MÜHENDİSLİK KIZLARA UYGUN DEĞİLMİŞMİŞ...

Güldüm.

Elektrik-elektronik ya...
Cidden, yerin 750 m altına inen kadın maden mühendislerine ne yorum yapar acaba?

Her şey bir yana, "mühendislik erkek mesleğidir" kafası her yerde.
"Kızımız hangi bölümü okuyor?" diye soran teyzelerden tut staj için başvurduğun firmalara kadar her yerde...

Ama kim takar?
Okumuş olmak için okumayan gerçekten mesleğini seven kadınlar, mühendislikte erkeklerden daha başarılı oluyor. Daha iyi paralara çalışıyor, daha iyi mevkilerde oluyor.

İş bulma konusunda kafanızı kimse bulandırmasın. Firmalar belli oranlarda kadın eleman bulundurmak zorunda. İşçi vasfında alamadığı için kadınları mühendis olarak alırlar.

Kimsenin dar görüşleriyle, ayrımcılığıyla uğraşmak zorunda değilsiniz.
Cinsiyet ayrımcılığı konusunda açtığınız davaları çok yüksek ihtimal kazanırsınız.

Ben bu konuda her türlü ayrımcılığı gördüm.
"Bir gün hepinizin üstünde olacağım, hepinizden daha çok para kazanacağım. En önemlisi hepinizden daha mutlu olacağım." düşüncesini kendinize yapıştırın. Ondan sonra bakın bakalım sizi tutabilen var mı?

Ben makine mühendisliği 3.sinifi bitirdim bu dönem . Kendi istegimle yazdım ve okuyorum . Kimseyi dinleme beni de öğretmenliğe yönlendiren bir hocam olmuştu ki ben kendimi biliyorum ne sabrim var ne de bir şey öğretme potansiyelim. 2 staj yaptım ikisinde de sorun yaşamadım önemli olan senin mesleğini sevmen , yeri geldi kaynak da yaptım motor yagina da bulandim ne önemi var. bunları istemezsen argede de bulunabilirsin alternatifi de bol hem. Öğrenciyken bile part time kucuk bir fabrikanın eskiz çizimlerini yapıyorum ve bana yetip artacak bir ücret alıyorum şu an bile düşün . Her şey sende bitiyor

Yapabilir ama başka bölüm varsa ilk tercih olmamalı

neden? Siz mesleğinizi bu olmazsa şu olsun diye mi seçtiniz? Neden olmasın ilk tercih

Mimar
Doktor
Ögretmen diye gider
Mühendislik iyidir ama zordur.
Kadın fizyolojisine aykırı durumlar söz konusu .
Sinirlenmene gerek yok herkes her işi yapar diye birşey yok. :))

Mimar
Doktor
Ögretmen diye gider
mimarlık kadın fizyolojisine uygun muymuş
her gelenin kalçası bi metre oldu ya
oturmaktan popo şişirdik
yanlış anlamayın isyanım size değil
sinir oluyorum da bu duruma

sakın ama sakın DİNLEME .BENDE ÖĞRETMENİM BÖYLE BİR SAÇMALIK OLUR MU UTANIYORUM O MESLEKTAŞIMDAN. BENİM EŞİM MEMUR BİR YANDANDA MÜHENDİSLİK OKUYOR LOJMANIMIZIN TAMAMI MÜHENDİS HEPSİDE ÇOK MUTLULAR İŞLERİNDE HİÇTE BİR ZORLUĞU YOK. OKURKEN SINIFINDA BAYAN SAYISI AZ OLUR AMA BENIM FISTIK GİBİ BİR ARKADAŞIM 130 KİŞİDE TEK BAYANDI HİÇ AMA HİÇ ZORLANMADI Kİ OKULA DÜĞÜNE GİDER GİBİ GİDERDİ.

Mimar
Doktor
Ögretmen diye gider
Herkes her işi yapamaz zaten istediği sevdiği mesleği yapar,alın öğretmenliğe koyun sevmeyeni dünyanın en zor işi gelmez mi? Kadın fizyolojisine aykırı durum diye bi şey de yok lütfrn yapmayın.Bakın yukarda yazmış bir arkadaş yağa battım çıktım ama seviyorum zoruma gitmiyor diye en iyi cevap o aslında.Kadın fizyolojisine o kadar da aykırı değilmiş demek..

Sevgili konu sahibi, "Kadının fıtratı şöyle", "Bu iş kadına uygun değil" diye bikbikedengillerden olan rehber öğretmeni boş verin. Kadına uygun meslek diye bir şey yoktur; kişiye uygun meslek vardır. Bu kafadaki insan yarın doktor olup cerrahi uzmanlığı yapmak isteseniz "Kadından cerrah olur mu yeaa" der.

Mühendisim, IT sektöründeyim. İş arkadaşlarımın -ki hepsi mühendis- neredeyse yarısı kadın. Kadın mühendis olarak aynı seviyede olduğum arkadaşlarımın -erkekler de dâhil- hepsinden yüksek maaş alıyorum.

Siz kafanıza takmayın, ağzı olan konuşuyor.

Konu sahibi 2 3 bölüm arasında kaldım diye yazdığını gördüm
Herkez kendi yorumudur
Bence mühendislik kadınların en son seçmesi gereken meslekkkkk
Uzatmayın

Mimar
Doktor
Ögretmen diye gider

Kadın fizyolojisine aykırı işlerde çalışmayı devlet yasaklıyor.
Mesela bir kadının vasıfsız işçi olarak madende çalışması anayasaya göre yasaktır. Ama okulunu okumuş bir kadın çalışabilir.

Ben yaptığım işte fizyolojime aykırı bir şey göremedim açıkçası.

valla bi tanıdık kız alcatelde çalışıyo elektrik elektronik mühendisi
aylık geliri 8 bin tlcik miş

Herkez kendi yorumudur
Uzatmayın
Uzatmayın diye emir vermek nerden çıktı?
Mimarı neden başa yazdığınız belli oldu işte sizin gibilere inat o üniversitelerin her mühendisliğinde bir bayan bulunmalı ki bulunuyor zaten :)

Reactions: K_G
sığ beyinli rehber hocanı kaale almayarak yoluna devam etmeni isterim
bende mühendisim

Herkez kendi yorumudur
Uzatmayın
ama bu konuya siz yön veremezsiniz
moderator değilsiniz burası da davos ekonomik forumu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…