• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhtaç kv

Diğer odada sülalesine anlattı yine. Hemen anneisni arıyo flaan diyodu. Ben de üzülüyorum taş mıyım ben falam diyodu. Sonra anahtarı da bıraksım annesine gitsin istemiyorum dedi. Baya bir konuştu hepsini duymadım. On kere de aradı annesi babası beni açamadım.
Anneniz konuşur mu peki damadıyla
Bizlerde evliliğin ilk dönemleri yaşadık bu mevzuları ama sorun aileye para göndermek değil sizin doktora bile gitmeyip pazardan canınızın çektiği bişeyi almayıp onlara gönderiliyor olması
Eşinizin gece hayatı demek daha doğru sanırım cinsellik ve ayrı uyuması

İkili tarama özelde oldu mecbur gitmem gerek sonuç için. En azından bu seferlik. Ama kavgalıyken para isteyemem. O da vermez. O yüzden bilmiyorum.

Bu durumda en güzeli aslında sanırım ilk önce ev için olanları almak birde para isteme durumunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz iyi bir anda kredi kartını al yada 200 lira fazladan evde bulunsun Allah korusun hastaneye gitmek gerekir de

31haftlik hamileyim son 2 hafta da ne alınması gerekiyorsa aldım o zamana kdr yavaş yavaş alırız dedi benimki de sen bilirsin altından nasıl kalkarsın o kdr bilmiyorum dedim bende son 2 haftadan kredi kartının limitini hiç ettim daha yarında çıkıp diğer kartı harcicam sen düşünme bırak o düşünsün ne yapması gerektiğini tek senin evladın değil sonuçta
Hem kavgaliyiz diye para vermemek ne demek hastaneye gidiyorsun sonuçta
Oda ayrı bir cins

Bu kadının para istemesinden bıktım. Doğalgaz faturası İzmir de nasıl olmuşsa 490 lira gelmiş. Parası yokmuş yiem ağlayıp acındırmış kendini. Benim salak eşim yine para gönderecek. Ve biz hala beş liralık çöp kutusunu 30 liralık pazar arabasını alamadık. Dört gündür peynir yok maaşı bekliyoruz. Allah gırtlaklarından geçirmesin o parayı. Kontrole gidicem gidemiyoruöm. Normalde on beş gün önce gitmem gerekiyordu. Çocuk iyi mi değil mi ikili tarama nasıl çıktı öğrenemedim. Bu adam müsvettesinin düzelmeye niyeti yok. En sonunda dedim bana bakamıyosun ne biçim kocasın. Git annenle babanla yaşa. Yine tabi gidip yedi sülalesine yetiştirdi. Babası biz büyüttük onu sen yokken biz vardık. Onum parasına karışamazsın. Sen kimsin diyo bi dd. Allah brlalsrını versin. Benim çocuğumun rızkını yesinler de hastalıktan gebersinler inşallah.

İşte bu yüzden kız çocukları okumalı ve ekonomik özgüelüğünü eline almalı. Bir erkeğe "bana bakamıyorsun" diyecek kadar zayıf olmamalı.
Kusura bakmayın ama eşiniz "size bakmıyorsa" ayrılın, çalışıp paranızı kazanın ve kendinize bakın. Böyle bir insana muhtaç olan asıl sizsiniz. Ailesi ile olan ilişkisi ayrı bir boyut, arada en azından denge kurmalı, kendi evini zora sokmadan onlara yardım etmeli. Ama siz de en az kaynananız kadar muhtaçsınız eşinize, bu durumdan kurtulun. Kocaları banka hesabı olarak görmeyin,kendi banka hesaplarınız olsun, özgür olun.

Çocuk için de çok devlet hastanesine gidebilirdiniz. Sgk'nız yok mu? Demek ki onu da çok önemsememişsiniz.

Annesıne 400 lira fatura evde eltının cocuguna baktıgı ıcın gelmıs olmalı, 4500 ün 500 gıttı tamam diğer 4000 den, nasıl peynır salatalık alamıyorsunuz? Toplu alısverıs yapmıyor musunuz bulgur kuru nohut vs gıbı, sebze ve meyve her hafta alınır pazardan. Ikı kısınız ayda 250 lıra pazar parası sıze bolca yeter uzerınede 250 kıyma market koyayım. Anlamadım

Ben artık konu sahibinin kocasına kızamıyorum. Kadın ne yapmışsa kendine yapmış.

Evde ki bıçağın bile eski kiracıdan kaldığından bahsedilmiş. Ben bu noktada olayı çözdüm sanırım. Umarım ban yemem.

Evet adama kızıyoruz kızıyoruz ama başta kızımızın başına gelen herşeyin müsebbibi kendisi. Babası erken yaşta vefat etmiş, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah. Maddi olarak da zor durumda olduklarını anlayabiliriz buradan. Annesinin bin lira maaşı olduğunu söylemiş. Bu zamanda o maaşla yaşamak çok zor.

Ee güzelim o zaman bu durumda niye evlendin? Üzgünüm ama sen hepten sırtını eşine dayamışsın. Duvar da sağlam çıkmamış. Aşık oldun diye değil, kriterleri iyi göründüğü için evlenmişsin. Fakat umduğun değil bulduğun başına geldi. En başında nişanlıyken kurs paranı neden eşinin ödediğini bile anlamadım.

Keşke annenin evinde, sınava girip atanana kadar gidip bir işe girseydin çalışsaydın da kendi ayakların üzerinde dursaydın.

Üzgünüm ama hayatın hatalar silsilesi ile dolu. Gitmeye de aslında razı değilsin. Konuda bir yerde ikinci çocuk olmadan korunmaktan bahsedilmiş, yani bu adamla hala devam etmek istiyorsun. Ben sizin neden evlendiğinizi de o kadar konuya rağmen hala anlamadım.

sen yokken biz vardık
“Artık ben varım.” deyin siz de. Ortalama insan ömrüne baktığımızda sadece üçte biri anne babanın yanında geçiyor. Kalan üçte ikisini eşiyle geçiriyor insanlar. Bu ne saçma bir gerekçe. Çok arıyor musun bu çingeneleri? Herkes evlenmemeli ya. Cidden.

Ben artık konu sahibinin kocasına kızamıyorum. Kadın ne yapmışsa kendine yapmış.

Evde ki bıçağın bile eski kiracıdan kaldığından bahsedilmiş. Ben bu noktada olayı çözdüm sanırım. Umarım ban yemem.

Evet adama kızıyoruz kızıyoruz ama başta kızımızın başına gelen herşeyin müsebbibi kendisi. Babası erken yaşta vefat etmiş, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah. Maddi olarak da zor durumda olduklarını anlayabiliriz buradan. Annesinin bin lira maaşı olduğunu söylemiş. Bu zamanda o maaşla yaşamak çok zor.

Ee güzelim o zaman bu durumda niye evlendin? Üzgünüm ama sen hepten sırtını eşine dayamışsın. Duvar da sağlam çıkmamış. Aşık oldun diye değil, kriterleri iyi göründüğü için evlenmişsin. Fakat umduğun değil bulduğun başına geldi. En başında nişanlıyken kurs paranı neden eşinin ödediğini bile anlamadım.

Keşke annenin evinde, sınava girip atanana kadar gidip bir işe girseydin çalışsaydın da kendi ayakların üzerinde dursaydın.

Üzgünüm ama hayatın hatalar silsilesi ile dolu. Gitmeye de aslında razı değilsin. Konuda bir yerde ikinci çocuk olmadan korunmaktan bahsedilmiş, yani bu adamla hala devam etmek istiyorsun. Ben sizin neden evlendiğinizi de o kadar konuya rağmen hala anlamadım.

Kadının geçmiş konularına baktım. Hep mühendis hayali kurmuş. Bir tür meslek fetişi var. Bu adamla da maaşı iyi diye evlenmiş. Kendisiyle evlenecek birini bulmuş hatta ötesini pek de düşünmemiş. Kendisinin psikolojik problemleri olduğunu düşünüyorum. Bir ara öğretmenliğini bile sorguladım. Kafa olarak çok cahil, anlatım şekli basit. Kendisini de öğretmenliğe yakıştırmış, hayatını öyle kurgulamış sanki. Üniversite bitirmiş birinin korunması gerektiğini bilmemesi bile korkunç yalan geldi.

Ben o doğacak çocuğa üzüldüm. Ne konu sahibi annelik yapacak psikolojik sağlığa sahip ne de baba o sorumluluğa. Yazık olmuş.

Son düzenleme:
Devlet hastanesine gidip kontrollerinizi yaptırın. Malesef bu tür aileler var , oğullarının parasını el kızı yemesin biz yiyelim modundalar. O bu değilde en büyük suç senin kocanda , bir erkek ailesine bağımlı yaşıyorsa bir de laf taşıyorsa o evlilikten hayır gelmez canım. Ne demk biz büyüttük sen parasına karışamazsın , niye evlendi pardon , sen evde hizmetçi misin ? Oğlunuzu boşar donuna kadar da alırım de

Kadının geçmiş konularına baktım. Hep mühendis hayali kurmuş. Bir tür meslek fetişi var. Bu adamla da maaşı iyi diye evlenmiş. Kendisiyle evlenecek birini bulmuş hatta ötesini pek de düşünmemiş. Kendisinin psikolojik problemleri olduğunu düşünüyorum. Bir ara öğretmenliğini bile sorguladım. Kafa olarak çok cahil, anlatım şekli basit. Kendisini de öğretmenliğe yakıştırmış, hayatını öyle kurgulamış sanki. Üniversite bitirmiş birinin korunması gerektiğini bilmemesi bile korkunç yalan geldi.

Ben o doğacak çocuğa üzüldüm. Ne konu sahibi annelik yapacak psikolojik sağlığa sahip ne de baba o sorumluluğa. Yazık olmuş.
Ben artık anlamış değilim. Nisan 2017 mezun, 3 bin tl maaş alan birisi. Aralıkta açtığı konuda çalışmadım demişti. Yanlış hatırlamıyorsam hiç iş tecrübesi de yoktu. Kafamda deli deli sorular. Öğretmen ise atanmadan özel bir kurumda çalışsa 3 bin alamaz. Atanmışsa yine başta o parayı alamaz. Şimdi kpssye çalışıyor. Kpssye çalışsa ne olur onu da anlamış değilim çünkü hamile. Kpssye girse kazanıp atansa bile çalışamaz. Bebeği bakacak kimsesi yok. Bu durumda en iyi ihtimalle 2 yaşında çalışabilir ee kpssye çalışıp sınava girmek mantıksız o halde. Atanabilse bile hamile diye çalışamadan izine ayrılabiliyor da ben mi bilmiyorum -ki kpssye daha aylar var o zamana kadar bebekte doğmuş olacak. Anlamadım gerçekten.

• Beğen
Reactions: csi
Ben artık anlamış değilim. Nisan 2017 mezun, 3 bin tl maaş alan birisi. Aralıkta açtığı konuda çalışmadım demişti. Yanlış hatırlamıyorsam hiç iş tecrübesi de yoktu. Kafamda deli deli sorular. Öğretmen ise atanmadan özel bir kurumda çalışsa 3 bin alamaz. Atanmışsa yine başta o parayı alamaz. Şimdi kpssye çalışıyor. Kpssye çalışsa ne olur onu da anlamış değilim çünkü hamile. Kpssye girse kazanıp atansa bile çalışamaz. Bebeği bakacak kimsesi yok. Bu durumda en iyi ihtimalle 2 yaşında çalışabilir ee kpssye çalışıp sınava girmek mantıksız o halde. Atanabilse bile hamile diye çalışamadan izine ayrılabiliyor da ben mi bilmiyorum -ki kpssye daha aylar var o zamana kadar bebekte doğmuş olacak. Anlamadım gerçekten.

Sözleşmeli biri o kadar alamaz. Zaten rehberlik öğretmeni olduğunu yazmış. Bu daha da imkansız kılıyor durumu. Hikayede yerine oturmayan noktalar var. Aslında bir yerlerde de mükemmeliyetçi olduğundan bahsetmiş. Kendisini mükemmel gördüğü nokta olarak öğretmenlik ve 3000 tl maaşı kodlamış olabilir. Eşiyle mutlu değil çünkü adam ona göre mükemmel değil. Bu tip bir insan asla mutlu olamaz bence. Ben bu konudan koşarak kaçmak istiyorum :)))

Çok avam. Yani bir sürü tutarsızlık var.tahlil sonucu almak parayla değil ki.para olmadığı için alamiyormus tahlil sonucunu.gittigi zaman orada cinsiyet öğrenmek için muayene olmak zorunda da değil.adam para vermiyorsa kendi aklıyla rutin kontrollerine devlet hastanelerinde devam etmeli.dogurmayacak mı para yok diye.
Bir de buzdolabı fotoğrafı göndermeler falan çok avam.yani hamile birinin gerektiği gibi beslenmesi üzücü ama kalite parayla değil malesef

Çok avam. Yani bir sürü tutarsızlık var.tahlil sonucu almak parayla değil ki.para olmadığı için alamiyormus tahlil sonucunu.gittigi zaman orada cinsiyet öğrenmek için muayene olmak zorunda da değil.adam para vermiyorsa kendi aklıyla rutin kontrollerine devlet hastanelerinde devam etmeli.dogurmayacak mı para yok diye.
Bir de buzdolabı fotoğrafı göndermeler falan çok avam.yani hamile birinin gerektiği gibi beslenmesi üzücü ama kalite parayla değil malesef
Ve buzdolabinin ici supruntu dolu. Hazir konserve hazir yogurt alana kadar insan yararli bir seyler alir. Onlari da koca yapmiyor ya insan kendi dusunmeli biraz da. Beceriksizlikten baska bir sey degil. Ben anasina acidim,kadin 1000 lira maasla cocuk buyutmus okutmus,mezun olur olmaz evlensin de rezil olsun diye mi? 1 koy 3 al oh ne guzel,simdi bir de kizina erzak almaya geliyor kadersiz kadin.

Sözleşmeli biri o kadar alamaz. Zaten rehberlik öğretmeni olduğunu yazmış. Bu daha da imkansız kılıyor durumu. Hikayede yerine oturmayan noktalar var. Aslında bir yerlerde de mükemmeliyetçi olduğundan bahsetmiş. Kendisini mükemmel gördüğü nokta olarak öğretmenlik ve 3000 tl maaşı kodlamış olabilir. Eşiyle mutlu değil çünkü adam ona göre mükemmel değil. Bu tip bir insan asla mutlu olamaz bence. Ben bu konudan koşarak kaçmak istiyorum :)))
Eşi istedigi parayı verse mükemmel es olabilir aslinda tüm konular para üzerine..

Back