selam kızlar iftarı yaptık çayları içtik bulaşıkları yıkadık mı :)
kaldığımız yerden devam inşallah :)
benim menü bugün dünden kalan patates pilav,
acılı patlıcan ezmesi ve
yağ biberi közlemesi... biberlerin içinde peynir rendesi var...sardıktan sonra fırında 15 dakka pişiriyorsunuz...
ayran karpuz...şükür allaha bugünde doyduk :)
Eki Görüntüle 752559 Eki Görüntüle 752558
isteyene tarifini yazabilirim...
yok be gözdem adı öyle olunca google'dan bakarsın belki diye öyle dedim..
ben de öyle sosyetik isimlerini bilmem..
ben normalde kabak rendesi diyorum düşüneşim bile kabak rendesi diye söyler :)
ama googledan bak diye kuzum, greten diyorlar...hatta ıspanak greten de var, bizim fırında ıspanağın adı olmuş gretennapalım kuzu uyacaz bizde :)
patlıcanı nasıl yaptın gazelim yazarmısın
güzelim yemeklerimize ne isimler uyduruyorlar değil mi ya
Biz de bunu çökelekle yaparız sabah kahvaltısına.Tavaya önce yağı koyar kızdırır çökeleği ekleriz.Biraz çevirip alırız.Çökelek yağlaması deriz.Yumurta da kırılır içine.Borani bizde ıspanakla yapılır.Elinize sağlık.Çok güzel görünüyor.
Ağaçlı olan bir site var ya orada var.Arama yerine kalburabastı yazarsanız çıkar.Deneyenlerin yorumları var bir okuyun isterseniz.kalburabastı tarifi arıyorum...
denenmis..kıtır kıtır
Ağaçlı olan bir site var ya orada var.Arama yerine kalburabastı yazarsanız çıkar.Deneyenlerin yorumları var bir okuyun isterseniz.
KIZLAR SELAM
DÜN EVE GİTTİM BİR GÜZEL PATATES MANTISI YAPTIM .BEN DİREK BORCAMA YAYDIM KIYMAL KAVURDUM ÜZERİNEE YOĞURDU DÖKÜP YAĞ YAKTIM NEFİS OLDU :) birde tatlı olarak sufle yaptım SAHURDA mantı YİCEKTİM AMA GÖZÜMÜ AAMADIĞIMDAN AKLMA BİLE GELMEDİ. CANIM ANNEM İYİKİ VAR YOKSA KALKIP SAHUR YAPAMMAM HERHALDE.
ben sahurda çk halsiz oluyorum bardağı sıkı tutamasam elimden katyıp düşecek o halde oluyorum sizde de öyle bişey oluyor mu? ve fazla bişey yemiyorum.
gözdecim seninki harika görünüyor haftasonu bunu deniyeceğim.
bu akşam şekerpare veya revani yapacağım işten çıkıp.iftarı geç saatte açmak bu yönden de güzel oluyor aslında yapmak istediklerini yapabiliyorsun:)
slm canımm ellerine sağlık ben şu sufleyi nasıl yaptın tarifini alabilirmiyim netten baktıklarımda hep hüsrann yaşadım
hımm oktay ustanın fincandaki tarifi oda güzele benziyor teşekkür ederim cnm :)
yazarım tabi kuzu :)
patlıcanları közledikten sonra incecik doğruyorsun
sonra tuz karabiber ekliyorsun, sumak da koyuyorsun...sarımsaklı yoğurt ekleyip sonra incecik kıydığın soğanı ekliyorsun..iyice karıştırıp üzerine tereyağ kızdırıp pul biberli sosu döküyorsun..bukadar :)
sorma gözdem yaa... sahanda yumurtaya fransız restoranlarında margarita diyorlar...:)
bizim kırk yıllık yumurta olmuş margarita..
Kızlar size bi salata tarifi belkide bilirsiniz ama gelen misafirler çok beğendikleri gibi ne olduğunuda anlayamıyorlar o daha komik oluyo
Taze Fasulye salatası :
Taze Fasulyeleri haşlayıp küçük küçük doğruyosunuz sonra sarımsaklı yoğurt tuz pulbiber üstünede yağ kızdırın nefis oluyo ..Bu görüntü internetten alınmadır
Eki Görüntüle 753016