ellerine sağlık , bende de kabak var , dün eşim doğradı (nefret ederim kabak doğramaktan)
Kaymak harika bir tercih olmuş , şerbeti hafifletir .
Bende tahin dökerim üzerine sonrasında fındık .
çok geçmiş olsun canım , haberim yoktu .
Dualarımız annenle canım , sende evham yapma fazla , moral ver kadıncağıza.
pişmiş tavuğun başına gelmez derler ya , nasıl oldu da kulağını ayırdın ortadan ikiye aslı ya .
ellerine sağlık annenin , allah kabul etsin .
Banada dün eşimin annesi yollldı , ben daha yapmadım .
evet canım öğretmenim,teşekkür ederim öğretmensiniz sanırım bende kısa bir süre ücretli öğretmenlik yapmıştım şunu anladımki benim gibi sabırsız biri için doğru meslek değilmiş :)
canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda şifa bulur anneciğin.çok teşekkürler ausucum allah razı olsun..daha yeni bahsediyorum onun için haberinin olmaması doğal canım yoksa haberin olsa desteğinide eksik etmezsin biliyorum..annem bayağı bi ameliyat geçirdi bi de üstüne babam rahmetli olunca yıprandı nede olsa onun için hayırlısıyla ameliyatsız düzelir diye evham yaptımda tabiki anneme belli etmemeye çalışıyorum..dün sabah abim mr bölümünü ayarlamış hazır nöbetçiyken daha kolay olur diye ama sonra işler değişti ve öğleden sonra aradı ben yetişemiycem başka bi güne ayarlıyım dedi..yani kaldı dün mr çekilemedi..ertelenmesi iyi mi oldu bilmiyorum ama..
Eki Görüntüle 864900 Eki Görüntüle 864901
bugün cevizli tarçınlı kek yaptım ben sonrada ani bir kararla 2 tanesini pastaya çevirdim gerçi süsleme kısmı pek olmadı ama olsun :)
bence gayet güzel görünüyor eline sağlık canım
ben de bugün çorbam vardı eşimin canı kıymalı yumurta istemiş kendisi yaptı ben de ıspanak ayıkladım pişirdim yarınki yemeğim hazır oğlumun favorisi ıspanak:)
evet canım öğretmenim,
bizim iş sabır istiyor bir de unutmamak lazım öğrencilik günlerini, o zaman her şey yoluna giriyor.
ben de sabırsızımdır ama derste farklı oluyorum bir de tecrübe edinmeye başladım tabii dile kolay 13 yıl oldu:)
canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda şifa bulur anneciğin.
bence gayet güzel görünüyor eline sağlık canım
ben de bugün çorbam vardı eşimin canı kıymalı yumurta istemiş kendisi yaptı ben de ıspanak ayıkladım pişirdim yarınki yemeğim hazır oğlumun favorisi ıspanak:)
evet cnm :))kıymalı yumurta sevmeyen erkekte yok galiba ben bugün rahatım eşim salı günleri hala saha macına gidiyor benimde dinlenme günüm oluyor
yok ayyy oğlum abi olmak istiyor ya bir türlü olamadı gitti:))) 2 yıldır deniyoruz yok:))) inş dua niyetine geçer de bir an önce hamile kalırımÇok teşekkürler şekercik dediğin gibi inşallah hayırlısıyla şifa bulur annem..sen de hamilesin heraldene kadar zeki bi kızım Allah hayırlı doğumlar versin
Selam kızlar yarın misafirliğe gidicem dedim kurabiye yapiyim ama hiç yapmadığım bir şey olsun,nette ıslak kurabiye gördüm çok güzel yorumlar almış denedim bende tarifi yazıyorum .
MALZEMELER
1 Paket (25 gr.) Ulker Kakao
1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Bardagi Seker
Aldigi Kadar Un
Cekilmis Antep Fistigi (Uzerini Suslemek Icin)
SURUBU ICIN
3 Cay Bardagi Seker
3 Cay Bardagi Su
YAPILISI
Surup malzemelerini kucuk bir tencereye koyup, pisirin. Yogunlasan surubunuzu iyice sogutun. Surup soguduktan sonra dolapta bekletin. Hamur malzemelerini karistirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, 200 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve borcama dizin buzdolabında dinlensin.biz dayanamayıp şuruba batırdıktan sonrada sıcakken yedik o hali bile nefistiyazın falan dondurmaylada çok güzel olur ...
Sonuç gerçekten mükemmel ıslak kek gibi oldu ama daha lezzetli daha güzel yemeye doyamadı evdekiler
Görüntüsü netten alınma ama aynen bu şekil duruo
Eki Görüntüle 866406
evet cnm :))
benm dünden ıspanak pişirmiştim yarına da az var yanına çorba eklerim tamam hatta kvaldeme bile götürdüm ıspanaktan:)))
yok ayyy oğlum abi olmak istiyor ya bir türlü olamadı gitti:))) 2 yıldır deniyoruz yok:))) inş dua niyetine geçer de bir an önce hamile kalırım
ayy enfes görünüyor
ben de perş günü için öğrencilerime bir şeyler yapıcam daha doğrusu sınıfta kahvaltı edicez rehberlik saatinde kaynaşma babından:)
ne yapsam diyorum sanırım o 3-2-1 poğaçası geçiyor aklımdan bir de belki kek denerim diyordum ne bileyim taşıması ayrı dert:)))
Selam kızlar yarın misafirliğe gidicem dedim kurabiye yapiyim ama hiç yapmadığım bir şey olsun,nette ıslak kurabiye gördüm çok güzel yorumlar almış denedim bende tarifi yazıyorum .
MALZEMELER
1 Paket (25 gr.) Ulker Kakao
1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Bardagi Seker
Aldigi Kadar Un
Cekilmis Antep Fistigi (Uzerini Suslemek Icin)
SURUBU ICIN
3 Cay Bardagi Seker
3 Cay Bardagi Su
YAPILISI
Surup malzemelerini kucuk bir tencereye koyup, pisirin. Yogunlasan surubunuzu iyice sogutun. Surup soguduktan sonra dolapta bekletin. Hamur malzemelerini karistirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, 200 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve borcama dizin buzdolabında dinlensin.biz dayanamayıp şuruba batırdıktan sonrada sıcakken yedik o hali bile nefistiyazın falan dondurmaylada çok güzel olur ...
Sonuç gerçekten mükemmel ıslak kek gibi oldu ama daha lezzetli daha güzel yemeye doyamadı evdekiler
Görüntüsü netten alınma ama aynen bu şekil duruo
Eki Görüntüle 866406
slm,ellerinize saglık,bu böregi annem yapar,çokda severek yerim,en kısa zamanda anneme yaptırcam:)ÇARŞAF BÖREĞİ...
slm kızlar ne zamandır canım çekiyordu yaptım yedik çok da enfes bi lezzet..isteyene tarifini yazabilrim...yapılışı biraz zahmetli ama çok güzel kıtır kıtır bi lezzet...
Eki Görüntüle 867534 Eki Görüntüle 867535
slm,ellerinize saglık,bu böregi annem yapar,çokda severek yerim,en kısa zamanda anneme yaptırcam:)
ÇARŞAF BÖREĞİ...
slm kızlar ne zamandır canım çekiyordu yaptım yedik çok da enfes bi lezzet..isteyene tarifini yazabilrim...yapılışı biraz zahmetli ama çok güzel kıtır kıtır bi lezzet...
Eki Görüntüle 864900 Eki Görüntüle 864901
bugün cevizli tarçınlı kek yaptım ben sonrada ani bir kararla 2 tanesini pastaya çevirdim gerçi süsleme kısmı pek olmadı ama olsun :)
Auscum aşure yapmadın mı daha ama hastasın da aşurenin de maşallah malzeme çok işi çokbugün Allah kısmet ederse annem yapıcaksanada koca bi borcam gönderiyim adresi yaz bişey diycem bu konuda çok ciddiyim daha öncede söylemiştim hani yemekleri resimli bekliyoruz bi dahakine demiştin ya ben resmi şu forma nasıl göndericem inan bilmiyorum teknoji merakım pek yok hiçte lazım olmadı daha öncede yapmadığımdan bilmiyorum bana yardımcı olurmusun veya diğer arkaşalr da yardım ederlerse çok makbule geçer en azından annemin aşurelerini fotoğraflı bi şekilde gösteririm size
evet cnm :))
benm dünden ıspanak pişirmiştim yarına da az var yanına çorba eklerim tamam hatta kvaldeme bile götürdüm ıspanaktan:)))
yok ayyy oğlum abi olmak istiyor ya bir türlü olamadı gitti:))) 2 yıldır deniyoruz yok:))) inş dua niyetine geçer de bir an önce hamile kalırım
ayy enfes görünüyor
ben de perş günü için öğrencilerime bir şeyler yapıcam daha doğrusu sınıfta kahvaltı edicez rehberlik saatinde kaynaşma babından:)
ne yapsam diyorum sanırım o 3-2-1 poğaçası geçiyor aklımdan bir de belki kek denerim diyordum ne bileyim taşıması ayrı dert:)))
evet şekerciğe katılıyorum çooook süper görünüyor kurabiyelerin ellerine sağlıkdeğişik bi tarifmiş ıslak keke bayılırım hele benim ablam çok güzel yapar küçük çocuk gibi onun yapmasını isterim ıslak kurabiyede eminim güzeldir çünkü görünüşü güzel görünüyor ben de merak etim doğrusu bi gün deniycem
Valla oğluna helal olsun kıskançlık duygusu olmayan bi çocukmuşbenim ablamında oğlundan sonra kızı oldu maşaallah o kadar iyi diyalog içindeydiki oğluyla oğluda hiç yadırgamadı kardeşini darısı senin başına diyeyim ve darısı oğlunun başına hayırlısıyla abi olur öğretmensin heralde ne öğretmenisin
Ellerine kollarına sağlık gazelim , tarif istemez olur muyuz zahmet olmazsa
ÇARŞAF BÖREĞİ...
ıspanak ve kabak tatlısıyla aram yok ama yinede güzel görünüyor ellerine kollarına sağlıkSelamlar herkese , geçmişe bakmadım henüz , birazdan bakacağım .
Bugün bizim evde pişenler ve afiyetle yenenler ;
Ispanak Yemeği
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Kabak Tatlısı
Eki Görüntüle 867594 Eki Görüntüle 867595 Eki Görüntüle 867596