ben espri yapmıştım ama bilmeden gerçek bir noktaya değinmişim meğer. bu hamam böcekleri çok güçlü bir dna ya sahipmiş ve sıkılan kimyasala bağışıklık kazanıyormuş.

başka sitelere de bakıyorum biri şöyle yazmış.
gemicilerin bu hayvanlarla mücadelesinde kullandığı yöntem ;haşlanmış patates ve borik asit karışımıyla hazırlanmış tuzaklardır.
daha öncede bahsettiğim gibi bu hayvanların karbonhidrata ihtiyaçları vardır , patatesleri suda hafif haşlayıp püre haline getirirler, bu püreye borik asit katarlar(beyaz toz şeklinde bir kimyasal , eczanelerden temin edebilirsiniz),daha sonra bu karışımı güzelce yoğurup , küçk yuvarlak top haline getirirler, bu karışımı böceklerin yuvalarına yakın yerlere diplere vs koyarlar böcekler bu borik asitli patetes tuzağını yuvalarına götürmek isterler ve yuvlarına götürdüklerinde yuvadaki bütün hamam böcekleri zehirlenip ölür...
en etkili ve kesin çözüm budur...
gemicilerin kullandığı diğer bir yöntem ise şudur;
geniş bir pet şişeyi 8(1lt veya 2 lt lik cola şişeleri olabilir) kesip geniş olan kısma sıvı yağ koyarlar(sıvı yağ hamam böceklerinin temel besin maddesidir) bu sıvı yağla dolu pet şişeyi gene böceklerin yuvasına yakın bir yere koyarlar, böcekler antenleri sayesinde bu sıvı yağı bulup şişenin çine girer fakat geri çıkamazlar çünkü ayakları yağlanıp kayacağından dolayı şişenin içinden geri çıkamayacaklardır ve sonuçta boğuşlarak öleceklerdir(yalnız şişenin boyu yüksek olmalı)
ve o şişe aylarca gemide o şekilde durur, aylar sonra gemiciler şişeyi kontrol etmek istediklerinde, ölü hamam böcekleriyle dolmuş bir pet şişeyle karşılaşırlar...
borik asit karışımını burada da biri önermişti. aman dikkat çok zehirli bir tozmuş. ve yuvalarına götürmeleri gerekiyormuş sanırım. bulamaz bu karışımı orda günlerce durursa kararıyor bi işe yaramıyor.
ayrıca en küçük deliklerden girebiliyomuş. haklıymışsınız tuvaletten de giriyormuş lağımlarda yaşıyormuş. kapıların arasındaki boşluklardan da geliyormuş. of of neler öğrendim okumaz olaydım iyice uyku tutmaz oldu gündüz de uyuyamayacam.