mutfağımdaki hamamböceklerinden kurtulmak için...

aloe vera 10 numaradır zaten ne güzel evet içindeki süt çok faydaıdır onun ...genelde kremlerde böle yapılıyor zaten

Vanilla Kıyamam sana yaaa, emin misin hamsmbicegi mi belki benzettin. ? Dön evine bence ya da taşıyın evi.

Vanilla Kıyamam sana yaaa, emin misin hamsmbicegi mi belki benzettin. ? Dön evine bence ya da taşıyın evi.

hamamböceği veya karafatma artık ikisinin farkı ne bilmiyorum ama bunlardan biriydi. simsiyah kocaman 6 veya daha fazla bacağı olan bir şey. aman ne de büyüktü öyle. yazarken bile tiksindim. Evi taşımak mümkün değil çünkü kiracı değil ev sahibiyiz. daha taşınalı bir kaç ay oldu. kendi evime gitmem de bin tane sıkıntı bayram geliyor zaten. bir de burada böcek görünce korktum şimdi evime giderim de böcek görürsem yalnız başıma iyice korkacam. ne burda durabiliyorum ne evime gitmeye cesaretim var. böceklerin en çok olduğu aylardayız. bir an önce kış gelse de mutlu günlerime kavuşsam.

Benim bildiğim ikisi aynı böcek. Kolay gelsin canım ya. Nemli yerleri seviyor bildiğim kadarıyla. İnatçı bir varlık. Senin evinde gormediysen yoktur. Her yerde olmuyor.

Benim bildiğim ikisi aynı böcek. Kolay gelsin canım ya. Nemli yerleri seviyor bildiğim kadarıyla. İnatçı bir varlık. Senin evinde gormediysen yoktur. Her yerde olmuyor.

çok sağol canım. burası nemli bir yer zaten. ankarada nem yok ama o böceklerin anavatanı ankara olmalı. o kadar çok var ki. üstelik orada gördüklerim uçanlarından. zaten böcekler beni çok sever. nereye gidersem gideyim peşimdeler. nasıl bir çekim gücüm var anlamıyorum ki.

bende geldimarkadaşım hamam böceğiyle ,karafatma aynu kişiler.karafatma lakabı olur hamamböceğinin.arkadaşım bende arkandan buralara geldiğime göre demekki sadece böcekleri çekmiyorsunhadi yuvana dön bekliyorum

Arkadaşlar burada yeniyım ve bu ılk mesajım herkeze selamlar saygılar sunuyorum hamam böceği zıkkımından ne kadar muzdarıp oldugumu sızler cok ıyı anlıyorsunuz ınanıyorum okadar ıgrenerek tarıf edıyorsunuzkı anlıyorum onu gordugum zaman Rabbimize tövbe haşa isyan derecesıne gelıyor belkı ama nıye yarattın sankı Yüce Mevlam dıyorum ablalarım psıkolok yegenlerımde oyle ama kımse benı bu tıksıntıden alıkoyamadı domuzun yanında bunada lanet edılseymıs ya falan dıye soylenıyorum bazen,, bır ucurumun kenarına benı goturseler ve uzerıme o boceklerden atsalar hıc dusunmem salisesinde atlarım:2: onlarla çok savaş verdık bu konuda ordunaryus sayılırız aılecek fakat hıc itimad etmedıgım şu raid ın ev gıbı ıcıne gırıyorlar ya tabletler var hanı ıcınde 6 tane mı ne cıkıyordu ıste onlardan evın herbıryanına koydum hıc ınanmayarak ote yandan ılaçlama sırketı arastırıyordum bu çakallar sersemlemeye basladı evın ortasında gunduz vaktı uyustular oylece kaçmadan sallana sallana yurur oldular durur oldular mala bagladılar olayı...derken bitti kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii benım evımdekıler belgesellıktı çekım ıcın film şirketı arıyordum kraliçe hamam bocegı ve ordusu idi antenler bacaklar iğğğğ anlatamıycam biyolojık silah yapıp bızım eve hormonuyla gondermısler gıbıydı ve bitti

tamam dönüyorum yuvama böceklerim de peşimden gelmese bari.

koca bir tabak pudra şekeri karbonat karışımı hazırladım onlara. tabak da köpük tabaklardan. afiyetle yesinler. ama karbonatta yemeklik karbonat yazıyor bize zarar vermeyen şey onlara nasıl zarar versin ki. karbonat yılnat diye bir marka pudra şekeri de dr. oetker. başka bir karbonat türü daha mı var acaba. etkili olanı o mudur. :44: iki yemek kaşığı karbonat iki yemek kaşığı da pudra şekeri koydum. her detayı da söylüyorum bir şeyi yanlış yaptıysam uyarın diye.

ben espri yapmıştım ama bilmeden gerçek bir noktaya değinmişim meğer. bu hamam böcekleri çok güçlü bir dna ya sahipmiş ve sıkılan kimyasala bağışıklık kazanıyormuş. başka sitelere de bakıyorum biri şöyle yazmış.

gemicilerin bu hayvanlarla mücadelesinde kullandığı yöntem ;haşlanmış patates ve borik asit karışımıyla hazırlanmış tuzaklardır.

daha öncede bahsettiğim gibi bu hayvanların karbonhidrata ihtiyaçları vardır , patatesleri suda hafif haşlayıp püre haline getirirler, bu püreye borik asit katarlar(beyaz toz şeklinde bir kimyasal , eczanelerden temin edebilirsiniz),daha sonra bu karışımı güzelce yoğurup , küçk yuvarlak top haline getirirler, bu karışımı böceklerin yuvalarına yakın yerlere diplere vs koyarlar böcekler bu borik asitli patetes tuzağını yuvalarına götürmek isterler ve yuvlarına götürdüklerinde yuvadaki bütün hamam böcekleri zehirlenip ölür...
en etkili ve kesin çözüm budur...

gemicilerin kullandığı diğer bir yöntem ise şudur;

geniş bir pet şişeyi 8(1lt veya 2 lt lik cola şişeleri olabilir) kesip geniş olan kısma sıvı yağ koyarlar(sıvı yağ hamam böceklerinin temel besin maddesidir) bu sıvı yağla dolu pet şişeyi gene böceklerin yuvasına yakın bir yere koyarlar, böcekler antenleri sayesinde bu sıvı yağı bulup şişenin çine girer fakat geri çıkamazlar çünkü ayakları yağlanıp kayacağından dolayı şişenin içinden geri çıkamayacaklardır ve sonuçta boğuşlarak öleceklerdir(yalnız şişenin boyu yüksek olmalı)

ve o şişe aylarca gemide o şekilde durur, aylar sonra gemiciler şişeyi kontrol etmek istediklerinde, ölü hamam böcekleriyle dolmuş bir pet şişeyle karşılaşırlar...

borik asit karışımını burada da biri önermişti. aman dikkat çok zehirli bir tozmuş. ve yuvalarına götürmeleri gerekiyormuş sanırım. bulamaz bu karışımı orda günlerce durursa kararıyor bi işe yaramıyor.

ayrıca en küçük deliklerden girebiliyomuş. haklıymışsınız tuvaletten de giriyormuş lağımlarda yaşıyormuş. kapıların arasındaki boşluklardan da geliyormuş. of of neler öğrendim okumaz olaydım iyice uyku tutmaz oldu gündüz de uyuyamayacam.

sarı böcek hangisi oluyor. ben evde turuncu küçük böcekler de gördüm onlar ne acaba. sarı görmedim hiç.

:) sarı derken kara böceklerden daha acık renk ıyyy..yazarken bıle huylanıyorum..
bunlar kalorıfer bocegıymışş...
cok cabuk yavruluyorlar..halen çabalıyoruz eskısı gıbı cok olamasada var..
evın ıcınde gordugumde söylenmeye başlıyorum şöyleki..
kurtulamadım sızden..yok edemedim sızlerı ufff ya uff vs diyerek konuşur oldum..
yanı ayrı cıns böcek bunlar ..bana gore kara böceklerden daha zor kurtulması..
umarım gun gelır yok oldular kurtulduk dıye yazabılırım yazabılırız...

Anvavatanları Ankara değildir emin ol,çünkü bizim burda sokağa çıkıyorsun adım attığın yer bunlarla dolu bazen yürürken eteğime dolaşıp üstüme çıkmasınlar diye etraflarından dolanıyorum, oturduğum semtte bu şehrin en güzel en temiz semtlerinden biri olmasına rağmen.

Farketmez ben de öyle rastgele aldım olacaktır inşallah.Canım bu yöntemi zaten güvenilir olduğu için tercih ediyoruz ya bize zararı yok ama onları yedikten sonra patlatıyor,kendilerinin ölülerini yiyen diğerleri de aynı şekilde yok oluyorlar.Ha içine sinmiyorsa Ekolojik Yaşam Uzmanı Ziraat Mühendisi Erkan Şamcı' dan dinleyebilirsin ben özellikle ondan duyunca aklıma yatmıştı.

Çok güzel şeyler paylaşmıssın canım.
Şimdi şu borik asitle haşlanmış patatesi yine Erkan Şamcı' dan duyup uygulamıştım ama bu yöntem ben de pek olmadı çünkü bu sıcak havalarda taş gibi oldukları için böcekler yiyemedi sanırım yuvalarına götüremediler.
Ama yağlı pet şişe işi çok mantıklı ve yine doğal bir yöntem.Bu işlem özellikle banyo ve tuvalette işe çok yarar çünkü karışımı banyo ve tuvalete koyunca nemlendikleri için bir işe yaramıyorlardı. Bunu deneyebilirim çok azarlarsa yine.

Bir de borik asit ( aynı zamanda boraks) çok zehirli olarak bilinir ama sanıldığı gibi çok tehlikeli değil çünkü Erkan Şamcı doğal bulaşık ve çamaşır makinesi detarjanı yaptığında boraks kullanıyor. Amerika' da ameliyathanelerin temizliğinde de daha sağlıklı ve güvenilir olduğu için hep bu madde tercih edilir.

kızlaar böcekler konusunda master yaptık resmen

ben o tableerden almıştım bir kutu işe yaramadı 2 kutu aldı işe yaradı 1 aydır görmüyordum işte bir tane daha gördüm oda ölmüş semelenmiş sallanıyordu biyerde.....bir kere daha görürsem karbonatlı karışımdan yapıcigimmmmmmmm

nefret geldıya yürüdükleri yeri siliyorum durmadan pisikoloji kalmadıya

Bugün akşam altıda k-othrine ile evi köşe bucak ilaçladık. ev ıslandı resmen bol bol sıktım bütün köşe diplerine deliklere. fazla açık alanlara sıkmadım kedim için. bir yatak odasına sıkmadım oraya kedimi koydum. şimdi saat on iki oldu yani altı saat geçti ama hiç böcek ölüsü görmedik. nerede bunlar. :44:kedimi de şimdi çıkardım odadan bu saatten sonra bir şey olmaz herhalde.

canım msj kutun dolmus .

geçen seneye kadar aynı sorunlar senelerdir boğuştum, denemediğim ilaç kalmadı, kaç kez ilaçlama şirketinden geldiler ama çözüm olmadı, kurtulamadım bu böceklerden.. ta ki aktardan bir ilaç alana kadar, adama derdimi anlattım bana kutusunda FOVAL HAMAMBÖCEĞİ JELİ yazan bir ilaç verene kadar, bu ilaç şırınganın içinde.. mutfakta çıkar genelde hamamböcekleri, dolaşabileceği heryere minik minik sürün, sadece mutfağa değil odalarada sürmeyi unutmayın.. 1 hafta içinde kurtulacaksınız size garanti verebilirim.. böcekler o ilacın kokusundan dolayı ya kaçıyorlar yada yuvalarında ölüyorlar, bunu bilemiyorum çünkü ölülerini görmüyorsunuz :))) fiyatı 15-20 tl arasında, deneyin birşek kaybetmiceksiniz hatta bana dua edeceksiniz :)

Arkadaşlar geçen seneye kadar aynı sorunlar senelerdir boğuştum, denemediğim ilaç kalmadı, kaç kez ilaçlama şirketinden geldiler ama çözüm olmadı, kurtulamadım bu böceklerden.. ta ki aktardan bir ilaç alana kadar, adama derdimi anlattım bana kutusunda FOVAL HAMAMBÖCEĞİ JELİ yazan bir ilaç verene kadar, bu ilaç şırınganın içinde.. mutfakta çıkar genelde hamamböcekleri, dolaşabileceği heryere minik minik sürün, sadece mutfağa değil odalarada sürmeyi unutmayın.. 1 hafta içinde kurtulacaksınız size garanti verebilirim.. böcekler o ilacın kokusundan dolayı ya kaçıyorlar yada yuvalarında ölüyorlar, bunu bilemiyorum çünkü ölülerini görmüyorsunuz :))) fiyatı 15-20 tl arasında, deneyin birşek kaybetmiceksiniz hatta bana dua edeceksiniz :)

Merhaba benim evimde de vardı kızım küçük olduğu için daha çok tedirgin oluyordum.Malüm kanalizasyondan gelip her tarafı mikrop saçıyorlar.Bir sürü ilaçlama firması var ,hangisine güveneceğimi hangi kimyasalı kullandıklarını bilmiyordum.Araştırarak bir tanesini çağırdım ve çok şükür kurtuldum.Hem jel hem sıvı ilaçlama yaptılar.Uygulamaya gelen gerçekten konusunda uzman biriydi aklımdaki tüm sorulara net cevaplar verdi.Artık kurtuldum YAŞASIN

Merhaba Arkadaşlar,

1 senedir oturduğum ev hamam böceği doluydu. bir sabah yüzümde gezen bir hamam böceğiyle uyandım. resmen psikolojim bozuldu bu evde, geceleri gergin uyuyorum. odamın ışığını açık bırakarak uyuyorum, ışığı sevmiyorlar, gelmesinler diye. banyo, lavabo, mutfak giderlerini kapalı tutun. şu küçük delikli giderlerden takın. havalandırma ve baca boşluklarını sıkı sıkı kapatın. çünkü 1,5 milimetre gibi bir açıklıktan büyükleri bile rahatça geçebiliyor. ona göre kapatabildiğiniz her yeri kapatın. bir de mutfak dolaplarının altından geliyorlar, borulardan, aradaki çatlaklardan. ben kiracı olduğum için dolapları kırdırıp boşlukları doldurup yeniden dolap yaptırmak istemiyorum. yukarıda yazdığınız yöntemlerin tamamına yakınını denedim. çözüm olmuyor. ilaçlar bir müddet uzak tutuyor sadece. bir de ben cenazelerini görmekten de hoşlanmıyorum. yani amacım onları öldürmek değil. ölüleri toplamak da beni strese sokuyor.

"ultrasonik böcek kovucu" kullanıyorum. birinin tavsiyesiyle aldım. internetten araştırabilirsiniz. gerçekten çok işe yarıyor bu cihazlar. ölüsü dirisi hiç biri yok. metrekareye göre değişiyor cihaz. ben 60 metrekarede etkili olan bir cihaza 30-35 lira verdim. evi ilaçlatmaya yaptığım harcamalarsa paha biçilemez. kullanın, çok dua edeceksiniz bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…