Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Kalplerimiz karşılıklıymış bak aynı anda girmişiz siteye

Gazelim ya , sen benden ben senden , birileri bizden biz birilerinden ne farkeder değil mi , ne güzel paylaşımlar oldu kısa zamanda .

Buraya girip yemek paylaşmadığım zaman kendimi suçlu hisseder oldum

Yakında aöf açılır , orada da yine benim tembelliklerimle uğraşırsınız bende gözdemle senin evhamınla , biberonu da unutmayalım diyeceğim ama baksana o bizi çoktan unuttu.

Ya bende onun teli vardı ama kaybettim :26:

Keşke o beni arasana , biberon duuuuuuuy sesimi beni araaaaaaaa

Bizde şimdi geldik eve , damat ve kayınpeder maç izlemeye çıktı , biz dayı , anne , yeğen üçlüsü takılıyoruz .

Gelsinler okey masası kuracağım balkona , sahura kadar

Kızlar nohut köftesine(felafel) bayıldık. Eşim değişik lezzetlere açık olmamasına rağmen benden çok yedi.
Davet sofraları için de ideal bence misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz, asla tahmin edilmiyor içinde ne olduğu..

Kızlarrrr napıyosunuz

içim bir buruk bu akşam son sahur gecesi diye ...

Gene herkes döktürmüş ellerinize sağlık

Yazdın da ben mi görmedim canım tarifi , yok yazmadısan hemen alalım .

Bende bir kere nohutları ezip , bol limonlu çanaklar yapıp , içine yoğurtlu havuç ezmesinden koymuştum , üzerine de süzme yoğurt

Kızlarrrr napıyosunuz

içim bir buruk bu akşam son sahur gecesi diye ...

Gene herkes döktürmüş ellerinize sağlık

Başlaması ile bitmesi göz açıp kapayıncaya kadar geçti bile ..

İlk gün 17 saat bu yaz günü nasıl geçer diye düşünmedim değil ama Yaradanım nasıl da verdi sabrını .Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin , seneye yine görmeyi nasip etsin hepimize.

Amin canım inşallahhh ...Evet ya nasıl geçicek tutarmıyız tutmayız derken sonuna geldik Allah bi daha ki Ramazana kavuşmamızı da nasip eder inşallah...

Hos buldum.Evet ya bu gün karniyarigi yagda kizarttim diye yemedim mesela,cacik ve az pilav yedim

Yahu almanlarin ne mutfagi varki,ne tarifi vereyim,git gel spspätzle,o da bildigimiz makarnanin kardesi

Ben yinede yaptikca yazarim almanlarin zengin mutfagindan

Ne bileyim pegasus , cahilliğime ver :26:

Belki adamların bir kaç kendine has tarifi vardır dedim .

Boşver sen bizim mutfaktan aynen devam o zaman .

Yok canım yazmadım hemen yazayım çok kolay zaten.
1 su bardağı nohutu akşamdan ıslatıyoruz.(ben karbonat ekliyorum 1 çay kaşığı yumuşatsın diye)
Ertesi gün yumuşamış nohutlarımızı, çeyrek demet maydonuzu, bir küçük kuru soğanı rondoda güzelce eziyoruz.
İstediğimiz baharatları,tuzu ve 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağı ekleyip yoğuruyoruz. Yassı köfteler yapıp bol yağda kızartıyoruz.
Bu kadar.. Çıtır çıtır bir lezzet elde ediyoruz..
isteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz..

Aman da aman , eee ben bunu yerim

Tez vakitte deneyeceğim .Tahminlerim beni yanıltmaz güzel bişey olacak , kızartırken yumurta sarısına buluyor muyuz

15 yıllık evliyimm ama yemek konusunda elinize su dökemem ,

Boşver arkadaşım ne demişler , içine sevgini kattığın her yemek muhteşemdir

Ben yaş olarak biraz küçük kalıyorum da söylemesi ayıp bu arkadaşlar arasında , o sebeble sen 15 yıllık evlilik dediğinde sevindim .

evet canım sen oluyorsunn o gökçeyide tanıdım burda okudukça,sankii sanada gökçe diyorlardı gibii geldi bna hatta bende düşüdümm 2 tane gökçemiz var topikte diye,tanıştığıma çok memnun oldumm sizlerlee bu arada sizinn geyik sohbetinizide okumaya başladımm ama sizinn olduğunuz yerlerden başladımm

Aman da aman , eee ben bunu yerim

Tez vakitte deneyeceğim .Tahminlerim beni yanıltmaz güzel bişey olacak , kızartırken yumurta sarısına buluyor muyuz
Ben de düşündüm onu ama tarifte bulanmıyordu,bulamadım yani, bir de öyle denemek lazım

Tarife unu eklemeyi unutmuşum :26: 1 dolu ya da 1,5 silme çorba kaşığı un.

Son düzenleme:

inşallah burası bende bir bağ yaptı
sıcacık huzur dolu,dedikodudan uzak tek konu yemek konusu,ben çok sverim arkadaşlarla bir araya gelsem bile merak ederim ne yaptın diye sorarımm ki kendime pay çıkarayım bende yapayım diye,sizdende fikirler alıyorumm
bende çok takan insanım ama boşvermişlik yapamıyorum keşke senin gibii olsam bende

Ben adanada yaşıyorumm ,adananın sıcağınıı bilirisiniz sıcağıyla meşhur biryer,nasıl tutacağız derken bu sene diğer yıllara göre daha serin geçtii sanki ramazan bitsinde öyle geleyim dedii sıcaklar son bu hafta başladı sıcaklar ve ben çok rahat tuttum

Son düzenleme:
:) tabikide veririm etlerimizi kıyma haline getirdirdikten sonra içerisine gerekli miktarda baharatını ( kırmızı biber kimyon cemen unu karbiber sarmısak) akşmdan iyice yogurup bekleticegiz bir gün bekledikden sonra tekrardan yoguracagız ve bagırsakların içerisine doldurup güneş almayan bir yerde kurutacagız daha ben derin donduruca muhafaza ediyorum bozulmuyor uzun süre

önceleri bende senin gibiydim canım...ufacık birşeyi bile kafama takar strese girerdim...büyük mutluluklarıma bile tam manasıyla sevinemezdim o ufacık tefecik stresler yüzünden....
ama daha sonra anladım ki, en kçük sıkıntılara bile bu kadar üzülürse insan, daha büyükleri gelince altında eziliyorsun dertlerin...
çevremize bakıp ne dertler ne sıkıntılar olduğunu gözlemeleyip hissedebilirsek empati yapabilirsek, o zaman halimize şükür etmenin nekadar önemli olduğunu anlamış oluyoruz...
şu cümleyi duyunca çok etkilenmiştim,...Allah herşeye üzülüp sızlanan kullarına daha büyük bir dert verir ve sen bukadarcık şeye bile hayıflanırken al bakalım daha beteriyle uğraşmak nasılmış anla diye, dertlerin daha büyüğüyle imtihan edebilirmiş....
o yüzden artık sızlanmak yerine her halime bin şükür edip, herşeye rağmen tebessüm etmeye çalışıyorum...
rabbim bu mübarek ramazanın son gününde, bütün müslüman kardeşlerimize her ne sıkıntıları dertleri varsa sabretme gücü versin...
taşıyamayacağımızdan fazla yük yüklemesin...sağlık sıhhat hayırlı uzun bir ömür nasip etsin sevdiklerimizle inşallah...günahlarımızın affı tevbelerimizin ve dualarımızın kabulü için inşallah rabbim bugünün hürmetine kabul buyursun....AMİN...

Ben de çok şekerli sevmem ama bizimkiler tam aksi napsam bilemedim
Peki bir gün sonrasında yumuşamıyor mu çıtır çıtır yeni pişmiş de güzel olur
cnm o zaman 3e 3 yap şerbeti.
hayır cnm yumuşamıyor hemen eğer çıtır seviyorsan fırında daha uzun süre kızartabilirsin. zaten tereyağı da döküldüğü için güzel oluyor....

sağol tatlım inş hep beraber
yarın bayram, akşama tatlı yapacağım kvaldeme götürürüm herhalde bana gelen olmaz diyorum:)

bir yandan da ev topluyorum bayramdan sonra taşınacağız inş. çok yoğunum yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…