Mutfak alışverişi

feridexo

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
288
229
18
Merhaba kızlarr :KK200:

Ben evimizin genel giderleri konusunda bütçe ayırıyorum. Bunları planlayabiliyorum. Ama mutfak masrafımın ne kadar olduğunu genelde bilmiyorum.
Çok yoğun çalışıyorum ama yine de pazara çıkıyorum. Seviyorum sebze meyve pazarını. Haftalık pazara ayırdığım tutar üç aşağı beş yukarı aynı oluyor. Örneğin eşimle kararlaştırıp o hafta 3 çeşit meyve alıyoruz 3 sebze gibi. Ama bunun dışında et, market alışverişi sürekli yapıyorum mutfak için. En basitinden sürekli kahvaltılık almak gibi. Bunların hepsini bir anda toplu mu yapıyorsunuz mesela her ay?
Dondurucuda kıymam oluyor her zaman ya da köfte yapıyorum eve geç kaldığım günler için kızartmalık. Ama illa ki mutfak için sürekli bir market alışverişi oluyor bizim evde.
Sizin de böyle mi? Bu bütçeyi ve planlamayı nasıl yapıyorsunuz acaba?

Genel bi bütçe ayırmam pazarımı yaptıktan sonra kahvaltılıklarımı 1 er 2 şer kiloluk alıp sürekli markete gitme ihtiyacı pek hissetmem aldığınızın iki katı fazlası almayı deneyin

Genel bi bütçe ayırmam pazarımı yaptıktan sonra kahvaltılıklarımı 1 er 2 şer kiloluk alıp sürekli markete gitme ihtiyacı pek hissetmem aldığınızın iki katı fazlası almayı deneyin
Haklısınız parça parça alınca insanın gözüne daha çok harcama gibi geliyor.

Valla bitmeden bisey almıyorum ben. Abur cubur çok almam. Markette tasarruf hayal zaten fiyatlar ateş. 6.5 liraya aldığım salça 11.49 olmuş
Bakayım tasarruf eden varmıymış.
Ben bide büyük marketlerden alisveris yapmamaya çalışıyorum. Orda 200 tl den aza çıkamıyorum minimumda

Biz de sürekli markete uğrarız. Sürekli bir akış var şimdi mesela aklıma ilk gelen havuç yok evde. Yani bir yandan alırken bir yandan azalanlar tükeniyor.
Aylık alışveriş ben yapamam sanırım hem gerek de yok. Ama şu haftalık tek seferde alma işini oturtabilirsem sevinicem.

Haklısınız parça parça alınca insanın gözüne daha çok harcama gibi geliyor.
Kesinlikle zaten çürümeyen seyler peynir zeytin vs. Ben 3 hafta da bi Pazar bide ayda bir market alışverişi yaparım sürekli markete gitmek yorucu bence .. bide liste yapın bence bi aylık gidecek kadar yiyiminize göre

Bakın temizliği unutmuşum. Benim de üç aşağı beş yukarı böyle. Bana çok fazla geldi bu düşününce ama her şey de çok pahalılaştı artık
yarım kilo Siirt fıstığı 45 tl avm de yemek 2 kişi karın doymadan 52 tl nescafe 3lu6tl en ucuzundan sut ekmek 10 tl mantı 11 tl çocuğa çıkolata puding 18 tl bir kılo ıspanak 6 tl kıyma 48 tl sadece bugünkü gider .misafir gelse 3 katı en az

Valla bitmeden bisey almıyorum ben. Abur cubur çok almam. Markette tasarruf hayal zaten fiyatlar ateş. 6.5 liraya aldığım salça 11.49 olmuş
Bakayım tasarruf eden varmıymış.
Ben bide büyük marketlerden alisveris yapmamaya çalışıyorum. Orda 200 tl den aza çıkamıyorum minimumda
Malesef öyle. Eşimle dışarı çıkınca büyük bir markete gitsek üç parça şey 100 tl oluveriyor. Haliyle aya vurunca çok fazla mutfak masrafı çıkıyor bizde

yarım kilo Siirt fıstığı 45 tl avm de yemek 2 kişi karın doymadan 52 tl nescafe 3lu6tl en ucuzundan sut ekmek 10 tl mantı 11 tl çocuğa çıkolata puding 18 tl bir kılo ıspanak 6 tl kıyma 48 tl sadece bugünkü gider .misafir gelse 3 katı en az
Bizim yüksek harcamamızın çoğunluğu eşimin etçil olmasından kaynaklanıyor. Etten soğudum artık :110:

her hafta 100 lira para pazara gidiyor sonrası hep market.. aylık 1000-1500 arası boğazımıza gidiyor..

Maşallah maaşınız ne kadar? Ya da ne yiyip içiyorsunux?
herkesin yediği şeyler market indirimi takip edıyoruz çoğunlukla ama yetmıyor bile bu para bazen.3 kişi günde 5 muz rahatlıkla yıyor mesela çocuk 2 3 tane yer .ha günde 5 tl öğle yemeği parası verıyorum çocuğa haftanın 5 günü evden konulanı yemıyor o da ayrı para onu annem verıyor sağolsun

Biz de sürekli markete uğrarız. Sürekli bir akış var şimdi mesela aklıma ilk gelen havuç yok evde. Yani bir yandan alırken bir yandan azalanlar tükeniyor.
Aylık alışveriş ben yapamam sanırım hem gerek de yok. Ama şu haftalık tek seferde alma işini oturtabilirsem sevinicem.
Ben de aylığı geçtim haftalık bile yetmiyor bazen. İşten gelirken her gün uğrasam her gün alacak bir şey çıkıyor illa

Back
X