Teşekkür ederim pegasusum
Aman ihmal etme yahu , bak böyle kalçanın üzerinde çukurda bir batma ile bacağına vuruyorsa fıtıktır , yok sadece ağrı varsa tutulma , kireçlenme vs. olabilir.
Dikkat et kendine kuzum .
Böreklerden yedin mi sen ondan haber ver
Aynen ya ilk üç günkü hemşireler pamuk gibiydi , oldu mu bitti mi anlamadım bile ama dünküüü
Allah ne verdiyse vurdu , 2 saat popomun üzerine oturamadım yahu
Bu arada tabii ki aus diyebilirsin
Eki Görüntüle 776834 DONDURMALI DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
Muhallebim pişti bu arada , bir tanesini dondurucuda tuttum biraz da çabuk şekil vereyim diyeAzıcık da süsledim netten çevçeve falan havam olsun
Tabii çoktan yedim bitirdim
Tarihe gelince ;
5 bardak süt
1 fincan un
2 yemek kaşığı nişaşta
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı
1 çorba kaşığı tereyağ
1,5 bardak toz şeker
Süt içinde , un , nişaşta ve toz şeker eritilir ve pişirilir , sürekli karıştırarak .
Muhallebi kıvam alınca bir paket vanilya , damla sakızı ve tereyağ eklenir , 3-4 dk daha ateşte bırakılır.
Ataşten alıp mikserle iyice çırpılan muhallebi kaselere boşaltılır.
Servis sırasında istenirse ters çevrilir ve dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun efendim
Yemek yarışmasında oylamada bugün başladı , duyan duymayana duyursun , çok güzel masalar var , benimde şahit olduğunuz meşhur ramazan sofram yarışıyor
Merhaba hanimlar.
Bunlarda benim bu aksam masamda olanlar..
Firinda somon ve sogan salatasi
Eki Görüntüle 777046 Eki Görüntüle 777047
paylaşmak için fotoğrafladığım birkaç tarifi ekliyorum
ama yine menü halinde değil tek tek
FIRINDA SOSLU TAVUK
malzemeler:
yarım kilo tavuk göğsü (uzun ve enli olarak doğranmış)
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
pul biber
kekik
karabiber
tuz
yapılışı:
doğranmış tavuk göğüsleri yıkanır suları süzülür
ardından geniş bir kasede yoğurt çırpılır üzerine sıvıyağ ve baharatlar eklenir karıştırılır
tavuklar kaseye konur her biri güzelce sosla harmanlanır
kasenin üzeri streçle yada folyoyla kapatılır ve dolaba konur
4-5 saat dolapta bekletilir
isteyen bir gece öncedende hazırlayabilir
pişireceğimiz zaman fırın tepsisine yağlı kağır serilir (2 kat sermek daha mantıklı pişerken biraz sulanıyor tepsinin çok kirlenmemesi için ben 2 kat seriyorum)
tavuklar dizilir
200 derece ısıtılmış fırında 40-50 dk pişirilir
yarı sürece fırını açıp tavukları ters düz etmek gerekiyor her iki tarafınında kızarması için
Eki Görüntüle 777049
Eki Görüntüle 777050
PATATES PÜRESİ
4-5 adet patates
2-3 yemek kaşığı tereyağı
süt
kaşar peyniri
yapılışı:
patatesler küp küp doğanır yıkanır ve haşlanır
haşlanan patateslerin suyu dökülür
tencerede kalan patatesler çatalla ezilir
tuz eklenir
içine tereyağı ve doğranmış yada rendelenmiş kaşar peyniri eklenir
daha sonra azar azar süt ilave edilir ve karıştırılır
ocağa alınır
yağ ve kaşarlar eriyene kadar karıştırılır
kıvam koyuysa biraz daha süt eklenir
eğer süt çok kaçmışsa ocakta biraz tutulur o sırada zaten koyulaşıyor
servis tabağına alınır
isterseniz kaşar peynirini içine değil borcama döktüğünüz pürenin üzerine serpip fırında da eritebilirsiniz
ya da küçük fırın kaplarında yapıp tek porsiyonluk olarak hazırlayabilirsiniz
Eki Görüntüle 777072
Eki Görüntüle 777073
harika görünüyor ablacım
yarışmayada uçuyorum hemen
bol şans
Gözdeciğim çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsın... Ben açmak için süt de koydum canım ama malesef fazla beklettiğimden sanırım bu kez de topak topak olup ağırlaşmıştı ayarlamayı yapamadığımı düşünüyorum süre açısından bisküvilerim artmıştı zaten birdahaki denemem de söylediklerine ekstra dikkat edeceğim
Biz dün akşam dışarıdaydık yemekte ama geçen akşam Kıymalı Kıtır Ekmekli İskender ve Mercimek Çorbası vardı mönümüzde.
İskenderin resmini çekmiştim paylaşırım bilgisayara atınca..
Bir de ben buradaki maharetli hanımlardan kıymayı tatlandırma konusunda bilgi istiyorum... Köfte ya da kıyma ile yapılan özellikle fırınlanan yemeklerde eti nasıl lezzetlendiriyorsunuz birebir ölçüleriniz neler? Genelde tariflerde tuz biber gibi şeylerin ölçüleri yazmıyor çünkü internette
Geçenlerde tepsi kebabı yaptım mesela ama tuzu mu desem biberi mi birşeyi fazla olmuştu...
Bir de fırın köfte yaptım öncesinde onun da kimyonu çoktu sanki... Yine böyle bir baskın tat vardı yani yakıcı çözemedim.
Şimdiye dek işte bu dediğim lezzeti tutturamadım. Et konusunda göz kararı olayı olmuyor sanırım şimdilik bende... tadına da bakıyorum ama pişmemiş olduğu için çok anlaşılmıyor.
Wowww çok güzel görünüyor.Hiç bu kadar ileri gidip muhallebiyi dondurmayla yememiştim. Güzel fikir ama denemeliyim:)))
bugun tv de muhallebının ıcıne beyaz cukulata erıttıler ve bırazda kaymak koydular..degışık geldı..
paylaşmak ıstedım:)
Merhaba hanimlar.
Merhaba hanimlar.
Slm cnm.Degisik sekillerde yapiyorum aslinda.Bunu sarimsaklari ezdim,dereotu,limon suyu,defne yapragi ve 1 kasik yagla harmanladim,1 saat kadar beklettim.Sonra tuzunuda attim,karistirip borcama dizdim.Borcami önceden 1 kasik yagla yagladim.Yanina domates,patates ve sogan baharatlayip koydum.Üzerinede sivri biber.Kizarana kadar pisirdim...cnm somonu nasıl yaptın ben somon ypmayı bir kez denedim ama eşim beğenmedi balık gibi değil tadı dedi ben somonların üstüne azcık tuz ekip fırınlamıştım eşim çok karışık tarifleri sevmez hani balık balık gibi olmalı fazla ekleme yapılmamalı onun gözünde, sen nasıl yaptın? oğlum için denemek istiyorum....
selam kızlarrrrrr
sağolasın adraaa bacımmm aldım tarifiii şu bayram baklavaları bitsin deneyecem 2kişilk (1 küçük tepsi)Tarifi şekercik arkadaşımız vermişti canım.Bak alıntıladım tarifi.
sağolasın adraaa bacımmm aldım tarifiii şu bayram baklavaları bitsin deneyecem 2kişilk (1 küçük tepsi)
aus bacımmm yarışmaya bende bakacammmm hemennn :)
gözde bacımmmm kızzz sizin evde yaşayabilir miyimmmm yahuuuuuuuuuu neler yapıyonn sen böyleeee son sayfalara bakınca amaninnnnnnnnnnnn hep number 1 lardasın bee.... adeta tariflerin yarışıyorrr mis gibi ellerine sağlık
bende memleketten geldim kışlık hazırlıklarına azardan azardann başlayam dedimmm bugun 5kg biber közledim kavanozladımmm yapım aşamalarımı bu kez fotoladımmm inşallahhh en yakın zamanda becerirsen buraya korummm:)
herkese lezizzz yemekli sağlıklı günler diliyorum...
sağolasın adraaa bacımmm aldım tarifiii şu bayram baklavaları bitsin deneyecem 2kişilk (1 küçük tepsi)
aus bacımmm yarışmaya bende bakacammmm hemennn :)
gözde bacımmmm kızzz sizin evde yaşayabilir miyimmmm yahuuuuuuuuuu neler yapıyonn sen böyleeee son sayfalara bakınca amaninnnnnnnnnnnn hep number 1 lardasın bee.... adeta tariflerin yarışıyorrr mis gibi ellerine sağlık
bende memleketten geldim kışlık hazırlıklarına azardan azardann başlayam dedimmm bugun 5kg biber közledim kavanozladımmm yapım aşamalarımı bu kez fotoladımmm inşallahhh en yakın zamanda becerirsen buraya korummm:)
herkese lezizzz yemekli sağlıklı günler diliyorum...
gel gel kapımız açık her zaman
ben bu sene hiç biber koyamadım buzluğa ya
bir üşengeçlik çöktü üzerime nedense yapamadım bir türlü
yaptıklarımıda yedik zaten
bir barbunya koydum 8 paket
1 paketcikte bezelye kalmış
baya vardı kış gelmeden yapıp yedik
bu hafta bol bol biber alıp yapayım diyorum bende bakalım
Aksama ne yapiyorsunuz kizlar..
Bende kalkip mutfaga gireyim,ne yapacagima bakayim.:44:
Afiyet olsun cnm,burdada olsa balik pazari,ne iyi olurduKarabatak gökçe
Artık bişey koy da şu topiğe ne koyarsan koy , çiğ bile koysan razıyım biberleri
Bir de sık gel , se mesaj yazınca beni doğal bir gülmeye şartlanma alıyor , bu ara ihtiyacım var
Gazel ahretim de yok zaten bu ara
Gözdem fıstığım ellerine kollarına sağlık kuzum .
Yusufu az daha erken doğursaydım , gelin almak için yarışırdım seni
Pegasus bir rehavet var ki üzerimde sorma .
Yusuf bu sıcakta park ve havuz diye tutturdu .Siteye çıktık uzağa değil ama piştim .
Akşama bizde balık var , dün senden kıskandımAma somon değil , eşim balık pazarından ne getirirse.
Karabatak gökçe
Artık bişey koy da şu topiğe ne koyarsan koy , çiğ bile koysan razıyım biberleri
Bir de sık gel , se mesaj yazınca beni doğal bir gülmeye şartlanma alıyor , bu ara ihtiyacım var
gökçeyi görünce bende bir mutu oluyorum
sahi gazel nerelerde acaba hiç girmemezlik yapmazdı böyle
Afiyet olsun cnm,burdada olsa balik pazari,ne iyi olurdu
Bende dolaba bi göz attim.Baktimki maydanozlar can cekisiyor,bende lahmacun yapmaya karar verdim.Kalkip hamurumu yogurayim,mayalanana kadarda ic harci hazirlarim ancak.
Aksama resim eklerim.
Bizim cocuklarda evde sikildi.Büyügüm arkadasiyla sinemaya gitti.Ortancada beni dürtüp duruyor,bizde gidelim diye:82:
kaynana gelin süper olurduk ikimiz
çok geç kalmışsın ablacım çok
közleyecenmi bacım yoksa diffrize dolmalık kızartmalık mı atacannn.. alll alll hazır ucuzken alıver.... bende söylemesi ayıp bamya bezelye koydum hoppp bir paket bamya 2 de bezelye kalmış
gel gel kapımız açık her zaman
ben bu sene hiç biber koyamadım buzluğa ya
bir üşengeçlik çöktü üzerime nedense yapamadım bir türlü
yaptıklarımıda yedik zaten
bir barbunya koydum 8 paket
1 paketcikte bezelye kalmış
baya vardı kış gelmeden yapıp yedik
bu hafta bol bol biber alıp yapayım diyorum bende bakalım
aus bacımmmm hayırdırrrr kaynanannmı yanındaaaaKarabatak gökçe
Pegasus bir rehavet var ki üzerimde sorma .
Yusuf bu sıcakta park ve havuz diye tutturdu .Siteye çıktık uzağa değil ama piştim .
Akşama bizde balık var , dün senden kıskandımAma somon değil , eşim balık pazarından ne getirirse.
Hemen tarifte ekle akşam , azerinnciğimin kk da lahmacun tarifini almıştım , bir de seninkini alalım bakalım
Sorma , 26 da evlen 30 doğum
18 de alaydım yusufu kucağıma
Ama eşimin 18 indeki resimlerini görüyorum da ı ıhhh hiç şansı yoktu o vakit
közleyecenmi bacım yoksa diffrize dolmalık kızartmalık mı atacannn.. alll alll hazır ucuzken alıver.... bende söylemesi ayıp bamya bezelye koydum hoppp bir paket bamya 2 de bezelye kalmış
bezelye sezonu geçti ama bamya 3 kg koyam diyommmm yahut 2kg...
cuma pazar varr bu evimizin yakınındaki pazar 1 kez gittim taşındığımızdan beri feciii ucuz gelmişti bakalım depolayacammm
aus bacımmmm hayırdırrrr kaynanannmı yanındaaaadertlisin gibi gibi :)
neyseeee dur çiğden biberleri koyamda gülüverrr azcık