mutfağımdaki hamamböceklerinden kurtulmak için...

1. yöntem detan maxi çok işe yarıyor evin köşelerine duvar diplerine kapı girişlerine sıkın evi sildikçe tekrarlayın ilaçlamayı içindeki mikro partiküller geçtikleri yerlerde ayakların yapışıyor yuvalarına gittiklerinde 12 ila 24 saat içinde hepsi ölüyor geriye sadece yumurtaları ve onlardan çıkacak olanlar kalıyor onlar da aynı şekilde çıktıktan sonra ölüyorlar
2. yöntem köşelere dolap işlerine 1 kap içine koyarak da olabilir karbonatla pudra şekeri karıştırıp koyuyorsunuz yediklerinde patlayarak ölüyorlar gülbende ziraat mühendisi söylemişti
geçmiş olsun...:34:

1. yöntem detan maxi çok işe yarıyor evin köşelerine duvar diplerine kapı girişlerine sıkın evi sildikçe tekrarlayın ilaçlamayı içindeki mikro partiküller geçtikleri yerlerde ayakların yapışıyor yuvalarına gittiklerinde 12 ila 24 saat içinde hepsi ölüyor geriye sadece yumurtaları ve onlardan çıkacak olanlar kalıyor onlar da aynı şekilde çıktıktan sonra ölüyorlar
2. yöntem köşelere dolap işlerine 1 kap içine koyarak da olabilir karbonatla pudra şekeri karıştırıp koyuyorsunuz yediklerinde patlayarak ölüyorlar gülbende ziraat mühendisi söylemişti
geçmiş olsun...:34:

sağol canım ya karbonat ve pudra şekeri her evde bulunabilen ve kimseye zararı olmayan şeyler.

Benim en büyük korkumdur eski evimde sokakta kaldırımda olurdu geceleri çığlık çığlığa geçerdim o kaldırımdan eve dönerken..

Dayanamıyorum bu konuda aşırı titizim yeni evime taşınalı 2 sene olacak ev tertemizdi ama ben yine de evi ilaçlattım çok şükür bişey yok olmaz da inşallah evde görürsem kafayı yerim gibime geliyor...
Bir de detan maxi gerçekten süper bi ilaç.,

Bu evin da yine dışarsında apartmanın önünde geceleri 2-3 tane olurdu bazen ben yine çığlıklar tabi :1: sırf apartman için gittim aldım çok şükür yoklar...Iyyyy nefretttt ediyorumm...İğreniyorum,tiksiniyorum...

canım bocek ılaçları varya raid in.ben ondan kullandım bı yere gıtcegımız zaman esımle ılaçlıyoduk evın heryerını kçşe bucagı. geldıgımızde bakıyoduk ölük bocekler yerde. çok işe yaradı ve bıttıler cok sukur . dene bence. çok pis bocekler cunku. :47:

canım bocek ılaçları varya raid in.ben ondan kullandım bı yere gıtcegımız zaman esımle ılaçlıyoduk evın heryerını kçşe bucagı. geldıgımızde bakıyoduk ölük bocekler yerde. çok işe yaradı ve bıttıler cok sukur . dene bence. çok pis bocekler cunku. :47:

Evet canım haklısın gerçekten insanı çok tiksindiriyor bu varlıklar.:41:

Eczanelerde tarım illacı satılıyor konsantre bir ilaç.pompada alıyorsun pompanın içine biraz döküp su ile karıştırıp kıyı köşe heryere püskürtüyorsun..bende bayağı işe yaradı..birde böyle dene derim.olmadı eve ilaç şirketini çağırırsın..evi bir kaç saatliğine terkedersin.eskisi gibi değil artık..

ben terebentin sürülmesinin kesin çözüm olduğunu biliyorum, dolaplara , köşe bucaklara falan işte geçtikleri yerlere sürüyosun... bi daha gelmiyolar...

terebentin galiba yağ mı ne, aktarlarda satılırmış... bende bu hafta deneyeceğim..çünkü çok tiksiniyorum:43:

Şu uyuz böcekler tam kurtuldum derken gene dadandılar ya:47::47::47: Karbonatla pudra şekeri karışımı gerçekten işe yaramıştı, ben içerisine biraz da boraks eklemiştim, hem de zararı olmayan bir yöntemdi. Ama şimdide banyo tuvalette yeni yeni üremeye başlamışlar çünkü hep yavru. Bu karışımı banyo tuvalete koysam ıslanacağı için çözüm değil:50:
Raidin püskürmeli olanından her gece sıkıyorum sabah bakıyorum ölmüşler ama bir gün sıkmasam gene dolanıyorlar ya:47::47::47:
Sanırım bina ilaçlanmadan ben ne yaparsam yapayım kurtulamayacağım bu sinir böceklerden:47::47::47:
Terebentinin faydalı olduğunu yazmış bir arkadaş,başka deneyen var mı acaba:44::44::44:

canım öncelikle yerlerde kesinlikle yemek ekmek vs... kırıntısı olmasın , evinizde balkon kapı altı,baca ,mutlaka girdikleri biryer vardır oraları kapatın ve o dolabın arkasına bakın kırık çatlak biryer varsa oradan ıcerı gırıyor olabılır,ilaç cozum olmuyor maalesef,kokunu kurutmak lazım en sevmedıgım yaratık .

Son düzenleme:
detan maxi denedin mi canım böcekleri yuvasında öldüren ?:36:

Yok canım bunu hiç denemedim:50:
canım öncelikle yerlerde kesinlikle yemek ekmek vs... kırıntısı olmasın , evinizde balkon kapı altı,baca ,mutlaka girdikleri biryer vardır oraları kapatın ve o dolabın arkasına bakın kırık çatlak biryer varsa oradan ıcerı gırıyor olabılır,ilaç cozum olmuyor maalesef,kokunu kurutmak lazım en sevmedıgım yaratık .
Canım evin temizliğine normalde dikkat eden biriyim zaten ama bu böcekler yüzünden işi daha da sıkılaştırdım yerlerde bulabilecekleri hiç bir şey olmamasına rağmen, binadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, yine varlar maalesef. Mutfakta ilk taşındığım zamanlar o kadar çoklardı ki gece mutfağın ışığını yakmaya çekinirdim, hazırladığım karbonat+pudra şekeri+boraks sayesinde mutfaktakilerden tamamen kurtuldum ama bu kez banyo tuvalette her gece uyandığımda görüyorum. Onlarda anladığım kadarıyla giderlerden geliyor,çünkü arkasına saklanabilecekleri bir dolap yok, küçük oldukları için giderleri kapatsam bile yine girecek bir boşluk buluyorlar ya:47:Şimdiye kadar 4 ev değiştirdim ilk kez bu evde böyle bir sorunla karşılaştım. Burası tam istediğim gibi çok hoşuma giden huzur veren bir yer, buranın tadını kaçırtmaya çalışıyor bu sinir böcekler:47:

benim annemin evinde vardı bu böcekten... öyle ki biz farkedene kadar bütün evi sarmışlar... bi gün tezgahın altında duran bi kasayı bi kaldırdık altından milyonlarca böcek çıktı... kimisi küçük kimisi büyük çok korkmuştuk annem hemen sinek ilacı sıktı kimisi öldü kimisi kaçtı... hemen o gün gitti tabletlerden aldı 2-3 kutu... evin her yerine koyduk... her köşesine nerdeyse... 1 hafta içinde hiç kalmadı...
sonra kayınvalidemin evine geldim gece burdada gördüm... eşime böceklere çare bul ben giremem bi daha o eve dedim.... ben bi daha gidene kadar tablet koymuşler yine her yere 5 sene oldu bi daha 1 tane bile görmemişler...

tablet işe yaramıyorsa mutlaka komşularınızdada vardır... komşularınıza söyleyin onlarda koysunlar... yoksa tabletin işe yaramaması imkansız...

hangi tarz hamamböceği, siyah olanlarsa raid köpük var, sıkınca bir süre sonra görünmez oluyor böcek üstünden geçinde bi kıyıda ölüyor, onu geçebileceği yerlere sık, eşiklere falan, ama tabii evde bebek, çocuk varsa sakın yapma, ilk oturduğumuz eski bir evdi, evle beraber böcekleride kiralamışız, ben bu köpükle kurtulmuştum merdiven altında yoğunlaştıklarını fark etmiş bolca sıkmıştım oralara ertesi gün 100 kadar ceset, öyle kurtulmuştum, bi de bunların kahverengi olanları var uçuyo hafif onlar daha illet
neyseki şimdiki evimde böcek möcek yok allaha şükür

benim annemin evinde vardı bu böcekten... öyle ki biz farkedene kadar bütün evi sarmışlar... bi gün tezgahın altında duran bi kasayı bi kaldırdık altından milyonlarca böcek çıktı... kimisi küçük kimisi büyük çok korkmuştuk annem hemen sinek ilacı sıktı kimisi öldü kimisi kaçtı... hemen o gün gitti tabletlerden aldı 2-3 kutu... evin her yerine koyduk... her köşesine nerdeyse... 1 hafta içinde hiç kalmadı...
sonra kayınvalidemin evine geldim gece burdada gördüm... eşime böceklere çare bul ben giremem bi daha o eve dedim.... ben bi daha gidene kadar tablet koymuşler yine her yere 5 sene oldu bi daha 1 tane bile görmemişler...

tablet işe yaramıyorsa mutlaka komşularınızdada vardır... komşularınıza söyleyin onlarda koysunlar... yoksa tabletin işe yaramaması imkansız...

Ben de komşularımda daha doğrusu binada olduklarını düşünüyorum çünkü daha önce gördüklerimden tam kurtuldum derken yine gördüm, kimyasalları zaten çocuğum var o nedenle korkuyorum kullanmaya.Artık yine mücadeleye devam edicem hatta hiç bırakmamam lazım bu savaşı:47:

benimde evim eski bir binada içi full tadilat ile yenilenmiş bir daire.temmuza kadar evimde bir şey görmedim.daha sonra binada bir evi yine tadilata aldılar.sokak kapısının yanına çuval çuval duvar,fayans kırıkları,küflü kapı pervazları koydular.onlar neredeyse 2 hafta dışarda kaldı.ve yanından geçerken çuvalların üzerinde hamam böcekleri görüyordum.:14: sonra bir gün baktım benim de mutfak dolabımın içinde,sonra banyo kapısının orada.üç tane böcek saydım.kaşıntı tuttu tiksindim.gittim sprey böcek ilacı aldım.tüm kapı pervazlarına,dolap arkalarına sıktım.ilk sıkışta şişenin 3/4 ünü bitirmişim.ama yine gördüm.bir tane.banyoyu açarken kapıda gördüm,gittim yine bir böcek ilacı aldım.aynı şekilde sıktım.şuan görmüyorum.ama banyoya girerken fobi oluştu artık kapıyı yavaşça açıyorum böcek göreceğim diye.şimdi de küçük böcekler var.ilaçlama yaptım onlar etkilenmemişler gibi.mutfak dolabının arkasından geliyorlar.bir de mutfak tezgahımın altından.tezgahım mermer değil,şu koçtaşta filan satılan sunta üzerine su geçirmez bir özellikle kullanılan tezgahlardan.sanki ondan geliyor gibi.ama deneyim oldu,kesinlikle kendi evim olursa mutfak duvarına sıfırlanan,sadece kapısı ve yanları olan dolaplı mutfaklardan almayacağım.kutu gibi her yeri kapalı olan dolaplardan alacağım.çünkü bu çok sinir bozucu :14:

Arkadaşlar konu üzerinden bayağı bir zaman geçti ama ben bunu sizinle ( olur ya hala bu dertten muzdarip olan varsa faydalı olması adına) yazma gereği duydum.
Bu hamam böceklerinden kurtulmanın yolunu ben çok basit ve doğal bir yöntemle buldum. Konu içerisinde de buna değinildi ama tecrübe edinmediğim için bir şey diyememiştim.
Ama şimdi neredeyse 1 yıl olacak bu çözümü uygulayalı ve gerçekten sorun ortadan kalktı arkadaşlar.Ben buraya yeni taşındğım zaman ev hamam böceklerinden geçilmiyordu maaalesef.

Benim yöntemim 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Her ikisini karıştırıp bu böceklerin girebileceği yerlere koyuyorsunuz. Böcekler gelip bunu yiyip tekrar yuvalarına gittiklerinde patlayarak ölüyorlar ve bunların ölülerini geride kalan sağ böcekler de yediği için zamanla tamamen kurtuluyorsunuz onlardan.
Bu karışımı evde küçük çocuğu olan arkadaşlar da rahatlıkla kullanabilir çünkü hiç bir zararı yok. Zararı sadece hamam böceklerine:40::40::40:
Bu faydalı bilgileri ekolojik yaşam uzmanı Ziraat Mühendisi Erkan Şamcı 'dan öğrendim. Erkan Bey' in adını ve sıfatını özellikle verme nedenim; kulaktan dolma bir bilgi olmadığını bilip daha rahat kulllanabilmeniz için...

Son düzenleme:
Arkadaşlar konu üzerinden bayağı bir zaman geçti ama ben bunu sizinle ( olur ya hala bu dertten muzdarip olan varsa faydalı olması adına) yazma gereği duydum.
Bu hamam böceklerinden kurtulmanın yolunu ben çok basit ve doğal bir yöntemle buldum. Konu içerisinde de buna değinildi ama tecrübe edinmediğim için bir şey diyememiştim.
Ama şimdi neredeyse 1 yıl olacak bu çözümü uygulayalı ve gerçekten sorun ortadan kalktı arkadaşlar.Ben buraya yeni taşındğım zaman ev hamam böceklerinden geçilmiyordu maaalesef.

Benim yöntemim 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Her ikisini karıştırıp bu böceklerin girebileceği yerlere koyuyorsunuz. Böcekler gelip bunu yiyip tekrar yuvalarına gittiklerinde patlayarak ölüyorlar ve bunların ölülerini geride kalan sağ böcekler de yediği için zamanla tamamen kurtuluyorsunuz onlardan.
Bu karışımı evde küçük çocuğu olan arkadaşlar da rahatlıkla kullanabilir çünkü hiç bir zararı yok. Zararı sadece hamam böceklerine:40::40::40:
Bu faydalı bilgileri ekolojik yaşam uzmanı Ziraat Mühendisi Erkan Şamcı 'dan öğrendim. Erkan Bey' in adını ve sıfatını özellikle verme nedenim; kulaktan dolma bir bilgi olmadığını bilip daha rahat kulllanabilmeniz için...

Teşekkürler deneyeceğim.. :42:

Canım bide çok marka var bu iki ürünün de sen hangi markadan aldın söyleyebilr misin? işe yaramaz falan ne olur ne olmaz.. Bu karbonatın lityum var sodyum var kafam karıştı iyice nereden alabilirim ki?

Son düzenleme:
tox die birilaç var böcek ilacı eczanede bulabılırsın aynen hamamböceklerını yok edıyor ama cok dökün ve ıkı gun evı terkedın :)) dönüşte meftaları gömebılırsınız :D

tox die birilaç var böcek ilacı eczanede bulabılırsın aynen hamamböceklerını yok edıyor ama cok dökün ve ıkı gun evı terkedın :)) dönüşte meftaları gömebılırsınız :D

Aslında benimkiler hamamböceği değil kalorifer böceği şu küçük kahverengi olanlardan merak ettiğim bunlar onlarda da işe yarar mı :44: Bide 2 günlüğüne gidecek yerimiz yok malesef :D

Back
X