- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
islim kebabını bende yapıcam
beceremem diye korkuyorum
beceremeyecek bişey yok gözdem yaa inan çok kolay senin krep bohçan bile bundan daha zor yani :)
ama sana tavsiyem patlıcanları ben biraz kalın kesmişim, bu yüzden bohçalarken biraz zor tutturdum açılıverdi zorlandım biraz...daha elastik gibi oldu hafif kalın olunca...biraz daha ince ince kesmeni tavsiye ederim cnm..
Ancak gelebildim .
Resimlerimi ekleyeyim , tariflerimi vereyim
Eki Görüntüle 755227 El clasico Tarhanamız ve Kayınvalide Turşusu
Eki Görüntüle 755228 Kıymalı ve Yeşil Biberli Bamya (yukarıya oruçlu kafa domates yazmışım)
Bamyalar ayıklanır ve limonlu suda bekletilir.
Onlar bekleye dursun , tencerede yağ , 100 gr.kadar kıyma , 1 adet doğranmış soğan , 1 kaşık kadar salça kavrulur.Tuz ve 1 adet domates rendesi de eklenir.Suyu ilave edilir , yarım limon sıkılır içine ve kaynayan suya süzülen bamyalar ve yuvarlak cherry domates şeklinde olan biberler eklenir.Kapak kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 755229 Peynir Soslu Makarna
Kalın erişte şeklinde olan makarnayı tercih ediyorum ben . Makarnamız klasik şekilde haşlanır ve süzülür.
Tencerede yağ ve lor eritilir.1 tatlı kaşığı kadar un , tuz , kıyılmış maydanoz , doğranmış domates , arzu edilen baharatlar ve 1 bardak su eklenir ve peyir sosu pişirilir.Makarna ile harmanlanarak servis edilir.
Eki Görüntüle 755230 Hurmalı Karamel Soslu Yaş pasta
Pasta Keki:
5 yumurta
5 fincan toz şeker
5 fincan un
1 fincan kadar ılık su
1 kabartma tozu
1 paket kadar kakao
1 paket vanilya
Pasta Kreması:
100 gr margarine çırpılan hazır pasta kremalarından kullandım ben . Bu kremayıda doğranmış hurmalarla karıştırıp pastanın arasına koydum .
Pasta kekini ikiye bölüp , şekerli kahveli su ile iyice ıslatıp arasına bolca hurmalı kremadan koyup , muz dilimledim.
Üzerine krem şanti hazırladım , bu krem şantiyide karamel sosla karıştırdım .Üst süslemesi zevkinize göre efendim , afiyet olsun
aus sen naptın kuzum yaa, valla bi acaip oldum ağzımın kenarları mayıştı
hele pasta yokmuuuuu, ay o üzerindeki karamel sosu yokmuuuuu...bitirdin beni aus alacağın olsun
kaldımı birazcık yollasana sahurdan önce nasılda gider valla miss...
bu arada yarına size bi sürprizim var inşallah...görünce şok olacağınız bir tatlı paylaşacam inşallah :) gözleriniz şaşı beş görecek şaşkınlıktan bekleyin yarın iftara kadar :) nasipse tabi...