yaptım .gene de yetmıyor hakkıyla beslenirsek.çocuğa balık yağı aldım 70 tl fiyatı .

Moral bozar bence sadece :halay:
Hmmm o zaman bulaşmim hiç. Markette harcanan paraya üzülmüyorum açıkçası ya. Çalışıyorsak yicez içicez evimizde meyvemiz kuruyemişimiz etimiz olacak bir zahmet. Bir de belki kazıklanıyorum ama yumurtanın mesela en pahalısını alırım organik bilmem ne yazan. Ama tutup salam sosis sokmam eve. Ketçap almam. Meyve suyu almam. Cips bisküvi neskafe vs almam. Zeytinyağımı gemlikten getirtirim. “Nispeten” sağlıklı olduğu sürece markete, boğaza gitsin mantığındayım :)

buzdolabım artı 5 gözlü derin dondurucumu yazdan tıka basa doldurdum kilerim de dolu nanemı bile kendim kuruttum 20 şişe domates çorbası yaptım .gene de yetmıyor hakkıyla beslenirsek.çocuğa balık yağı aldım 70 tl fiyatı .
Bana da annem yapmış 10 kavanoz verdi anca yetti bize geçen yıl. Ben bekarken 4 kişik ailemizde 30 şişe falan yapardı annem..
çokyi yapmışşınız kıştan dondurmak çok iyi oluyor

Hmmm o zaman bulaşmim hiç. Markette harcanan paraya üzülmüyorum açıkçası ya. Çalışıyorsak yicez içicez evimizde meyvemiz kuruyemişimiz etimiz olacak bir zahmet. Bir de belki kazıklanıyorum ama yumurtanın mesela en pahalısını alırım organik bilmem ne yazan. Ama tutup salam sosis sokmam eve. Ketçap almam. Meyve suyu almam. Cips bisküvi neskafe vs almam. Zeytinyağımı gemlikten getirtirim. “Nispeten” sağlıklı olduğu sürece markete, boğaza gitsin mantığındayım :)
Evet canım orası doğru. Napalım aç duramayacağımıza göre mecbur alıcaz :)

mutfak alisverisi hic bitmiyor : ( her gun markete gitmek gerekiyor nerdeyse. israf olmuyorsa elimizdede varsa cok sukur demek lazim...ama israf oluyorsa o kotu

Bizde sürekli haftalık alırız .sebzeyi meyveyi sayılı alırız market alışverişini ilk ay full yaparız eksik oluncada eşim tek gider alır ama yinede haftLık gidiyoruz abıur cubur yasak artık daha iyi oldu gibi

Ben boyle bir butcyi hic yapamadim. Cunku yemekten ksilmaz. Misal o hafta canimiz pahali seyler cekiyorsa o da alinir yani. Mutfak konusunda sinirimiz yok.

Bizde sürekli haftalık alırız .sebzeyi meyveyi sayılı alırız market alışverişini ilk ay full yaparız eksik oluncada eşim tek gider alır ama yinede haftLık gidiyoruz abıur cubur yasak artık daha iyi oldu gibi
O bile bayağı farkettirmiştir eminim ki

Market alışverişini internet üzeeinden aylık yapıyorum. Böylece markete girdiğimde aldığım ıvır zıvırı almamış oluyorum. Mutfak+temizlik aylık 350-400 lira.

Haftalık da 50-100 arası sebze mevye ıvır zıvır alışverişimiz oluyor. Yaklaşık 800-1000 arası yani.

Ama biz sağlıklı besleniyoruz. Et çok tüketmeyiz, onun yerine balık tercih ederiz. Genelde sebze yemeği yeriz. Paketli gıda almayız eve. Unlu mamül, tatlı çok nadir evde yaparım. Ekmeğimi genelde evde yaparım. Sağlıklı beslenmeye geçerseniz daha uygun bir bütçeniz olur bana kalırsa.

Son düzenleme:
Çocuğa herşeyin en iyisini alırım gıda olarak, kendimize orta halli uygun fiyatlı olanlardan. Aylık harcama olmuyor malesef gıda alışverişinde. Yada biz yapamıyoruz. Eksildikçe alıyoruz... ve malesef herşey o kadar pahalı ki çok rahat aylık 1500 tl gidiyordur

Besin kalemi çok cesitli seyleri kapsadigi icin illa ki hergun eksikler cikiyor.Kesin bir rakam olmasa da aşagi yukari bir tahmin yapilabilir.

Bogazdan kisilmaz evet,ama sağlikli beslenmek için kisilmaz...Sağlikli beslenmekte caninin her istedigini fazlaca yemek degildir.Aburcuburu, hamurişlerini, mecbur kalmiyorsaniz disardan yemek yemeyi pekala kisabilirsiniz.

Gereğinden fazla yemek yemekte bir israftir.

Market alışverişini internet üzeeinden aylık yapıyorum. Böylece markete girdiğimde aldığım ıvır zıvırı almamış oluyorum. Mutfak+temizlik aylık 350-400 lira.

Haftalık da 50-100 arası sebze mevye ıvır zıvır alışverişimiz oluyor. Yaklaşık 800-1000 arası yani.

Ama biz sağlıklı besleniyoruz. Et çok tüketmeyiz, onun yerine balık tercih ederiz. Genelde sebze yemeği yeriz. Paketli gıda almayız eve. Unlu mamül, tatlı çok nadir evde yaparım. Ekmeğimi genelde evde yaparım. Sağlıklı beslenmeye geçerseniz daha uygun bir bütçeniz olur bana kalırsa.
ohh mis gibiymis..bende isterdim boyle olmak..kalorisi az olan unlar bile varmis sanirim

Bence tasarruf zaten gidadan yapilabilir. Kiraydi faturaydi zaten kisamazsin. Kilik kiyafet vs ihtiyac olmadan almazsin. Ama gida surekli almak zorundasin ve giderleri dusurmek tasarruf saglar. Mesela haftalik yemek planlayin ona gore alisveris yapin, hicbisey ziyan olmasin.marketlerin indirimlerini takip edin, abur cubur almayin, atistirmalik havuc yiyin mesela. 1 kilo eti 2 yemeklik yerine 3 yemeklik kullanin. Yemeklerinizi fazla yapmayin cope gitmesin. Boyle seylere dikkat edince azalma oluyor mutlaka.

ohh mis gibiymis..bende isterdim boyle olmak..kalorisi az olan unlar bile varmis sanirim

Aslında zor değil bence daha kolay. Ekmek işin biraz abartısı ama hafta sonları yapabilirsiniz. Çok da lezzetli oluyor. Bize 2-3 gün gidiyor bir ekmek.

Yemek de tek çeşit sebze yemeği olduğu için hazrlık+pişirme yarım saat. Balık oldumu at fırına pişsin kendi zaten. Daha kolay ve zahmetsiz bence. Ama koca kişisinin bunu kabul etmesi lazım. Yoksa boşanmaya kadar gider mazallah :KK53:

Aslında zor değil bence daha kolay. Ekmek işin biraz abartısı ama hafta sonları yapabilirsiniz. Çok da lezzetli oluyor. Bize 2-3 gün gidiyor bir ekmek.

Yemek de tek çeşit sebze yemeği olduğu için hazrlık+pişirme yarım saat. Balık oldumu at fırına pişsin kendi zaten. Daha kolay ve zahmetsiz bence. Ama koca kişisinin bunu kabul etmesi lazım. Yoksa boşanmaya kadar gider mazallah :KK53:
bize uymaz bu mönü.eşim sabah kahvaltısında yarım sucuk 250 gram peynir 2 yumurta rahatlıkla yer de

bize uymaz bu mönü.eşim sabah kahvaltısında yarım sucuk 250 gram peynir 2 yumurta rahatlıkla yer de

Pek övünülecek bir şey değil aslında bu. Orta yaşta damarlarda birikecek yağlar, işlenmiş gıdaların kanserojen etkisi, kalp krizi ve beyin kanaması riski...

benimki yemek aramaz. zaten cocuklardan sonra ben kocaya endeksli yapmiyorum yemek asla. kendime bile yapmiyorum ozel nerdeyse. cocuklar ne yiyorsa onlara gore yemek yapiyorum. biri corba yer, digeri hamur isi sever, digeri pilavci makarnaci..hepsi ayri telden : ) bana 3 ogun salata ve sebze versen yemem demem o kadar severim. ekmegi nasil yapiyorsun tarif var mi : )

Pek övünülecek bir şey değil aslında bu. Orta yaşta damarlarda birikecek yağlar, işlenmiş gıdaların kanserojen etkisi, kalp krizi ve beyin kanaması riski...
yok yav ne övünmesi onlarca doktor yeme dedi 5 trn fazla diyetisyene gitti avuç avuç ilaç kullanıyor ama nafile yemek yemeyi çok sevıyor maalesef

Back
X