mutfağımdaki hamamböceklerinden kurtulmak için...

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
merhaba arkadaşlar, şimdi oturduğum evime taşınalı bir kaç ay oldu. Allah'a şükür evimden çok memnunum ama bir sorunumuz var: kurtulamadığımız hamamböcekleri. onlardan kurtulmak için tablet ilaçlardan aldık ama kısmen azaldılar. bunlardan tamamen kurtulmanın bir yolunu bileniniz varsa yardım edin lütfen. çünkü bu böcekler evin her yerine giriyorlar. en kötüsü de tuvelete giden bir böcek bir bakıyorsunuz mutfağınızda çatal- kaşık - tabakların içinde! zaten en çok mutfağıma yer etmişler.sanki mutfak dolabının arkasında bir yerlere yuva yapmışlar ya da dışardan bir yerden mi geliyorlar nedir anlamadım gitti. ama artık kurtulmak istiyorum şu böceklerden...

Son düzenleme:
ayy bu çok feci bir sorun cnm ya annemde de oluyordu böyle, onun komşuları da aynı dertten şikayetçiydi. onlar anlaşıp bi ilaçlama şirketi tuttular ve bütün apartmanı komple ilaçlattılar bundan 3 yıl önce filandı, daire başı 25 lira verdiler 8 dairelik apartmanda. ama kesin çözüm oldu, birdaha da olmadı sen de böyle bi ilaçlama şirketi filan bulabilirsin.

canım ben lojmanda kalıyorum bizim binada komşuluk sıfır. onların evinde var mı yok mu böyle bir sorun onu bile bilmiyorum.evet ilaçlama şirketi ile anlaşıp bu işi tamamen çözmek mantıklı ama evimi bir kaç günlüğüne bırakıp gitmem lazım bir yerlere, bunu yapmamız zor olur şimdi bir de küçük kızım var .başka yolu yok mudur acaba ya?

mutfağında hamamböceği olan tek ben miyim yaaaa? kendi derdimin çaresini ben bulucam galiba kimse bir şey demedi, demiyooo:44:

bu hamamböceklerinin sevmediği bir bitki yok mudur acaba?

yaz başında benim evde neredeyse her gün kocaman böcekler çıkıyordu, psikolojim bozulmuştu resmen. ilaçlama yaptırdım bir süre daha devam eder kesilir dendi ama kesilmedi. en sonunda kendim gidip jel ilaç aldım, max force. evdeki tüm prvazlara, kapı kenarlarına, pencere kenarlarına, dolap- çekmece içlerine 3er m arayla sürdüm, birkaç gün ölü buldum. sonra bir daha hiç çıkmadı. inşallah da çıkmaz. dediğim ilacı internet üzerinden alabiliyorsun, google'dan bak derim. geçmiş olsun

bu arada artık ilaçlamadan sonra evi terk etmeniz gerekmiyor. 2 saat çıkıyorsunuz sonra havalandırıyorsunuz o kadar, sprey ilaç kullanıldıysa. jel ilaç da hayatınıza normal devam edebilirsiniz.

ayyy inanmıyorum sizde yasadınız mı öle seyler yaa sormayın bende yeni evliiyim ilk zamanlar mutfak, odalar ama özellikle mutfak karınca kaynıyordu uyuz oluyodum ne yapıcagımı da bilemiodum.tezgah dolaplar falan gördükçe tuhaf oluyodum eşim bi ilac getirdi adını unuttum işe yaradı ancak bu seferde her yerden karınca ölüüsü topladım.şimdi yok çok şükür tek tük bazen havalar sogudu belki de ondan azalmıstır.yaz gelince ckmazlar umarım (

zakkum bitkisinin etkili olduğunu duymuştum
bi de okaliptus yağı
yumurtlamalarını da baldıran otu engelliyor bi araştır istersen

eğer bu dediğin karafatma denilen böceklerse bende de oluyordu daha önceleri. ben eczaneden toz halinde borik asit aldım. bir veya iki tane patatesi haşlayıp iyice ezdim biraz da süt damlattım kokusu olsun diye patatesi borik asitle iyice karıştırıp minik minik köfteler haline getirip çocukların ulaşamayacağı ama böceklerin yoğun olarak çıktığı dolap arkası gibi yerlere koydum. bir süre sonra kayboldular. kaç senedir hiç görmedim. ama bu sene nerden geldiyse şu sarı böceklerden peydah oldu birkaç tane. şimdi onlar için de denemek istiyorum. inşallah onlar için de işe yarar.

Canım yaza kadar benim evimde de vardı.Bende lojmanda oturuyorum mutfağımda oluyordu ve karanlıkta geziyorlar ışığı açınca hemen kaçışıyorlardı.Başta bir ilaç sıktı eşim olmadı.Sonra veterinerden suya katılan bir ilaç aldık biraz etkili bir ilaçmış ama.Şükür şimdi yok ama sıcaktan oluyor yani inşallah bir daha olmaz.İlacın adını hatırlamıyor eşim ama veterinere sor bir istersen

önerileriniz için teşekkürler. kurtulmak için bayağı alternatif yol bulduk sonunda

canım duvar köşelerine çamaşır suyu dök....

canım sadece ilk yazdığını okudum çözüm buldunmu bilmiyorum ama ben yinede yazmak istedim

benimde bundan 4 sene önce vardı problemim yeni evlenmiştim ve mikrodalganın içinden bile çıkar olmuştu çalıştığı haldehemde...

ve ben çok tiksinirim evde hiç bişi yiyemez olduk herşeyi denedim küçük o tabletler falan(çok olduğu için çözüm getirmedi)

öğrendimki bunlar çok güçlülermiş ölmezmiş hemen neyse en son bir ilaçlama şirketi ile görüştüm tüm evi ilaçlattım hamam böceği için

adam evin köşelerine lavabo içine altın asıktı bana az gibi geldi ve adam dediki bunalr bir yerden çıkarlar hem aynı yere dönerler ben

inanmadım sanrım param yanacak diye beklerken geçektente ertesi gün mutfaktaki lavabonun altı ölüleri ile doludu ve başka yerde yoktu

bi rafta ordan ölüleri gördüm ve bitti ve 4 senedir hiç görmedim

bende de aynı sorun var ilaçlattım 3-4 ay yoktu,tekrar çıktılar. bıktım artık ya.

yazılanların çoğunu da denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…