• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

müstakbel kayınvalide beni şimdiden ağlatacak :(

Ayni durumu 6 yil once yasamistim, bir farkla. Annesi bizim eve gelmisti. Kadin halimi hatrimi bile sormamisti ayni sekilde annemin, ablamin da halini hatrini sormamisti. Somurttu durdu hem de 3 -4 saat boyunca. Nasil zoruma gitmisti. Asiri gururuma dokunmustu. Ve bitirdim hemen. Aklima geldi gece gece yine sinirlendim. (Bitirdigime hic pisman olmadim, ailenin deger vermeyecegi eastan belli oluyor cunku)

yani kızlar bilemedim, siz olsanız nasıl karşılık verirdiniz ki? belki 'X teyze birşey mi var? çok durgunsun? birşey mi oldu? diyebilirdim' ama insan öyle bir afallıyor ki bir tepki veremiyor da iyice germemek için.
Asla "bir şey mi var?" demem. Hadi bana tavır yapsınlar tamam ama kim ki omlar anneme tavır yapıyor? Ben sebep belirtmeksizin "biz kalkalım siz oturun." der giderdim. Erkek arkadaşım sorunca da durumu anlatırdım. Siz bir şey yapmadınız ki sorasınız ne karın ağrısı varsa kendine saklasaydı.

Bazı insanlar çevrelerine biraz güler yüz göstermek için para mı isterler anlamıyorum..
Hiç mi adab-ı muaşeret kurallarını bilmezler?

Çok ayıp, dertleri neymiş? Onlara emrivaki olduysa sizin annenize de emrivaki olmuş. Apar topar kadıncağınızı tanışmaya götürmüşsünüz. Neden bu şekilde tanıştırdınız peki?
Iyi de anneler boyle tanistirilmaz ki , kendi annenize ilk etapta siz ayip etmissiniz
Sevgiliniz anneleri tanistiralim dediginde olur mu boyle apar topar olmaz drmeliydiniz
Belli ki kv adayina emri vaki yapmis sevgiliniz , ayip etmis
hani öyle açıkçası tanıştıralım şöyle olsun gibi bir düşüncemiz yoktu, çok spontane gelişti erkek arkadaşım annen de gelsin diyince, babaların olmadığı bir ortamda, daha samimi kısa süre geçirirlerse sıkıntı olmaz diye düşündüm. evde yoruldu o da yazdan kalma güzel bir akşamda bir kahve içsin sağa sola bakınsın dedim. bilsem yapar mıydım?

Ben olsam bunu asla es geçmezdim sevgilinizle konuşun anneme yapılan bu tavır ayıptı üzüldüm ben de anneme emrivaki yaptım eğer bize karşı tavırsa ve beni istememe gbi bi durum varsa nişan falan olmadan gözden geçirelim böyle ilişki evlilik düzgün yürümez annenin derdi ne anlayamadım derdim

Annenizi niye apar topar arayıp çağırdınız ki ?
Erkek arkadaşınız aradığında keşke bir mazeret uydursaydınız.Muhtemelen kv adayı emrivaki yapmış.
Annenize ayıp etmişsiniz.

hani öyle açıkçası tanıştıralım şöyle olsun gibi bir düşüncemiz yoktu, çok spontane gelişti erkek arkadaşım annen de gelsin diyince, babaların olmadığı bir ortamda, daha samimi kısa süre geçirirlerse sıkıntı olmaz diye düşündüm. evde yoruldu o da yazdan kalma güzel bir akşamda bir kahve içsin sağa sola bakınsın dedim. bilsem yapar mıydım?
Tabi ki yapmazdiniz ama bu dogru yol degil
Ben kendi annemi taniyorum boyle bir emrivaki yapsam suratini asar oturur , sonra da agzima ederdi dogduguma pisman ederdi beni

çok mutsuzum şu an. eğitimdeyken erkek arkadaşım beni aradı, ben de 15 dakika sonra döneceğim konuşamıyorum dedim. bu arada mesaj atmış 'sizin tarafa geldik kahve içmeye seni de alalım, hatta annene söyle o da gelsin istersen' diye. sınıf dağılınca geri aradım, ok dedim, apar topar annemi aradım, üstüne düzgün birşey gir in aşağı diye. (erkek arkadaşım benim ailemle ben onun ailesiyle tanışıyorum ama aileler birbiriyle tanışmıyor)

bindik arabaya gittik. müstakbel kv de ve kızında beş karış surat. normalde bana karşı bu kadar suratsız değiller. ne bir konuşma var ne bir güler yüz. annem de ben de neye uğradığımızı şaşırdık. annem merhaba nasılsınız diye muhabbet açmaya çalışıyor garibim, iyiyiz teşekkürler diyip susuyorlar:KK57: annem rahatsız bizdeydi biraz yoruldum diyor, ya bu kadar mı odunsunuz, insan hiç tanımadığına geçmiş olsun der. gittik cafeye kahvemizi içtik, ben diyorum biz x ile (erkek arkadaşım) burayı çok seviyoruz, beğendiniz mi? 'çok özel birşeyi yok' diyor susuyorlar:kızgın:yarım saat ya durduk ya durmadık, zehir oldu yediğimiz. ya anlamıyorum insan bankada hastanede bile gördüğü yabancıyla iki hoşbeş ediyor. çok üzüldüm, çok içerledim. benim annem bir kız annesi olarak bir güler yüzü biraz değer görmek şöyle dursun, böyle beş karış suratı hak edecek ne yaptı ilk tanışmada? ne bu tavır? neden? 20 dakika beni beklediler diye mi? hiç istemezdim anneciğimin böyle tanışmasını. arabadan inerken bile annem teşekkür etti iyi akşamlar dedi, demese onlar demeyecek :duduk:çok kızdım, çok üzüldüm, annem de yazık hala 'aman kızım siz iyi olun napalım' diye onların ayıbını örtmeye çalışıyor. sizinkiler de bu kadar suratsız mıydı? neden neden neden?
Erkek arkadaşına sormayi denesen hayirdir silah zoruylami geldiler diye...

Benim anlayamadigim, niye gittiniz? Anneler ilk defa tanisacaklar, böyle apar topar olurmu? Annen hicmi demedi "kizim kafayimi yedin?"

Böyle emri vaki bir olay icin bide beklentin cok fazla olmus. Bence erkek arkadasin onlarada emri vaki yapti ve zorladi sizler ile bulusmalari icin. Yani anlayacagin sevgilin af edersin bir odundur. Neyi nasil yapacagini bilmiyor.

Yani konu bastigi yalnis, kv'de degil, bizzat sevgilin seni aglatacak.

Erkek arkadaşınız ne diyor bu duruma? En önemlisi onun tepkisi. Bir şey olmamış gibi davranıyor, yok siz yanlış anladınız, bir sorun yok falan diyorsa yol yakınken kaçın. Evlenince bunlar 10 katı olarak geri gelecek. Bu duruma da sessiz kalmayın.

Annen niye onlarin ayibini ortuyor ki ne munasebet? Ailelerin anlasmasi cok onemli boyle sizde mutlu olamazsiniz. Erkek arkadasinla durumu konustun mu? Ben annenin yerinde olsam bizi cagirmasanizda olurmus zoraki getirilmis bazi kisiler belli ki der kalkma teklifi ben ederdim. Kv yaptigi cok ayip terbiyesiz kadin. Beklemek zor geleceksede tekrar arayip beklersek gec olacak baska zaman yapalim der ertelerdim.

elbette eve dönünce sevgilime sordum. 'eve vardım' diye mesaj atmış ardından da 'güzel oldu :)' demiş. 'ne güzel oldu?' diyince de 'hep beraber olmak' demiş. erkekler bizim kadar anlamıyor işte. hiç kavga çıkarmadan sakin sakin 'bir sorun mu var' dedim, 'yoo neden?' yazmış. 'sizinkiler çok durgundu hiç konuşmadı. beklettik diye mi sıkıdılar :(' yazdım. 'anneme sürpriz oldu rahat hissedemedi sanırım bazen olur anneme öyle, yok canım beklettik diye olur mu?' yazmış. teyy allahım yaaa. bazen olurmuş öyle. anlaşılan benimki bana yazmış annen de gelsin diye ama kendininkilere bişi dememiş. ama demese bile gelen insana surat asılmaz. yaptıklarını temize çıkarmıyor yani

elbette eve dönünce sevgilime sordum. 'eve vardım' diye mesaj atmış ardından da 'güzel oldu :)' demiş. 'ne güzel oldu?' diyince de 'hep beraber olmak' demiş. erkekler bizim kadar anlamıyor işte. hiç kavga çıkarmadan sakin sakin 'bir sorun mu var' dedim, 'yoo neden?' yazmış. 'sizinkiler çok durgundu hiç konuşmadı. beklettik diye mi sıkıdılar :KK43:' yazdım. 'anneme sürpriz oldu rahat hissedemedi sanırım bazen olur anneme öyle, yok canım beklettik diye olur mu?' yazmış. teyy allahım yaaa. bazen olurmuş öyle. anlaşılan benimki bana yazmış annen de gelsin diye ama kendininkilere bişi dememiş. ama demese bile gelen insana surat asılmaz. yaptıklarını temize çıkarmıyor yani
Valla sizin izleyeceğiniz yol önemli bu durumdan sonra ...

Valla sizin izleyeceğiniz yol önemli bu durumdan sonra ...
işte nasıl bir yol izleyeyim? hiçbir şey olmamış gibi davransam gönlüm razı değil, erkek arkadaşıma da asla 'sizinkiler şöyle böyle yaptı' diye dırdır etmek istemiyorum. bence bu ailesinin hatasını ona yüklemek olur. çok net üzüldüğümü yazdım. devamında izleyeceğim yolu bulmaya çalışıyorum? fikirlerinizi o yüzden istiyorum

elbette eve dönünce sevgilime sordum. 'eve vardım' diye mesaj atmış ardından da 'güzel oldu :)' demiş. 'ne güzel oldu?' diyince de 'hep beraber olmak' demiş. erkekler bizim kadar anlamıyor işte. hiç kavga çıkarmadan sakin sakin 'bir sorun mu var' dedim, 'yoo neden?' yazmış. 'sizinkiler çok durgundu hiç konuşmadı. beklettik diye mi sıkıdılar :KK43:' yazdım. 'anneme sürpriz oldu rahat hissedemedi sanırım bazen olur anneme öyle, yok canım beklettik diye olur mu?' yazmış. teyy allahım yaaa. bazen olurmuş öyle. anlaşılan benimki bana yazmış annen de gelsin diye ama kendininkilere bişi dememiş. ama demese bile gelen insana surat asılmaz. yaptıklarını temize çıkarmıyor yani
İnşallah bu konuşma bu kadarla kalmaz.
Emri vakinin zararları konusunda bilgilenmeye ihtiyacı var sevgilinizin.

Sizde de hata var. Bi lafa annenize üstünü düzgün giyin in aşağı demek ne demek nw münasebet. Böyle konuların emrivakisi olmaz bi gün belirlenir erkek tarafı gelir tanışılır. Ne yazık ki öyle 5 dakika kahve icer tanışırız denicek kültüre sahip bi ülkede yaşamıyoruz. Ailenizi ezdirmeyin

Belkide kv adayinin ogluna istedigi baska bir kiz var kimbilir. Bir insan durduk yere davranmaz boyle cikar onun kokusu..
canım yok, bizimki izin vermez öyle bişeye. yani onun belki gönlünden geçen biri olsa bile çekinir oğlundan dile getiremez. biz de 20li yaşlarda değiliz. ama oğluna hiçbir kızı istememesi gibi bir sıkıntısı olabilir :işsiz:

Back