mutfağımdaki hamamböceklerinden kurtulmak için...

merhaba arkadaşlar, şimdi oturduğum evime taşınalı bir kaç ay oldu. Allah'a şükür evimden çok memnunum ama bir sorunumuz var: kurtulamadığımız hamamböcekleri. onlardan kurtulmak için tablet ilaçlardan aldık ama kısmen azaldılar. bunlardan tamamen kurtulmanın bir yolunu bileniniz varsa yardım edin lütfen. çünkü bu böcekler evin her yerine giriyorlar. en kötüsü de tuvelete giden bir böcek bir bakıyorsunuz mutfağınızda çatal- kaşık - tabakların içinde! zaten en çok mutfağıma yer etmişler.sanki mutfak dolabının arkasında bir yerlere yuva yapmışlar ya da dışardan bir yerden mi geliyorlar nedir anlamadım gitti. ama artık kurtulmak istiyorum şu böceklerden...:47::47::47:

SİEGE adlı jel bir ilaç var. Hastaneler, restoranlar gibi yerlerde kullanılıyor. Son derece güvenli ama bulmak zor. İlaç yapıldıktan sonra bir on ila on beş gün böcek görmeye devam ediyorsunuz ama bitince kökten bitiyor. Hatta bir tüp hem evi (200metrekareye kadar) hem de daire dışında bazı yerleri ilaçlamaya yeter. İlaçtan önce ve sonra başka herhangi bir ilaç kullanmayın çünkü bu ilaç yem türevli. (diğerleri kaçırmaya ya da üzerine bulaşarak öldürmeye yönelik bu bir lokma ile hatta yiyenlerin bıraktığı dışkılarla -ki bu hayvanlar birbirlerinin dışkılarına bayılıyorlar- tüm koloniyi yok etmeye yönelik. Çok etkili olduğu için ilaçlama şirketleri tercih etmiyor. İşlerine çomak sokuyor. genelde devlet daireleri, hastanelerde felan kullanılıyor. ). Bırakın bir kaç gün daha ortalarda dolaşsınlar. Eski evimi kaç defa ve çok profesyonel kişilere ilaçlattığımız halde kurtulamamış bu ilaçtan sonra apartmanda kaynadığı halde 11 sene boyunca evde bir tane bile görmemiştik. Kendiniz rahatlıkla yaparsınız. Küçük bir şırınga içinde jel. özellikle mutfak banyo gibi ıslak mekanlara ve kalorifer borularının çevresine az miktarda (topçuklu toplu iğne başının yarısı kadar)oda dolap arkası/arası, boru kenarı, süpürgelik arası gibi uygulamak yeterli. Ben bir de mutfak dolaplarının üstüne ve banyo dolaplarının üstte kalan kısımlarına bir kaç kullan at bardak içerisinde bırakmıştım. kalan dörtte bir tüpü de apartman içine bakan pencere dışlarına ve kendi katıma apartman içine uygulamıştım. Kullanırken eldiven kullandım. Kokusu, bulaşması yok. Doğru yerleri ilaçlarsanız bir çocuk hayyatta değemez. Bir hafta ya da on gün kadar dolaplarda temizlik yapmayın. Birbirlerinin dışkılarını tüketsinler (bu nokta önemli). Sonra ne varsa yıkayın temizleyin(illa temizlemeniz gerekmiyor ölenler ve yumurtalar ve bir de böcek görüntüsü ve hissine dayanamayanlar için sözüm) . Yalnız ilaç yaptığınız noktaları temizlemeyin(ki bunların arkalarda ücra köşeler olması daha iyi). İlaç orda kuruyup kalıyor kalsın. Ne kadar kalırsa o kadar böceksizsiniz. Başka ilaç satmaya çalışanlara aldanmayın. KAç ilaç/ilaçlama sorunu çözememişti. O zaman fiyatı 20 lira gibi bir şeydi. geçen sene bir arkadaşım 35 liraya almış. Tüp küçük ama eviniz devasa değilse bir tüp yeter. Başka ilaçlarda kalan yumurtalardan çıkanları tekrarlayan ilaçlamalarla ilaçlamak gerekiyor ama bu ilaç zaten sıktıgınız noktalarda durdugu için gerekmiyor. Ortada fazla ölü de görmüyorsunuz genelde yuvalarında ölüyorlar. Kullanıp da memnun olmayan görmedim. Kaç kişiden dua aldığımı anlatamam. Ama dediğim gibi bulmak çok zor, bulsanız bile nedense onun yerine başka ilça satmaya onu bir türlü satmamaya çalışıyorlar.

Aslında benimkiler hamamböceği değil kalorifer böceği şu küçük kahverengi olanlardan merak ettiğim bunlar onlarda da işe yarar mı :44: Bide 2 günlüğüne gidecek yerimiz yok malesef :D

vala canım okadar böcük :) ilacı denedık bızım eskı bınada kömurlukte vardı..bır tek bu ıse yaradı ılacı kullanınca evde olmamak gerekıyormus cok etkılı bır ılaccunku canımmm zehırlenme rıskı var ...

tox die birilaç var böcek ilacı eczanede bulabılırsın aynen hamamböceklerını yok edıyor ama cok dökün ve ıkı gun evı terkedın :)) dönüşte meftaları gömebılırsınız :D

Canım bide çok marka var bu iki ürünün de sen hangi markadan aldın söyleyebilr misin? işe yaramaz falan ne olur ne olmaz.. Bu karbonatın lityum var sodyum var kafam karıştı iyice nereden alabilirim ki?

Aslında benimkiler hamamböceği değil kalorifer böceği şu küçük kahverengi olanlardan merak ettiğim bunlar onlarda da işe yarar mı :44: Bide 2 günlüğüne gidecek yerimiz yok malesef :D

Canım ben marketten hani kabartma tozları var ya onun gibi olan poşetler içerisinde olan karbonattan aldım ve pudra şekeriyle karıştırdım,markasına bakmadım yani, farketmiyor zaten.
Bir de bazı arkadaşlar böcek ilaçlarından bahsetmiş ben onların pek çoğunu denedim ama geçici çözüm oldu.
Karbonat ve pudra şekeri hem kesin çözüm hem de zararsız.Bu karışımı evinizin bir köşesinde her zaman mutlaka bulundurun gerçekten işe yarıyor.
Bizim evdeki böcekler de senin dediklerindendi, sarı gibi olan kalorifer böceği, bazıları daha büyük ve simsiyah, bazıları uçuyordu. Ne bileyim her türünden vardı yani. Çok şükür karbonat ve pudra şekeri kurtardı beni onlardan.

Son düzenleme:
Canım ben marketten hani kabartma tozları var ya onun gibi olan poşetler içerisinde olan karbonattan aldım ve pudra şekeriyle karıştırdım,markasına bakmadım yani, farketmiyor zaten.
Bir de bazı arkadaşlar böcek ilaçlarından bahsetmiş ben onların pek çoğunu denedim ama geçici çözüm oldu.
Karbonat ve pudra şekeri hem kesin çözüm hem de zararsız.Bu karışımı evinizin bir köşesinde her zaman mutlaka bulundurun gerçekten işe yarıyor.
Bizim evdeki böcekler de senin dediklerindendi, sarı gibi olan kalorifer böceği, bazıları daha büyük ve simsiyah, bazıları uçuyordu. Ne bileyim her türünden vardı yani. Çok şükür karbonat ve pudra şekeri kurtardı beni onlardan.

Çok sağol canım.. Ne kadar zamanda değiştirmek gerek acaba? Birde ikisini karıştırıp onları çok sık gördüğüm yerlere döksem daha etkili olur mu kaba falan koymadan? Kaçıncı günde anlamıştın sen kurtulduğunu?

Canım çok soru sordum kusura bakma ama o kadar iğreniyorum ki şunlardan kurtulmak istiyorum bi an önce çok kötü bi duygu bunlarla yaşamak bilirsin :14:

Çok sağol canım.. Ne kadar zamanda değiştirmek gerek acaba? Birde ikisini karıştırıp onları çok sık gördüğüm yerlere döksem daha etkili olur mu kaba falan koymadan? Kaçıncı günde anlamıştın sen kurtulduğunu?

Canım çok soru sordum kusura bakma ama o kadar iğreniyorum ki şunlardan kurtulmak istiyorum bi an önce çok kötü bi duygu bunlarla yaşamak bilirsin :14:

Ben ara ara kontrol ediyordum bu karışımı eğer bir bozulma olmuşsa değiştiriyordum, çok uzun süreli kaldığında sertleşiyor ( su değince sertleşiyor, rengi sararıyor) o zaman değiştirirdim, yani bir kaç ay öyle kalabiliyor. Ben küçük bardak altları var ya onların içerisine, ya da ev de bitmiş boş krem kutularına koydum. Sen de böyle elinde kullanmadığın küçük herhangi bir tabak ya da kutu içerisine koyabilirsin ama derin değil düz olmasına dikkat et ki böcekler rahatlıkla ulaşabilsin.
Kaba koymadan dökebileceğin yerler varsa dökebilirsin ama karışım hep yerinde durduğu için sonra temizlemesi kolay olsun diye ben kaba koyardım. Göze çarpmayan yerlerse istersen kaba koymadan ,böceklerin geçeceği her yere dök. Ne kadar çok dökersen o kadar çok çabuk sonuç alırsın. Ben şu raidin tabletlerini kullanmıştım bu karışımı öğrenmeden önce, bir de sprey olanını azaldılar ama baktım yine ortalıkta cirit atıyorlar:47::47:
Ne zamanki bu karışımı buldum, bir kaç gün geçmesiyle bayağı bir azalma farkedince daha çok dökmeye başladım ve elhamdülillah kurtardım.
O kadar çok vardı ki bizim evde hiç kökleri gelmeyecek sanırdım. Hele yeni taşındığım zaman önceki evlerimde böyle bir sıkıntım olmamıştı, o yüzden mutfağımda bir şeyi tezgah üstünde açık bırakmış olduğumda çok da önemsemezdim. Ama burda bir akşam misafirlerim vardı onları gönderdikten sonra bir mutfağa girdim ki aman Allahım tezgahın üstü onlarla dolmuş, hani yiyecekleri açıkta görünce gece karanlığını beklemeden açığa çıkmışlar:47:
Çok şükür karbonat ve pudra şekeri benim kurtulma çözümüm oldu.
İstediğini sorabilirsin canım, çünkü ben bunlardan kurtulmak için bayağı bir çözüm aramıştım, hatta ilk önceki sayfalarda bana bir arkadaş bu çözümü de anlatmıştı, çoğunu denemiştim bunu sanırım evde malzeme olmadığı için yapmamıştım, Erkan Şamcı' dan da duyunca tamam dedim galiba kesin çözümü buldum. İnşallah sen de kurtulursun. Benim evde artık bu böceklerden yok ama ben karışımı yine de bir kaç köşesinde bulunduruyorum çünkü bir ara nasılsa yok oldular dedim kaldırdım, iki gün geçmedi yine bir tane görünce tekrar koydum.Sanırım binamızın bir yerlerine yerleşmişler ortam buldular mı hemen dalıyorlar.
Ben de destan yazdım ama o kadar bunalmıştım ki bu böceklerden herkes kurtulsun istiyorum:32::32::32::32:

Son düzenleme:
Ben ara ara kontrol ediyordum bu karışımı eğer bir bozulma olmuşsa değiştiriyordum, çok uzun süreli kaldığında sertleşiyor ( su değince sertleşiyor, rengi sararıyor) o zaman değiştirirdim, yani bir kaç ay öyle kalabiliyor. Ben küçük bardak altları var ya onların içerisine, ya da ev de bitmiş boş krem kutularına koydum. Sen de böyle elinde kullanmadığın küçük herhangi bir tabak ya da kutu içerisine koyabilirsin ama derin değil düz olmasına dikkat et ki böcekler rahatlıkla ulaşabilsin.
Kaba koymadan dökebileceğin yerler varsa dökebilirsin ama karışım hep yerinde durduğu için sonra temizlemesi kolay olsun diye ben kaba koyardım. Göze çarpmayan yerlerse istersen kaba koymadan ,böceklerin geçeceği her yere dök. Ne kadar çok dökersen o kadar çok çabuk sonuç alırsın. Ben şu raidin tabletlerini kullanmıştım bu karışımı öğrenmeden önce, bir de sprey olanını azaldılar ama baktım yine ortalıkta cirit atıyorlar:47::47:
Ne zamanki bu karışımı buldum, bir kaç gün geçmesiyle bayağı bir azalma farkedince daha çok dökmeye başladım ve elhamdülillah kurtardım.
O kadar çok vardı ki bizim evde hiç kökleri gelmeyecek sanırdım. Hele yeni taşındığım zaman önceki evlerimde böyle bir sıkıntım olmamıştı, o yüzden mutfağımda bir şeyi tezgah üstünde açık bırakmış olduğumda çok da önemsemezdim. Ama burda bir akşam misafirlerim vardı onları gönderdikten sonra bir mutfağa girdim ki aman Allahım tezgahın üstü onlarla dolmuş, hani yiyecekleri açıkta görünce gece karanlığını beklemeden açığa çıkmışlar:47:
Çok şükür karbonat ve pudra şekeri benim kurtulma çözümüm oldu.
İstediğini sorabilirsin canım, çünkü ben bunlardan kurtulmak için bayağı bir çözüm aramıştım, hatta ilk önceki sayfalarda bana bir arkadaş bu çözümü de anlatmıştı, çoğunu denemiştim bunu sanırım evde malzeme olmadığı için yapmamıştım, Erkan Şamcı' dan da duyunca tamam dedim galiba kesin çözümü buldum. İnşallah sen de kurtulursun. Benim evde artık bu böceklerden yok ama ben karışımı yine de bir kaç köşesinde bulunduruyorum çünkü bir ara nasılsa yok oldular dedim kaldırdım, iki gün geçmedi yine bir tane görünce tekrar koydum.Sanırım binamızın bir yerlerine yerleşmişler ortam buldular mı hemen dalıyorlar.
Ben de destan yazdım ama o kadar bunalmıştım ki bu böceklerden herkes kurtulsun istiyorum:32::32::32::32:

Çok çok teşekkür ederim hatres allah razı olsun senden.. :16::16:
Şimdi çıkıcam markete gidip alıcam bu akşam koyucam inşallah bende sonuç alırım..

Çok çok teşekkür ederim hatres allah razı olsun senden.. :16::16:
Şimdi çıkıcam markete gidip alıcam bu akşam koyucam inşallah bende sonuç alırım..

Canım inşallah sonuç alırsın, valla ben de mucize gibi oldu bu karışım darısı senin de başına inşallah:1:
Sonucunu burada bildirmeyi de unutma emi?Aklına gelen her yere koy ki daha çabuk netice alabilesin canım:34:

Son düzenleme:
O günden beri yani yaklaşık 10 gündür uyguluyorum bu yöntemi ama bi ilerleme kaydedemedim malesef.. Gece kontrol etmeye gittiğimde birsürü böcek mutfak tezgahında dolaşıyor oluyor :26: Devam edecektim ama eşimin böcek ilaçlamacı bir arkadaşı varmış haftasonu gelecekmiş ilaçlama yapmaya.. Belki devam etsem yok olacaklar ama hiç sabrım yok artık her defasında midem bulanıyor onları gördükçe :14: İlaç hemen etkisini gösterir nede olsa.. Benden haberler böyle işte her şey için sağol hatres :16:

ben de mutfakta hamamböceği gördüm. korkudan ölüyorum şu anda. mutfak tezgahının altındaydıydı ışığı açınca hemen oraya kaçtı. korkulu kabusum benim böcekler. ama ilk kez hamamböceğiyle evde tanışmış olduk. elim ayağım birbirine dolandı. bu karbonat pudra şekeri karışımı kalörifer böceği için mi hamam böceği için mi? yarın hemen ilaçlama şirketiyle görüşücem ama güvenemiyorum küçük bir yer burası ucuz işe yaramaz ilaçlar kullanmasınlar sakın. o söylediğiniz karşımı da her yere yerleştirecem ama evde kedi var. ve onunla birlikte gidebileceğim hiçbir yer yok. en fazla onu alıp akşama kadar sokakta dururuz ne yapayım. hem de ramazan. ısırır mı bunlar. çok korkuyorum mutfağın da kapısı yok. her yeri sarmışlardır. :14:

eğer bu dediğin karafatma denilen böceklerse bende de oluyordu daha önceleri. ben eczaneden toz halinde borik asit aldım. bir veya iki tane patatesi haşlayıp iyice ezdim biraz da süt damlattım kokusu olsun diye patatesi borik asitle iyice karıştırıp minik minik köfteler haline getirip çocukların ulaşamayacağı ama böceklerin yoğun olarak çıktığı dolap arkası gibi yerlere koydum. bir süre sonra kayboldular. kaç senedir hiç görmedim. ama bu sene nerden geldiyse şu sarı böceklerden peydah oldu birkaç tane. şimdi onlar için de denemek istiyorum. inşallah onlar için de işe yarar.

işe yarayıp yaramadığını merak edıyorum açıl cevap:)

ben de mutfakta hamamböceği gördüm. korkudan ölüyorum şu anda. mutfak tezgahının altındaydıydı ışığı açınca hemen oraya kaçtı. korkulu kabusum benim böcekler. ama ilk kez hamamböceğiyle evde tanışmış olduk. elim ayağım birbirine dolandı. bu karbonat pudra şekeri karışımı kalörifer böceği için mi hamam böceği için mi? yarın hemen ilaçlama şirketiyle görüşücem ama güvenemiyorum küçük bir yer burası ucuz işe yaramaz ilaçlar kullanmasınlar sakın. o söylediğiniz karşımı da her yere yerleştirecem ama evde kedi var. ve onunla birlikte gidebileceğim hiçbir yer yok. en fazla onu alıp akşama kadar sokakta dururuz ne yapayım. hem de ramazan. ısırır mı bunlar. çok korkuyorum mutfağın da kapısı yok. her yeri sarmışlardır. :14:

borık asıt denedım kayınvalıdemın evınde ve bende tabı..
kayınvalıdem azlma var yemlerı yıyorlar kuculuyorlar dedı..
ama yınede var..ne kadar zaman sonra yok oluyorlar acaba ..
andıkça gördükçe kaşınıyorum şuanda olduğu gıbı..bu arada hamam boceklerı ıcın ben tabletten kullanıyorum hıc çıkmıyor dene ıstersen..sarı böceklerede ışe yaramıyor tablet..

Son düzenleme:
herkez aynıymış bende sadece ben krkuyorum sanıyordum :)) gördükçe bütün tüylerim havada sankı .kaşın .kaşın ölüyorum .korkudda dolaşamıyorum evde .gece çıkıyorlar nednse ışıgı açınca karşılaşıyoruz ilk başta bir tane gördük birkaç gün görmedık dedıkkı tekti sanırım 3 gün sonra tekrar gördük tabletlerden aldık 1 hafta sonra bir daha gördük ....bizimkıler tek tek dolaşıyorlar çok cesurlar:1::1: şimdi bir kutu daha tablet aldık ve evın heryerıne koydukkk ..pisikolojım bozulu valla uyuyamadım bir gece abaha kadr korkudan

so ra banyonun giderini kapat dediler üstüne su dolu bidonu koyduk 20 gündür yoktular bu gece bir tane daha gördüm:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52: çıglık çıglıga ama tabletlerden yedıklerı için kaçamıyorlar ölmek üzere oldukları için yakalıyoruz eziyoruz kafalarını :53::53::53: dedıkkı biz kesın banyodan çıkıyorlardıkı 20 gündür yoktular nerden gördüm geneya pofff

karbonatlı pudra şekerini denıycem 1 tatlı kaşıgımı koydunuz acaba ıkısındede ??? ve ölülerini görüyormusunuz ???

herkez aynıymış bende sadece ben krkuyorum sanıyordum :)) gördükçe bütün tüylerim havada sankı .kaşın .kaşın ölüyorum .korkudda dolaşamıyorum evde .gece çıkıyorlar nednse ışıgı açınca karşılaşıyoruz ilk başta bir tane gördük birkaç gün görmedık dedıkkı tekti sanırım 3 gün sonra tekrar gördük tabletlerden aldık 1 hafta sonra bir daha gördük ....bizimkıler tek tek dolaşıyorlar çok cesurlar:1::1: şimdi bir kutu daha tablet aldık ve evın heryerıne koydukkk ..pisikolojım bozulu valla uyuyamadım bir gece abaha kadr korkudan

so ra banyonun giderini kapat dediler üstüne su dolu bidonu koyduk 20 gündür yoktular bu gece bir tane daha gördüm:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52: çıglık çıglıga ama tabletlerden yedıklerı için kaçamıyorlar ölmek üzere oldukları için yakalıyoruz eziyoruz kafalarını :53::53::53: dedıkkı biz kesın banyodan çıkıyorlardıkı 20 gündür yoktular nerden gördüm geneya pofff

karbonatlı pudra şekerini denıycem 1 tatlı kaşıgımı koydunuz acaba ıkısındede ??? ve ölülerini görüyormusunuz ???

1 Tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, böceklerin olabileceğini düşündüğünüz her yere bir küçük tabak ( konserve kapağı olabilir mesela) koyun, hiç eksik olmasın evden bu karışım. Ben hangi yöntemi denersem deneyeyim en çok bununla kurtardım hem de güvenilir bir yöntem, düşünsenize evde küçük çocuğunuz bile yese bu karışımdan hiç bir zararı yok ama böcekler bunu yiyince patlayarak ölüyorlarmış, yuvalarında ölünce canlı diğer böcekler bunların ölülerini yiyince onlarında akıbet aynı oluyor.Fakat kedi için bir zararı olur mu onu bilemiyorum. Benim tavsiyem bu yöntemde biraz sabırlı olmanız, birdenbire değil yavaş yavaş yok oluyorlar ama tamamen kurtarıyorsunuz neticede.Tabletleri üç ayda bir değiştirmeniz gerekiyor ve bence pahalı, benim uyguladığım yöntem hem ekonomik hem güvenli:40::40::40::40:

Benimde banyo ve tuvalet giderinden çok geldikleri için sürekli kapalı tutuyorum, biraz açık unutayım hemen kocaman kocaman dalıveriyorlar içeri:52::52::52::52::52:

tuvalet ve banyo giderlerinden geliyor diyorsunuz o kocaman şeyler küçücük deliklerden nasıl giriyor ki. :44:bir de bizim alaturka tuvaletin taşı takılı değil yerde deliği açık duruyor öyle oradan da gelir mi. sonuçta su var orada of yüzüyo mudur bir de bu pislikler. pudra karbonat karışımını kesinlikle deneyecem. tabletlerden de koyacam. ama kedim olduğu için sadece mutfak tezgahının altına ve banyoya koyabilicem. bir an önce kurtulmalıyım bunlardan. ben sabredemem gece uyumadım gün açsın da öyle uyuyayım diye bekledim. deli gibi her dakika sağıma soluma bakıyordum. :1:

borık asıt denedım kayınvalıdemın evınde ve bende tabı..
kayınvalıdem azlma var yemlerı yıyorlar kuculuyorlar dedı..
ama yınede var..ne kadar zaman sonra yok oluyorlar acaba ..
andıkça gördükçe kaşınıyorum şuanda olduğu gıbı..bu arada hamam boceklerı ıcın ben tabletten kullanıyorum hıc çıkmıyor dene ıstersen..sarı böceklerede ışe yaramıyor tablet..

tabletlerin markası nedir. onu dkoyayım eve. borik asitten de koyayım. zpudra karbonat karşımı da koyacam. böceklere tam bir ziyafet vericem. :47: aynı zamanda evi ilaçlatıcam ve bayet k-othrine sc 50 süspansiyon böcek ilacından alıcam onu da bu sayfada biri tavsiye etmiş. artık bu kadar zehirden sonra birazcık gururları varsa bir daha gelmezler. böceklerden kurtulalım derken aileme bir katliam uygulamış olmam umarım. :52:

kızlar başka bir sayfada bir arkadaşımız da bunu önerdi. ben de kendi evimde kullanıyordum şu an böceklerinden şikayet ettiğim ev benim değil. güzel bir ilaç. kalörifer böceklerine bir tek bu çözüm olmuş. ben bunu da sıkıcam eve size de söyleyeyim dedim.

Eki Görüntüle 766118

1 Tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, böceklerin olabileceğini düşündüğünüz her yere bir küçük tabak ( konserve kapağı olabilir mesela) koyun, hiç eksik olmasın evden bu karışım. Ben hangi yöntemi denersem deneyeyim en çok bununla kurtardım hem de güvenilir bir yöntem, düşünsenize evde küçük çocuğunuz bile yese bu karışımdan hiç bir zararı yok ama böcekler bunu yiyince patlayarak ölüyorlarmış, yuvalarında ölünce canlı diğer böcekler bunların ölülerini yiyince onlarında akıbet aynı oluyor.Fakat kedi için bir zararı olur mu onu bilemiyorum. Benim tavsiyem bu yöntemde biraz sabırlı olmanız, birdenbire değil yavaş yavaş yok oluyorlar ama tamamen kurtarıyorsunuz neticede.Tabletleri üç ayda bir değiştirmeniz gerekiyor ve bence pahalı, benim uyguladığım yöntem hem ekonomik hem güvenli:40::40::40::40:

Benimde banyo ve tuvalet giderinden çok geldikleri için sürekli kapalı tutuyorum, biraz açık unutayım hemen kocaman kocaman dalıveriyorlar içeri:52::52::52::52::52:

teşekkürler canım denıycegım bugün .... benım kedım yokkı hiçte sevmem :))

evet pahalı heryere yerleştirdik 15 gündür yoktu işte ....bir tane gördüm oda ölmüştü ...bunların yuvası yok sanırım ...gezıyorlar sadece ...birde tek tek çıkıyorlar anlamadım....banyonun giderine içi su dolu bidenu koyuyorumda tuvalete nasıl koyuyorunuzki zor olur her efasıda onu kaldırak ....klozetlımı wc ??

teşekkürler canım denıycegım bugün .... benım kedım yokkı hiçte sevmem :))

evet pahalı heryere yerleştirdik 15 gündür yoktu işte ....bir tane gördüm oda ölmüştü ...bunların yuvası yok sanırım ...gezıyorlar sadece ...birde tek tek çıkıyorlar anlamadım....banyonun giderine içi su dolu bidenu koyuyorumda tuvalete nasıl koyuyorunuzki zor olur her efasıda onu kaldırak ....klozetlımı wc ??

Bugün aklıma gelmişti kediyle alakalı sanırım yanlış kişiye yazdım diye:1::1::1: haklıymışım:1::1::1:

Ben banyo giderine küçük bir yoğurt kabı kapatıyorum iyi işe yarıyor, hem bizim giderlerden çok kötü lağım kokusu gelirdi onun da önüne geçmiş oldum böylece. Tuvalet kapalı derken wc matikle kapatmışım onu kastederek yazdım ama ordan bile geliyorlar bazen dediğin gibi tuvaleti kapatıp açmak biraz zor ama aslında tuvalet giderleri için uzun sopalı kapaklar var onlar kullanılabilir, aklıma gelmişti daha önce de almadım çünkü benim tuvaletten ziyade banyodan geldikleri için orayı kapatıyorum özellikle.

Son düzenleme:
tabletlerin markası nedir. onu dkoyayım eve. borik asitten de koyayım. zpudra karbonat karşımı da koyacam. böceklere tam bir ziyafet vericem. :47: aynı zamanda evi ilaçlatıcam ve bayet k-othrine sc 50 süspansiyon böcek ilacından alıcam onu da bu sayfada biri tavsiye etmiş. artık bu kadar zehirden sonra birazcık gururları varsa bir daha gelmezler. böceklerden kurtulalım derken aileme bir katliam uygulamış olmam umarım. :52:

Evet haklısın çünkü bu yazdıklarının çoğu kimyasal:50::50::50:
Ben o nedenle hep diyorum ya pudra şekeri+ karbonat
Hem doğal hem güvenilir. Diğer kimyasallardan da denedim ben geçici çözüm olduğu gibi o zararlı kimyasalları solumak zorunda da kaldık üstelik.
Bu böcekler bina dışında bir yerlerde varsa eğer evdekilerden kurtarsanız bile mutlaka yine bir yerden giriyorlar.Bu yüzden ben karışımı evden eksiltmemeye çalışıyorum ve bu davetsiz misafirler gelince kendi kendilerine ziyafetlenip şifalarını buluyorlar benim de onlarla uğraşmama gerek de kalmıyor çok şükür. Ama bazen kazara karşılaşmışsak hemen şak diye kafalarına indiriyorum bir şeyler:27::27::27::27:

Son düzenleme:
Evet haklısın çünkü bu yazdıklarının çoğu kimyasal:50::50::50:
Ben o nedenle hep diyorum ya pudra şekeri+ karbonat
Hem doğal hem güvenilir. Diğer kimyasallardan da denedim ben geçici çözüm olduğu gibi o zararlı kimyasalları solumak zorunda da kaldık üstelik.
Bu böcekler bina dışında bir yerlerde varsa eğer evdekilerden kurtarsanız bile mutlaka yine bir yerden giriyorlar.Bu yüzden ben karışımı evden eksiltmemeye çalışıyorum ve bu davetsiz misafirler gelince kendi kendilerine ziyafetlenip şifalarını buluyorlar benim de onlarla uğraşmama gerek de kalmıyor çok şükür. Ama bazen kazara karşılaşmışsak hemen şak diye kafalarına indiriyorum bir şeyler:27::27::27::27:

ben malesef görünce kafasına bir şey fırlatmak kalsın ilaç bile sıkamıyorum kaşınmaya başlıyorum yerimde duramıyorum. az mı rezil olmamışımdır bu korkum yüzünden. :1: ben kendi kendilerine azalmalarını bekleyemem her türlü ilacı sıkacam mecbur. ama önce evdeki delikleri kapatmam lazım yoksa ben bir tanesini öldürdükçe onlar bin tane olup geri dönecek. :27: apartmanda varsa bir şey yapamam burada insanlar takmıyor pek böcekleri. sofraya bile buyur ederler bence gayet güzel yaşayabiliyolar aynı evde. bu ne midesizlik. eliyle hamam böceğini alıp aman günahtır diye öldürmeden camdan atan gördüm düşünün artık. :53:

Back
X