Mustakbel yenge ile daha simdiden sorunlar...

yani sirf kiz guzel oldugu icin, icinin cirkinligini gormemezlikden geldi(niz)
bence abin pek mantikli dusunemiyor, nefsinin kurbani olmasin, sonra o kiz gercekten abini cok uzer, sizleri perisan eder.

bu arada cidden cok cezaretli bir kiz, cezaretli oldugu kadarda tehlikeli. Allaha dua edinki, abin gercekleri gorsun ve sukretsin bu kizdan kurtulduguna.

ben asla sevenler ayrilmama tarafdariyim, ama burda sevgi goremedigim icin bu sekilde yorum yapiyorum.

birde abla diyorsun ya ona, asil o sana abla demeliymis.

mesalla karpuz aliriz, cok guzel gorunur, ama eve goturup kestigimizde ici curuk cikar ya,
iste bu kizi o karpuzlardan biri diye dusunun, cok ama cok guzel. Fakat sizi yaniltmiyorda, curuk oldugu beli oluyor,
nasil olurda abin israrla ister, yada bu is olmadi diye seni suclar.

neyse herseyin ilaci zaman,
senin onceden evlenmen gercekten abin icin cok ama cok hayirli olacak.
belki o zaman icerisinde o kizin akli basi ya yerine gelecek, yada abin zamanla unutup baskasi ile karsilasacak.
belki o kiz kadar guzel degil ama, abine deyer veren ve seven biri olacak.

Abin büyük ihtimal sevdiğim kızı ezdirmem kafasında ama bu çok başka bi'şey. Kızı ezdirmem derken aileni eziliyo.
Bu kadar da aile ezdirilmez yani babana yazık kızın ayağına gitmiş üstüne bilezik bilmem ne:26:
Abin şükretsin sizin gibi ailesi var benim annem olsa feci kaynanalığa başlardı şu aşamada ki haklı olurdu.
Bu kadar alttan almayı, pışpışı yaparsanız böyle kendini dağın tepesinde görür işte.
Odak noktası sana kayınca -aa noluyoruz ya olmuş ki bence mis gibi olmuş.
İlginizi çekin bu kadar da alttan almayın.
Bence de abine okut burda yazılanları.

Tabi... Geçen telefonda konuşurken anneme diyor ki; oğlun benim burnumdan getiriyor, hiç böyle yapmazdı beni hep azarlıyor annemi üzdün diye. Yani abimin öz annesini savunması zoruna gitmiş bunu söylüyor anneme. Annem kaynanalık yapacak bir kadın değil ama eskisi gibi olmayacak hiçbir şey. Mesafe koyacak, öyle karar aldı.

Benim müstakbel kayınvalidem sağolsun fotoğraflarından daha güzelmişsin, oğluma eve gidince teşekkür edeceğim seni bana gelin olarak getirdiği için dedi. Anneme de böyle bir evlat yetiştirdiğin için teşekkür ederim dedi. Ki bu da kadıncağızın kibarlığından tamamen.

Abla diyor ki annen bir gün de çıkıp anneme demedi ki, ne kadar mükemmel bir evlat yetiştirmişsin sen, çok güzel, dört dörtlük. Sana teşekkür ederim. Tam olarak bu cümlelerle söyledi bana da.

Anneme dedim ki abla sanırım beni biraz kıskanmış, senin de annesine böyle söylemeni istemiş. Annem de dedi bana göre mükemmel bir evlat olmadığı için teşekkür etme gereği duymadım, mecbur da değilim. :KK1:

İşte böyle konuşunca bu lafı da zorla söyletmiş oldu anneme. Ne gerek vardı halbuki...

O kadar söylenen şey içinden babamın, annemin ve benim yanımda söylediği "oğlunuzdan koca da olmaz baba da" lafını annem abime söyledi. Ben de evet gerçekten söyledi diye teyit ettim. Şimdi dönüyor dolaşıyor bunu tartışıyoruz. Vay efendim sen laf taşıdın, gittin abinin kulağına soktun benim kuyumu kazdın. Ki bunu söylerken hiçbir çekincesi yoktu, abim hariç hepimizin içinde söyledi. Aramızda kalsın falan demedi dahi.

3-4 yıldır sevgililer ve babam planlarını sorunca bu yaz nişan, 2 yıl sonra da evlilik düşünüyorum ben demiş. Ve tabi benden önce evlenmek istediklerini hesaba katarsak benim turşumu kurmak niyetindeler. :) Allah nasip ederse ben genç yaşta anne olmak istiyorum ve eğer işe de girersem önümde beklemem için hiçbir sebep kalmayacak. Bunu da kaldıramam artık. Ne demek 3 yıl sonra evlenmek...

Bunlar olurken de annesi ne kadarını biliyor ne kadarını ona anlatıyor bilmiyorum, babası zaten şehir dışında ve haberi yok tüm bunlardan.

Yahu o senin abin şahsen benim ablamın böyle durumu olsa isteyen laf taşıyıp aralarını bozuyosun desin yine de götürürüm lafı. O da düzgün olsun arasını bozacak şeyler söylemesin sevdiğinin arkasından. He sen uydurdun birin yanına 5 kattın dese neyse... Senin önceliğin abin göz göregöre de saf yerine koyamazsın yani abini.

Bence siz çok fazla susmuşsunuz kız da tepenize çıktıkça çıkmış. Hele ki senin evlenmene nasıl dil uzatabiliyo onun karışabileceği bi'şey değil. Evlenseniz ondan önce doğurman da sorun olur :KK52:

yani sirf kiz guzel oldugu icin, icinin cirkinligini gormemezlikden geldi(niz)
bence abin pek mantikli dusunemiyor, nefsinin kurbani olmasin, sonra o kiz gercekten abini cok uzer, sizleri perisan eder.

bu arada cidden cok cezaretli bir kiz, cezaretli oldugu kadarda tehlikeli. Allaha dua edinki, abin gercekleri gorsun ve sukretsin bu kizdan kurtulduguna.

ben asla sevenler ayrilmama tarafdariyim, ama burda sevgi goremedigim icin bu sekilde yorum yapiyorum.

birde abla diyorsun ya ona, asil o sana abla demeliymis.

mesalla karpuz aliriz, cok guzel gorunur, ama eve goturup kestigimizde ici curuk cikar ya,
iste bu kizi o karpuzlardan biri diye dusunun, cok ama cok guzel. Fakat sizi yaniltmiyorda, curuk oldugu beli oluyor,
nasil olurda abin israrla ister, yada bu is olmadi diye seni suclar.

neyse herseyin ilaci zaman,
senin onceden evlenmen gercekten abin icin cok ama cok hayirli olacak.
belki o zaman icerisinde o kizin akli basi ya yerine gelecek, yada abin zamanla unutup baskasi ile karsilasacak.
belki o kiz kadar guzel degil ama, abine deyer veren ve seven biri olacak.

Hayır o tamamen ablanın düşüncesi. 2 saat sohbet etsek 45 dakikası çok güzel bir bebekliği olduğundan, alışveriş yaparken dahi insanların ona bakmaktan önünü göremediğinden falan bahsediyor.

Bizim görmezden gelme sebebimiz güzelliği değil, abimin ilk defa bir kızı ben bu kızı seviyorum diye karşımıza çıkarması.

Abimin erkek olduğu halde dünya kadar hayranı var. Yazımda bahsettim ya tipimiz bile benzer, ikiz gibiyiz diye. Gerçekten kız gibidir suratı, hanfendi kendini daha yüksekte görüyor fiziki görünüş olarak ama tarafsız gözle baktığımda kesinlikle öyle değil. Öyle olsa dahi bunları yapması için güzellik bir bahane olamaz.

Yahu o senin abin şahsen benim ablamın böyle durumu olsa isteyen laf taşıyıp aralarını bozuyosun desin yine de götürürüm lafı. O da düzgün olsun arasını bozacak şeyler söylemesin sevdiğinin arkasından. He sen uydurdun birin yanına 5 kattın dese neyse... Senin önceliğin abin göz göregöre de saf yerine koyamazsın yani abini.

Bence siz çok fazla susmuşsunuz kız da tepenize çıktıkça çıkmış. Hele ki senin evlenmene nasıl dil uzatabiliyo onun karışabileceği bi'şey değil. Evlenseniz ondan önce doğurman da sorun olur :KK52:

Hah işte birin yanına beş kattığımı iddia ediyor. Neyse ki annemin ve babamın da kendi kulaklarıyla duyduğu şeylerdi de dayanak bulamadı kendine. Demedim ben öyle diyemiyor annem sorduğunda.

Bence de çok fazla sustuk. Ama artık susmuyoruz. Bunları bana dert yanarken ben ses etmediğim için onu haklı görüyor oldum, anneme beni şikayet ediyor benim yanımda size atıp tutuyordu diye bir de. Biz çirkeflik olmasın istediğimiz için sustuk bugüne kadar. Böyle olsun diye değil.

Bana dert yanarken sürekli; seni kıskanmıyorum yanlış anlamıyorsun değil mi diyordu. Oradan anlamıştım zaten. :) Babam da kesin olarak kıskanıyor, rakip bellemiş kendisine kızımı dedi.

Of şu kıza git ötede bayıl diyemediniz mi ya:KK52:
Valla iyi aileye denk gelmiş benim annemin Allah'tan oğlu yok kız gelip böyle babama çemkirse yerin dibine sokar onu haddini bil diye.

Hayır o tamamen ablanın düşüncesi. 2 saat sohbet etsek 45 dakikası çok güzel bir bebekliği olduğundan, alışveriş yaparken dahi insanların ona bakmaktan önünü göremediğinden falan bahsediyor.

Bizim görmezden gelme sebebimiz güzelliği değil, abimin ilk defa bir kızı ben bu kızı seviyorum diye karşımıza çıkarması.

Abimin erkek olduğu halde dünya kadar hayranı var. Yazımda bahsettim ya tipimiz bile benzer, ikiz gibiyiz diye. Gerçekten kız gibidir suratı, hanfendi kendini daha yüksekte görüyor fiziki görünüş olarak ama tarafsız gözle baktığımda kesinlikle öyle değil. Öyle olsa dahi bunları yapması için güzellik bir bahane olamaz.

ya canim, kisiligi bozuk oldukdan sonra fizigi duzgun olmus ne olacak.
elbet onunda fizigi bir gun bozulacak. ozamanda hem ici, hem disi cirkin olmus olacakdi.

bazen alcak gonulu olmak, insani ne kadar cok zor duruma dusuruyor degilmi..
o kendisinden saatlerce bahsediyor, ama sen yapmis olsaydin, artik yeter derdiiiii:KK53:

sen hic kafana takma bu kizi, aslada bir daha guvenme. Bundan sonra o senin etrafinda donecek!
ceyizinide artik yavas yavas diz, herseyini agizinin tadiyla, buyuk bir keyifle yap.
insallah abinde yaninda olacakdir.:KK16:

Senin tutumunu, düşüncelerini, olgunluğunu çok beğendim. Keşke senin gibi bir görümceye sahip olsaydım, vefa bilmen ne kadar yürekli bir davranış...

Benim de bi abim var, abimin vakti zamanında bir sevgilisi oldu. Kız beni abimden kıskanıyordu, halbuki onun kıskanacağı kadar sıkı fıkı da değildik abimle, sadece hastalıklı bir düşünceydi ondaki. Abim bana ters davranmaya da başlamıştı, meğer kız abime benim için "nick arkamdan benim arkadaşlarıma küfürler etmiş" falan demiş, kuyruklu yalan, benim ağzımdan kimse öyle çirkin sözler duyamaz.Bu yüzden abinin sana olan davranışlarına karşı senin hissettiklerini çok iyi anlıyorum, aynı muameleye ben de maruz kaldım.

Kızın yaptıkları, söyledikleri, düşünceleri gerçekten çok çirkin. Sizin sükûnetinizi fırsat bilip mi böyle edepsizlik yapıyor acaba?

Kırılmakta çok haklısın.

Merhaba kizlar. Bir suredir canimi sikan bir mesele var. Biraz uzun, okuyanlara simdiden tesekkur ediyorum.

23 yasindayim. Benden 4 yas buyuk bir agabeyim var. Daha evvel konu acmisligim var, kendisinin bir kiz arkadasi var. Abla diyorum ben kendisine, cunku hep bir ablam olsun istemisimdir.

3,5 yillik bir iliskileri var. Ve en basindan beri hep bir kacan ve bir de kovalayan taraf oldu. Uzunca bir sure abimi sevgilim diye bile tanitmadi. Hep ben sana asik degilim, sevmiyorum, senin bana olan sevgine guveniyorum. Evlenirsek mantik evliligi yapmis olacagiz derdi. Ama abim cok sevdi ve hic vazgecmedi. Ben inaniyorum ki abla da artik cok seviyor abimi.

Iliskileri henuz cok yeniyken ailemle tanismak istedi. Bizler de onu tandigimizdan beri cok seviyoruz.

Simdiye kadar ne zaman konusu gecse evlenecek kadar yogun hislerim yok, oglunuzla evlilik yurutebilecek kadar hazir degilim, henuz bizim icin evlilik cok uzak vs dedi.

Bir donem evliligin uzak olmadigini dusunmus olacak ki razi oldu ve ailesine soyledi. Tanistik ve gayet iyi anlasti ailelerimiz. Ama bizi tembihledi, simdilik babama nisan olsun istemeye gelelim falan demeyin diye. Biz de agzimizi acmiyoruz o konuda artik.

Burada bahsetmem gereken bir ayrinti var, cunku ileride bahsi gececek. Soyle ki; gecen yil babam emekli oldu ve emeklilik ikramiyesi+birikimlerimizi katip ev almak istedi. Istedigimiz ev icin biraz eksik vardi. Abim de kredi cek baba, ben yardim ederim dedi. Ona guvenerek aldik. Yani bir miktar yardimda bulunuyor su an abim bize. Ama bunun icin babam defalarca kez sordu abime. Oglum dedi, dugun yapacaksaniz ben daha ucuz bir ev bakarim. Fakat ikisi de israrla evlilik fikrinin cok uzak oldugunu soylediler. Biz de onlara guvenerek cektik kredi.

Ben atanirsam ben de aileme destek olmak istiyorum fakat bir turlu kismet olmadi.

Simdi benim de erkek arkadasimi babama soyledik. Cunku ciddi dusunuyoruz artik. Babam evlenmem icin benim ise girmemi sart koydu. Erkek arkadasimin ailesi de sadece tanismak icin bize gelmek istiyordu. Babamdan cekindigim icin soyleyemedim, abimin kiz arkadasi soyledi babama. Ben kefilim, cok iyi insanlar vs bir sekilde ikna etti babami. Ayni gun bu konusmayi yaparken kendi iliskileri hakkinda da bizim iliski daha fazla yurumeyecek dedi. Oglunuz cocuk gibi, evlenecek sorumluluk onda yok evlilik bizim icin ufukta yok dedi. Bizim tabi boyle konusulunca moralimiz bozuluyor ama kendi aralarinda hallederler sorunlarini diye uzerlerine dusmedik hic.

Benim erkek arkadasimin ailesi tanismak icin bize geldiginde de ablam olarak onu yanimda istedim. Sagolsun beni kirmadi. Bize yardimi da dokundu o gun epey.

Her sey yolundaydi, gayet guzel giden bir gun oldu bize gore.

Ama ablaya gore oyle degilmis.
Birkac gun sonra bulustuk. Biraz cani sikkindi. Cok dolmus. Aileme karsi cok kirgin oldugunu soyledi. Uzun uzun anlatti nelere kirildigini.

Mesela benim erkek arkadasimin annesi anneme tesekkur etti tansitiklari gun. Buyuttugun kizin icin tesekkur ederim, cok guzel yetistirmissin dedi. Bana da iltifat etti fotograflarindan daha guzelmissin kizim diye.

Abla diyor ki senin annen simdiye kadar benim anneme hic boyle bir sey soylemedi. Ben isterdim ki mukemmel bir evlat yetistirmissin, ck guzel bir kizin var desin. Ben hak etmiyor muyum?

Dedim annem ince fikirli degildir abla. Elbette oyle dusunuyordur ama soylemek gelmemistir aklina belki.

Sonra diyor ki annen surekli sana ceyiz ve hazirlik yapma pesinde. Bir kere de bana bir seyler yapmak icin telaslandigini gormedim.

Eskiden bana surekli ne zaman evleneceksiniz diye sorarlardi, simdi sen meydana ciktin sadece senden bahsediyorlar diyor.

Seni evlendirirlerse ellerinde olan biteni de sana harcayacaklar. Biz sizden once vardik ama siz evlenirseniz ertelemek zorundayiz evliligi diyor.

Ki ben ise girmek icin kendimi paraliyorum. Ve niyetim aileme hic yuk olmamak, her seyimi maasimla kendim yapmak. Zaten bizde kiz tarafi yatak odasini alir, nisani yapar o kadar. Onu da ben kendim karsilayacagim diyorum ama yine de anlatamiyorum.

Abin size yardim ettigi icin kenara hic para atamadi, biz dugun yapabilmek icin daha uzun sure bekleyecegiz diyor. (Ki abimin bize verdigi para maasinin 4te 1inden daha az ve birlikte yasiyoruz. )

Bizim maddi durumumuzu biliyor abla. Babama hep sen takma kafana, ben hicbir sey istemiyorum. Biz guzel para kazaniyoruz her seyimizi kendimiz yapacagiz derdi. Simdi diyor benim yasitlarimin kollaarini bileziklerle dolduruyor kayinpederi. Benim baskalarindan ne eksigim var. Koyden kiz mi aliyorsunuz, dul kadin mi aliyorsunuz, ben neden her seye razi olup boyun egiyorum.

Benim erkek arkadasimin ailesinin maddi durumu bize nazaran daha iyi. Bize geldiklerinde yeni evli olan mustakbel eltimin takilari dikkatini cekmis. Sana da epey altin takarlar, benim istemeye hakkim yok mu diyor.

Yani kisacasi diyor da diyor. Tum bunlari anlatti uzun uzun. Ben de dedim tabi haklisin abla. Insallah babamin imkani olur da istedigin ne varsa yapar.

Ama daha anlatmadigim o kadar sacma seyler var ki duysaniz yuh dersiniz.

Kendime de kiziyorum neden hic yorum yapmadim, ailemi savunmadim diye. Ama onun da bana o kadar iyiligi dokundu ki nankorluk etmek istemedim. Bir de o zaman heves etmis demek, genc kizdir hakkidir diye dusunmustum. Bilmedigim seyler vardi.

Sonra baska bir gun yine bulustugumuzda surati asikti. Ben yanlis bir sey mi soyledim, canin mi sikkin abla diye sordum. Keske sormasaydim. Bana tuttu dedi ki biz evlenmek istiyorduk sen ciktin ertelemek zorundayiz. Sen ailenin maddi durumunun iyi olmadigini gormeden evlilik hayalleri nasil kuruyorsun, kor musun goremiyor musun.

Bu laf oyle zoruma gitti oyle zoruma gitti ki... Hic cevap vermedim ama kafama da oyle taktim ki gunlerce keyfim kacti.

Bu konustuklarimizi da kimseye anlatmadim cunku annem cok kafaya takar. Ama bu konular abimle aralarinda da surekli gecmis olacak ki abim anneme biraz bahsetmis. Canini sikacak seyler olmus.

Annem de babama bahsedince ortalik karisti, her sey ortaya dokuldu.

Ailem buyuk tepki gosterdi bu ne kadar cirkin bir muhabbettir diye.

Ertesi gun abla babamla disarda bulusmak istedi. Bulustular ve babam sinir kupu olarak eve dondu.

Babama surekli benden bahsetmis. Ne merakliymissiniz kizi vermeye, surekli damadindan bahseder oldun demis. Ki babami zaten su asamaya biz cok zor getirdik. Adamin resmen damarina basmis.

Kizini evlendirirsen biz mecbur beklemek zorunda kalacagiz, bizim onumuze gecti falan demis.

Babam ne istiyorsun ki bu kadar mesele oldu, ne talep ediyorsun kizim bizden bir anlat hele deyince 10 tane bilezik falan istemis.

Babam buyuk hayal kirikligi icinde geldi eve. Hic boyle tahmin etmemistim, cok cirkin oldu benimle altin pazarligi yapmasi dedi.

Ailesini cagiralim son bir kez konusulsun her sey dedi.

Annem davet etmek icin aradiginda da 2 saat kadar bagirdi cagirdi telefonda. Hic dinlemedi bile.

Bana kafayi takmis durumda. Ben onu kardes gibi seviyordum, benim agzimdan laf alip size yetistirmis ortaligi karistirmis dedi. Konusulan ne varsa benim ortaya doktugumu saniyor. Ben onu dinlerken hic sesimi cikarmamistim. Bunu tuttu benim yanimda da size atip tutuyordu kendi kiziniz diye nakletti.

Annem benim hicbir laf tasimadigimi anlatti ama tabiki dinlemedi ve anlamadi.

Simdi o kadar arada kaldim ki hicbir sucum olmadigi halde tum kabak benim basima patladi.

Ustelik alinganlik yapiyor olabilirim ama abim gunlerdir bana ters davraniyor laf sokuyor.

O benim hayatimdaki en degerli erkekti. Annemden babamdan daha duskunum ben ona. Tipimiz bile cok benzer, ikiz gibiyiz. :KK43:

Az once abim yine bana ters bir laf etti aglamamak icin zor tuttum kendimi.

Bunlari anlatacak kimsem yok. Ama cok da doldum.

Cok uzattim farkindayim.

Ama ne yapmam gerektigini bilmiyorum.

Var midir bana akil verebilecek olan?

kendine verdiği değer ''10 adet bilezik'' olan ve bunu gelecekteki kayınpeder adayına çekinmeden söyleyen bir insandan her türlü Kötülük beklenir diye düşünüyorum..

deveye diken insana .iken gerek derken boşuna söylememiş atalarımız.senin yenge tam adamı .iken cinsten o yüzden de pek kıymetli, siz de ailece biraz iyi niyetli mi desem saf mı desem öylesiniz anladığım kadarıyla. inşalla hep böyle iyi insanlar olarak kalırsınız ve o kızdan bir an önce kurtulursunuz.

Of şu kıza git ötede bayıl diyemediniz mi ya:KK52:
Valla iyi aileye denk gelmiş benim annemin Allah'tan oğlu yok kız gelip böyle babama çemkirse yerin dibine sokar onu haddini bil diye.

Çok güldüm Allah da seni güldürsün. :KK1:
ya canim, kisiligi bozuk oldukdan sonra fizigi duzgun olmus ne olacak.
elbet onunda fizigi bir gun bozulacak. ozamanda hem ici, hem disi cirkin olmus olacakdi.

bazen alcak gonulu olmak, insani ne kadar cok zor duruma dusuruyor degilmi..
o kendisinden saatlerce bahsediyor, ama sen yapmis olsaydin, artik yeter derdiiiii:KK53:

sen hic kafana takma bu kizi, aslada bir daha guvenme. Bundan sonra o senin etrafinda donecek!
ceyizinide artik yavas yavas diz, herseyini agizinin tadiyla, buyuk bir keyifle yap.
insallah abinde yaninda olacakdir.:KK16:

Çeyizim bile bir zamanlar sorun olmuştu ona. Şimdi bu yorumu okuyunca hatırladım. Erkek arkadaşım bana çok istediğim çeyiz setini almış. İçinde tabak çanak, tencere ıvır zıvır var. Beğendiğim markayı biliyordu, normale göre ciddi bir indirim yapıldığını görünce bana sürpriz yapmak istemiş. Ben de ablam diye sevincimi paylaştım onunla. Çocuk gibi sevinmiştim çünkü çeyizimin ilk parçası diye. Yaptığı yorum, onları kız tarafı alıyor. İlerde başına kakacaklar, nasıl almasına izin verdin nasıl böyle bir aptallık yaptın olmuştu. Erkek arkadaşım duydu ve çok sinirlenmişti üç kuruşluk şeyin kız tarafı erkek tarafı muhabbeti yapılır mı diye. Ve o, o zaman söylemişti ablayla her şeyini paylaşma diye.

Sırf birlikte geçirdiğimiz güzel şeylerin hatrına kırıcı olmak istemiyorum nankörlük olur çünkü. Keşke hiçbir iyiliği dokunmasaydı da şimdi altında ezilmeseydim. Ondan ses çıkarmıyorum.

Teşekkür ediyorum bu arada. Nedense çok moral verdi bu yorum bana. :KK71:

Senin tutumunu, düşüncelerini, olgunluğunu çok beğendim. Keşke senin gibi bir görümceye sahip olsaydım, vefa bilmen ne kadar yürekli bir davranış...

Benim de bi abim var, abimin vakti zamanında bir sevgilisi oldu. Kız beni abimden kıskanıyordu, halbuki onun kıskanacağı kadar sıkı fıkı da değildik abimle, sadece hastalıklı bir düşünceydi ondaki. Abim bana ters davranmaya da başlamıştı, meğer kız abime benim için "nick arkamdan benim arkadaşlarıma küfürler etmiş" falan demiş, kuyruklu yalan, benim ağzımdan kimse öyle çirkin sözler duyamaz.Bu yüzden abinin sana olan davranışlarına karşı senin hissettiklerini çok iyi anlıyorum, aynı muameleye ben de maruz kaldım.

Kızın yaptıkları, söyledikleri, düşünceleri gerçekten çok çirkin. Sizin sükûnetinizi fırsat bilip mi böyle edepsizlik yapıyor acaba?

Kırılmakta çok haklısın.

Ne kadar kötü ya. :KK50: Allah gönlüne göre versin senin de. Teşekkür ediyorum bu arada söylediklerin için. Moral oldu bana. :KK71:

Hah işte birin yanına beş kattığımı iddia ediyor. Neyse ki annemin ve babamın da kendi kulaklarıyla duyduğu şeylerdi de dayanak bulamadı kendine. Demedim ben öyle diyemiyor annem sorduğunda.

Bence de çok fazla sustuk. Ama artık susmuyoruz. Bunları bana dert yanarken ben ses etmediğim için onu haklı görüyor oldum, anneme beni şikayet ediyor benim yanımda size atıp tutuyordu diye bir de. Biz çirkeflik olmasın istediğimiz için sustuk bugüne kadar. Böyle olsun diye değil.

ailem beni verirken, esimin ailesi once cok duzgun sonra, is ciddeyete binince yani dugune 1 kac ay kala falan,
iki tel bilezik ve ev kurma sorumlugundan kacmak icin,bizi rezil ettiler.
Benim ailem cok mazlum, dedigin gibi çirkeflik olmasin diye savalilar hep sustular, sonradan beni ve esimi uzmemek icin.
Bende saten safin tekiydim, ama iki kelime bile bir laf yapmadim ASLA TEK KELIME ETMEDIM. safim dememin sebebi ise, iki laf etmemem yuzunden.

sirf onlar beni zayif bulduklari icin boyle bir yonteme kalkisdilar (ama bende esim icin sustum).
Demek istedigim, kendisi ve kardesinizide gerekdigi yerde korumasini bilmenizdir. Alcak gonulu olmak gercekten zarar veriyormus. herkes ogle agizina geldigi gibi konusamaz. herkes hatini bilecek.
o kizi sevmedim dedim ya, kvdeme cok benzetigim icin, ne kadar tehlikeli oldugunu hemen fark ettim. oysa senin yazdiklarini tamamini bile okumamistim...

sen bence cok iyi birine benziyorsun, kendini hic bir sekilde uzme ve ezdirme. gerkirse abinede! sonucda onun iyiligini dusunerekden hersey gelisti, oda zamanla anlayacak insallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güldüm Allah da seni güldürsün. :KK1:

Çeyizim bile bir zamanlar sorun olmuştu ona. Şimdi bu yorumu okuyunca hatırladım. Erkek arkadaşım bana çok istediğim çeyiz setini almış. İçinde tabak çanak, tencere ıvır zıvır var. Beğendiğim markayı biliyordu, normale göre ciddi bir indirim yapıldığını görünce bana sürpriz yapmak istemiş. Ben de ablam diye sevincimi paylaştım onunla. Çocuk gibi sevinmiştim çünkü çeyizimin ilk parçası diye. Yaptığı yorum, onları kız tarafı alıyor. İlerde başına kakacaklar, nasıl almasına izin verdin nasıl böyle bir aptallık yaptın olmuştu. Erkek arkadaşım duydu ve çok sinirlenmişti üç kuruşluk şeyin kız tarafı erkek tarafı muhabbeti yapılır mı diye. Ve o, o zaman söylemişti ablayla her şeyini paylaşma diye.

Sırf birlikte geçirdiğimiz güzel şeylerin hatrına kırıcı olmak istemiyorum nankörlük olur çünkü. Keşke hiçbir iyiliği dokunmasaydı da şimdi altında ezilmeseydim. Ondan ses çıkarmıyorum.

Teşekkür ediyorum bu arada. Nedense çok moral verdi bu yorum bana. :KK71:

Ne kadar kötü ya. :KK50: Allah gönlüne göre versin senin de. Teşekkür ediyorum bu arada söylediklerin için. Moral oldu bana. :KK71:
rica ederiz..

bence nankorluk degil.
asil nankor olan o.
sizin butun israrlariniza ragmen evliligi henuz dusunmedigini soylemis. kendisi kifirtmasaymis.

ayrica sende onu dinlemek sorunda degildin her severinde, saatlerce cocuklugundan,kendisinin ne kadar harika oldugunu utanmadan anlatip durmus. bu durumda artik nankor olmamis oluyorsun. yani odesdiniz.
lutfen bu kadar alcak gonulu olma, yoksa senide cok ezerler

kendine verdiği değer ''10 adet bilezik'' olan ve bunu gelecekteki kayınpeder adayına çekinmeden söyleyen bir insandan her türlü Kötülük beklenir diye düşünüyorum..

Kendine verdiği değer 10 adet bilezik de değil... Babam, kızım ne istiyorsun da bu kadar sorun ettin bana bir söyle bakalım dediğinde bir başkasından bahsederek, falanca gelinine 10 bilezik takmıştı... Öyle işte... Falan demiş. Babam da bana onu ima ediyor resmen ben de istiyorum diyor kız dedi. Bırak şimdi falancayı, sen ne istiyorsun net bir cevap ver demiş babam. O da ben altın işinden anlamam, annemle konuşun bu konuyu demiş.

deveye diken insana .iken gerek derken boşuna söylememiş atalarımız.senin yenge tam adamı .iken cinsten o yüzden de pek kıymetli, siz de ailece biraz iyi niyetli mi desem saf mı desem öylesiniz anladığım kadarıyla. inşalla hep böyle iyi insanlar olarak kalırsınız ve o kızdan bir an önce kurtulursunuz.

:KK1: İlahi çok güldüm yorumunuza. Saf değiliz aslında ama görmezden geldik abimin mutluluğu için birçok şeyi. Eksileri artılarla götürmeye çalıştık bugüne kadar. Teşekkür ediyorum temennin için de bu arada. :)

ailem beni verirken, esimin ailesi once cok duzgun sonra, is ciddeyete binince yani dugune 1 kac ay kala falan,
iki tel bilezik ve ec kurma sorumlugundan kacmak icin,bizi rezil ettiler. benim ailem cok mazlum, dedigin gibi çirkeflik olmasin diye savalilar hep sustular, sonradan beni ve esimi uzmemek icin.
Bende saten safin tekiydim, ama iki kelime bile bir laf yapmadim ASLA TEK KELIME ETMEDIM. safim dememin sebebi ise, iki laf etmemem yuzunden.

sirf onlar beni zayif bulduklari icin boyle bir yonteme kalkisdilar (ama bende esim icin sustum).
Demek istedigim, kendisi ve kardesinizide gerekdigi yerde korumasini bilmenizdir. Alcak gonulu olmak gercekten zarar veriyormus. herkes ogle agizina geldigi gibi konusamaz. herkes hatini bilecek.
o kizi sevmedim dedim ya, kvdeme cok benzetigim icin, ne kadar tehlikeli oldugunu hemen fark ettim. oysa senin yazdiklarini tamamini bile okumamistim...

sen bence cok iyi birine benziyorsun, kendini hic bir sekilde uzme ve ezdirme. gerkirse abinede! sonucda onun iyiligini dusunerekden hersey gelisti, oda zamanla anlayacak insallah

Aynı şekilde biz de abim için susuyoruz. Müdahale etmez kafasını karıştırmazsak kendi doğruyu bulur diye düşünüyoruz. Bu olaylar olurken akrabalarımız bizdeydi ve küçük bbir kısmından haberdarlar olanların. Abim daha evvel dayımın oğluna bahsetmiş, aslında terk etmek istiyorum ama annem babam çok alıştı, üzülürler diye düşünüyorum o da baskı oluyor üzerimde demiş. Dayım bunu söyledi bize. Kendi haline bırakırsanız, üzerine düşmezseniz o doğru kararı verecektir, siz kötü olmayın dedi. Biz de bu taktiği mantıklı bulduk. Bakalım zaman ne gösterecek...

Teşekkür ediyorum bu arada yorumların gerçekten çok moral verdi bana.

Abinle konuş diyenler olmuş. Hiçbir işe yaramaz keninden uzaklaştırmaktan başka.

Edepsize bak çok sinirlendim vallahi kalbim tık tık atıyor.

Babayı bile takmış parmağına oynatıyor. Yapmayın, ailecek oturup ortak bir tavır belirleyin ve uygulayın bu haddini bilmeze.

Ama şunu bil ki abin ne derseniz deyin görmeyecek onun gerçek yüzünü.

Kendine verdiği değer 10 adet bilezik de değil... Babam, kızım ne istiyorsun da bu kadar sorun ettin bana bir söyle bakalım dediğinde bir başkasından bahsederek, falanca gelinine 10 bilezik takmıştı... Öyle işte... Falan demiş. Babam da bana onu ima ediyor resmen ben de istiyorum diyor kız dedi. Bırak şimdi falancayı, sen ne istiyorsun net bir cevap ver demiş babam. O da ben altın işinden anlamam, annemle konuşun bu konuyu demiş.

:KK1: İlahi çok güldüm yorumunuza. Saf değiliz aslında ama görmezden geldik abimin mutluluğu için birçok şeyi. Eksileri artılarla götürmeye çalıştık bugüne kadar. Teşekkür ediyorum temennin için de bu arada. :)

Aynı şekilde biz de abim için susuyoruz. Müdahale etmez kafasını karıştırmazsak kendi doğruyu bulur diye düşünüyoruz. Bu olaylar olurken akrabalarımız bizdeydi ve küçük bbir kısmından haberdarlar olanların. Abim daha evvel dayımın oğluna bahsetmiş, aslında terk etmek istiyorum ama annem babam çok alıştı, üzülürler diye düşünüyorum o da baskı oluyor üzerimde demiş. Dayım bunu söyledi bize. Kendi haline bırakırsanız, üzerine düşmezseniz o doğru kararı verecektir, siz kötü olmayın dedi. Biz de bu taktiği mantıklı bulduk. Bakalım zaman ne gösterecek...

ben altın işinden anlamam annemle konuşun mu demiş :KK53: arkadaş sgk gibi maşallah ordan oraya, ordan öbür tarafa gönderip duruyo bu nasıl büyük bi terbiyesizliktir ya.. Ama varya adalet sistemi böyle cidden bak senin benim gibi insanların kıymetlerini bilmez kimse istemezler, böyle kişileride el üstünde tutarlar :KK14: ailene yazık olmuş, benm babama dicek varya o dakika küfürü basardı adım gibi eminim ve bence çokta iyi olurdu :KK51:

Kız merkez bankası gibi ya herşeyin hesabını yapıyor

Not: Bu kız ilerde kaynana olursa, onun gelinin vay haline yaaa.. daha bu yaşta böyleyse

Son düzenleme:

Bence dayinin fikri cok dogru olmus.
kendisine once burakacagiz dediginde, aslinda abinin akilanacagina pek inanmamistim,
hani kiz onu sevmedigini ve tuaf elestirilerde bulundugu halde abin israrla istedigi icin ama,
simdi dayinin dedigine gore sirf aileniz uzulmemesi icin iliskiyi tutmaya calistigini soylediyse, tamamdir.
ozaman abin dogru yolu insallah bulacaktir. simdi zadece durumun sokunu yasiyordur. uztunden atip, artik onun hayatinda olmayacagina inandiginda, sizin aranizda iyi olacakdir.

sen yinede abine hep guler yuzlu, sefkatli ol canim, simdi kendini baya yanliz hisediyordur:KK53::KK1:

Ayyyyy sinir oldum

ne cirkefmis

birde abla diyorsun ne ablasi ALLAH askina

resmen sizi kiskaniyorrrr.

Hem evliligi dusunmuyor

hemde evlenecektik ertelemek zorunda kaldik diyorr

bu ne yaman celiski

kusura bakma ama abinde de hata var...

Zaten asik olmadigi falan soylemis..

Bu kiz ilerde birgun

altini falan alip sirra kadem basmassa bende bise bilmiyorum ...

O abinizi sevmiyor bence

bulmus iyi niyetli insanlari somurmeye calisiyo...

X