Muhtaç kv

Birde salatalık, patlıcan hiçbiri mevsim sebzeleri değil, canınız istiyorsa tabiki bir kere yiyin ama kis sebzeleri yiyin. Ben patlican, kabak domates salatalik almıyorum. Hem tadı yok hem mevsimi değil

Bir de konu sahibi iki sene olacak hep 23 yaşında. Bir de anlamadığım bunlar iki kişi konu sahibi 500 tl neye yeter aylık eşime 1250 tl ver dedim diyor ama biz iki kişiyken bana 500 tl yetiyor artıyordu bile. Tamam o zamanın şartları belki şimdi aynı değil ama ben daha geçen hafta sebze meyve aldım 100 tl tutmadı. Deterjan desen bana çok dayanmıyor şuan çünkü evde bir kreş yaşı çocuğum var bir de bebek var her gün makine çalışıyor ona rağmen bir ay gidiyor renkliler ve beyazlar için deterjan. Bakımlı da bir insanım, eskiden iki kişiyken de bakımlıydım yine para yetiyordu. Tamam bulguru, pirinci, nohutu falan pahalı ama büyük boy alıyoruz alırken bayağı gidiyor. Bu sene mesela kurbanımızı bağışladık ama geçen sene hamile olduğum halde kurban eti bir sene neredeyse bir sene gitti -ki eşim oldukça etçil bir insan. Benim 3 çocuklu asgari ücretle çalışan ablamın kendini bir yerlerden atması lazım galiba. Evinde eksiği gediği olmaz. Bir derdi olsa paylaşan bir insan ama bugüne dek böyle veryansınlar yaptığı da hiç olmadı. Sık sık misafiri de olur. Haftada bir iki defa tatlı falan da yapar. Enteresan olan kadın altında yapıyor senelerdir o maaşla. Sadece son iki seneye yakın bir kadın var ona düzenli temizliğe gidiyor. Bir de bu yaz müftülüğe bağlı bir camii de hocalık yaptı. Ondan önce de bir yerde çalışmıştı kısa süreli evde oturmamak için. Yani kalabalık bir aile olsalar yetmiyor denmesini anlarım ama iki kişiye nasıl yetmiyor. Bana bir kutu peynir iki hafta gidiyor -ki büyük boy değil normal boy. Çoluk çocuk yokken zaten her şeyden az alırdım çünkü dokapta çürüyebiliyordu. Mesela pazardan marketten patlıcanı kilo kilo almazdım. 3-5 tane alırdım. Her hafta yemek planı yapardım sebzemi taze o hafta yiyeceğimiz kadar alırdım. Eşimle çok sık markette yapardık. Metroya giderdik çoğunlukla. Son bir senedir hiç beraber markete gitmedik. Ben alırım, o alır. Mesela dün o dışarı çıktı markete de uğramış. Bakmış dolabın üstündeki listeye çekmiş fotoğrafını alacağı almış. Bana arayıp sormadı bile bir eksik var mı diye. Ee bu adamı bu kıvama getirmek de pat diye olmadı. İlk zamanlar market uzaktı ilk evimize köpek falan çok oluyordu her zaman gidemezdim markete işten geliş saatine yakın, "Aşkım ben çıkamadım bugün şunu alır mısın," diye mesaj atardım. Yanına iki kalpli öpücük bitti. Asla para konusu yapmadım. Bana şu kadar ver demedim. İlk defa harçlık verdiğinde 400 tl vermişti. Ne aldıysam gittim fişini bızdolabının üzerine astım. İlk zamanlar çok harcanıyor mesela. Hem ben neye ne kadar harcadığımı ölçüp biçiyordum hem de eşim fişlere bakıp anlardı param var mı yok mu. Zamanla da belli bir düzen kurduk. Evlenir evlenmez adama ya bana 500 yetmez canım sen bana maaşından kalan paranın yarısından fazlasını ver desem -ki biz maaş dışında şirketten de para alıyoruz, bir tarafları ile gülerdi herhalde. Şimdi bebek doğdu para düzenim şaştı düzenli şu kadar para alıyorum diyemem mesela şuan ihtiyacım oldukça cebinden alıyorum. Uzun oldu ama kusura bakma.

Merhaba. Oncelikle biraz sakin olmanizi oneririm. Beddua etmeyin. Hamileymisiniz sanirim. Size ve cocugunuza doner Allah korusun.Hic maddi gelirleri yok mu?Ya da yardim edecek baska cocuklari? Peynir alamayacak,doktora gidemeyecek duruma geliyorsaniz parayi vermemeliydiniz. Cunku bunlar luks degil bu ay olmasa da olur denilebilecek şeyler degil. Ihtiyaclarimi karsilayamayacak duruma geliyorsam babam olsa veremem.Kimse kusura bakmasin.Hele bir de evladim soz konusu ise. Odeyemeyecek durumdalar ise neden bu kadar yakmışlar?? Dusuncesizlik bu.Esinizin onlara gidip bunu yetistimesi de hiç hoş degil.Cocugunu maddi,manevi sömuren insanlardan nefret ediyorum gercekten. Evlatlarini ezmek icin , kullanmak icin dunyaya getirmişler.

Okudum hepsini hatta iyi ki yazdınız, hoşuma gitti hayat düzeniniz örnek alınabilir. Teşekkür ederim. Şu dediğinize özellikle katılıyorum bana maaşının çoğunluğunu ver demeyi kim olsa kabul etmez. İnsan rahatsız olur.

Adamın 4.500 tl maaşı var ama geçinemiyorlar. Bizim eve de bunun yarısı anca giriyor şu ara(1 yıldır) ve dolap tıklım tıklım dolu. 4 yetişkin yaşıyoruz. Kendileri alışveriş yapmayı, ev yönetimini bilmiyor olmalı. Ki bağırıyorlar zaten biz neden evlendik diye.. Bir de zavallım bebek var.

Yaş konusuna ilave bir yerde 2 sevgilim oldu yazmış, bir yerde 3 yazmış. Aralarda baksanız bir sürü flörtü olmuş. Bu evlilik de hayatının aşkını bulma ümidi ile dertlendiği konuların sonrasında açılmış.

Yine bir yerde maaşım iyi, bana yetiyor derken şimdi nasıl olmuş da iç çamaşırı, kazağı yok anlamıyorum. Aile evinden bomboş neden gelmiş? Hoş tabii yeni mezunum çalışmadım da yazmış. Yalanlar silsilesi.

Ben nişanlıyım henüz evlenmedim ama ona rağmen nişanlım ailesine para vermiyor ilerde bize lazım olur diye. Böyle seyleri okudukça şaşırıyorum. Bence ailenizin yanına gidin Emin’im daha rahat yaşarsınız.

Esin duzelmeyecek
Evde yiyecek peyniri yokken babasina para yollauyorsa (varsa yollasin tabi) o adamdan koca olmaz

Bazi aileler kendilerine baksin diye evlat doguruyor.

Baksana kp ye..sen yokken biz vardi parasina karisamazsin.demis

Yok yaaa!

Simdiki aklimla senin yerinde olsam yarin sabah bosanirdim

Ama simdiki aklimla tabii

Bende aynı seyı gordum. Bizler artık cogumuz yogurdumuzu kendimiz mayalıyoruz, sut oradan ayırdığımız hatta bazen cokelek bıle yapıyoruz. Tereyag yapanda var bende nıyetlenıyorum ama 4 kutu sut var dolapta. 2.5 lıradan olsa 10 lira. 2 kutu sut 1 paket bulgur olabılırdı mesela

Hani universite okumak bazi pratik seyleri ogrenmeye engel degil ki. Uzmanlar bangir bangir bagiriyor hazir yogurt almayin evde yapin,yillik sut almayin gunluk sut alin diye. Konserveyi hazir alacagina insan gider bulgur nohut alir. Anasi 1000 lirayla okutmus buyutmus,o kadinin mutfagina gitsek simdi bolca erzak vardir,oturmus yarisini kendisi yapmistir,insan azicik feyz alir. Evleniyorum iki don iki kazak alirim bir zahmet. Kiracidan kalma rendeyi nasil kullanir insan,kusarim ben olsam. Igrenc otesi. Bunlara boyun egmek fedakarlik degil,gormemislik,yaldir yaldir kocaaaaa diye kosturmak demek guzel kardesim. Daha ne diyeyim,evladin akillisini hayirlisini versin kurban oldugum Allah

Esin haksiz ama calismayip isyan edemezsin calisin arkadas ben dogum sonrasi ucretsi izindeyim zoruma gidiyorki esim asla evde birseyi eksik etmez siz nasil yapiyirsunuz anlamiyirum herkes birey herkes kendine baksin bir zahmet bizde bayilmiyoruz sabah koru yollara dusmeye

Hakikaten öyle.8 sene çalış hayatım oldu uzun süren infertilite tedavileri yuzunden kariyerinden oldum.esimin elinden para almadım 4 senedir Allah var her temel ihtiyacımi karsilarar ama kendim çalışiyor olsam başka harcarim dediğim şeyler oluyor mesela hiç yüzümü kizartip isteyemem.oglum var yeter bana.
Kusura bakmayın klavye kurbaniyim

neredeyse bütün eski konularına baktım, çelişkiler yumağısın resmen.
bi hiç çalışmamışsın bi 3000 tl maaş aldığın bi işin var.
bi yazmışsın üç sevgilim oldu bi demişsin sadece bir sevgilim oldu şimdiye kadar.
2015 yılında 2. sınıftasın 2016'da 4. sınıf.
kullandığın kelimeler, anlatımın, olaylara bakışın o kadar tuhaf ki şaştım kaldım.

Bana fake konu gibi gelmeye başladı çünkü bir insan bu kadar tahammül edemez

Geçmiş konularla ilgili tutarsızlığı, bu konudaki ilginç yorumları, eşinin i,ddet eğilimli olduğunu belirtmesi ve en son olarak cinsel yaşamlarından verdiği örnekler.

Bana mantıklı gelmiyor.
Klavyenize yazık hanımlar

Bence evliliğin başlarında ciddi para meseleleri oldu ve şuan bunların ceremesi çekiliyor. Adamı gram savunmuyorum savunmam da ama böyle şeyler sürekli dillendirildiği zaman itici geliyor. Adam büyük ihtimalle soğudu. Ayda 500 lira yeter diyen adamdan hastane parası vermeyen adama evrilmiş bir ayda.

Önce acil ihtiyaçlar gelir sonra giyim kuşam, bakım. İki haftadır doktora gitmemek ise başlı başına tuhaf.

Bir daha ki konu, eşim bir Christian Grey çıktı olursa KK olarak şaşırmayalım.

Bugün aklıma şey bile geldi. Son dönemlerde instagram yorumlarında çok görüyorum. Bilmem kaç çocuğum var, imkanım yok ne olur yardım edin diye milleti dolandırmaya kalkan bazı şahıslar var ya hani. Dedim acaba bu kızımız da alttan alttan böyle başlayıp milletin duygularıyla oynayıp, acıtasyon mu yapıyor? Dün benim bile bir ara Allah aşkına ver bir hesap numarası hastane parasını ben göndereyim diyesim geldi. Sonra eski konulara baktım biraz tuhaf geldi. Sonra ara ara biraz daha kurcaladım ama tutarsızlıklar kraliçesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…