şaka gbiMERHABA ABLALARIM,KIZLAR
BEN ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ OKUMAK İSTİYORUM AMA BUGUN REHBERLİK HOCAMLA GÖRÜŞTÜM BAYANLARA UYGUN BİR MÜHENDİSLİK DEĞİLMİŞMİŞ...
ALLAHIM YA SANKİ HANGİSİ BAYANLARA UYGUN İNŞAATTA MI MAKİNE Mİ MORALİM ALTÜST OLDU ...
CİNSİYETE GÖRE MESLEK Mİ SEÇECEM BEN YANİ .
ABLALARIM HEM SİNİRLİYİM HEM ÜZGÜNÜM HEMDE CANIM SIKKIN TERCİH DÖNEMİ ZATEN STRES,SIKINTI ...
YARDIM EDİN LUTFEN GÜZEL ŞEYLER DUYMAYA İHTİYACIM VAR ÇOK MU ZORLANIRIM OKURKEN ?
size ne iş yaptığını bilmiyorsunuz demedim halkın genel kanısı inşaat mühendislerinin hep şantiyede olduğu üzerine de ondan söyledim ve inanın işveren karışmıyor tercihi zaten mimar yapıyor ve ne kadar bayan mühendise ihtiyaç olduğunu bilemezsiniz
pekte öyle değil aynı dersleri alıyoruz zaten mühendisler maket proje yaparken biz bizzat inşaat , havuz vs yapıyorduk her üniversitesinin eğitimine göre değişsede çevremde mimar mühendis olan insanlarda aynı yerden başlıyor işe ilk giriyorsan kurumsal firmada değilsen joker elemansın çünkü tecrübesizsin. Hı tabi arkadaş odtü de boğaziçide okuyup stajlarını düzgün yerlerde yapıp kendini diğer meslektaşlarından üstün bir yere getirmezse sonuç öyle oluyor malesef ülkemizde. Erkek arkadaşlarım asgari ücretle şantiye şefliği yapıyor işin hakkı bu mudur ? Mühendis arkadaşlar 1500 tl ye seviniyor benim çevrem bu şekilde farklı illerde sonuçta arkadaşlarım daİyi de teknikerliklr mühendislik eğitimi aynı değil doğru bir örnek olmamış,nerdeyse yarı yarıya bir eğitim var teknikerlikte.
İyi de bu atar neden pardon şekerim tamam sen sıradan halk değilsinben sizin bildiğiniz sıradan halk değilim. mühendislerin hepsinin nasıl ortamlarda çalışabildiğini gayet iyi biliyorum. inşaatçılar da elbette ofiste proje mühendisi olarak ya da firmalarda satın alma mühendisi olarak çalışabilirler.
ama deneyimsiz inşaat mühendisi ilanı zaten az. bir de kadın olarak alan kısıtlaması oluyor. ayrıca şantiyede çalışmayacaksan zaten başka bir mühendislik dalı tercih etmek daha mantıklı. ben firmaların işe alımından bahsediyorum. firmaların ik sı ya da bölümlerin sorumlusu yok mu? her şeye nasıl mimar karar verebilir.
siz sadece kendi işinizi biliyorsunuz. mesela makina alanında da üretim mühendisi olarak kadın almazlar. işin içinde saha oldu mu kadınlar tercih edilmez. ayrıca kadın inşaat mühendisi olmak kötü demedim. biraz uygun değil dedim.
evet pek tercih edilmiyor görünüyor ama şehir içinde şantiye şefliği yapan kadın inşaat mühendisleri nadir de olsa varben sizin bildiğiniz sıradan halk değilim. mühendislerin hepsinin nasıl ortamlarda çalışabildiğini gayet iyi biliyorum. inşaatçılar da elbette ofiste proje mühendisi olarak ya da firmalarda satın alma mühendisi olarak çalışabilirler.
ama deneyimsiz inşaat mühendisi ilanı zaten az. bir de kadın olarak alan kısıtlaması oluyor. ayrıca şantiyede çalışmayacaksan zaten başka bir mühendislik dalı tercih etmek daha mantıklı. ben firmaların işe alımından bahsediyorum. firmaların ik sı ya da bölümlerin sorumlusu yok mu? her şeye nasıl mimar karar verebilir.
siz sadece kendi işinizi biliyorsunuz. mesela makina alanında da üretim mühendisi olarak kadın almazlar. işin içinde saha oldu mu kadınlar tercih edilmez. ayrıca kadın inşaat mühendisi olmak kötü demedim. biraz uygun değil dedim.
İyi de bu atar neden pardon şekerim tamam sen sıradan halk değilsinsen biliyorsun abla affet ben bilemedim
evet pek tercih edilmiyor görünüyor ama şehir içinde şantiye şefliği yapan kadın inşaat mühendisleri nadir de olsa var
arkadaşım var gerçekten Ankarada bilmemne evleri(reklam olmasın) şantiye şefi..
olabilir diğer mühendislikleri pek bilmiyorum:)ben de zaten genel olarak konuşuyorum kaldı ki kadınlar inşaat mühendisliği yapamaz demedim.
olsa olsa en uymayanı odur dedim.
iyi de bende piyasada ( ofis işleri olarak ) bayan mühendislere ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlatıyorum bende azarlanarak cevap verilmesinden nefret ederim ve konuşmanızda gerçektende kadınlara uygun olmadığı söylemişsiniz bende buna cevap verdim o kadar size birşey biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz diyen yok şekerim azarlayıcı tavrınız hiç hoş değil konu hakkında fikir alışverişi yapıyoruz sonuçtabilmiyormuşum gibi bana akıl veriyorsun da hiç hoşlanmam böyle şeylerden.
ben kendi düşüncemi yazmışım. birçok mühendisliğin iş alanı hakkında bilgim var. fikir vermişim konu sahibine.
sen de kendi düşünceni yaz. benden alıntı yapma yani.
iyi de bende piyasada ( ofis işleri olarak ) bayan mühendislere ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlatıyorum bende azarlanarak cevap verilmesinden nefret ederim ve konuşmanızda gerçektende kadınlara uygun olmadığı söylemişsiniz bende buna cevap verdim o kadar size birşey biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz diyen yok şekerim azarlayıcı tavrınız hiç hoş değil konu hakkında fikir alışverişi yapıyoruz sonuçta
inşaat mühendisliği kadınlara uygun değil gibi biraz sadece. onun dışındaki mühendislikler gayet uygun.
kadın inşaat mühendisleri bile gayet iyi çalışıyorlar.
bakın ben bunu yazmışım. uygun değil gibi biraz. kesinlikle uygun değil demedim.
ayrıca yeni tercih edecek bir bayana ben tavsiye etmem.
neden? inşaat mühendisi gerçekten olmak istese şantiyede çalışmayı ister zaten. ama şantiye işi her kadına uygun değildir.
bir ara ben de inşaat müh.liği düşünüyordum. sonra iyi ki olmamışım dedim. neden? ufak tefek bir insanım.
şantiyede kesinlikle yapamazdım. sadece ofis olunca iş kısıtlaması oluyor. ayrıca diğer mühendislik alanları gibi gelişmiş bir arge alanı da yok. iş tatmini azalıyor benim görüşüm.
ayrıca bu kadar iş varken nasıl o kadar işsiz mühendis var? azarlayıcı bir tavrım yok ayrıca. yok halk şöyle düşünüyor falan diyorsunuz. bana bilmeden yorum yapıyor muamelesi yapıyorsunuz. bu benim düşüncemdir. arkadaş inşaat da seçebilir. benim de tanıdığım kadın inşaatçılar var. olmaz diye bir şey yok. tartışma çıktığı için kusura bakma konu sahibi.
bence elektrik elektronik ya da makina kadına daha uygun. arge alanları daha çok. bu da benim görüşüm.
En iyi yorumBu kadınlar kulubundeki insanların meslek anlayışları beni benden alıyor. Sıralama şöyle;
1. ÖĞRETMEN= Diva, ulaşılmaz (Geçen bir başlıkta gördüm özel sektörde çalışan eşini beğenmiyordu)
2. DOKTOR = Godlike, insanüstü
3. Memurlar = KPSS kraliçeleri
4. Diğerleri = Zavallılar ezikler
Yukarıda belirtildiği gibi elektrik elektronik okursan en fazla öğretmen olmazsın canım, saygın bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirsen bir çok arkadaşım gibi amerikalar da fink atıp, çok çok iyi maaşlar alabilirsin. Tabi burada kendini geliştirmen yabancı dil bilgin ve bitirdiğin üniversite ve not ortalaması da önemli...
Valla kk nın uzmanlık alanı KV, KP, GÖRÜMCE VE ELTİLİK, takılan altınlar gibi olaylardır. Bana sorarsan bir yığın kadın tanıdğım var EE muhendisi.. Hiç bir yol seni kesin başarıya götürmez. Bence başarılı olmak için;
1. Şans
2. Yapılan işi gönüllü yapmak (Bunun önü açık diye değil)
3. Yetenek ve zeka
4. İyi bir üniversite iyi bir not ortalaması
Bir de kimseyi dinleme kendi ideallerinin peşine koş, hatta bu yazıyı yazanı dahil.
En iyi yorum
ha bu arada ee odtü mezunu işsiz bir erkek tandığım(arkadaşım) var:)