- 10 Nisan 2016
- 8.537
- 12.630
- 36
"Gör zâhidi kim sâhib-i irşâd olayım der
Dün mektebe vardı bugün üstâd olayım der"
Kusur arayan bulmakta zorlanmaz.Zirâ kusursuzluk Allah'a mahsustur.
Beyit yazmislar ya kusur aran kusur bulur diye, inanabiliyor musun?Neden yanlışı savunursunuz? Yanlışa yanlış demek bunu kabul etmek sizi aşağılamaz. Düzeltirsiniz sonra teşekkür edersiniz istiyorsanız olur biter. Neden kabullenmiyorsunuz? Ne yazıldıysa öyle kabul edelim kabullenişi neden? Dilimi yanlış yazana karşı verdiğim tepki neden ego tatmini konusu oluyor? Her durumda tepki vermeliyiz ki dilde yozlaşma olmasın. Yoksa böyle böyle giderek çocuklarımıza sadece maddi miras mı bırakacağız ya ana dilimiz? Kusura bakmayın yorumumu alıntılayıp tepki verenler çok saçmalıyorsunuz. Sizi farkındalığa davet ederim. Bakın imla konusu demiyorum dönüp yazdığına bakmamak diyorum. Telefon otomatik düzenliyormuş napalım telefona köle mi olalım o ne yazıyorsa odur diye. Böyle bir saçmalık var mı? Dil bize atalarımızdan mirastır. Hafife almam. Alamam. Tepkimi verir üstüme düşeni yaparım. Düzelten kendi namına kazanmıştır düzeltmeyen kendi namına kaybetmiştir. Verdiğim insani tepkimeşekilde gayet alaycı tepki veren kimse için de Allahtan selamet dilerim geçer giderim. Onu destekleyen kimselere de diyecek bişey bulamıyorum. Umarım bu akıl tutulmasına devam etmezsiniz.
Son yorumumdur. Uzatmanın manası yok. Alıntılamayın lütfen.
Aaa inanamıyorum bir hata yapmışsınız nasıl olur.. Bu mümkün mü siz ve hata?Beyit yazmislar ya kusur aran kusur bulur diye, inanabiliyor musun?
Ne oldu şimdi siz aciz mi olmuş oldunuz? Yoksa türk vatandaşı değilim mi diyeceksiniz.. İşte asıl gülünç olmak budur.. Allah başka dert vermesin.. AminTürk vatandaşı olup konuştuğu dili yazamamak acizliktir.
Beyit yazmislar ya kusur aran kusur bulur diye, inanabiliyor musun?
Klavye hatası başka, doğrusunu yazmayı bilmemek başka. Niye inat ediyorsunuz bilmemekte?Aaa inanamıyorum bir hata yapmışsınız nasıl olur.. Bu mümkün mü siz ve hata?
Ne oldu şimdi siz aciz mi olmuş oldunuz? Yoksa türk vatandaşı değilim mi diyeceksiniz.. İşte asıl gülünç olmak budur.. Allah başka dert vermesin.. Amin
Yandik millet delik deşik gezer artıkMujde kızlar evede yapılan gebelik testlerin yenisi çıkmış ama idrarla değil 3 kan damlası ile yapılardan...video daki bayan testi yanlış uyguladı parmağa kanatip sonra baketteki serumun içine kanı damlatılır ve çalkaladıktan sonra teste damlatılır ve gebelik varsa erkenden kesin sonuç almak mümkün artık
Negatif veya pozitif daha kesin olur
"Çevir kazı yanmasın"Klavye hatası başka, doğrusunu yazmayı bilmemek başka. Niye inat ediyorsunuz bilmemekte?
Hiçbir yorumumda ben hata yapmam demedim. Olur da bir gün yaparsam lütfen uyarın, düzelteyim. Ben öğrenmekten utanmam, bilgisizliği yüceltmem.
Yandik millet delik deşik gezer artık
Sen kendini ne sanıyorsun acaba ben lisans mezunu işinde çalışan bir insanım ki hiç okumamış ta olabilirdim ama siz ruhsuz insanlar böyle topikler den uzak durun diyorum anlıyor musunuz insanların yeterince derdi var bide sizin gibilere msj atarak zaman harcayamazlar modlarını bu şekilde düşürmeye çalışmayın topikten bişey anlamadıysanız beğenmediyseniz uzaklaşabilirsiniz mesela kimse sizi zorla topiğe davet etmiyor yeterince açık konuştuğumu düşünüyorum arkadaş eğer algıların açıksa tabiÖffff konu sanki basit bağlaç hatası, kimse Türkçe dersi vermiyor. Bir konu açıyorlar, ne cümle cümleye benziyor ne de doğru dürüst ne olduğunu anlatabilmiş. Tepkimiz buna. Yok Türkçe dersinde miyiz, yok o, yok bu, yok gerçek hayatta mutsuzsunuz, yok ego tatmin ediyorsunuz. Hebele hübele yazan, cümle kurma yetisi bile olmayan insanlar üzerinden mi ego tatmini yapacağız?
Aynı şey BDV’de de çok oluyor. Bir konu açıyorlar, neyin ne olduğu belirsiz, kim kime ne demiş anlaşılmıyor, noktalama zaten yok.
Konu açıyorsanız atar gider yapmak yerine, biraz özen gösterin. Bu okuyana da saygısızlık.
Şu kadar dilim var diyorsunuz, hasbelkader öğrendiğiniz yarım yamalak diller onlar; işte derdinizi anlatabilirseniz, anlatıyorsunuz, onu da çoğu zaman yapamıyorsunuz. Biraz özen, biraz dikkat.
Konuyu lisans eğitimine çekecek kadar neyi kompleks yaptınız?Sen kendini ne sanıyorsun acaba ben lisans mezunu işinde çalışan bir insanım ki hiç okumamış ta olabilirdim ama siz ruhsuz insanlar böyle topikler den uzak durun diyorum anlıyor musunuz insanların yeterince derdi var bide sizin gibilere msj atarak zaman harcayamazlar modlarını bu şekilde düşürmeye çalışmayın topikten bişey anlamadıysanız beğenmediyseniz uzaklaşabilirsiniz mesela kimse sizi zorla topiğe davet etmiyor yeterince açık konuştuğumu düşünüyorum arkadaş eğer algıların açıksa tabi
Birincisi ben sen değilim çok şükür rabbime univ mezunu ve 4 dil konuşur yazarım 3ü ana dilim gibi bilirim kim nasıl ne üslupla ne tarzla sizce değil kendimce cevap veririm bunu öncelikle bir anlasanız zaten bu saçma sapan konu uzamaz dı.. karşımdaki ne üslupla yaklaştığını anlayacak kabiliyetim var..İlk mesajında gayet normal bir şekilde söylemiş, siz düzeltmişsiniz de, düzeltilmemiş hâlini alıntılamışlar, ne dediğiniz pek anlaşılmıyor; hak verdim ben. Siz de düzgün Türkçe kullanamamışım, anlaşılamadı veya yanlış anlaşılmaya mahal verdim sanırım;ama ana dilim Türkçe değil, tolare edin, ben de düzelteceğim demek yerine; anlama kabiliyetine laf etmişsiniz
Siz konuyu bile çözememişsiniz elleşmeyin istersenizKeira- Yanlış yazmışsın demiş sadece. Bu ego tatminiyse sizin ego pek tatminkârmış. Ufak tefek şeylerden bile tatmin oluyor.
Angaralim bir konu açıp kızlarla dalga geçmek Türkiye dil kurumuna takılı kalida ya la gordun mu"Çevir kazı yanmasın"
Alay ediyor olmalısınız..
Ne bilmemesi ? Siz mi karar veriyorsunuz yazılım hatasından mı yoksa bilgisizlikten mi olduğuna?
Bu yüzden mi az önce benim metnim üzerinden öğretmencilik oynadınız..?
Asıl siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz ... son kez söylüyorum burda kimse öğrenmeye karşı değil herkes burda sizin ve diğerlerinin tavırlarından ve üslubundan rahatsız oldu sadece... Bence siz nasıl olgun bir şekilde konuşulur onu öğrenin.. Artık saçma yerlere saptırdınız.. Sizinle konuşabilirim sanmıştım ama yok iletişime geçemiyorum..Kendi kendinizle çelişiyorsunuz ... Kimi duzeltiyorsaniz düzeltin... Bundan sonra muhattabım değilsiniz..
Teşekkür ederim güzel yürekli insan saygılarımı sunarım sevgiler ❤Gayet kaba ve müdahaleci bir üslupla söylemişsiniz. Hiç de kendinizi temize çıkarmayın bence.
Burası insanları yazım hatalarından dolayı veya başka bir şeyden ötürü tersleyip hizaya sokabileceğiniz bir yer değil hanımefendi. Hayır birde kişi kendini savununca saygısızlık, ayıp gibi yakıştırmalar yapmışsınız.
Kime göre, neye göre?
Ha diyorsunuz ki bu sitenin kuralları var yazım yanlışı olamaz. Öyle olsa site, o yazıyı yayınlamaz yazım hatasından dolayı kapatır veya banlardı. Siz olayı yanlış anlamışsınız.
Kişiyi savunmak için değil sizin üslubunuza yapıyorum bu yorumu.
Hahhah valla gülüm ne sen sor ne ben söyleyeyim
Hay şunu bildiniz siz kimseyi memnun etmek için yaşamıyorsunuz derken herkesin de sizi ve arkadaşınızın egosunu tatmin etmek için yaşamadığın da anlamanızı ne çok isterdim..Göz ardı et seçeneği mevcut sizin için.
Birçok kişi şikayet etse Allah'ın her günü ban yerdim.
Kimseyi memnun etmek gibi bir derdim yok.
Ben kendimi biliyorum, bu bana yeter.
Ya kendiniz çok komik bir duruma düşüdüdükçe düşürmusunuz... yazmayim diyorum ama çok komiksiniz gerçekten yazmadan edemedim...Ben bildigimi yapiyorum, begenmeyenler göz ardı edebilir.
Burada birinden yardim istiyorsak konuyu olabildiğince açık, anlaşılır yazmak zorundayiz.
Kimse kimsenin maaşlı çalışanı değil.
Anlamak icin ekstra çaba harcamaya gerek olmamali.
Yanlış, eksik yazanı normal karşılamak zorunda değiliz.
Kim nasil yazmak istiyorsa oyle yazamaz.
Konu sahibi yabancıymış. Bu sözlerim ona değil.
Türk vatandaşı olup konuştuğu dili yazamamak acizliktir.
Buna da saygi duymalıymışız, eleştirmemeliymişiz gibi davranmanız gülünç.