Mutfağım Benim Atölyem

bacımmmm..... sen ne yapmışsn yaaaaa....bu topiği yeni gezdim.zaten yeni üyeyim. amacım gebelik paylaşımlarıydı... ama mutfağa da ilgim çok var. nede olsa bir eş ve anne adayıyım...çoooook beğendim..ama akşam akşam bakmasaydım iii dii. hangi tarifi gördüysem canım çekti :50: eeee nolcak şimdi.. :50: :50:
Çok sağolun canım :17:birgün teknoloji gelişir bende size ekrandan ikram ederim, ne diyeyim :9::9:

harika gözüküyorrr tarifini aldım, yapacağımmmm :16:

Beğediginize sevindim :16:şimdiden kolay gelsin:56::16:

Son düzenleme:
efser hanım....bir püf nokta soracam size,,,,kabak tatlısını çok severim. ama kuru kuru olanını....fırında da pişirsem olmuyo...var mı bunun bir yöntemi...sevgiler..

efser hanım....bir püf nokta soracam size,,,,kabak tatlısını çok severim. ama kuru kuru olanını....fırında da pişirsem olmuyo...var mı bunun bir yöntemi...sevgiler..

Canım sen herhalde içi yumuşak dışı hafif kıtır olsun istiyorsun bunun için benim yaptığım gibi ocakta pişir sonra pişmeye yakın fırında hafif üzeri kızarana kadar pişir .Umarım yardımcı olmuşumdur :16:

fırında yaptım bu gün...ben hiç su koymadıgım halde bir bardak su çıkardı...üzülüm..denemeye devam

$image.webp
Malzemeler:
1 kase haşlanmış nohut ( istege bağlı olarak haşlanmış tane mısırlada yapılabilinir )
2 diş sarmısak rendelenmiş
1 kase paldo pirinç (yarım saat önceden sıçak tuzlu suda ıslatılıp yıkanıp süzülmüş)
2 yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağı
Tuz kara biber
$image.webp
Tencereye yağı koyup kızdırıp teryağı köpürdükten sonra pirinç sarmısak ve tuzu ilave edelim
$image.webp
Pirinçi kavuralım
püf nokta: kavururken pirinçler iyice kavuralım burdaki kavurma ölcüsü pirinçler birbirine yapşmasını bırakır tane tane olursa suyunu bırakalım böyle yaparsanız pilavınız tane tane olur
$image.webp$image.webp$image.webp
Kavrulan pirinçlere nohutları ilave edip karıştırıp suyunu ilave edelim daha sonra tuzunu ve karabiberini ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.Suyunu ceken pilavımız pişimiş demekdir altını kapatıp üzerine havlu kağırt serip tencerenin kapağını kapatalım. Yarım saat sonra demlenen pilavımızı servis yapalım.
pilavın suyunu ıslatılmış pirinçte bire bir ölçü,ıslatılmamış pirinçte bire iki ölçü su tam gelir
$image.webp
Afiyet olsun :16::56:

Sarımsaklı pilav hiç yemedim.İlginçmiş pilavda sarımsak.:27:Tüm eklediklerin harika.Eline sağlık canım.:16:

$image.webp$image.webp

Malzemeler:
1 çay bardağı Un
1 çay bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
2 orta boy soğan halka şeklinde dilmlenmiş halkalara ayrılmış
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı şeker
Tuz karabiber varsa benim yoktu kırmızı toz biber
Kızartmak için yağ
$image.webp
Yapılışı:
Önce tavaya yağımızı koyup kıztırıyoruz eğer firitöz kullanacaksanız sonrada ısıta bilirsiniz.Burda önemli olan yağı yakmadan ısınmasını sağlamak.
Kuru olan malzemeyi baharat ve tuz şekerle karıştırın.
$image.webp
Sonra sıvı olan yumurtayı ve sütü çırpın
$image.webp
Kuru olan malzemeye katıp iyice çırpıyoruz pürüzsümüz hale getiriyoruz
Daha sonra soğanları bu karışıma kadıp her yerini iyice buluyoruz sonra ısıtığımız yağın içine tek tek atıyorsunuz çevire çevire kızartıyoruz ( kızartırken birbirinin üzerine gelmemesine dikkat edin çünkü birbirine yapışır )
$image.webp$image.webp$image.webp
Afiyet olsun :56:

Son düzenleme:
Back
X