Mutfak alışverişi

Yapamıyoruz, yapana aşk olsun valla.
Toplu alışverişe çıkmıyoruz zaten. Dek geldikçe ihtiyaç oldukça alıyoruz ve yine bitmiyor eksikler.
Hep eksik var, çünkü düzenimiz yok.
Çok para harcıyoruz ama ortada yine birşey yok. İhtiyacımız dışında şeyler alıyoruz, bu konuda kızgınım eşime.
Mesela eşim farklı soslar, tropikal meyve, vs bu tarz ihtiyacımız dışı gıdaları çok alıyor. Kendini tutamıyor.

Bizde mutfağa çok harcıyoruz , çünkü eşimde bende sağlam yiyicileriz:halay: hergün mutfak için alışveriş oluyor, bir ara toplu alışverisi denedik ama olmadı:dondurma:

Yapamıyoruz, yapana aşk olsun valla.
Toplu alışverişe çıkmıyoruz zaten. Dek geldikçe ihtiyaç oldukça alıyoruz ve yine bitmiyor eksikler.
Hep eksik var, çünkü düzenimiz yok.
Çok para harcıyoruz ama ortada yine birşey yok. İhtiyacımız dışında şeyler alıyoruz, bu konuda kızgınım eşime.
Mesela eşim farklı soslar, tropikal meyve, vs bu tarz ihtiyacımız dışı gıdaları çok alıyor. Kendini tutamıyor.
Ben eşimi yalnız göndersem milyarlar harcayabilir alışverişte çok tehlikeli. Ben de çok kızıyorum ama hobi haline getirdi

Ben de parça parça alıyorum bittikçe ve böyle alınca ne harcadığını bilmiyorsun balık olsun tavuk olsun bunlar taze alınmalı oyuzden böyle oluyor 500-1000tl arasında değişiyor tahmini

Ben de aylığı geçtim haftalık bile yetmiyor bazen. İşten gelirken her gün uğrasam her gün alacak bir şey çıkıyor illa
Markete uğradığımız sürece ihtiyaç hep var. Bugün yürüyüşe çıkarken 30 tl aldım yanıma. Dönerken elma alalım elma bitmiş dedik markete bi girdik elma, ayva, ekmek, su, süt hop 30 tl oraya gitti :)))
Yanıma para almasaydım ya da elma almasaydım evdeki muzu ve portakalı tüketseydik 30 tl cepte kalcaktı :))

Markete uğradığımız sürece ihtiyaç hep var. Bugün yürüyüşe çıkarken 30 tl aldım yanıma. Dönerken elma alalım elma bitmiş dedik markete bi girdik elma, ayva, ekmek, su, süt hop 30 tl oraya gitti :)))
Yanıma para almasaydım ya da elma almasaydım evdeki muzu ve portakalı tüketseydik 30 tl cepte kalcaktı :))
Birkaç yıl önce 50 lirayla çıkardım pazara şimdi 100 liram uçup gidiyor anlamadan

Malesef öyle. Eşimle dışarı çıkınca büyük bir markete gitsek üç parça şey 100 tl oluveriyor. Haliyle aya vurunca çok fazla mutfak masrafı çıkıyor bizde
çocuk var mı peki yoksa hele bi olsun masrafı seyreyleyin siz.okuldan çıkışta her gun a ...1 markete uğrar mutlaka sütburger ve supriz yumurta alırız aktüellerden de oyuncak ıvır zıvır ne gelirse alır

Temizlikte söyle tasarruftum var .
Makineyi mutlaka dolduruyorum öyle calistiriyorum. Deterjanın iyisini alırım. Ama parlatıcı 3 harfli marketler varya ordan
Ahşap temizleyici onu bunu almam beyaz sirke kullanıyorum.
Çamaşır suyuda köpük olandan hem daha çok kullanıyorum.
Marketlerde indirimi takip ederim.
Domatesimi yazdan yaparım hal den alırım pazarda busene kg 5 tl 7 teydi. Halden 3 tl ye aldim
Yoğurdu mayalarım.
Anca bunlar iste

çocuk var mı peki yoksa hele bi olsun masrafı seyreyleyin siz.okuldan çıkışta her gun a ...1 markete uğrar mutlaka sütburger ve supriz yumurta alırız aktüellerden de oyuncak ıvır zıvır ne gelirse alır
En çok da ondan korkuyorum. Biz şimdiden böyleyiz çocuk olunca ekstra masraf masraf. Her konuda. İşte en azından bir haftalık düzene oturtmaya çalışıyorum ama sabit olan tek şey pazar alışverişim

Aman sütburger de yiyemiceksek neden yaşayalım. Yaşasın sütburger :D :KK200:

Temizlikte söyle tasarruftum var .
Makineyi mutlaka dolduruyorum öyle calistiriyorum. Deterjanın iyisini alırım. Ama parlatıcı 3 harfli marketler varya ordan
Ahşap temizleyici onu bunu almam beyaz sirke kullanıyorum.
Çamaşır suyuda köpük olandan hem daha çok kullanıyorum.
Marketlerde indirimi takip ederim.
Domatesimi yazdan yaparım hal den alırım pazarda busene kg 5 tl 7 teydi. Halden 3 tl ye aldim
Yoğurdu mayalarım.
Anca bunlar iste
Küçğk hesaplar bile çok farkettiriyor. Söylediklerinizi aklıma yazdım sağ olun

Bu ayın 15’inden diğer ayın 15’ine kadar tüm market fişlerini biriktirmeyi denicem. Bakalım bi naneye yarar mı :D

Ben eşimi yalnız göndersem milyarlar harcayabilir alışverişte çok tehlikeli. Ben de çok kızıyorum ama hobi haline getirdi
Aynen aynen, hobi gibi. :)
Ben onun aldıklarını görünce kızıyorum üzülüyorum. O kadar borcun içinde üstelik.
Belki eski kafalı diyenler olacaktır bana ama bunların yerine zeytinyağı deterjan alıp depolardım diyorum hep. :)

İlk defa bu ay toplu alışveriş yapma niyetimiz var vazgeçmezsek. Sağlam bir liste yapıp alışverişe çıkmayı planlıyorz.
Tabiki pazar ve et alışverişi hariç.
Her gün markete uğranır bİzde ve asla almak istediğimiZ şeyi alıp çıkmayız.illaki gereksiz şeyleri de alıyoruz.
Biraz israf da oluyor ona üzülüyorum.
Yoksa boğazdan kısmak imkansız evde iki çocuk var. Can boğazdan gelir diyerek çullanıyoruz mutfağa :)))

Aynen aynen, hobi gibi. :)
Ben onun aldıklarını görünce kızıyorum üzülüyorum. O kadar borcun içinde üstelik.
Belki eski kafalı diyenler olacaktır bana ama bunların yerine zeytinyağı deterjan alıp depolardım diyorum hep. :)
Ben de hep tereyağı alırdım bu saçma şeyler yerine diyorum :)))

En çok da ondan korkuyorum. Biz şimdiden böyleyiz çocuk olunca ekstra masraf masraf. Her konuda. İşte en azından bir haftalık düzene oturtmaya çalışıyorum ama sabit olan tek şey pazar alışverişim
çocuk olmadan birikim yapın hakkıyla çocuk büyütmek o kadar masraflı ki.yeme masrafı okul masrafı haftasonu avm de yeme içme sinema masrafı kitap oyuncak kıyafet msrafı.zeka ve kutu oyunlarının tanesi 120 130 tl .devlet okulunda bir de düşünün.okul çok yakın sadece okula bırakma alma benzin masrafı ayda 300

İlk defa bu ay toplu alışveriş yapma niyetimiz var vazgeçmezsek. Sağlam bir liste yapıp alışverişe çıkmayı planlıyorz.
Tabiki pazar ve et alışverişi hariç.
Her gün markete uğranır bİzde ve asla almak istediğimiZ şeyi alıp çıkmayız.illaki gereksiz şeyleri de alıyoruz.
Biraz israf da oluyor ona üzülüyorum.
Yoksa boğazdan kısmak imkansız evde iki çocuk var. Can boğazdan gelir diyerek çullanıyoruz mutfağa :)))
Haklısınız valla hadi bizde çocuklar yok yemek olmasa da ayarlıyoruz bir şeyler iki kişi de çocuk olunca evde olacak yemek mecbur masraflar artıyor

Back
X