Müstakil ev, apartman dairesi

Normalde müstakil evciyim ama yerinizde olsam göz önüne alacağım faktörler şunlar olurdu:
1. Nasıl bir çevrede olacak? Şehre yakın mı uzak mı? Güvenliği nasıl olacak? Yaşadığınız yerde kışlar nasıl geçiyor?
2. Evi baştan kendiniz mi yaptıracaksınız yoksa satın mı alacaksınız? İlkinde hiçbir problem yokken ikincisinin ısınması, bakımı, yalıtımı vs durumlarına iyi hakim olmanız lazım.

Bağ bahçe öğrenmesi zor işler değil eşiniz zaten anlıyormuş. Bahçeli müstakil ev harika bir şey bence imkanı olanlar için. Pandemi sürecinde kendi evim apartman dairesindeydi ama karantina sürecini çoğunlukla köydeki müstakil aile evimde geçirdim. Dağ bayır gezdim, köpek gezdirdim, depresyona falan girmedim. Şehir merkezine yakınız zaten, geniş ailemize fazla fazla yetecek büyüklükte, herkese oda var, tüm yazı geçirdiğimiz büyük balkonumuz var vs. Şunu demek istiyorum eski küçük ev olsa böyle memnun anlatmazdım. Yaşadığımız şehre göre yeşil bir yerdeyiz, yazın annem bahçe eker. Şanslı sayarız kendimizi bu açıdan biz. Özetle ıvır zıvır derdiyle uğraşmayacağınız bir evse ve ulaşımı kolay bir yerdeyse hiç kaçırmayın derim.
İşte pandemiye kadar belki asla derdim. Ama cidden kizlarim hep evdeydi. Ben cogunlukla evden çalıştım. O zaman ahh KESKe dedik. Ailelere ve memleketlere uzak olmanın dezavantajıni dibine kadar yaşadık.

Bizim milletin apartman elagantlığını anlamıyorum vallahi
Apartman dünyanın her yerinde genelde fakir fukara işidir
Not: Fakirim bende apartmandayım
Bu zamanda fakir işi de değil emin olun bi daire fiyatı en az 500 den başlıyor trilyonlara kadar :KK70: Ben neredeyse bi yıldır hem arsa hem daire baktım yaşadığım yer çok küçük ve vasıfsız bir şehir olmasına rağmen ve hiç lüks ev bulunmamasına rağmen Ultra lüks daire yazmış içinde ne dekor var ne bi ambiyans fiyatı 750 bin. Antalya da okurken bu fiyata cidden lüks daireler olurdu :KK70: Ve temelden aldığında 150 200 civarı olurdu şimdi 400 bin diyor iyice çakallaştı millet tamam fiyatlar artıyor dolar malum ama bu dediğim fiyatlar zaten daha dolar çok çıkmadan 7 8 civarındayken böyleydi şimdi hayal bile edemiyorum. Artık parası olan bile ev alamayacak durumda

müstakil evin işi çok olur evet ama biz de şehir merkezine yakın bir arsa aldık, şu an plan projesi çiziliyor. iki katlı olacak, tabi bu fiyatlarla ne kadara patlar şu an kestiremiyoruz fakat yaptıracağız koyduk kafaya.. önceden evet villa lükse giriyordu ama şu an nereden baksan apartman fiyatları villa fiyatlarıyla eş değer. en azından yaşadığım yerde önceden çok kolay ev sahibi olabiliyorken şimdi kolay kolay olamıyorsun. biz de niye apartmanda oturalım o zaman diye düşündük ve giriştik.
ben bağ bahçe çok seven biri değilim, arsamız da çok büyük değil. uğraşmak istemediğim için yapay çim bile düşünüyorum bahçeye, ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. ama güzel bir veranda, bir köpek kulübesi, apartman gürültüsünden uzak olduğu için müstakili tercih ederim. çocukların da bahçede güzel bir alanı olur.

müstakil evin işi çok olur evet ama biz de şehir merkezine yakın bir arsa aldık, şu an plan projesi çiziliyor. iki katlı olacak, tabi bu fiyatlarla ne kadara patlar şu an kestiremiyoruz fakat yaptıracağız koyduk kafaya.. önceden evet villa lükse giriyordu ama şu an nereden baksan apartman fiyatları villa fiyatlarıyla eş değer. en azından yaşadığım yerde önceden çok kolay ev sahibi olabiliyorken şimdi kolay kolay olamıyorsun. biz de niye apartmanda oturalım o zaman diye düşündük ve giriştik.
ben bağ bahçe çok seven biri değilim, arsamız da çok büyük değil. uğraşmak istemediğim için yapay çim bile düşünüyorum bahçeye, ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. ama güzel bir veranda, bir köpek kulübesi, apartman gürültüsünden uzak olduğu için müstakili tercih ederim. çocukların da bahçede güzel bir alanı olur.
Valla biz de 200 bine çıkarız diye başladık maalesef çoğu malzemelerin zamlı haline denk geldiğimiz için 600 ü buldu :KK70: ki dublex 165 m2 olduğu halde 200 230 m2 istesek nolurdu bilemiyorum ben bi odayla fiyat mı değişir babam ne cimri bi odayı hesaplıyor dedim harbi öyleymiş :KK70: ve her şeyin ayrı ayrı alındığını bilmiyordum mesela evye tezgaha dahildir kulplar dolaba dahildir ve bataryalar lavaboya dahildir diye düşünmüştüm hepsini biz alıyoruz tek tek o zaten bitirdi bizi belediye soyup soğana çeviriyor zaten hem başında hem de iskanı alırken sonunda o yüzden param da olsa yaptırmak yerine yeni yapılan içini ve malzemelerini beğendiğim evi direk satın alırım tapu dışında bi şeyle muhattap olmam yeminle belediye imza para dolapçıyla kavga insanı strese sokuyor :KK70: Tabi müstakil başka daireye tercih etmem ama bu zamanda ev yaptırmak için hem çevren hem de fazlasıyla paran olması gerek. Siz kaça yaptırıyorsunuz ayıptır sorması :)

Valla biz de 200 bine çıkarız diye başladık maalesef çoğu malzemelerin zamlı haline denk geldiğimiz için 600 ü buldu :KK70: ki dublex 165 m2 olduğu halde 200 230 m2 istesek nolurdu bilemiyorum ben bi odayla fiyat mı değişir babam ne cimri bi odayı hesaplıyor dedim harbi öyleymiş :KK70: ve her şeyin ayrı ayrı alındığını bilmiyordum mesela evye tezgaha dahildir kulplar dolaba dahildir ve bataryalar lavaboya dahildir diye düşünmüştüm hepsini biz alıyoruz tek tek o zaten bitirdi bizi belediye soyup soğana çeviriyor zaten hem başında hem de iskanı alırken sonunda o yüzden param da olsa yaptırmak yerine yeni yapılan içini ve malzemelerini beğendiğim evi direk satın alırım tapu dışında bi şeyle muhattap olmam yeminle belediye imza para dolapçıyla kavga insanı strese sokuyor :KK70: Tabi müstakil başka daireye tercih etmem ama bu zamanda ev yaptırmak için hem çevren hem de fazlasıyla paran olması gerek. Siz kaça yaptırıyorsunuz ayıptır sorması :)
bizimki de sizinle aynı metrekare, şu an sadece arsa ve plan projeye para verdik. biz kendi evimizde oturduğumuz için süreç biraz uzayacak:KK70:ay ben size özelden yazayım..

ama size yazılmıyor sanırım, siz bana yazarsanız iyi olurr

1800 m2 Bahçeli triblex müstakil evde yaşıyorum. Artıları : ev kendime ait olması ve komşular rahatsız olmasın derdi olmaması , sürekli bahçede yapacak şeylerin olması bilhassa cıplak ayakla çimlerin üzerinde yürümesi :) , istediğim saatte yüksek müzik dinleme yada süpürge çalıştırma rahatlığı. Eksileri : evde sürekli bir yenileme gereksimi örnegin seneye çatı ondan sonraki sene yukarı kattaki banyo tadilatı vs . ve buna bağlı yüksek giderleri . Evimin ısı sistemi merkezi olmadığı icin giderler biraz daha yüksek oluyor. Ayrıca sürekli bahçeyle uğraşmak zorunda kalmam. Çimlerin biçilmesi ve bahçe düzenlemesi gibi ….

Evet iş yapmayı sevmem. Ama tembel değilim. Ev işini sevmem. Burada da cami silmem..orada da 🙃
Ama ürün alacak işi yaparım. Dediğim gibi baahce işi falan çok severim.
Bahçe işi öyle kolay değil.
Bizim bahçemiz var baharda ekeriz.
Eşimle cabalariz çocuklarda bahçede kapının önünde oynar.fakst çok yorucu eller iptal çapa zamani

2 yıldır 6 ay apartman dairesinde 6 ay müstakil evde yaşayan biri olarak söylüyorum kesinlikle müstakil! eğer oturacağınız ev yeni yada bakımlı olacaksa inanın tadından yenmez, o kadar keyifli oluyor ki tekrardan apartmana dönmek iskence gibi geliyor şahsen bana. kendi tecrubelerimden bahsedeyim bu zamana kadar böcek sorunu dahi yaşamadık kapının önünü ilaclı suyla bir kere bile silsem haftalarca gidiyor öyle..yanlızca bahcenizin büyüklüğüne bağlı olarak özellikle ilk girdiğiniz sene ekstra baya masraf olur size (tahminen) onun duzenini de otutturduktan sonra ekstra sürekli masraf cıkmıyor ( kullanımınıza göre değişir bu durum ama) bana kalırsa tek eksisi ısınma sorunu, bir hayli zorlayıcı olabiliyor, hele çocuklarla.. Birde bahce sürekli ilgi istiyor, çim derdi ağaclar olursa özellikle çınar gibi, sürekli yaprak toplama derdi bitmiyorr, ama gunde 10 dknızı ayırmanız da yeterli oluyor aşırı büyük bir bahceniz yoksa
Ve üzülerek yazıyorum eğer bizimki gibi alt yapısı sıkıntılı olursa kanalizasyon problemiyle uğraşırsınız. Aynı sıradaki komsularımda taşma problemi yaşanıyormuş, bizde çok sükür daha olmadı ama kendimizce önlemler alıyoruz belki bununda etkisi vardır

Son düzenleme:
2 yıldır 6 ay apartman dairesinde 6 ay müstakil evde yaşayan biri olarak söylüyorum kesinlikle müstakil! eğer oturacağınız ev yeni yada bakımlı olacaksa inanın tadından yenmez, o kadar keyifli oluyor ki tekrardan apartmana dönmek iskence gibi geliyor şahsen bana. kendi tecrubelerimden bahsedeyim bu zamana kadar böcek sorunu dahi yaşamadık kapının önünü ilaclı suyla bir kere bile silsem haftalarca gidiyor öyle..yanlızca bahcenizin büyüklüğüne bağlı olarak özellikle ilk girdiğiniz sene ekstra baya masraf olur size (tahminen) onun duzenini de otutturduktan sonra ekstra sürekli masraf cıkmıyor ( kullanımınıza göre değişir bu durum ama) bana kalırsa tek eksisi ısınma sorunu, bir hayli zorlayıcı olabiliyor, hele çocuklarla.. Birde bahce sürekli ilgi istiyor, çim derdi ağaclar olursa özellikle çınar gibi, sürekli yaprak toplama derdi bitmiyorr, ama gunde 10 dknızı ayırmanız da yeterli oluyor aşırı büyük bir bahceniz yoksa
Ve üzülerek yazıyorum eğer bizimki gibi alt yapısı sıkıntılı olursa kanalizasyon problemiyle uğraşırsınız. Aynı sıradaki komsularımda taşma problemi yaşanıyormuş, bizde çok sükür daha olmadı ama kendimizce önlemler alıyoruz belki bununda etkisi vardır
Eksi yönlerine ekleyebileceğim bir şey daha var hic bahceyle ilgili yazmamısım 😂 eğer yaprağı bol ağaclarınız olursa çınar gibi uğraş durrrr😅 sürekli yaprak toplama derdi çıkacak başına, 2 haftada bir cim biçme derdi de var daa insanın gunde 10 dakikasını anca alıyor, biryerden sonra zor gelmiyor açıkcası tabi benim fikirlerim bunlar ama inan el birliğiyle yapılınca iş gibi bile gelmez :)

Müstakil ev tabiki çok lüks küçük çocuk varsa da tavsiye ederim ama işi de çoktur. Bahçenin işi bitmez sürekli elin üzerinde olması lazım yoksa çok bakımsız görünür. Bir de ben dubleks ev sevmiyorum ya merdiven in cik çok yoruyo insanı yukarda bişey kaliyo gidip almaya useniyosun çok kullanışsız bence düz ayak olsun

Kesinlikle müstakil ev. Evlenene kadar en üst katta yaşadım. Evimiz eskiydi ama 5.katta olmamiza rağmen, 1.kattakinin konuştuğunu bile duyardık.

Evlendim, hala apartman dairesindeyim mecburi bir de ara kat. Usttekinin sesi, alttakinin bagirtisi bitmiyor.
Eşimin dayısının müstakil evi var. Her gittiğimizde cennet derim. Kendi bahcesini ekiyor biçiyor. Bir de havuzu var. Yanda ev yok. Dilediği saatte dilediği şeyi yapıyor.

Kesinlikle bizim de hayalimiz böyle bahçeli, bahçesinde 2 köpek olan ev.

Müstakil ev demek bir çok masraf demek. Altından kalkarım diyorsanız neden olmasın. Mesela bahçe bakımı aklıma gelen ilk örnek. Sürekli bahçeye bakacak havuz varsa bakımını yapacak düzenli biri lazım. Yada bunları kendiniz yapacaksınız,ben yapamam mesela çok yorucu.. yazlık olarak kullandığımız müstakil evimizin kışın bile bahçesine bakılıyor,düşün işte.. Yazın hergün ilgileniyor,masraf daha başka.

Ben çocukluğu çookk geniş bahceli havuzu içinde kendine ait parkı bile olan dedemin bıraktığı müstakıl bir evde büyüdüm
Saymıştım unutmam sadece 400 tane elma ağacı vardı diğer ağaçlarda çeşit çeşit🙈
Öyle güzel günlerim geçti ki orda
Yazları da oğlumu götürüyorum oda azda olsa yaşadıklarımı yaşasın diye😍
Benim annem temiz pis dert eden bir kadın değildei hiç yormadı bu konuda
Sizde takılmazsanız çocuklarınız harıka bir çocukluk geçirecektir
Kedilerle köpeklerle uyurdum☺️
Aşılarımdan başka hastaneye bile gitmeden büyümüşüm
Bahçeden salatalık ağaçtan elma koparır yerdık öyle🙈bu yanlış tabi şimdi yıkıyorum🤪
Sonra evlendım apartman dairesinde resmen depresyona girdim
Şimdi bahçeli bi sitede oturuyorum ama anne-babamın evi gibi değil kesinlikle

Kısaca tabi ki müstakil diyorum😍

Bu zamanda fakir işi de değil emin olun bi daire fiyatı en az 500 den başlıyor trilyonlara kadar :KK70: Ben neredeyse bi yıldır hem arsa hem daire baktım yaşadığım yer çok küçük ve vasıfsız bir şehir olmasına rağmen ve hiç lüks ev bulunmamasına rağmen Ultra lüks daire yazmış içinde ne dekor var ne bi ambiyans fiyatı 750 bin. Antalya da okurken bu fiyata cidden lüks daireler olurdu :KK70: Ve temelden aldığında 150 200 civarı olurdu şimdi 400 bin diyor iyice çakallaştı millet tamam fiyatlar artıyor dolar malum ama bu dediğim fiyatlar zaten daha dolar çok çıkmadan 7 8 civarındayken böyleydi şimdi hayal bile edemiyorum. Artık parası olan bile ev alamayacak durumda

Umarım sıkıntılı bir yer olmaz. Bizde sıfırdan yaptiracagiz

Harikasınız. Her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Mesela kapının önünün silinip böceği içeriye almayan bir malzemeden haberim yoktu. Burada yazılan çok şeyi aslında hiç bilmiyordum ciddi anlamda. Çünkü hiç o evin sorumluluğu bende olmadı.
Babamin işi inşaat fakat eşi dostu burada değil memlekette. Ama işi hiç bilmiyor şekilde girmeyeceğiz babam yillarca ev yaptı. Oradan avantajimiz olur diye düşünüyorum. İnsallah. Babamlar in müstakil evi var ama yazın kullanıyorlar. Bahçesi devasa ama hepsi ekili dikili olmuyor. Yinede belki biraz o bilgiden de faydalanabilirim.
Kayinvalidemler müstakil evde yaşıyor. Küçücük bahçesi var ama pazara gitmese gitme z öyle güzel yapmış ki ne isterse maşallah ordan aliyor. Onun bilgisinden yararlanabilirim. Birde benim olduğum yer kendi memleketlerimizden çok daha verimli bir toprak.
Yani evet işi çok olacak ama belki de kovitten sonra bende tüketime karşı aşırı bir soğuma oluştu onun için boyle bir hayat istiyorum. Eskiden daha lüks yaşamak isteyen ben şimdi çok sade yaşamak istiyorum.

Artik bizim koy evlerimizde bile hayat o kadar zor degil, dogalgaz sobasiydi sanirim adi her yer esit isiniyor, gunes enerjisiyle su isiniyor.
Evi aliriz komforumuz icinde biraz para harcariz derseniz mustakil ev herşeydir 😍

X