MÜHENDİSLİK KIZLARA UYGUN DEĞİLMİŞMİŞ...

Mühendisl olmak isteyen ve bu konuda çok araştırıp soruşturan beni baya üzdü hocanızın tavrı,binlerce kadın boşuna okuyor o bölümlerdr deseydiniz...

şaka gbi
ne alaka ya
gayet de kızların da yapabilecceği bir iş
halam elektrik elektronik mühendisi hem de kaç yaşında kadın kırk küsür yani
baş mühendis arada yurt dışına gidip geliyor mis gibi de rahat yaşantısı var
arada kontrollere gidiyor araziye ama yanında bikaç kişi oluyor muhakkak tek de olmuyor ki

ben sizin bildiğiniz sıradan halk değilim. mühendislerin hepsinin nasıl ortamlarda çalışabildiğini gayet iyi biliyorum. inşaatçılar da elbette ofiste proje mühendisi olarak ya da firmalarda satın alma mühendisi olarak çalışabilirler.

ama deneyimsiz inşaat mühendisi ilanı zaten az. bir de kadın olarak alan kısıtlaması oluyor. ayrıca şantiyede çalışmayacaksan zaten başka bir mühendislik dalı tercih etmek daha mantıklı. ben firmaların işe alımından bahsediyorum. firmaların ik sı ya da bölümlerin sorumlusu yok mu? her şeye nasıl mimar karar verebilir.

siz sadece kendi işinizi biliyorsunuz. mesela makina alanında da üretim mühendisi olarak kadın almazlar. işin içinde saha oldu mu kadınlar tercih edilmez. ayrıca kadın inşaat mühendisi olmak kötü demedim. biraz uygun değil dedim.

İyi de teknikerliklr mühendislik eğitimi aynı değil doğru bir örnek olmamış,nerdeyse yarı yarıya bir eğitim var teknikerlikte.
pekte öyle değil aynı dersleri alıyoruz zaten mühendisler maket proje yaparken biz bizzat inşaat , havuz vs yapıyorduk her üniversitesinin eğitimine göre değişsede çevremde mimar mühendis olan insanlarda aynı yerden başlıyor işe ilk giriyorsan kurumsal firmada değilsen joker elemansın çünkü tecrübesizsin. Hı tabi arkadaş odtü de boğaziçide okuyup stajlarını düzgün yerlerde yapıp kendini diğer meslektaşlarından üstün bir yere getirmezse sonuç öyle oluyor malesef ülkemizde. Erkek arkadaşlarım asgari ücretle şantiye şefliği yapıyor işin hakkı bu mudur ? Mühendis arkadaşlar 1500 tl ye seviniyor benim çevrem bu şekilde farklı illerde sonuçta arkadaşlarım da

İyi de bu atar neden pardon şekerim tamam sen sıradan halk değilsin sen biliyorsun abla affet ben bilemedim

evet pek tercih edilmiyor görünüyor ama şehir içinde şantiye şefliği yapan kadın inşaat mühendisleri nadir de olsa var
arkadaşım var gerçekten Ankarada bilmemne evleri(reklam olmasın) şantiye şefi..

İyi de bu atar neden pardon şekerim tamam sen sıradan halk değilsin sen biliyorsun abla affet ben bilemedim

bilmiyormuşum gibi bana akıl veriyorsun da hiç hoşlanmam böyle şeylerden.

ben kendi düşüncemi yazmışım. birçok mühendisliğin iş alanı hakkında bilgim var. fikir vermişim konu sahibine.

sen de kendi düşünceni yaz. benden alıntı yapma yani.

evet pek tercih edilmiyor görünüyor ama şehir içinde şantiye şefliği yapan kadın inşaat mühendisleri nadir de olsa var
arkadaşım var gerçekten Ankarada bilmemne evleri(reklam olmasın) şantiye şefi..

ben de zaten genel olarak konuşuyorum kaldı ki kadınlar inşaat mühendisliği yapamaz demedim.

olsa olsa en uymayanı odur dedim.

iyi de bende piyasada ( ofis işleri olarak ) bayan mühendislere ne kadar ihtiyacımız olduğunu anlatıyorum bende azarlanarak cevap verilmesinden nefret ederim ve konuşmanızda gerçektende kadınlara uygun olmadığı söylemişsiniz bende buna cevap verdim o kadar size birşey biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz diyen yok şekerim azarlayıcı tavrınız hiç hoş değil konu hakkında fikir alışverişi yapıyoruz sonuçta

Açılın mühendis geldi Sağım solum arkam etrafım mühendis kaynıyor... Sanırım her mühendislikten arkadaşım eşim dostum var. Erkeği de kadını da kendi standartlarında yaşıyorlar. Önce de bir arkadaş yazmış kadın/erkek ayrımı değil ülke ayrımı yapmak lazım sanırım. Ülkemizde maalesef mühendis olarak çalışabileceğin kurum ve şirketler çok az. Ama o kadın düşmanı(!) öğretmeninin yazdığı gibi kadın mühendis olmaz düşüncesini çıkar aklından. Öyle güzel olur ki... Eğer sen istiyorsan, karakterine, yaşam biçimime uygun diyorsan yazmalısın mutlaka. Mühendis olarak çok mutlu bir hayatın olabilir, ekonomik olarak da rahat olabilirsin. İnsanların aklına mühendis deyince direk dağ,bayır gezen bir şeyler tamir eden falan biri gelebilir ama bir mühendisin tek ihtiyacı beynidir. Sen sahaya çıkmasan da, kas gücü olarak erkeklere kıyasla zayıf olsan bile iyi bir mühendis olabilirsin. Evet tek uygun olmayacağı durum var, bu ülkede oğlan anneleri öğretmen gelin sevdalısı

ablam itü de tekstil müh. okudu..okulda 40 a 2 gibi oranlarla okudu..ama iş imakanı süper..sornadan .çok da tercih edildi zaten..ablam şu an üretim müdürü ve 400 kişi çalıştırıyor..olmaz diye birşey yok..mesleğini sevdikten sonra mutlaka sıkıntılarına göğüs gerer çalışırsın..

benim dayimin kizi zirat mühendisligi okudu o ara birinci yilinda bir yeri tutturamamisti ikinci yil tuttu zirat mühendisligi
olsunda neresi olursa tek üniye basladi miletin cenesi kapansin dedi kiz okudu bitti isede basladi ama ne bizimki köy hayati hic görmemis topuklu ojeli öyle okulda okundugu gibi deyil olmadi yapamadi simdi okummus ev hanimi yani bir üniyi secerken arastirmadan girilmemeli bencedee artisini eksisini görmeli okulunun bosa gitmeden aslinda cocuklar okurken bir yandanda pratik yapmaliki isi ögrenmelilerr

inşaat mühendisliği kadınlara uygun değil gibi biraz sadece. onun dışındaki mühendislikler gayet uygun.

kadın inşaat mühendisleri bile gayet iyi çalışıyorlar.

bakın ben bunu yazmışım. uygun değil gibi biraz. kesinlikle uygun değil demedim.

ayrıca yeni tercih edecek bir bayana ben tavsiye etmem.

neden? inşaat mühendisi gerçekten olmak istese şantiyede çalışmayı ister zaten. ama şantiye işi her kadına uygun değildir.

bir ara ben de inşaat müh.liği düşünüyordum. sonra iyi ki olmamışım dedim. neden? ufak tefek bir insanım.

şantiyede kesinlikle yapamazdım. sadece ofis olunca iş kısıtlaması oluyor. ayrıca diğer mühendislik alanları gibi gelişmiş bir arge alanı da yok. iş tatmini azalıyor benim görüşüm.

ayrıca bu kadar iş varken nasıl o kadar işsiz mühendis var? azarlayıcı bir tavrım yok ayrıca. yok halk şöyle düşünüyor falan diyorsunuz. bana bilmeden yorum yapıyor muamelesi yapıyorsunuz. bu benim düşüncemdir. arkadaş inşaat da seçebilir. benim de tanıdığım kadın inşaatçılar var. olmaz diye bir şey yok. tartışma çıktığı için kusura bakma konu sahibi.

bence elektrik elektronik ya da makina kadına daha uygun. arge alanları daha çok. bu da benim görüşüm.

Bu kadınlar kulubundeki insanların meslek anlayışları beni benden alıyor. Sıralama şöyle;
1. ÖĞRETMEN= Diva, ulaşılmaz (Geçen bir başlıkta gördüm özel sektörde çalışan eşini beğenmiyordu)
2. DOKTOR = Godlike, insanüstü
3. Memurlar = KPSS kraliçeleri
4. Diğerleri = Zavallılar ezikler

Yukarıda belirtildiği gibi elektrik elektronik okursan en fazla öğretmen olmazsın canım, saygın bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirsen bir çok arkadaşım gibi amerikalar da fink atıp, çok çok iyi maaşlar alabilirsin. Tabi burada kendini geliştirmen yabancı dil bilgin ve bitirdiğin üniversite ve not ortalaması da önemli...
Valla kk nın uzmanlık alanı KV, KP, GÖRÜMCE VE ELTİLİK, takılan altınlar gibi olaylardır. Bana sorarsan bir yığın kadın tanıdğım var EE muhendisi.. Hiç bir yol seni kesin başarıya götürmez. Bence başarılı olmak için;
1. Şans
2. Yapılan işi gönüllü yapmak (Bunun önü açık diye değil)
3. Yetenek ve zeka
4. İyi bir üniversite iyi bir not ortalaması

Bir de kimseyi dinleme kendi ideallerinin peşine koş, hatta bu yazıyı yazanı dahil.

En iyi yorum
ha bu arada ee odtü mezunu işsiz bir erkek tandığım(arkadaşım) var:)

ABLALARIM ÖNCELİKLE HEPİNİZE TEKER TEKER TEŞEKKÜR EDERİM
yorumlarınız benim için çok önemli

benim aklımda zaten özel sektörde çalışmak var hangi mesleği okursan oku bir insanın iş imkanı kendi elinde kendini ne kadar geliştirmene bağlı bence ki benimde babam mühendis sınıflarında 4 kız varmış sen hocanı takma diyor canım babacım ailem bütün kararlarımda arkamda ama bir hocanın destek vermesi gerekirken bana orda git hemşirelik yaz öğretmenlik yaz demesi ( kesinlikle küçümsemiyorum yanlış anlaşılmak istemem) o kadar hayalimi, planlarımı tekrar düşünmeme itti ve moralim bozuldu
kendime güveniyorum yapamayacağım bir mesleği zaten niye düşüneyim sadece iş olanakları mı acaba zor diye hem sabahtan beri düşünüyorum hemde araştırıyorum
işin içinden çıkamayınca size danışmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…