Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

ha canımbir de ben bazen pasta yapınca yuvarlak bir çay tepsim var ona koyuyorum illa tabak olacak diye düşünme bir göz gezdir mutfağına...
yaaprsın cnm neden yapamayasın?
ben de 8. yıldır evliyim ilk zamanlar hep kk dan araştırıyordum ne yaparım nasıl pişiririm diye:=) insan deneye deneye yapabiliyor...

selamlar...

birşey sormak istiyorum inşallah kısa sürede cevap alırım..

bugün eşimin doğum günü,yaş pasta yapmak istiyorum..

yapacağım pasta kremasında vanilyalı puding kullanılıyor

yani toz değilde danette tarzı pudinglerden

ben yalnız vanilyalısını bulamadım öncelikle nerden bulabilirim..2 aydan beri türkiyede yaşıyorum pasta malzemelerimi zor tamamladım zaten yanı tam bilemiyorum ne ne değil..dün 4 yere baktım hepsinde kakaolu pudinglerden var vanilyalı yok mu hiç?

diger sorumda çiğ kremayla ilğili..ben shlagobers diye birşey kullanıyordum çırpılıyor bu kremada çırpılıyor değil mi yani

aynı işlemi yapabilirim değil mi?

veeee son olarak pasta üzerine yazı yazacağım hangi hangi ucu kullanmalıyım ilk defa yazı yazacam

pastanın üzerine ömrün ömrüme nasip olsun yazmak istiyorum ama anlam olarak kavuşamama mı çıkıyor birine dedim ee siz evlisinz dedi benim bunu yazmamdaki amac ömrün boyunca birlikte olalımdı..

bu yazıyı mı yazsam yoksa iyi ki doğdun can yoldaşım ya da hayat arkadşım..çok heycanlıyım ...insallah yardım edersiniz..

hepinizi öpüyorum..

Canım illa ki danette vanilyalı puding kullanmak zorunda mısın ?

O kadar büyük markete giderim , çikolatalı , muzlu ve çilekli gördüm bu markanın pudingini ama vanilaylı görmedim .

Dr. Oetkerin toz pasta kreması var , pişirmedden iki dakikada çırpılarak hazırlanıyor , onu kullan , her markette var . Aynı işi görecektir.

Çiğ kremayı sanırım bu pasta kreması ile çırpacaksın , evet olur.

Pastanın üzerine söylediğin yazıyı yazarsan ''nasip olsun '' dediğin için sanki daha nasip olmamış gibi anlam çıkıyor.

Yazma ucuna gelince , bendeki krema uçları ile yazı yazılmaz mesela , yani yazılırdı bu kadar uzun bir yazı yazılmaz , çok ince bir aparat olması lazım .

tatlım ben tAdını beğendim ama tarifinde eti kakaolu piknik bisk diyordu nasıl bir şeydi o hatırlayamadım bizim markette de yoktu ben de evdeki normal bisk kullandım ama benm kalıp ufak geldi varsa daha büyük bir kalıba da dökebilirsin eşim de hani o nestlenin kakaolu yuvarlak bisk leri var ya onlar da süper olurdu tıpkı profiterol gibi diye yorum yaptı... bence başka şeyler de denenebilir, yoruma bağlı:)))
ben de sütlü tatlı düşkünüyüm birçok denemem bu yönde

yaa ben pizza yapıcam bu akşam ama hangi tarifle yapsam kararsız kaldım emin olduğunuz denediğiniz biir tarif var mı bu akşam güzel olsun pizzam oğlum çok seviyor...

evet danettenin vanilyalısı olmalı migrosa baktınız mı, normalde satılan çiğ kremayı çırparak da kullanabilirsiniz.
sanırım krem şanti uçlarını kastettiniz yuvarlak bir ucu vardı onu deneyin ya da kürdanla yazın:)
istersen yazı olarak da iyi ki doğdun u dene...
aramıza hoşgeldin

canım mıgrosa bakmıstım diğer mıgroslara bakayım bari..ya ben sonradan ekledim yazıya pastayı koyacağım servisim yok

yemek takımının en büyük olanı sığar mı acaba yada marketlerde satılır mı? bulunduğum yerede yabancıyım ne nerde tam bilmiyorum ya da nerden satın alabilirim gördüğüm kadarıyla yakınlarda züccaciye yok

tatlım ben tAdını beğendim ama tarifinde eti kakaolu piknik bisk diyordu nasıl bir şeydi o hatırlayamadım bizim markette de yoktu ben de evdeki normal bisk kullandım ama benm kalıp ufak geldi varsa daha büyük bir kalıba da dökebilirsin eşim de hani o nestlenin kakaolu yuvarlak bisk leri var ya onlar da süper olurdu tıpkı profiterol gibi diye yorum yaptı... bence başka şeyler de denenebilir, yoruma bağlı:)))
ben de sütlü tatlı düşkünüyüm birçok denemem bu yönde

yaa ben pizza yapıcam bu akşam ama hangi tarifle yapsam kararsız kaldım emin olduğunuz denediğiniz biir tarif var mı bu akşam güzel olsun pizzam oğlum çok seviyor...

Kare bisküvileri oluyor ya etinin , bol kakaolu odur .

Pizza tarifi sayfa 4-5 de iki ayrı var , bi bakıver canım

canım mıgrosa bakmıstım diğer mıgroslara bakayım bari..ya ben sonradan ekledim yazıya pastayı koyacağım servisim yok

yemek takımının en büyük olanı sığar mı acaba yada marketlerde satılır mı? bulunduğum yerede yabancıyım ne nerde tam bilmiyorum ya da nerden satın alabilirim gördüğüm kadarıyla yakınlarda züccaciye yok

Züccaciye olması gerekmez , büyük marketlerin hemen hepsinde mutfak eşyaları reyonuda var .Orada servis tabağı bulabilirsin canım .

Canım illa ki danette vanilyalı puding kullanmak zorunda mısın ?

O kadar büyük markete giderim , çikolatalı , muzlu ve çilekli gördüm bu markanın pudingini ama vanilaylı görmedim .

Dr. Oetkerin toz pasta kreması var , pişirmedden iki dakikada çırpılarak hazırlanıyor , onu kullan , her markette var . Aynı işi görecektir.

Çiğ kremayı sanırım bu pasta kreması ile çırpacaksın , evet olur.

Pastanın üzerine söylediğin yazıyı yazarsan ''nasip olsun '' dediğin için sanki daha nasip olmamış gibi anlam çıkıyor.

Yazma ucuna gelince , bendeki krema uçları ile yazı yazılmaz mesela , yani yazılırdı bu kadar uzun bir yazı yazılmaz , çok ince bir aparat olması lazım .

aslında marka önemli değilde vanilyalı olması önemli birde dediğin gibi her ihtimale karşı dr oetkerın toz pasta kremasını aldım

ama aynı tınıyı yakalar mıyım diye düsünüyorum...

aslında kreması baya zahmetli yanı zahmetli degilde herşeyi ayrı ayrı yap kat filan tarzı kullandınız sanırım tadı iyi midir toz kremanın..sey olsun istemiyorum bazı pastenlerde iyi olmayan pastalar olur ya kreması kötü öyle olsun istemiyorum

aslında marka önemli değilde vanilyalı olması önemli birde dediğin gibi her ihtimale karşı dr oetkerın toz pasta kremasını aldım

ama aynı tınıyı yakalar mıyım diye düsünüyorum...

aslında kreması baya zahmetli yanı zahmetli degilde herşeyi ayrı ayrı yap kat filan tarzı kullandınız sanırım tadı iyi midir toz kremanın..sey olsun istemiyorum bazı pastenlerde iyi olmayan pastalar olur ya kreması kötü öyle olsun istemiyorum

Dur ben sana paket resimlerini bulayım canım , onlardan biri çok iyi tam pasta kreması kıvamında diğeri daha krem şanti gibi o güzel değil .

Bekle geliyorum bulabilirsem :KK55:

cnm bak ausencia nın fikri güzel bulamazsan hazır pasta kremasıyla dene ben bir kez denemiştim süper olmuştu krem şantiden daha iyiydi. marketlerde pasta altlığı satılır cnm migrosa gideceksen orda var ama yeni bir şey alamazsan da dediğim gibi bir tepsiye koy ne olacak sanki.... takımın en büyük tabağına kıta kıt denk gelir sanırım, benm öyle olmuştu en azından...

Kare bisküvileri oluyor ya etinin , bol kakaolu odur .

Pizza tarifi sayfa 4-5 de iki ayrı var , bi bakıver canım

herhalde onlardır:)

hemen bakıyorum şekerim, saol... :KK56:

$SAM_4080.jpg

bunu aldım

ay bende aldıgıma bakayım aman Allahım kalbim pır pır

Canım bak şimdi ,

$DR-OETKER-VANILYALI-PASTA-KREMASI-140-GR__27809554_0.jpg Bu daha krem şanti tadında olan , ama bundan daha çok pasta kreması çıkıyor . Tadı bence güzel.

$1 (34)-500x500.jpg Bundan az çıkıyor ama daha yoğun , daha pudingimsi bi tadı var . Sen zaten çiğ krema ile karıştıracağın için bence bundan kullanmam daha doğru , ama bir tanesinden çok kalın bir tabaka çıkmaz pasta arasına.

Fıstıklı irmik helvası.Dondurma üstünde de fena durmadı.:86:Çok dekoratif bence.:KK9:(Beceremeyen şahsın tesellisi.:KK60:)

Cq6aF.jpg

kızlar yaaa bütün tariflerde pizzaya yaş maya konmuş ben kuru maya koyacağım ne fark eder?

Kızlarr canım bişeyler istiyor dseğişk değişik şu fellah köftesiydi galiba bi tarifini verseniz:)

değişik şeyler yapasım var akaşm eve gittiğimde birde kıbrıs tatlısı mı yapsam bilmiyorum değişik tatlı tarifide istiyorum muahllebi türüde olabilir.

Kızlarr canım bişeyler istiyor dseğişk değişik şu fellah köftesiydi galiba bi tarifini verseniz:)

değişik şeyler yapasım var akaşm eve gittiğimde birde kıbrıs tatlısı mı yapsam bilmiyorum değişik tatlı tarifide istiyorum muahllebi türüde olabilir.

Fellah köftesi burada canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/605357-mutfagimda-bugun-pisti-resimli-tarifli-98.html

Muhallebili kadayıf yap:)Ya da büsküvili pastayı muzlu pudingle yap.Hem kolay hem çok lezzetli oluyor.

Son düzenleme:
X