Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Fırında kremalı patates ve kasap köfte :) hatta şimdi yedik bitirdik :) böyle bu yazıya daha önce denk gelseydim resimleriyle koyardım bi daha ki sefere inş :KK66:

Her zaman bekleriz arkadaşım , resimli resimsiz , tarifli tarifsiz ....

Afiyet olsun bu arada :KK34:

Eki Görüntüle 776537 Eki Görüntüle 776538

Bunlar da benim fırın sütlaçlarım. Bana göre iyiydi fakat eşim yumurta kokusu aldı ve yemedi :26:
Şuan elimde patlamış olan 6 adet sütlaç var :KK53:

Diğeri de akşam yemeğim. Bu benim tabağım, sarımsaklı yoğurtlu salça,pul biberli tereyağlı. eşim makarnayı sadece salçalı seviyor onunkini çekmedim bildiğimiz salçalı makarna. öyle değişik soslu mis gibi makarnalar yiyemiyorum maalesef.

Yolla bana arkadaşım , her trülü gideri var ausa :KK9:

Ellerine sağlık canım , makarnayı gördüm karnım acıktı :KK56:

Sütlaçların çok güzel gözüküyor eline sağlık canım :) yumurta korkunca bende yiyemiyorum o yüzden anlıyorum eşini :)

Teşekkür ederim arkadaşım :) Yemesin napım hepsini ben yerim şişerim :KK53:

oo bunlar ne güzel sütlaçlar bol fındık üzerine süper olur :) ellerine sağlık yapanın ve afiyet olsun :KK66:

Teşekkür ederim :KK34:

Hepsi senin olsun :) Ya da ikisi benim gerisi senin :KK53:

Sağol arkadaşım ayvalar olsun ayva tatlısı yapar koyarım tarifli hemi de :)

selam kızlar
geçmiş bayramınız kutlu olsun
biz ancak geldik çok yorgunum evde de çok iş var
bu akşam da kuru fasulye yapacağım
başka da bir şey yapmam tatlı nev'inden, akşama dışardayız çünkü.

Teşekkür ederim arkadaşım :) Yemesin napım hepsini ben yerim şişerim :KK53:

Teşekkür ederim :KK34:

Hepsi senin olsun :) Ya da ikisi benim gerisi senin :KK53:

Oooo oooo sütlaçlar bana gelene kadar çoktaaaaan bitmiştir bile .
Eşinde yumurta kokulu mokulu yemiştir .
Gidip muhallebi yapayım bari , dondurmalı falan yerim , çok ihtiyacım var ne de olsa :KK52:

Sağol arkadaşım ayvalar olsun ayva tatlısı yapar koyarım tarifli hemi de :)

Bekliyoruz efendim :KK42:

Kaymaklı yapıverde ekrana yapışayım :KK1:

selam kızlar
geçmiş bayramınız kutlu olsun
biz ancak geldik çok yorgunum evde de çok iş var
bu akşam da kuru fasulye yapacağım
başka da bir şey yapmam tatlı nev'inden, akşama dışardayız çünkü.

Sağol şekercik , bayramda ben hasta yattım :KK14:

Bu akşam bende de muhtemelen ;

Yayla Çorbası
Taze fasulye
Kıymalı Patates
Ve şimdi aklıma düşen dondurmalı muhallebi olacak .

Bayramda yediklerimizi sindiremedik mi daha yahu :KK8:

Kimseden çıt çıkmıyor .

Ben arifeden beri bel fıtığımla yataklardayım . Çok fena vurdu , kaç senedir yoktu .

İki adım atsam bacağıma vuruyor ağrısı .

Hadi bakalım , sizler nerelerdesiniz ? Yarın herkesi yemekleri ile bekliyoruuummm:KK52:
Cok gecmisolsun aus.:KK71:
Bazen bendede bel agrisi oluyor,fitikmidir diye korkudan doktora gitmiyorum.
Gerci ben hic doktora gitmiyorum,bak hatirladim yine:97:

Dün börek yaptim bende,1 tepsi etli ve1 tepsi ispanak-peynir karisik..Resim cekmedim,cocuklar makinayi vermediler,fotografcilik oynuyorlarmis...
:KK19:

Bu günde firinda balik yapicam..Yalniz baligin adini bilmiyorum,netten türkcesini bulursam yazarim,Yoksa adi firinda balik kalir:KK14:

Bayramda yediklerimizi sindiremedik mi daha yahu :KK8:

Kimseden çıt çıkmıyor .

Ben arifeden beri bel fıtığımla yataklardayım . Çok fena vurdu , kaç senedir yoktu .

İki adım atsam bacağıma vuruyor ağrısı .

Hadi bakalım , sizler nerelerdesiniz ? Yarın herkesi yemekleri ile bekliyoruuummm:KK52:

Geçmiş olsun Aus.(Böyle demem de bir sakınca yok dimi?)Ben de iğne vuruldum bugün.Hemşire nasıl kakışladıysa iğneyi halen acıyor.Arayı iyi tutmam lazım hemşireyle:)

Eki Görüntüle 776537 Eki Görüntüle 776538

Bunlar da benim fırın sütlaçlarım. Bana göre iyiydi fakat eşim yumurta kokusu aldı ve yemedi :26:
Şuan elimde patlamış olan 6 adet sütlaç var :KK53:

Diğeri de akşam yemeğim. Bu benim tabağım, sarımsaklı yoğurtlu salça,pul biberli tereyağlı. eşim makarnayı sadece salçalı seviyor onunkini çekmedim bildiğimiz salçalı makarna. öyle değişik soslu mis gibi makarnalar yiyemiyorum maalesef.

Ellerine sağlık.Yumurta sarısını soğuk sütle çırpıp yavaş yavaş içine ekleseydin kokmazdı.Ben üstüne değil içine katıyorum yumurtayı.

Cok gecmisolsun aus.:KK71:
Bazen bendede bel agrisi oluyor,fitikmidir diye korkudan doktora gitmiyorum.
Gerci ben hic doktora gitmiyorum,bak hatirladim yine:97:

Dün börek yaptim bende,1 tepsi etli ve1 tepsi ispanak-peynir karisik..Resim cekmedim,cocuklar makinayi vermediler,fotografcilik oynuyorlarmis...
:KK19:

Bu günde firinda balik yapicam..Yalniz baligin adini bilmiyorum,netten türkcesini bulursam yazarim,Yoksa adi firinda balik kalir:KK14:

Teşekkür ederim pegasusum :KK16:

Aman ihmal etme yahu , bak böyle kalçanın üzerinde çukurda bir batma ile bacağına vuruyorsa fıtıktır , yok sadece ağrı varsa tutulma , kireçlenme vs. olabilir.

Dikkat et kendine kuzum .

Böreklerden yedin mi sen ondan haber ver :KK1:

Geçmiş olsun Aus.(Böyle demem de bir sakınca yok dimi?)Ben de iğne vuruldum bugün.Hemşire nasıl kakışladıysa iğneyi halen acıyor.Arayı iyi tutmam lazım hemşireyle:)

:KK9::KK9:

Aynen ya ilk üç günkü hemşireler pamuk gibiydi , oldu mu bitti mi anlamadım bile ama dünküüü :KK52::KK52:

Allah ne verdiyse vurdu , 2 saat popomun üzerine oturamadım yahu:KK9:

Bu arada tabii ki aus diyebilirsin :KK16:

$muhallebi.jpg DONDURMALI DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

Muhallebim pişti bu arada , bir tanesini dondurucuda tuttum biraz da çabuk şekil vereyim diye :KK9: Azıcık da süsledim netten çevçeve falan havam olsun :KK14:

Tabii çoktan yedim bitirdim :KK56:

Tarihe gelince ;

5 bardak süt
1 fincan un
2 yemek kaşığı nişaşta
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı
1 çorba kaşığı tereyağ
1,5 bardak toz şeker

Süt içinde , un , nişaşta ve toz şeker eritilir ve pişirilir , sürekli karıştırarak .
Muhallebi kıvam alınca bir paket vanilya , damla sakızı ve tereyağ eklenir , 3-4 dk daha ateşte bırakılır.
Ataşten alıp mikserle iyice çırpılan muhallebi kaselere boşaltılır.
Servis sırasında istenirse ters çevrilir ve dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun efendim:KK56:

Yemek yarışmasında oylamada bugün başladı , duyan duymayana duyursun , çok güzel masalar var , benimde şahit olduğunuz meşhur ramazan sofram yarışıyor
:KK52:

Bu gözde hanımlar , gazel hanımlar neden uğramaz oldular acabaaa :KK52:

Arada bir cee diyenlerde ramazan bitti kavga bitti oldu , yemekler nerdeee :KK9::KK9::KK9::KK8::KK8:

Gözdeciğim çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsın... Ben açmak için süt de koydum canım ama malesef fazla beklettiğimden sanırım bu kez de topak topak olup ağırlaşmıştı ayarlamayı yapamadığımı düşünüyorum süre açısından bisküvilerim artmıştı zaten birdahaki denemem de söylediklerine ekstra dikkat edeceğim :KK16:

Biz dün akşam dışarıdaydık yemekte ama geçen akşam Kıymalı Kıtır Ekmekli İskender ve Mercimek Çorbası vardı mönümüzde.

İskenderin resmini çekmiştim paylaşırım bilgisayara atınca..

Bir de ben buradaki maharetli hanımlardan kıymayı tatlandırma konusunda bilgi istiyorum... Köfte ya da kıyma ile yapılan özellikle fırınlanan yemeklerde eti nasıl lezzetlendiriyorsunuz birebir ölçüleriniz neler? Genelde tariflerde tuz biber gibi şeylerin ölçüleri yazmıyor çünkü internette

Geçenlerde tepsi kebabı yaptım mesela ama tuzu mu desem biberi mi birşeyi fazla olmuştu...

Bir de fırın köfte yaptım öncesinde onun da kimyonu çoktu sanki... Yine böyle bir baskın tat vardı yani yakıcı çözemedim.

Şimdiye dek işte bu dediğim lezzeti tutturamadım. Et konusunda göz kararı olayı olmuyor sanırım şimdilik bende... tadına da bakıyorum ama pişmemiş olduğu için çok anlaşılmıyor.

Bir de ben buradaki maharetli hanımlardan kıymayı tatlandırma konusunda bilgi istiyorum... Köfte ya da kıyma ile yapılan özellikle fırınlanan yemeklerde eti nasıl lezzetlendiriyorsunuz birebir ölçüleriniz neler? Genelde tariflerde tuz biber gibi şeylerin ölçüleri yazmıyor çünkü internette

Ben ölçü veremem.Çünkü göz kararı atarım genelde ama köftede sarımsak mutlaka olmalı bence.Kimyon,karabiber,pulbiber,yerine göre kekik veya köfte baharatı bunları kullanabilirsin.Bir de köfteyi yoğurup biraz bekletirsen baharatlar daha çok içine girip lezzet verir.

Teşekkür ederim pegasusum :KK16:

Aman ihmal etme yahu , bak böyle kalçanın üzerinde çukurda bir batma ile bacağına vuruyorsa fıtıktır , yok sadece ağrı varsa tutulma , kireçlenme vs. olabilir.

Dikkat et kendine kuzum .

Böreklerden yedin mi sen ondan haber ver :KK1:

Sirtima dogru batma oluyor,kalca üstü...Yoksa fitikmiyim...:18::18:

Bilemedim simdi,her zaman olmuyor aslinda,senede 1-2 defa yokluyor beni:KK30:

Böreklerden yedim cnm,kac tane diye sorarsan,cok tane:KK56:

Hala sislik var,o kadar yani...

Bu arada baligin türkcesi somonmus kizlar.Her zaman yaparimda,türkcesini arastirmak hic aklima gelmemisti...Demekki somon dedikleri buymus:KK60::KK60:

Neyse makineyi saklayayimda,aksam foto eklerim.

Muhallebi süper görünüyor.Ellerine saglik.
:KK56:

Son düzenleme:
Oooo oooo sütlaçlar bana gelene kadar çoktaaaaan bitmiştir bile .
Eşinde yumurta kokulu mokulu yemiştir .
Gidip muhallebi yapayım bari , dondurmalı falan yerim , çok ihtiyacım var ne de olsa :KK52:

Yok yemedi eşim, o daha çok çikolatalı tatlıları seviyor zaten. Ben yedim hepsini 2 tane kaldı :KK52:

Ellerine sağlık.Yumurta sarısını soğuk sütle çırpıp yavaş yavaş içine ekleseydin kokmazdı.Ben üstüne değil içine katıyorum yumurtayı.
Yumurta sarısını sütlacın kendisinden alıp çırpıp döktüm, valla bence hiç kokmuyor :KK56: Ama bir dahakine yumurta koymıcam.

bugun tv de muhallebının ıcıne beyaz cukulata erıttıler ve bırazda kaymak koydular..degışık geldı..
paylaşmak ıstedım:)

Bu gözde hanımlar , gazel hanımlar neden uğramaz oldular acabaaa :KK52:

Arada bir cee diyenlerde ramazan bitti kavga bitti oldu , yemekler nerdeee :KK9::KK9::KK9::KK8::KK8:

geldim ablam geldimmm
ama gazel hatun nerde bilemiyorum:KK1:
ben bu ara gezmekten vakit bulup mufağa girmedim:KK1::KK1:
acısını çıkardım evde oturduğum günlerin
güzelce beynim dinlendi vücudum gezmekten dinlenemedi:KK52:
ama akşama ne pişircem stresini yaşamamak güzelmiş ya
bayadır bu duyguyu yaşamıyordum:KK1:
bir dışarda yedik bir hazır söyledik yedik
neyse şimdi görev başladı:KK53:
ama bu ara yemek çeşitlerimi azaltıcam
çok kilo aldık
özelliklede ben:KK37:
neyseki bu ramazan her ramazan olduğu gibi kilo almadım
biraz dikkat ettim
azda olsa kilo vermişim 57.700den 55e düştüm
artık pasta börek hamur işi olayına bir son vermem lazım
zaten haftaya kitaplarımı alıp ders çalışmaya başlıcam
artık boğazımın değil beynimin çalışması lazım:KK52::KK52:

bu arada unutyordum bak
sabah okumuştum rahatsızmışsın
çok geçmiş olsun dikkat et kendine:KK54::KK54:

Gözdeciğim çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsın... Ben açmak için süt de koydum canım ama malesef fazla beklettiğimden sanırım bu kez de topak topak olup ağırlaşmıştı ayarlamayı yapamadığımı düşünüyorum süre açısından bisküvilerim artmıştı zaten birdahaki denemem de söylediklerine ekstra dikkat edeceğim :KK16:

Biz dün akşam dışarıdaydık yemekte ama geçen akşam Kıymalı Kıtır Ekmekli İskender ve Mercimek Çorbası vardı mönümüzde.

İskenderin resmini çekmiştim paylaşırım bilgisayara atınca..

Geçenlerde tepsi kebabı yaptım mesela ama tuzu mu desem biberi mi birşeyi fazla olmuştu...

Bir de fırın köfte yaptım öncesinde onun da kimyonu çoktu sanki... Yine böyle bir baskın tat vardı yani yakıcı çözemedim.

Şimdiye dek işte bu dediğim lezzeti tutturamadım. Et konusunda göz kararı olayı olmuyor sanırım şimdilik bende... tadına da bakıyorum ama pişmemiş olduğu için çok anlaşılmıyor.

valla çok şaşırdım niye olmadığına
rica ederim ne demek her zaman yardımcı olurum elimden geldiğince
inşallah birdahakina güzel olur:KK56:

halen beklemedeyız gel artık:)

askınihan gelmişti
ama sanırım görmedi tarif istendiğini:26:

X