Eskiden çok değil ama ara ara deodorant falan kullanırdım ama şimdi en doğalı varken diğerlerini es geçiyorum artık. En azından içinde acaba zararlı bir şey var mı endişesi olmuyor.
Cildime de krem ihtiyacı olduğu zaman aloe vera adlı çiçeğimin jelini sürüyorum, çok güzel, gerginleştiriyor cildimi. Arkadaşıma da denettirdim o da çok memnun. Bu zamanda zararsız bir şey yok neredeyse o nedenle şüpheli şeylerden uzak kalmak daha güvenilir.
sende o kadar çok varken aza indirdiysen ben bir ümit belki köklerini kurutmayı başarabilirim. zaten kimyasala boğacam evi. ama o yavrulardan çok gördüm. artık mücadelem sonuç vermez ve onlar galip gelirse ilaçları kendime sıkarak evi onlara bırakacam. gerektiğinde pes etmeyi bilirim.
Vanilla Kıyamam sana yaaa, emin misin hamsmbicegi mi belki benzettin. ? Dön evine bence ya da taşıyın evi.
hamamböceği veya karafatma artık ikisinin farkı ne bilmiyorum ama bunlardan biriydi. simsiyah kocaman 6 veya daha fazla bacağı olan bir şey. aman ne de büyüktü öyle. yazarken bile tiksindim. Evi taşımak mümkün değil çünkü kiracı değil ev sahibiyiz. daha taşınalı bir kaç ay oldu. kendi evime gitmem de bin tane sıkıntı bayram geliyor zaten. bir de burada böcek görünce korktum şimdi evime giderim de böcek görürsem yalnız başıma iyice korkacam. ne burda durabiliyorum ne evime gitmeye cesaretim var. böceklerin en çok olduğu aylardayız. bir an önce kış gelse de mutlu günlerime kavuşsam.
Benim bildiğim ikisi aynı böcek. Kolay gelsin canım ya. Nemli yerleri seviyor bildiğim kadarıyla. İnatçı bir varlık. Senin evinde gormediysen yoktur. Her yerde olmuyor.
çok sağol canım. burası nemli bir yer zaten. ankarada nem yok ama o böceklerin anavatanı ankara olmalı. o kadar çok var ki. üstelik orada gördüklerim uçanlarından. zaten böcekler beni çok sever. nereye gidersem gideyim peşimdeler. nasıl bir çekim gücüm var anlamıyorum ki.
bende geldimarkadaşım hamam böceğiyle ,karafatma aynu kişiler.karafatma lakabı olur hamamböceğinin.arkadaşım bende arkandan buralara geldiğime göre demekki sadece böcekleri çekmiyorsun hadi yuvana dön bekliyorum
sarı böcek hangisi oluyor. ben evde turuncu küçük böcekler de gördüm onlar ne acaba. sarı görmedim hiç.
çok sağol canım. burası nemli bir yer zaten. ankarada nem yok ama o böceklerin anavatanı ankara olmalı. o kadar çok var ki. üstelik orada gördüklerim uçanlarından. zaten böcekler beni çok sever. nereye gidersem gideyim peşimdeler. nasıl bir çekim gücüm var anlamıyorum ki.
koca bir tabak pudra şekeri karbonat karışımı hazırladım onlara. tabak da köpük tabaklardan. afiyetle yesinler. ama karbonatta yemeklik karbonat yazıyor bize zarar vermeyen şey onlara nasıl zarar versin ki. karbonat yılnat diye bir marka pudra şekeri de dr. oetker. başka bir karbonat türü daha mı var acaba. etkili olanı o mudur. :44: iki yemek kaşığı karbonat iki yemek kaşığı da pudra şekeri koydum. her detayı da söylüyorum bir şeyi yanlış yaptıysam uyarın diye.
ben espri yapmıştım ama bilmeden gerçek bir noktaya değinmişim meğer. bu hamam böcekleri çok güçlü bir dna ya sahipmiş ve sıkılan kimyasala bağışıklık kazanıyormuş.başka sitelere de bakıyorum biri şöyle yazmış.
gemicilerin bu hayvanlarla mücadelesinde kullandığı yöntem ;haşlanmış patates ve borik asit karışımıyla hazırlanmış tuzaklardır.
daha öncede bahsettiğim gibi bu hayvanların karbonhidrata ihtiyaçları vardır , patatesleri suda hafif haşlayıp püre haline getirirler, bu püreye borik asit katarlar(beyaz toz şeklinde bir kimyasal , eczanelerden temin edebilirsiniz),daha sonra bu karışımı güzelce yoğurup , küçk yuvarlak top haline getirirler, bu karışımı böceklerin yuvalarına yakın yerlere diplere vs koyarlar böcekler bu borik asitli patetes tuzağını yuvalarına götürmek isterler ve yuvlarına götürdüklerinde yuvadaki bütün hamam böcekleri zehirlenip ölür...
en etkili ve kesin çözüm budur...
gemicilerin kullandığı diğer bir yöntem ise şudur;
geniş bir pet şişeyi 8(1lt veya 2 lt lik cola şişeleri olabilir) kesip geniş olan kısma sıvı yağ koyarlar(sıvı yağ hamam böceklerinin temel besin maddesidir) bu sıvı yağla dolu pet şişeyi gene böceklerin yuvasına yakın bir yere koyarlar, böcekler antenleri sayesinde bu sıvı yağı bulup şişenin çine girer fakat geri çıkamazlar çünkü ayakları yağlanıp kayacağından dolayı şişenin içinden geri çıkamayacaklardır ve sonuçta boğuşlarak öleceklerdir(yalnız şişenin boyu yüksek olmalı)
ve o şişe aylarca gemide o şekilde durur, aylar sonra gemiciler şişeyi kontrol etmek istediklerinde, ölü hamam böcekleriyle dolmuş bir pet şişeyle karşılaşırlar...
borik asit karışımını burada da biri önermişti. aman dikkat çok zehirli bir tozmuş. ve yuvalarına götürmeleri gerekiyormuş sanırım. bulamaz bu karışımı orda günlerce durursa kararıyor bi işe yaramıyor.
ayrıca en küçük deliklerden girebiliyomuş. haklıymışsınız tuvaletten de giriyormuş lağımlarda yaşıyormuş. kapıların arasındaki boşluklardan da geliyormuş. of of neler öğrendim okumaz olaydım iyice uyku tutmaz oldu gündüz de uyuyamayacam.
Bugün akşam altıda k-othrine ile evi köşe bucak ilaçladık. ev ıslandı resmen bol bol sıktım bütün köşe diplerine deliklere. fazla açık alanlara sıkmadım kedim için. bir yatak odasına sıkmadım oraya kedimi koydum. şimdi saat on iki oldu yani altı saat geçti ama hiç böcek ölüsü görmedik. nerede bunlar. :44:kedimi de şimdi çıkardım odadan bu saatten sonra bir şey olmaz herhalde.
merhaba arkadaşlar, şimdi oturduğum evime taşınalı bir kaç ay oldu. Allah'a şükür evimden çok memnunum ama bir sorunumuz var: kurtulamadığımız hamamböcekleri. onlardan kurtulmak için tablet ilaçlardan aldık ama kısmen azaldılar. bunlardan tamamen kurtulmanın bir yolunu bileniniz varsa yardım edin lütfen. çünkü bu böcekler evin her yerine giriyorlar. en kötüsü de tuvelete giden bir böcek bir bakıyorsunuz mutfağınızda çatal- kaşık - tabakların içinde! zaten en çok mutfağıma yer etmişler.sanki mutfak dolabının arkasında bir yerlere yuva yapmışlar ya da dışardan bir yerden mi geliyorlar nedir anlamadım gitti. ama artık kurtulmak istiyorum şu böceklerden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?