merhaba arkadaşlar, şimdi oturduğum evime taşınalı bir kaç ay oldu. Allah'a şükür evimden çok memnunum ama bir sorunumuz var: kurtulamadığımız hamamböcekleri. onlardan kurtulmak için tablet ilaçlardan aldık ama kısmen azaldılar. bunlardan tamamen kurtulmanın bir yolunu bileniniz varsa yardım edin lütfen. çünkü bu böcekler evin her yerine giriyorlar. en kötüsü de tuvelete giden bir böcek bir bakıyorsunuz mutfağınızda çatal- kaşık - tabakların içinde! zaten en çok mutfağıma yer etmişler.sanki mutfak dolabının arkasında bir yerlere yuva yapmışlar ya da dışardan bir yerden mi geliyorlar nedir anlamadım gitti. ama artık kurtulmak istiyorum şu böceklerden...![]()
SİEGE adlı jel bir ilaç var. Hastaneler, restoranlar gibi yerlerde kullanılıyor. Son derece güvenli ama bulmak zor. İlaç yapıldıktan sonra bir on ila on beş gün böcek görmeye devam ediyorsunuz ama bitince kökten bitiyor. Hatta bir tüp hem evi (200metrekareye kadar) hem de daire dışında bazı yerleri ilaçlamaya yeter. İlaçtan önce ve sonra başka herhangi bir ilaç kullanmayın çünkü bu ilaç yem türevli. (diğerleri kaçırmaya ya da üzerine bulaşarak öldürmeye yönelik bu bir lokma ile hatta yiyenlerin bıraktığı dışkılarla -ki bu hayvanlar birbirlerinin dışkılarına bayılıyorlar- tüm koloniyi yok etmeye yönelik. Çok etkili olduğu için ilaçlama şirketleri tercih etmiyor. İşlerine çomak sokuyor. genelde devlet daireleri, hastanelerde felan kullanılıyor. ). Bırakın bir kaç gün daha ortalarda dolaşsınlar. Eski evimi kaç defa ve çok profesyonel kişilere ilaçlattığımız halde kurtulamamış bu ilaçtan sonra apartmanda kaynadığı halde 11 sene boyunca evde bir tane bile görmemiştik. Kendiniz rahatlıkla yaparsınız. Küçük bir şırınga içinde jel. özellikle mutfak banyo gibi ıslak mekanlara ve kalorifer borularının çevresine az miktarda (topçuklu toplu iğne başının yarısı kadar)oda dolap arkası/arası, boru kenarı, süpürgelik arası gibi uygulamak yeterli. Ben bir de mutfak dolaplarının üstüne ve banyo dolaplarının üstte kalan kısımlarına bir kaç kullan at bardak içerisinde bırakmıştım. kalan dörtte bir tüpü de apartman içine bakan pencere dışlarına ve kendi katıma apartman içine uygulamıştım. Kullanırken eldiven kullandım. Kokusu, bulaşması yok. Doğru yerleri ilaçlarsanız bir çocuk hayyatta değemez. Bir hafta ya da on gün kadar dolaplarda temizlik yapmayın. Birbirlerinin dışkılarını tüketsinler (bu nokta önemli). Sonra ne varsa yıkayın temizleyin(illa temizlemeniz gerekmiyor ölenler ve yumurtalar ve bir de böcek görüntüsü ve hissine dayanamayanlar için sözüm) . Yalnız ilaç yaptığınız noktaları temizlemeyin(ki bunların arkalarda ücra köşeler olması daha iyi). İlaç orda kuruyup kalıyor kalsın. Ne kadar kalırsa o kadar böceksizsiniz. Başka ilaç satmaya çalışanlara aldanmayın. KAç ilaç/ilaçlama sorunu çözememişti. O zaman fiyatı 20 lira gibi bir şeydi. geçen sene bir arkadaşım 35 liraya almış. Tüp küçük ama eviniz devasa değilse bir tüp yeter. Başka ilaçlarda kalan yumurtalardan çıkanları tekrarlayan ilaçlamalarla ilaçlamak gerekiyor ama bu ilaç zaten sıktıgınız noktalarda durdugu için gerekmiyor. Ortada fazla ölü de görmüyorsunuz genelde yuvalarında ölüyorlar. Kullanıp da memnun olmayan görmedim. Kaç kişiden dua aldığımı anlatamam. Ama dediğim gibi bulmak çok zor, bulsanız bile nedense onun yerine başka ilça satmaya onu bir türlü satmamaya çalışıyorlar.