Kızlar o kadar bunaldım ki anlatamam. Çok yoruldum gerçekten. Konu eşimin heeerr işime karışması. Gerçekten evdeki tüm işlere, mutfak düzenine vs her şeye karışır işten geldi mi müfettiş gibi buzdolabını kontrol eder eğer bozulmuş meyve sebze vs varsa benden hesap sorar falan filan…. Annesi de bu konuda çok şikayetçi benim işlerime burnunu sokuyor karışıyor kadın işine karışıyor derdi biz evlenmeden önce.
Gelelim bu akşamki asıl konuya; çok yakında kısmetse bebeğimin doğum günü ve normalde herhangi bir plan yapmamıştık çünkü yaşadığımız şehirde eşimin ablası dışında akrabamız yok. Bu nedenle ben yine de birkaç balon falan almıştım aile içi fotoğraf çekiliriz hatıra kalır diye. Sonra bugün eşimin ablası geldi ve işte doğum gününde ne yapacaksınız vs diye sordu ben bir şey yapmayacağız dedim, eşim ise “işte abla seni çağırırız diye düşündüm bide senin yakın arkadaşın olan x ablayı eşiyle beraber davet ederiz (eşim onun eşiyle çok iyi anlaşır, çok sever) diye düşündüm dedi. Bende şaşırdım çünkü bana bahsetmedi haberim yok. Bir de eşimin ablasının da doğum günü yakın bir tarihte bu nedenle eşim ablasına da sürpriz yapmak istemiş bu vesileyle, işte pastayı hem bebeğim hem ablası için yaptırmayı düşünmüş. Eşimin ablası da hiç gerek yok arkadaşım gelmez zaten işleri var, karcicegi nasıl istiyorsa siz öyle yapın annesinin gönlü olsun sen bu işlere karışma dedi eşime. Hatta eşimle beraber görüştüğümüz bir arkadaş grubumuz var eşlerimiz de arkadaş birbirleriyle, eşimin ablası onları davet edin güzel olur dedi. Benimde aklıma yattı açıkçası , eşleri hariç sadece kızları davet ederim kız kıza takılırız dedim. Eşim de o an heveslendi tamam olur pastayı nasıl yaptırayım vs diye sordu bende fark etmez falan dedim…
Birkaç saat sonra işte benim gönlüm yok gerek yok falan demeye başladı. Bende ama onlar beni her yere davet ediyorlar, bu şehirdeki tek arkadaşlarım onlar güzel olur beraber takılırız falan dedim. Eşim de işte illa gösteriş yapacaksın benim çok içime sinmedi benim planım ablamı davet etmekti vs dedi, bende aynen öyleymiş benim fikrimi almadan önce direkt ablana söyledin bende o esnada öğrendim tabi diye iğneleyici konuştum. Ablan fikrini söyledi arkadaşlarınızı davet edin dedi dedim, eşim de ama sen abla seninle kutlayalım deseydin belki tamam derdi ama sen demedin vs diye söylendi. Ben aşırı heveslendim kızlarla kutlamaya açıkçası, eşim de bunu görmesine rağmen böyle yapıyor üstüne çok konuştuk ama kısır döngü gibi bir sonuca varamadık. Arada tabi sen bilirsin istiyorsan kız arkadaşlarını davet et ama ben evde olmam sen onlarla kutlarsın artık diye söylendi en son yeter kes sesini kimseyi davet etmeyeceğim dedim daha da konuşmuyoruz.
Sürekli ne gerek var bir sürü masraf, işte işin gücün gösteriş şov diye söylendi başka bir şey bildiği yok zaten. Ne zaman birilerini eve davet etsem ne yapacağıma hep karışır, 4-5 çeşit bir şeyler hazırlamaya kalksam tepeme dikilir ne gerek var şova, iki çeşit yeter işte diye söylenmeye başlar.. oysaki gittiğim her davette 4-5 çeşit ikramlık oluyor herkeste olduğu gibi işte. Dedim ki onların eşleri karışmıyor çünkü bu kadın işi, sen neden burnunu sokuyorsun yeter diyorum ama anlayan yok. Konuşmuyoruz şu an. Haksız mıyım ya? Çok bunalttı beni