- 10 Nisan 2016
- 8.537
- 12.630
- 36
Bakın işte bundan bahsediyorum.. Arkadaşım yabancı olduğunu belirtmesine rağmen hala rencide etmeye devam ediyorsunuz...Ben senli benli konuşmuyorum o sözü mevlana diyor.Herneyse..
Kendime o iğneyı hayatta batıramazdım
Vardır tabii olmaz mı hiçYaaa ama bu potansiyele sahip çok arkadaşımız var ...
Gayet kaba ve müdahaleci bir üslupla söylemişsiniz. Hiç de kendinizi temize çıkarmayın bence.1.Kimsenin Türkçesi kimseye bin basmaz. Kuralara uyarsınız Türkçe yazmış olursunuz. Ayrıca imla hatası değil sizinkisi dönüp bakmamak yazılana.
2. Egomu burda tatmin edecek kadar değersiz görmüyorum kendimi gerek de yok ayrıca.
Sağda solda kime çatmışım?
3.Söyleme yöntemim gayet nazikçe ve üslupla. Ama insan kendini hep kusursuz gördüğü için en ufak bir yanlışı kendine konduramaz zor gelir.
4. Değiştirebileceğim huyum yanlışa yanlış demekse eğer malesef değiştiremem.
İlk mesajında gayet normal bir şekilde söylemiş, siz düzeltmişsiniz de, düzeltilmemiş hâlini alıntılamışlar, ne dediğiniz pek anlaşılmıyor; hak verdim ben. Siz de düzgün Türkçe kullanamamışım, anlaşılamadı veya yanlış anlaşılmaya mahal verdim sanırım;ama ana dilim Türkçe değil, tolare edin, ben de düzelteceğim demek yerine; anlama kabiliyetine laf etmişsinizBen Türk olmadığım halde Türkçem size bin basar emin Ola bilirsiniz.. egonuz tatmin olmamış yazık sağda solda insanlara çatıyorsunuz bunu söyleme yönteminiz nasıl bir karaktere sahip olduğunuzu yeterince belli ediyor.. Size tavsiyem bu huyunuz değiştirin ki o zaman gerçekten insanlığa hizmet vermiş olursunuz
Valla sizin anlama kabiliyetiniz yetersizse bu sizin sorununuz gayette net anlatmıştım.. egonuzu başka Yerde tatmin ediniz ayrıca anlama zorla cektiginiz yere neden renk katmak istediniz oda bir muamma ya neyse yorum yapmasiniz olur biter
Diğer kişiye yazdığımin aynısı sizin içinde geçerli . Bir çok yerde görüyorum mesajınızı inanın çok kaba ve kırıcısınız.. bugüne kısmetmiş söylemek.. birçok insan şikayet ediyor sizin yorumlarnızı.. nerde görsem çok rencide edici yaşıyorsunuz..çok yazık siz ve diğerleri resmen tartışmadan besleniyorusnuz..Keira- Yanlış yazmışsın demiş sadece. Bu ego tatminiyse sizin ego pek tatminkârmış. Ufak tefek şeylerden bile tatmin oluyor.
*Yazıyorsunuz.. siz fenalık geçirmeden düzelteyim de sorun olmasınDiğer kişiye yazdığımin aynısı sizin içinde geçerli . Bir çok yerde görüyorum mesajınızı inanın çok kaba ve kırıcısınız.. bugüne kısmetmiş söylemek.. birçok insan şikayet ediyor sizin yorumlarnızı.. nerde görsem çok rencide edici yaşıyorsunuz..çok yazık siz ve diğerleri resmen tartışmadan besleniyorusnuz..
Göz ardı et seçeneği mevcut sizin için.Diğer kişiye yazdığımin aynısı sizin içinde geçerli . Bir çok yerde görüyorum mesajınızı inanın çok kaba ve kırıcısınız.. bugüne kısmetmiş söylemek.. birçok insan şikayet ediyor sizin yorumlarnızı.. nerde görsem çok rencide edici yaşıyorsunuz..çok yazık siz ve diğerleri resmen tartışmadan besleniyorusnuz..
Şikayet butonundan bahsetmiyorum.. kaçkez insanların yorumlarınızdan rahatsız olduğuna şahit olduğumu belirtmek istedim.. Ban konusuna gelince hakkınız olarak fazlaca konulara yazdığınız için aynı dönemde bir kaç kez ban yediğinizi gördüm.. ayrıca bu önemli değil..Göz ardı et seçeneği mevcut sizin için.
Birçok kişi şikayet etse Allah'ın her günü ban yerdim.
Kimseyi memnun etmek gibi bir derdim yok.
Ben kendimi biliyorum, bu bana yeter.
Ben bildigimi yapiyorum, begenmeyenler göz ardı edebilir.Şikayet butonundan bahsetmiyorum.. kaçkez insanların yorumlarınızdan rahatsız olduğuna şahit olduğumu belirtmek istedim.. Ban konusuna gelince hakkınız olarak fazlaca konulara yazdığınız için aynı dönemde bir kaç kez ban yediğinizi gördüm.. ayrıca bu önemli değil..
Madem siz bildiğinizi yapıyorsunuz.. ozaman sizde kimseye şöyle yapsaydınız yada böyle deseydiniz demeyin kimseye tavsiye vermeyin.. Herkes kendini biliyor, bırakın ozaman insanlar nasıl yazmak istiyorsa öyle yazsın eleştirmeyin. .. Neyse amacım tartışmak değil.. Gecrekten samimi olarak konuştum sadece.. Keşke kırmadan konuşulsadyı..
Yazım yanlışından ziyade, anlam bütünlüğü bile yoktu; yani anlaşılmıyordu. Yazım yanlışı zaten gırla, Türkçesi ile hava attığı paragrafta, zibilyon tane yanlış var. Neyse artık ana dili Türkçe olanlar dâhi dikkat etmiyor yazım yanlışlarına çok da mühim değil, ama ne yazdığının bile anlaşılmaması büyük problem. İyi ki düzenlemiş, ben en ufak bir harf hatası bile görsem derhâl düzenliyorumKeira- Yanlış yazmışsın demiş sadece. Bu ego tatminiyse sizin ego pek tatminkârmış. Ufak tefek şeylerden bile tatmin oluyor.
Ya siz hepiniz lugât öğretmeni misiniz..? Yazılı imtihan mı var hayırdır? İnsanlara güzelce konuşmakta ne kötülük var? İyice saçmaladınız.. Konuşmuş olmak için konuşuyorsunuz.. Sizde kimseye saygısız ve aşağılayıcı tarzda yazamazsınız ozaman.. Bizde sizin bu tavrınızı normal karşılamak zorunda değiliz.. Beğenmiyorsanız siz göz ardı edin.. Asıl acizlik saygıdan , üsluptan ve terbiyeden yoksun olmaktır..Ben bildigimi yapiyorum, begenmeyenler göz ardı edebilir.
Burada birinden yardim istiyorsak konuyu olabildiğince açık, anlaşılır yazmak zorundayiz.
Kimse kimsenin maaşlı çalışanı değil.
Anlamak icin ekstra çaba harcamaya gerek olmamali.
Yanlış, eksik yazanı normal karşılamak zorunda değiliz.
Kim nasil yazmak istiyorsa oyle yazamaz.
Konu sahibi yabancıymış. Bu sözlerim ona değil.
Türk vatandaşı olup konuştuğu dili yazamamak acizliktir.
Buna da saygi duymalıymışız, eleştirmemeliymişiz gibi davranmanız gülünç.
1. Lugat öğretmeni diye bir şey yok. Lugât, sözcük, sözlük, bir dilin sözcük hazinesi demektir.Ya siz hepiniz lugât öğretmeni misiniz? Yazılı imtihan mı var hayırdır? İnsanlara güzelce konuşmakta ne kötülük var? İyice saçmaladınız. Konuşmuş olmak için konuşuyorsunuz. Siz de kimseye saygısız ve aşağılayıcı tarzda yazamazsınız o zaman. Biz de sizin bu tavrınızı normal karşılamak zorunda değiliz. Beğenmiyorsanız siz göz ardı edin. Asıl acizlik; saygıdan, üsluptan ve terbiyeden yoksun olmaktır
İlk veya ikinci hali ile gayet açık ve netSabrina01 nın yazdıkları.. Anlama kıtlığı varsa bu yazan kişinin problemi değil..
Omega3 takviyesi tavsiye ederim..
Çok teşekkür ederim.. Ben bunları bilmiyordum değil mi ?1. Lugat öğretmeni diye bir şey yok. Lugât, sözcük, sözlük, bir dilin sözcük hazinesi demektir.
2. Soru cümlesine yalnızca soru işareti konur.
3. İki nokta şeklinde bir noktalama işareti yoktur.
4. Bağlaç -de ekleri ayri yazılır.
Yazmaya üşendim. Yanlışları düzelttim. Niye bu derece savunmaya geçtiğiniz de belli.
Ama inanın yanlışı savunmak yerine doğruyu öğrenmek daha keyifli.
Birini tanımlarken illa o sıfatın var olması gerekmez.. Olmayan bir şey den farzı mahal örnek verilebilir.. Siz de burada sözler kelimeler konusunda ahkam kesiyorsunuz ya, bende işte bu davranışınıza ithafen öyle söyledim, anlayana tabi..1. Lugat öğretmeni diye bir şey yok. Lugât, sözcük, sözlük, bir dilin sözcük hazinesi demektir.
Siz bunlardan önce kendi üslubunuzu , davranış ve tavırlarınızı düzeltin.. Ben yazarken veya konuşurken hakim veya avukat ile karıştıralacak kadar gayet düzgün bir Türkçeye ve ana dili gibi bildiğim dört yabancı dile sahibim.. Bu yüzden burda beni bu konuda değerlendirecek ve eleştirecek kişiler sizler değilsiniz.!!! Konu kapanmıştır..Yazmaya üşendim. Yanlışları düzelttim. Niye bu derece savunmaya geçtiğiniz de belli.
Buraya yazıyorsanız alıntılamayın demeye hakkınız yok.. alıntılanmak İstemiyorsanız ya yazamazsınız yada birilerinin dediği gibi göz ardı edersiniz..Neden yanlışı savunursunuz? Yanlışa yanlış demek bunu kabul etmek sizi aşağılamaz. Düzeltirsiniz sonra teşekkür edersiniz istiyorsanız olur biter. Neden kabullenmiyorsunuz? Ne yazıldıysa öyle kabul edelim kabullenişi neden? Dilimi yanlış yazana karşı verdiğim tepki neden ego tatmini konusu oluyor? Her durumda tepki vermeliyiz ki dilde yozlaşma olmasın. Yoksa böyle böyle giderek çocuklarımıza sadece maddi miras mı bırakacağız ya ana dilimiz? Kusura bakmayın yorumumu alıntılayıp tepki verenler çok saçmalıyorsunuz. Sizi farkındalığa davet ederim. Bakın imla konusu demiyorum dönüp yazdığına bakmamak diyorum. Telefon otomatik düzenliyormuş napalım telefona köle mi olalım o ne yazıyorsa odur diye. Böyle bir saçmalık var mı? Dil bize atalarımızdan mirastır. Hafife almam. Alamam. Tepkimi verir üstüme düşeni yaparım. Düzelten kendi namına kazanmıştır düzeltmeyen kendi namına kaybetmiştir. Verdiğim insani tepkimeşekilde gayet alaycı tepki veren kimse için de Allahtan selamet dilerim geçer giderim. Onu destekleyen kimselere de diyecek bişey bulamıyorum. Umarım bu akıl tutulmasına devam etmezsiniz.
Son yorumumdur. Uzatmanın manası yok. Alıntılamayın lütfen.
Konuyu nerelere getirdiniz esas şimdi siz saçmaladınız..Yoksa böyle böyle giderek çocuklarımıza sadece maddi miras mı bırakacağız ya ana dilimiz?