Mula///48

off nem en kötüsü, merkezde o kadar yok şükür...bizim alt kata su sızıyor, bize değil de :))) yarın tesisatçı gelip klozeti söküp bişeyleri değiştirecekmiş, gerçi eşim ilk taşındığımızda porçöz dökmüştüklozete, kirlidi içi, ben de normal tuvalete oturamıyorum, ordan da tiksinmiştim, napaiyim :) doğum eylül sonu olur sanırım... bebeğime ilk alışverişini dün yaptım teyzeleri, mini mini şeyler aldım, daha eksikler var ama .)

selam derin55 ve aysegul, klimasiz olanlara allah kolaylik versin kesinlikle birde cati latinda yasayanlara. Benim ev konum itibarlyle ziyadesiyle serin.pek sicak gormuyordum.bugun carsiya indim cok cok nem vardi. Evet marmarisli degilim karadenizliyim.ama 10 yildir marmaristeyim.bu arada aysegul tavsiyem bebek alisverisinde fazla kucuk seyler alma.ilk 3 ayda o kadar buyuyorki aldigimin cogu kucuk geldi.gelen hediyeleride buyuk seneye giyer diye ayirmistim onlarda bakmadigimdan olmadi. Gerci atilmadi dagittim ama heves ettigim gibi olmadi.nacizane tavsiyem.etiketteki aylar hic tutmuyor cunku.3,5 kiloydu benim oglum iri bir bebekte degildi. Hep goz karari aldim aydan ziyade.

haklısın canım,ben de bakıyorum zıbınlara falan minicik, yeni doğana bu olur diyolar, e benim diyabet hastası olduğum için iri bebek olma ihtimali var, önde gidiyor kilosu biraz, yarısını yeni doğanlardan yarısını da az büyük olanlardan aldım artık. daha eksiklerim var, tavsiyeni dikkate alıcam, iyi oldu söylediğin kararsız kalmıştım çünkü, satıcılar başka diyor benim gözüm başka görüyor :)))

bişey danışıcam, bebek odası almıycam ben şimdi, basit bi beşik işimi görür, arkadaşım vericek onu da, boş bi odamız var ama orda fazlalıklar var fotokopi mak, elektrkli süpürge pc gibi... oda yapmalıyımbebek için hemen? o eşyaları nereye koyucamı bilmiyorum ama .( bi de bebeğin çamaşırlarını nereye koyabilirim dolap almıycam için....

Yaaaaaa resmen bir sayfa yazdim yuklenmedi sinir oldum yaaaaaa..yarin pcde yazicam artik.offfff.cocugun dogumundan beri lazim olani yaptiklarimi yazdimdi.offf.

kızlaaaar siz bu Muğla da kıyafetlerinizi nerden alıyorsunuz yanereleer takılıyorsunuz bildiğiniz güzel yerleri yazsanıza.valla hiç bir yeri bilmemek ne kadar zor.hepimiz hasta olduk Muğla çarptı bizi:)oğlum 26 aylık oldu benim.onuda dün doktora götürdüm geniz eti dedi.burda günlerim çok zor geçiyor çok sıkılıyorum.kimsem yok bir tek eşim ben ve oğlum.alışmaya çalışıyorum.halı ihtiyacımız var mutfak için nerde bulunur uygun olması lazım.çok zormuş kızlar ya bilmediğin bir yerde yaşamak alışıcam inşallah.

Yaaaaaa resmen bir sayfa yazdim yuklenmedi sinir oldum yaaaaaa..yarin pcde yazicam artik.offfff.cocugun dogumundan beri lazim olani yaptiklarimi yazdimdi.offf.
ayy tüh, sinir bozucu bi durum, benim de başıma geliyor bazen... kısa yaz bu sefer o zaman, uzun yazarsan da kopyala yap ki bi daha olursa yapıştır yaparsın, olsun varsın, teşekkürler zahmet etmişsin yazmak için canım :) tecrübelerinize ihtiyacım olucak :)

meraba, hiç sıkıntı yapma, muğla ufacık bi yer, öğrenmen 1 gününü alır, bütün yollar heykele çıkar derler :) ben de 6 yıldır maraştaydım, sadece tatile geldiğim için alışveiş yapmazdım o yüzden 6 yıldır değişen şeyler olmuştur bilemiyorum, kipanın orası var ,hepsi bi yerde bi kaç mağazanın. sinemanın olduğu caddede ve heykelden batıya giderkenki caddede, yani postaneye giden yol oluyor orası,vardır mağazalar benim bildiğim. halı için geçen ben de bi yere baktım, muğladan marmarise giden yolun ula kavşağında merinos var, mobilya mağazası, ulalı olduğum için orayı biliyorum :) oraya bakmıştım, kendi halılarım kısa geldi yeni eve,serinin devamını bulabilir miyim diye ama yoktu merkezde halı mağazalarının yerini bilmiyorum maalesef. alışırsın kısa zamanda merak etme, her yeni gidilen ilde öyle oluyor, eski yerin ne kadar berbat olsa da orayı özlüyor insan, bilirim, sıkma canını, tanışırız hem belki, gider geliriz birbirimize :) ortam edinirsin eşinin iş arkadaşlarının eşleriyle falan tanışırsın.

slm arkadaslar, evet aysegul sinirbozucu.tablet kullaniyorum ondada kopyalama filan yok sanirim varsada ben bilmiyorum.hosgeldin jelyb10 marmaristen bizde muglaya geliriz alisverise cns, autlet merkezde manset var biz oralardan aliyoruz.tahin helvasini helvaci tahsinden, kahveyi kuden den aliyoruz. Sordunmu herkes bilir.sonra mugla koftesi yeriz illa eski carsinin orda..autletin icindeki alabiyi pek seviyorum.icinde park gibi camli bir yer var birde basina genc kiz koyuyorlar iynatip gozetliyor.cok rahat oturuyorum orda. Haliyi bende bilmiyorum.netten alabilirsin. Ozellikle cocuk odasina hali olacak olan varsa neten buldum bir kendime birde arkadasima hediye aldik cok begendim.linkini vebilirim.

selammmm...
jelby bende ilk burda kendimi çok yalnız hissetmiştim ama alışıyor insan..
bizde outlete gidiyoruz birde sinema sokağında adil ışık falan vardı ben çoktandır oraya uğramadım.
ayşegül bence bebek eşyaları için dolap alsanız olur çok eşya alınmasınına bende karşıyım çünkü hemen büyüdükleri için
çoğu kullanılmıyor gerçekten..
meyyal bende aslen karadenizliyim samsunluyum...
buralı olduk nerdeyse muğlayı oralardan daha iyi biliyorum.

teşekkürler meyyal ve derin. ben yatak odası takımımın şifonyerini almamıştım, 5 çekmeceliydi, onu alsam hem sonra da kendim kullanırım , işimi görür sanırım de mi? çok ufak değildi yani. tek dolap alamam onun için, alırsam takımı yani karyola beşik mi her neyse onla almam gerek, e masraf, ve bebeklerin onu kullanmayı sevmediğini, zor olduğunu söyledi herkes, basit her odaya götürebileceğim bi beşik edinicem, 6-7 aya kadar idare etsin, sonra alırız mobilya takımından diye düşündük.

Selam kizlar, derin 55ten samsunlu oldugunu dudunmustum bende hemsehri sayiliriz.yakiniz.aynen bende bircok muglali marmarisliden iyi ogrendim borcok yeri en azindan nerde ne yenir kismini sifonyede olabilir.ben bugun kipada beyaz lakeden ici rafli ve uzun yani dolap gibi degileni ortalam 7 cm filan olan dolap ve kisa rafli ayakkabilik boyutunda dolaplar gordum.muglada da kipa var hatta tekzende bile benzer urunler bakabilirsin.tam dolap gi i yer kaplamiyorlar.sonra ayakkabili, mutfakta kiler yada yatak odasinda camasirlik gibi kullanabilirsin banyoda havluluk gibi. Park yatagi 2 yasina kadar kullandi benim oglum.sonra bazali yatak aldik.ama bizim yatagi istiyor yeni bir yatak odasi alma niyetimiz var alinca ona verecegiz.
ben birde cocuga cok ozenmemek gerektigini anladim. Ne kadar ozendiyse basima gelmeyen kalmadi.biraz oluruna birakmak lazim.herseyi olsun rahat olsun eksigi olmasin aman iyi yesin meyve saati gecmesin, dunku yogurdu vermeyeyim bugun taze yapayim.aksamki corba olmaz hergun taze yapayim. ?......... Ustune dustukce sakindikca cop batti. Cok canim yanjdi.artik koyverdim. İnan mahallede atletle oynuyor.( dogumdan itibaren organik pamuktan mamul kese kagidi gibi renksiz boyanmamis, bitkiyle boyanmis urunler alcam diye cok aramistim almistim).

selam kızlar:)))
meyyal ben de kızımda çok üstüne düştüm çok akıllı ama şımarık bi velet oldu!!
ergenler gibi davranıyor bu yaşta biraz da karakterleriyle doğuyorlar sanırım bebekler:))
ayşegül park yataklar kullanışlı oluyor.
ben dolap derken herşeye uyumlu ilerde de kullanabileceğin bişey al diye düşündüm.
dolap çünkü çok lazım oluyor hiçbişey olmazsa fazlalıkları koyuyorsun.
meyyal sen çalışıyor musun?

ayy organik falan ben hiç düşünmedim almayı öyle şeyleri, ki çok da pahalı, gerek yok gerçekten de mi almaya, içim bi nebze rahatlar evet dersen :) almayı düşünmedim ama aklımın kenarında "herkes alıyor benim de almam lazım" düşüncesi oluşuyordu...
ben de çok üstüne düşmemeyi düşünüyorum bebek için ibşeyler alırken, çünkü herkes pişman çok özel ya da fazla almaktan. abim en başta, markaya gerek yok, şuna buna gerek yok diyor hep. tabi ki özen göstericez ama abartmadan galiba en doğru olanı... dediğin gibi tekzen kipa gibi yerlerde var dolaplardan, ben gene de öncelikle yatak odası takımımın şifonyerini alıcam, ayrı renkte bişey olsun istemiyorum, mutfak ve banyo dolaplarım da yeterli, hem şifonyere ihtiyacım var çünkü evde yüklük yok yastık falan gibi şeyleri bile elbise dolabıma doldurmak zorunda kaldım...

ya derincim, inan evde dolap koyacak yer yok, hadi şifonyeri uydururum yatak odama sığar güzel de olur da...malum toki evleri kutu gibi odalar, ayrı telden çalmasın her eşya. bulamazsam artık dolap alırım ...

haklısın ayşegül ihtiyacın olanı daha iyi görürsün sen.
birde kiracı olunca çok eşya gerçekten sıkıntı oluyor.
ben taşınırken çok daha iyi fark ettim üstelik bi arka sokağa taşındım ve çoğu şeyi verdim.
çocukların eşyaları oyuncakları hele beni baydı.
çok oyuncak sakın alma temizlik yaparken çatlayasım geliyor resmen!!

:)))) he heee, gerçekten ayağa mı dolaşıyor :) tahmin edebiliyorum, sepetler almıyordur artık oyuncakları.... kaç aylıktan sonra oyuncağa ihtiyaç duyuyor acaba bebekler, 1 yaştan sonr a mı :S

Selamlar, evet aysegul sifonyer en mantiklisi.organik urunleri bende ilk 4-5 ay kullandim. Organikten ziyade cok boyali olmayan acik renkler,turk mali ve pamuklu , cocugun surekli yatacagini dusunerek yakali olmayan, sus adina sert dikisli yada baskili olmayan seyler yeterli bence.birde ilerde ayakkabi alirken filan elini icine gezdir.icinde dugum yada sert dikis filanolabiliyor.oyuncak isine gelince bir yas kadar oyuncaktan ziyade tencere tava ev gecleri daha cok oynaniyor.bizim evde yurunmuyor oyuncaktan.o kadar daginiki bir tanesine bile basmadan bir gun gecirebiliyor.benim ayaklar hep yara.topla dedigimde kim dagitiyor bunlari heralde ben uyuyunca birisi dagitiyor hayret bisi her aksam her aksam diye kiziyor calisiyorum derin55 elimden geldigince calismaya gayret ediyorum.

hmm evet meyyal, baskılı olanlardaben de dikkat ettim, en ucuzların baskıları çok sertti, çok pahalı da almadım, orta yollu sert olmayan kumaş ve baskılardn aldım, mendil,havlu ve battaniyeda de yumuşaklığına dikkat ettim. bakalım artık, kullandıkça tecrübe kazanırım ben de ::) çamaşır deterjanı aldım bugün granül sabun tozu muydu ne dalinin, bakalım, yarın kullanıcam inşallah :) bebek bezi için primayıöneriyorlar, siznedersiniz? çok soru soruyorum ama kusura bakmayın, rhatsız olduğunuz her an söyleyebilirsiniz, hiç alınmam öyle şeylere gerçekten :)

Bende dalan kullanmistim.halada kullaniyorim kendimizede yumusaticida istemiyor hem guzel kokuyor hem yumusak. Bez isi birazda bebege kaliyor arkadasin kizina pirima dahil hepsi alerji yapti. Mesela pirima vb 20lira ise adini bilmedigim 7liralik bir bez alerji yapmadi sadece rakamlari salladim.huggues mi ne onu hic tavsiye etmem kazik gibi.pirima ve evy baby kullandim ben memnun kalarak.ne guzel benimde alinmam gucenmem yoktir. Ama ferasetimde gucludur niyetide hissederim hemen.hem art niyet olmadiktan sonra insan insana neden alinsin ki degilmi.bu arada sizleri merak ediyorum en kisa zamanda gelecegim muglaya muhtemelen bayramdan sonra.gorusuruz umarim.

hmm kipada dalan göremedim, dalinle hacı şakir vardı, denk gelirsem sonra onu da denerim belki :) bezi o zaman 1 paket alayım şimdilik, sorun olmazsa devam ederim. alerji yaptığını duymamıştım, aklımda bulunsun sağol :)
inşallah görüşüp tanışabiliriz, ben de isterim müsait olduktan sonra neden olmasın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…