- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Anneniz konuşur mu peki damadıylaDiğer odada sülalesine anlattı yine. Hemen anneisni arıyo flaan diyodu. Ben de üzülüyorum taş mıyım ben falam diyodu. Sonra anahtarı da bıraksım annesine gitsin istemiyorum dedi. Baya bir konuştu hepsini duymadım. On kere de aradı annesi babası beni açamadım.
İkili tarama özelde oldu mecbur gitmem gerek sonuç için. En azından bu seferlik. Ama kavgalıyken para isteyemem. O da vermez. O yüzden bilmiyorum.
Bu kadının para istemesinden bıktım. Doğalgaz faturası İzmir de nasıl olmuşsa 490 lira gelmiş. Parası yokmuş yiem ağlayıp acındırmış kendini. Benim salak eşim yine para gönderecek. Ve biz hala beş liralık çöp kutusunu 30 liralık pazar arabasını alamadık. Dört gündür peynir yok maaşı bekliyoruz. Allah gırtlaklarından geçirmesin o parayı. Kontrole gidicem gidemiyoruöm. Normalde on beş gün önce gitmem gerekiyordu. Çocuk iyi mi değil mi ikili tarama nasıl çıktı öğrenemedim. Bu adam müsvettesinin düzelmeye niyeti yok. En sonunda dedim bana bakamıyosun ne biçim kocasın. Git annenle babanla yaşa. Yine tabi gidip yedi sülalesine yetiştirdi. Babası biz büyüttük onu sen yokken biz vardık. Onum parasına karışamazsın. Sen kimsin diyo bi dd. Allah brlalsrını versin. Benim çocuğumun rızkını yesinler de hastalıktan gebersinler inşallah.
Ya banlanmış, ya da iptal ettirmiş üyeliğini.Gecici olarak hesap pasiftir diyor yani banlanmis mi
“Artık ben varım.” deyin siz de. Ortalama insan ömrüne baktığımızda sadece üçte biri anne babanın yanında geçiyor. Kalan üçte ikisini eşiyle geçiriyor insanlar. Bu ne saçma bir gerekçe. Çok arıyor musun bu çingeneleri? Herkes evlenmemeli ya. Cidden.sen yokken biz vardık
Ben artık konu sahibinin kocasına kızamıyorum. Kadın ne yapmışsa kendine yapmış.
Evde ki bıçağın bile eski kiracıdan kaldığından bahsedilmiş. Ben bu noktada olayı çözdüm sanırım. Umarım ban yemem.
Evet adama kızıyoruz kızıyoruz ama başta kızımızın başına gelen herşeyin müsebbibi kendisi. Babası erken yaşta vefat etmiş, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah. Maddi olarak da zor durumda olduklarını anlayabiliriz buradan. Annesinin bin lira maaşı olduğunu söylemiş. Bu zamanda o maaşla yaşamak çok zor.
Ee güzelim o zaman bu durumda niye evlendin? Üzgünüm ama sen hepten sırtını eşine dayamışsın. Duvar da sağlam çıkmamış. Aşık oldun diye değil, kriterleri iyi göründüğü için evlenmişsin. Fakat umduğun değil bulduğun başına geldi. En başında nişanlıyken kurs paranı neden eşinin ödediğini bile anlamadım.
Keşke annenin evinde, sınava girip atanana kadar gidip bir işe girseydin çalışsaydın da kendi ayakların üzerinde dursaydın.
Üzgünüm ama hayatın hatalar silsilesi ile dolu. Gitmeye de aslında razı değilsin. Konuda bir yerde ikinci çocuk olmadan korunmaktan bahsedilmiş, yani bu adamla hala devam etmek istiyorsun. Ben sizin neden evlendiğinizi de o kadar konuya rağmen hala anlamadım.
Ben artık anlamış değilim. Nisan 2017 mezun, 3 bin tl maaş alan birisi. Aralıkta açtığı konuda çalışmadım demişti. Yanlış hatırlamıyorsam hiç iş tecrübesi de yoktu. Kafamda deli deli sorular. Öğretmen ise atanmadan özel bir kurumda çalışsa 3 bin alamaz. Atanmışsa yine başta o parayı alamaz. Şimdi kpssye çalışıyor. Kpssye çalışsa ne olur onu da anlamış değilim çünkü hamile. Kpssye girse kazanıp atansa bile çalışamaz. Bebeği bakacak kimsesi yok. Bu durumda en iyi ihtimalle 2 yaşında çalışabilir ee kpssye çalışıp sınava girmek mantıksız o halde. Atanabilse bile hamile diye çalışamadan izine ayrılabiliyor da ben mi bilmiyorum -ki kpssye daha aylar var o zamana kadar bebekte doğmuş olacak. Anlamadım gerçekten.Kadının geçmiş konularına baktım. Hep mühendis hayali kurmuş. Bir tür meslek fetişi var. Bu adamla da maaşı iyi diye evlenmiş. Kendisiyle evlenecek birini bulmuş hatta ötesini pek de düşünmemiş. Kendisinin psikolojik problemleri olduğunu düşünüyorum. Bir ara öğretmenliğini bile sorguladım. Kafa olarak çok cahil, anlatım şekli basit. Kendisini de öğretmenliğe yakıştırmış, hayatını öyle kurgulamış sanki. Üniversite bitirmiş birinin korunması gerektiğini bilmemesi bile korkunç yalan geldi.
Ben o doğacak çocuğa üzüldüm. Ne konu sahibi annelik yapacak psikolojik sağlığa sahip ne de baba o sorumluluğa. Yazık olmuş.
Ben artık anlamış değilim. Nisan 2017 mezun, 3 bin tl maaş alan birisi. Aralıkta açtığı konuda çalışmadım demişti. Yanlış hatırlamıyorsam hiç iş tecrübesi de yoktu. Kafamda deli deli sorular. Öğretmen ise atanmadan özel bir kurumda çalışsa 3 bin alamaz. Atanmışsa yine başta o parayı alamaz. Şimdi kpssye çalışıyor. Kpssye çalışsa ne olur onu da anlamış değilim çünkü hamile. Kpssye girse kazanıp atansa bile çalışamaz. Bebeği bakacak kimsesi yok. Bu durumda en iyi ihtimalle 2 yaşında çalışabilir ee kpssye çalışıp sınava girmek mantıksız o halde. Atanabilse bile hamile diye çalışamadan izine ayrılabiliyor da ben mi bilmiyorum -ki kpssye daha aylar var o zamana kadar bebekte doğmuş olacak. Anlamadım gerçekten.
Ve buzdolabinin ici supruntu dolu. Hazir konserve hazir yogurt alana kadar insan yararli bir seyler alir. Onlari da koca yapmiyor ya insan kendi dusunmeli biraz da. Beceriksizlikten baska bir sey degil. Ben anasina acidim,kadin 1000 lira maasla cocuk buyutmus okutmus,mezun olur olmaz evlensin de rezil olsun diye mi? 1 koy 3 al oh ne guzel,simdi bir de kizina erzak almaya geliyor kadersiz kadin.Çok avam. Yani bir sürü tutarsızlık var.tahlil sonucu almak parayla değil ki.para olmadığı için alamiyormus tahlil sonucunu.gittigi zaman orada cinsiyet öğrenmek için muayene olmak zorunda da değil.adam para vermiyorsa kendi aklıyla rutin kontrollerine devlet hastanelerinde devam etmeli.dogurmayacak mı para yok diye.
Bir de buzdolabı fotoğrafı göndermeler falan çok avam.yani hamile birinin gerektiği gibi beslenmesi üzücü ama kalite parayla değil malesef
Işte bunun için hirslanin ve ders çalışın ama Sizde onu hiç göremiyorumYa ben böyle yaşamam zaten. Maaşımı kazanayım kendi çocuğuma bakarım.
Eşi istedigi parayı verse mükemmel es olabilir aslinda tüm konular para üzerine..Sözleşmeli biri o kadar alamaz. Zaten rehberlik öğretmeni olduğunu yazmış. Bu daha da imkansız kılıyor durumu. Hikayede yerine oturmayan noktalar var. Aslında bir yerlerde de mükemmeliyetçi olduğundan bahsetmiş. Kendisini mükemmel gördüğü nokta olarak öğretmenlik ve 3000 tl maaşı kodlamış olabilir. Eşiyle mutlu değil çünkü adam ona göre mükemmel değil. Bu tip bir insan asla mutlu olamaz bence. Ben bu konudan koşarak kaçmak istiyorum :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?