Münasip Olan Hangisi ??

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
33
Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim

Son düzenleme:
Bunun sırası olduğunu düşünmüyorum.

İllaki eşimin ailesi veya benim ailem önce alacak diye bir beklentim olmadı hiç.

Ama yıllardır Ramazanın ilk haftasına gelen haftasonu C.tesini (ilk güne bile gelse) eltimleri ve kayınvalidemleri ben alırım.

Böyle şeylere takılmayın. Allah rızası için yapılan bir şeyde beklenti olmaz.

Kayınvalidem ilk gün aradı çağırdı sonra hafta içinde bir kaç kez daha çağırdı ama gitmedik işlerimizden dolayı büyük küçüğe gerek yok bence ben henüz çağırmadım çağırıp çağırmayacağım belli değil biz de eşimle çalışan çiftiz

Kendi ailenle ilişkin gibi olmaz kayınaileyle ilişkiler. Onlar arar böyle şeyleri. H. Sonu çaluşmuyorsanız ctesi akşam misafir oöaral davrt edin bence.

Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Siz çalışıyorsanız onlar da yaşlı. Eşiniz haklı.

Amaç birlik olmak değil mi? Bence önce sonra olmaz. Kim denk gelirse uygunsa alır. Ayrıca çoğu kişi çalışıyor ama sofraya birkaç tabak koymak zor olmasa gerek. Eksiksiz bir sofra hazırlanmak zorunda da değil. Fakat bana ramazan yemek vs değil de size yardım etmemeleri şikayet ettiğiniz konu gibi geldi

Ya annenizle kayinvalideyi kıyas yapmayın anneniz elinize çöp batsa canı yanar kaynananız eee yapsın ne olacak biz onun zamanında felsefesiyle hareket eder
haklısınız .. keşke demeseydim.. zaten önceki yıllar hep ben cagırdım.. pişman oldm söylediğime bu işin büyüğü küçüğü olmaz dediğiniz gibi..

Kayinvalidenizle birlikte iftar yapmak istiyorsanız siz davet etmelisiniz...bu ev ortamında da olabilir ,bir restoranda da olabilir...birlikte iftar yapmamayı mesele eden sizseniz çözüme yönelik ilk adımı da siz atmalisiniz
aslnda mevzu birlikte değil
lben gecmiş senelerde hep çağırmıştım eşim sanırım görmezden gelerek bunları söylemiş olmalı.. bu senede onlardan beklerdim

fes basina fes basina
puskulu ben olayim
basim agriyo basim agriyo
basina kurban olayim
sabah pazara varayim
basina bir fes alayim
fes basina fes basina
puskulu ben olayim
kasim agriyo kasim agriyo
kasina kurban olayim
sabah pazara varayim
hasina hidat alayim
hidat kasina hidat kasina
fes basina puskulu ben olayim
gozum agriyo gozum agriyo
gozune kurban olayim
sabah pazara varayim
gozune surme alayim
surme gozune surme gozune
hidat kasina fes basina puskulu ben olayim
burnum agriyo burnum agriyo
burnuna kurban olayim
sabah pazara varayim
burnuna hizma alayim
hizma buruna surme gozune
hidat kasina fes basina puskulu ben olayim
disim agriyo disim agriyo
disine kurban olayim
sabah pazara varayim
disine fistik alayim
fistik disine fistik disine hizma burnuna
surme gozune hidat kasina
fes basina puskulu ben olayim
şair:KAYINVALİDE

ama eşim böyle düşünüyor
Sırası olduğunu düşünmüyorum
5 senelik evliyiz annem hep erkek kardeşim ve karısını alır iftara

Eşimle beni de alır

Hatta biz çağırmayız çalışıyoruz diye:)

Eş ailesi şehir dışında ama burda olsalardı da cagırmazlardı

aslnda mevzu birlikte değil
lben gecmiş senelerde hep çağırmıştım eşim sanırım görmezden gelerek bunları söylemiş olmalı.. bu senede onlardan beklerdim
Peki siz cagirdiktan sonra (ben bunda sıra saymayı da sevmem ama konu bu olduğu için böyle yaziyorum) kayinvalideniz sizi iftara davet edermiydi daha önceki yıllarda ?

X