- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
- Konu Sahibi Aylakkadin
Bende apartmandayimBizim milletin apartman elagantlığını anlamıyorum vallahi
Apartman dünyanın her yerinde genelde fakir fukara işidir
Not: Fakirim bende apartmandayım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende apartmandayimBizim milletin apartman elagantlığını anlamıyorum vallahi
İşte pandemiye kadar belki asla derdim. Ama cidden kizlarim hep evdeydi. Ben cogunlukla evden çalıştım. O zaman ahh KESKe dedik. Ailelere ve memleketlere uzak olmanın dezavantajıni dibine kadar yaşadık.Normalde müstakil evciyim ama yerinizde olsam göz önüne alacağım faktörler şunlar olurdu:
1. Nasıl bir çevrede olacak? Şehre yakın mı uzak mı? Güvenliği nasıl olacak? Yaşadığınız yerde kışlar nasıl geçiyor?
2. Evi baştan kendiniz mi yaptıracaksınız yoksa satın mı alacaksınız? İlkinde hiçbir problem yokken ikincisinin ısınması, bakımı, yalıtımı vs durumlarına iyi hakim olmanız lazım.
Bağ bahçe öğrenmesi zor işler değil eşiniz zaten anlıyormuş. Bahçeli müstakil ev harika bir şey bence imkanı olanlar için. Pandemi sürecinde kendi evim apartman dairesindeydi ama karantina sürecini çoğunlukla köydeki müstakil aile evimde geçirdim. Dağ bayır gezdim, köpek gezdirdim, depresyona falan girmedim. Şehir merkezine yakınız zaten, geniş ailemize fazla fazla yetecek büyüklükte, herkese oda var, tüm yazı geçirdiğimiz büyük balkonumuz var vs. Şunu demek istiyorum eski küçük ev olsa böyle memnun anlatmazdım. Yaşadığımız şehre göre yeşil bir yerdeyiz, yazın annem bahçe eker. Şanslı sayarız kendimizi bu açıdan biz. Özetle ıvır zıvır derdiyle uğraşmayacağınız bir evse ve ulaşımı kolay bir yerdeyse hiç kaçırmayın derim.
Bu zamanda fakir işi de değil emin olun bi daire fiyatı en az 500 den başlıyor trilyonlara kadar Ben neredeyse bi yıldır hem arsa hem daire baktım yaşadığım yer çok küçük ve vasıfsız bir şehir olmasına rağmen ve hiç lüks ev bulunmamasına rağmen Ultra lüks daire yazmış içinde ne dekor var ne bi ambiyans fiyatı 750 bin. Antalya da okurken bu fiyata cidden lüks daireler olurdu Ve temelden aldığında 150 200 civarı olurdu şimdi 400 bin diyor iyice çakallaştı millet tamam fiyatlar artıyor dolar malum ama bu dediğim fiyatlar zaten daha dolar çok çıkmadan 7 8 civarındayken böyleydi şimdi hayal bile edemiyorum. Artık parası olan bile ev alamayacak durumdaBizim milletin apartman elagantlığını anlamıyorum vallahi
Valla biz de 200 bine çıkarız diye başladık maalesef çoğu malzemelerin zamlı haline denk geldiğimiz için 600 ü buldu ki dublex 165 m2 olduğu halde 200 230 m2 istesek nolurdu bilemiyorum ben bi odayla fiyat mı değişir babam ne cimri bi odayı hesaplıyor dedim harbi öyleymiş ve her şeyin ayrı ayrı alındığını bilmiyordum mesela evye tezgaha dahildir kulplar dolaba dahildir ve bataryalar lavaboya dahildir diye düşünmüştüm hepsini biz alıyoruz tek tek o zaten bitirdi bizi belediye soyup soğana çeviriyor zaten hem başında hem de iskanı alırken sonunda o yüzden param da olsa yaptırmak yerine yeni yapılan içini ve malzemelerini beğendiğim evi direk satın alırım tapu dışında bi şeyle muhattap olmam yeminle belediye imza para dolapçıyla kavga insanı strese sokuyor Tabi müstakil başka daireye tercih etmem ama bu zamanda ev yaptırmak için hem çevren hem de fazlasıyla paran olması gerek. Siz kaça yaptırıyorsunuz ayıptır sorması :)müstakil evin işi çok olur evet ama biz de şehir merkezine yakın bir arsa aldık, şu an plan projesi çiziliyor. iki katlı olacak, tabi bu fiyatlarla ne kadara patlar şu an kestiremiyoruz fakat yaptıracağız koyduk kafaya.. önceden evet villa lükse giriyordu ama şu an nereden baksan apartman fiyatları villa fiyatlarıyla eş değer. en azından yaşadığım yerde önceden çok kolay ev sahibi olabiliyorken şimdi kolay kolay olamıyorsun. biz de niye apartmanda oturalım o zaman diye düşündük ve giriştik.
ben bağ bahçe çok seven biri değilim, arsamız da çok büyük değil. uğraşmak istemediğim için yapay çim bile düşünüyorum bahçeye, ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. ama güzel bir veranda, bir köpek kulübesi, apartman gürültüsünden uzak olduğu için müstakili tercih ederim. çocukların da bahçede güzel bir alanı olur.
bizimki de sizinle aynı metrekare, şu an sadece arsa ve plan projeye para verdik. biz kendi evimizde oturduğumuz için süreç biraz uzayacakay ben size özelden yazayım..Valla biz de 200 bine çıkarız diye başladık maalesef çoğu malzemelerin zamlı haline denk geldiğimiz için 600 ü buldu ki dublex 165 m2 olduğu halde 200 230 m2 istesek nolurdu bilemiyorum ben bi odayla fiyat mı değişir babam ne cimri bi odayı hesaplıyor dedim harbi öyleymiş ve her şeyin ayrı ayrı alındığını bilmiyordum mesela evye tezgaha dahildir kulplar dolaba dahildir ve bataryalar lavaboya dahildir diye düşünmüştüm hepsini biz alıyoruz tek tek o zaten bitirdi bizi belediye soyup soğana çeviriyor zaten hem başında hem de iskanı alırken sonunda o yüzden param da olsa yaptırmak yerine yeni yapılan içini ve malzemelerini beğendiğim evi direk satın alırım tapu dışında bi şeyle muhattap olmam yeminle belediye imza para dolapçıyla kavga insanı strese sokuyor Tabi müstakil başka daireye tercih etmem ama bu zamanda ev yaptırmak için hem çevren hem de fazlasıyla paran olması gerek. Siz kaça yaptırıyorsunuz ayıptır sorması :)
Bahçe işi öyle kolay değil.Evet iş yapmayı sevmem. Ama tembel değilim. Ev işini sevmem. Burada da cami silmem..orada da
Ama ürün alacak işi yaparım. Dediğim gibi baahce işi falan çok severim.
Eksi yönlerine ekleyebileceğim bir şey daha var hic bahceyle ilgili yazmamısım eğer yaprağı bol ağaclarınız olursa çınar gibi uğraş durrrr sürekli yaprak toplama derdi çıkacak başına, 2 haftada bir cim biçme derdi de var daa insanın gunde 10 dakikasını anca alıyor, biryerden sonra zor gelmiyor açıkcası tabi benim fikirlerim bunlar ama inan el birliğiyle yapılınca iş gibi bile gelmez :)2 yıldır 6 ay apartman dairesinde 6 ay müstakil evde yaşayan biri olarak söylüyorum kesinlikle müstakil! eğer oturacağınız ev yeni yada bakımlı olacaksa inanın tadından yenmez, o kadar keyifli oluyor ki tekrardan apartmana dönmek iskence gibi geliyor şahsen bana. kendi tecrubelerimden bahsedeyim bu zamana kadar böcek sorunu dahi yaşamadık kapının önünü ilaclı suyla bir kere bile silsem haftalarca gidiyor öyle..yanlızca bahcenizin büyüklüğüne bağlı olarak özellikle ilk girdiğiniz sene ekstra baya masraf olur size (tahminen) onun duzenini de otutturduktan sonra ekstra sürekli masraf cıkmıyor ( kullanımınıza göre değişir bu durum ama) bana kalırsa tek eksisi ısınma sorunu, bir hayli zorlayıcı olabiliyor, hele çocuklarla.. Birde bahce sürekli ilgi istiyor, çim derdi ağaclar olursa özellikle çınar gibi, sürekli yaprak toplama derdi bitmiyorr, ama gunde 10 dknızı ayırmanız da yeterli oluyor aşırı büyük bir bahceniz yoksa
Ve üzülerek yazıyorum eğer bizimki gibi alt yapısı sıkıntılı olursa kanalizasyon problemiyle uğraşırsınız. Aynı sıradaki komsularımda taşma problemi yaşanıyormuş, bizde çok sükür daha olmadı ama kendimizce önlemler alıyoruz belki bununda etkisi vardır
Şimdi bunu okurken karşı binadaki 2,5 milyonluk daireler ilişti gözüme.Bizim milletin apartman elagantlığını anlamıyorum vallahi
Bu zamanda fakir işi de değil emin olun bi daire fiyatı en az 500 den başlıyor trilyonlara kadar Ben neredeyse bi yıldır hem arsa hem daire baktım yaşadığım yer çok küçük ve vasıfsız bir şehir olmasına rağmen ve hiç lüks ev bulunmamasına rağmen Ultra lüks daire yazmış içinde ne dekor var ne bi ambiyans fiyatı 750 bin. Antalya da okurken bu fiyata cidden lüks daireler olurdu Ve temelden aldığında 150 200 civarı olurdu şimdi 400 bin diyor iyice çakallaştı millet tamam fiyatlar artıyor dolar malum ama bu dediğim fiyatlar zaten daha dolar çok çıkmadan 7 8 civarındayken böyleydi şimdi hayal bile edemiyorum. Artık parası olan bile ev alamayacak durumda
Umarım sıkıntılı bir yer olmaz. Bizde sıfırdan yaptiracagiz2 yıldır 6 ay apartman dairesinde 6 ay müstakil evde yaşayan biri olarak söylüyorum kesinlikle müstakil! eğer oturacağınız ev yeni yada bakımlı olacaksa inanın tadından yenmez, o kadar keyifli oluyor ki tekrardan apartmana dönmek iskence gibi geliyor şahsen bana. kendi tecrubelerimden bahsedeyim bu zamana kadar böcek sorunu dahi yaşamadık kapının önünü ilaclı suyla bir kere bile silsem haftalarca gidiyor öyle..yanlızca bahcenizin büyüklüğüne bağlı olarak özellikle ilk girdiğiniz sene ekstra baya masraf olur size (tahminen) onun duzenini de otutturduktan sonra ekstra sürekli masraf cıkmıyor ( kullanımınıza göre değişir bu durum ama) bana kalırsa tek eksisi ısınma sorunu, bir hayli zorlayıcı olabiliyor, hele çocuklarla.. Birde bahce sürekli ilgi istiyor, çim derdi ağaclar olursa özellikle çınar gibi, sürekli yaprak toplama derdi bitmiyorr, ama gunde 10 dknızı ayırmanız da yeterli oluyor aşırı büyük bir bahceniz yoksa
Ve üzülerek yazıyorum eğer bizimki gibi alt yapısı sıkıntılı olursa kanalizasyon problemiyle uğraşırsınız. Aynı sıradaki komsularımda taşma problemi yaşanıyormuş, bizde çok sükür daha olmadı ama kendimizce önlemler alıyoruz belki bununda etkisi vardır