Mutfak alışverişi

benimki yemek aramaz. zaten cocuklardan sonra ben kocaya endeksli yapmiyorum yemek asla. kendime bile yapmiyorum ozel nerdeyse. cocuklar ne yiyorsa onlara gore yemek yapiyorum. biri corba yer, digeri hamur isi sever, digeri pilavci makarnaci..hepsi ayri telden : ) bana 3 ogun salata ve sebze versen yemem demem o kadar severim. ekmegi nasil yapiyorsun tarif var mi : )

Çocuk varsa ve alışkanlıklar farklıysa zor tabi.

Ekmek için: 1/2su bardağı ılık su
1/4su bardağı ılık süt
Çeyrek paket maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un.

Hamuru yoğurduktan sonra bir birbuçuk saat dinlendirip baton kek kalıbına koyup 200 derecede kabuğu kızarana kadar pişiriyorum. İçine ceviz, fındık vs aklına gelenleri koyabilirsin.

Çocuk varsa ve alışkanlıklar farklıysa zor tabi.

Ekmek için: 1/2su bardağı ılık su
1/4su bardağı ılık süt
Çeyrek paket maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un.

Hamuru yoğurduktan sonra bir birbuçuk saat dinlendirip baton kek kalıbına koyup 200 derecede kabuğu kızarana kadar pişiriyorum. İçine ceviz, fındık vs aklına gelenleri koyabilirsin.
bende bi kez ekmek yapmistim..ama nasil cok yediriyor evde yapilan ekmek..mis gibi tereyag sur ohh sicak sicak..iste orda kaybediyoruz zaten saglikli yeme isini :)

Hayırlı geceler herkese, alışveriş gerçekten hiç bitmiyor ve çok masraflı. İki kişiyiz, her hafta gidiyorum ben taze sebze, meyve için azar azar alıyorum ki kalıp çürümesin. Buzluğa et, tavuk koymam onu da haftalık alırım. Ama eşimi durduramıyorum markette ne görürse alıyor çocuk gibi:işsiz::KK43:

bende bi kez ekmek yapmistim..ama nasil cok yediriyor evde yapilan ekmek..mis gibi tereyag sur ohh sicak sicak..iste orda kaybediyoruz zaten saglikli yeme isini :)

Ahaha, aynen öyle valla. Kepekli ya da tam buğday unuyla yaparsan birazcıcık daha az zararlı olur en azından.

Ahaha, aynen öyle valla. Kepekli ya da tam buğday unuyla yaparsan birazcıcık daha az zararlı olur en azından.
sanirim bugday unu mu almisti esim ne..icinde boyle kahverengi biseler cikiyor. aslinda onlarla daha guzel oluyor lezzetide cok guzel oluyor. ama gel gorki veletler yemiyor. eliyorum hala icinde kaliyor. ama aklima iyi getirdin ondan yapayim yarin : )

Bugün aldıklarım pazardan

Turşu
Patates soğan pırasa , 1 kg hamsi , limon elma peynir 15 tl lik. Zeytin 12 tl yarim kilosu
Kabuska
100 tl gitti bunlara
Geçen sene 50 tl ye daha fazllasını alırdık

Daha fazla derken dünyayı alırdım. Gerçi bu hafta ihtiyacım çok yoktu ama nasıl ateş pahası 3 tane şeyle 100 tl puffff

Ben kışın domates salatalık biber hiçbir şey almam yazdan konserve yapıyorum yada buzluğa atarım tabi sebzeciyiz çok şükür birçoğunu kendimiz yetiştiriyoruz kışında ıspanak pırasa bunlarda bizde mevcut sadece meyvemiz var soğanımız kendimizden market alışverişi var ona da ayda 1 tl falan gidiyordur ama adan zye herseyide yiyemiyoruz boşuna çalışıyoz faturalar cep yakıyor

Kışlık ekmeğimiz de evde mevcut yumurtayı köy yumurtası alıyoruz marketten süt yoğurt almıyorum birde her ihtiyacın olduğunda markete girmemek gerekiyor toplu alışveriş daha mantıklı her girdiğinde gereksiz şeylere para harcıyorsun

Biz de 3 kişiyiz. 4 yaşında bir oğlum var. O yüzden herşeyi organik almaya calisiyorum. Mevsiminde meyve sebze alıyorum. Yazın kışlık hazırlık yapiyorum. Sağ olsun annem salçalı, konservelerimi, cevizimi tereyağ veriyor. Kurbandan et veriyor. Buna rağmen aylık 800-1000 tl mutfağa yarıyoruzdur. Tavuk almıyorum. Koy tavuğu bulursam. Balık kışın hafta da 1 mutlaka pişiririm. 2 gün sebze, 1 gün bakliyat, 1 gün karbonhidrat,1 gün et 1 gün de dışarda yiyoruz. Sebze yemeklerini bazen etli yapiyorum. Süt alıp yoğurdu kendim mayaliyorum. Pasta börek poğaça evde yapmaya calisiyorum. Oğlum seviyor cunku

ben tek yaşadığım ve öğrenci olduğum için elime ne zaman para geçerse o zaman alıyorum benimde hiç bütçe planlaması vs... huyum yoktur lükse düşkün olduğum için ve savurganımdır hemen bitiverir param. Ama ben almam gerekenleri kağıda yazıp ihtiyaç mı lüks mü ayırmayı düşünüyorum eğer lükse kaçarsa almayıp, ona vereceğim parayı yine verir gibi yapıp saklayacağım bu sayede ay sonu bu köşeye attığım paraları çıkarıp yine ihtiyaçlarımı alacağım. Ben toplu alışverişi daha uygun buluyorum dozunda para harcama nasıl yapılır bilen insanlar için fakat benim gibi savurgansan ihtiyacın oldukça (atıyorum kahvaltı saatinde markete çıkıp ne yiyeceksen, örneğin iki yumurta, iki domates vb. ) azar azar almak daha mantıklı. Toplu aldığımda bana uyguna gelmiyo çünkü alcağım şeyi bi kilo alcağıma üç kilo alıyorum hem yenmeden çürüyor hemde param erken bitmiş oluyo

Ben buzlukçuyum :D indirim takip ederim, uygun buldum mu çok alır buzluğa atarım. Aynı şekilde bakliyat vs gibi bozulmayan şeyleri de stoklarım. En son baktım yer yok artık dolaplarda ocak ayını satın almama ayı ilan ettim. Sıfır harcama olacak dedik, bebişin ihtiyaçları hariç tabiki. Başta baya zorlandık ama alıştık şu an. 18 günde 600 lira artık kenara. Yazdan limonata vardı eşime kola aldırmadım, tatlıyı evde yaptım, dışarıdan yemek söylemedik ve hep evdekileri yedik. Mesela turp var evde, normalde bozulur ama marul almadığımız için onu yedik. Ama tabi pazara ufakta olsa girdik. Kızıma çorbalık meyve falan ama onun ihtiyaçları konu dışı etmiştik zaten. Buzdolabı poşedi yerine saklama kabı, kağıt havlu yerine mutfak bezi kullandım. Suyu kettle yerine çok miktarda ocakta kaynattım. Bozulmaya yakın portakal kabuklarını rendeleyip buzluğa, suyunu sıkıp yine buzluğa attım. Eşim ciipssss ciiipsss diye halılarda yuvarlandı da aldırmadım :D leblebi yedi :D

Evdeki eksikleri liste yapıyoruz ve aylık alıyoruz.
İçecek, abur cubur, temel gıdalar hepsini bir defada alıyoruz ve stok yapıyoruz, maksimum 500 lira limit koyuyoruz.Sebze ve meyveyi de ay başı bu marketle alıyoruz sonra bittikçe pazardan alıyorum. Genelde etçiyiz zaten malesef.
Ay ortasında bile bitse fuzuli aldıklarımız sonra gidip almıyoruz keyfi olanları.
Markete çok acil birşey olmadıkça gitmiyoruz yani.
Pazar için ve dışarda yemek için de 300 ayırıyoruz.
Yeterli geliyor şuan 2 kişiyiz diye.

15’inden itibaren market fişlerini biriktirmeye başladım. Bakalım aylık ne harcıyormuşum.

Back
X