MÜHENDİSLİK KIZLARA UYGUN DEĞİLMİŞMİŞ...

Kadınları daha hassas bulması da cinsiyetçi bir yaklaşımdır zaten ve "kadınlar x'e uygun değildir" gibi bir ifade her şekilde cinsiyetçidir. Niyet elbette önemli ve büyük ihtimâlle kötü niyetli değildir fakat maksadını aşmış.

tamam kızlar haklısınız, gelenekçi düşünen bir öğretmenmiş ve maksadını aşmış, niyetinin iyi olması ona kızmasını engellemiyor. Neyse ki konu sahibi de ciddiye almamış.

Simdi bazi muhendislikler gercekten uygun olmuyor. Hem okurken hem calisirken zorluyor bayanlari.

Elektrik Elektronik yerine inşaat, kimya gibi muhendislikler de tercih edebilirsiniz

Bende ziraat mühendisiyim canım tercih tabiki senindir çünkü istemediğin bir bölümde okuyacaksın da ne olacak. En azından zor olsada seçtiğin bölüm isteyerek gittiğin bir bölüm olacak. Takılma insanların söylediklerine önemli olan senin istediğindir. Herkes herşeyi söyler tıka kulağını gönlünden geçen her neyse onu yap

Kadın mühendislere ihtiyacımız var bence bu eşitsizliği kırmak kadının gücünü göstermek için istiyorsan kimseyi düşünme yaz .

Makine muhendisiyim.insaat sektorunde calisiyorum.hayatimda boyle sacma bir soz duymamistim.bence o hoca isi biraksin haketmiyor yerini

o anda gerçekten çok sinirlendim çünkü ben zaten bunu istiyorum hocanın beni dahada teşvik etmesi gerekirken mesleği sorgulamama sebep oldu
zaten feminist bir yapım var gereken cevabı orda verdim kendisine ama tabiki aklımı karıştırmadı değil inşallah ilerde başarılı bir iş kadını olarak beni görürde o zamanda gereken cevabı vermiş olurum

Reactions: K_G
bende kendimde öğrencilerle uğraşacak sabrı göremiyorum ki o yuzden öğretmenlik bana çok uzak
zaten bu düşünce beni mahvediyor kadınların neler yapabileceklerini bir bilseler

işte ağzı olan konuşuyor ama bir düşün dimi kendi kızıda var o meslek olmaz bu meslek olmaz diye kızını okutmayacak heralde

İşte böyle böyle kadınları geri tutuyorlar. 100 yıl önce kadınların üniversiteye gitmesi de uygun değildi.
Siz rehberlik öğretmeninizin "uygun" gördüklerine değil, kendi yeteneklerinize, isteklerinize, gelecek kurgunuza odaklanın.
Ama evet böyle bir önyargı var. Ama böyle şeyleri hiç sallamayan cesur kadınlar da var. Selam olsun hepsine :)

HEPİNİZE ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM BAZILARINIZ OLUMLU BAZILARINIZ OLUMSUZ YORUMLAR YAPMIŞSINIZ BİRÇOK YERDEN BAKMAMI SAĞLADINIZ SAOLUN
TABİKİDE İSTEMEDİĞİM BİR BÖLÜMÜ OKUDUKTAN SONRA NE KENDİME NE DE BAŞKASINA YARARIM OLUR...
YIL OLMUŞ 2015 BÖYLE DAR BAKIŞLI İNSANLARIN OLMASI CANIMI SIKIYOR ...
BİR KADIN İSTEDİKTEN SONRA HERŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM SONUÇTA ERKEKLERİN KAS GÜCÜ OLABİLİR AMA HEM FİZYOLOJİK OLARAK HEMDE ÇEVRESEL OLARAK BÜTÜN ZORLUKLARI ÇEKEN BAYANLARIN BAĞIŞIKLIĞININ DAHA KUVVETLİ OLDUĞUNA İNANIYORUM O YUZDEN MESLEKTEDE KADIN ERKEK DİYE AYRIMI YANLIŞ BULUYORUM HOCAMADA AYNEN BÖYLE SÖYLEDİM

Ben pek düşünmeden seçtim bölümümü ve şuan gerçekten sevmiyorum. Açıktan başka şeyler okumayı düşünüyorum yada bitirdikten sonra başka bölüm okumayı.. bimiyorum bakıcam artık. Sana acizane tavsiyem kadın erkek mesleği olup olmadığına değil; sevip sevmediğine, yapıp yapamayacağına bakmalısın. Kimsenin benim gibi pişman olmasını istemem.

2. olarak bence mühendislikte düşünmen gereken gerçekten çoooooook fazla mezunu olduğu. Bir sürü üni açıldı, her yıl binlerce mezun veriyor. O yüzden iş sıkıntısı yaşanabilir.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Valla ben şimdi rehber hocama bakmış olsaydım, küçük bir şehirde istemediğim bir şekilde öğretmenlik okuyor olacaktım. Bana öyle bir liste yaptı ki içinde doğru düzgün istediğim bir bölüm yok. Sonra eve geldim baktım, bu ne ya dedim yırttım attım, oturdum kendi tercih listemi kendim yaptım. Az çok aklımdaki bölümlerden birine hem de yaşadığım şehirde yerleştim.

Hem kim demiş mühendislik kızlara uygun değil diye. O eskidendi. Şimdi hemen hemen erkek bölümü diye adlandırılan çoğu mühendislikte belki yarı yarıya olmasa bile kız populasyonu oldukça fazla. Ayrıca çevremde elektrik elektronik okuyan kız arkadaşım da var, inşaat okuyan akrabamda var. İnşaat okuyan aldı başını gitti, bir şantiyede çalışıyor, çatır çatır her ay 4 5 bine yakın maaşını alıyor. Elektrik elektronik okuyanda yakın zamanda bir işe girecek.

Sen başkalarının dediklerini sallama, gönlünden geçen neyse onu yaz gitsin. Her mesleğin daha ağır ve daha hafif iş alanları var. Mesela bende mühendislik okuyorum, fabrikalarda üretim kısmı ağır olduğu için çok fazla kadın çalışan almıyorlar. Ama onun dışındaki bir çok alanda kadın çalışanlar mis gibi de çalıştırılıyor. O yüzden dert etme, illa kendine uygun bir iş bulursun canım.

Rehberlik öğretmenine hak veriyorum. tabi ki de tercih senin. Üniversite okuyan arkadaşım seninle aynı duruma maruz kalmıştı. Gerek öğretmenleri gerekse ailesi. Herkesi karşısına alarak elektrik elektroniği şeçti. Büyük bir hevesle başladı daha ilk ayında çok pişman oldu. Sürekli okulu bırakmaktan bahsediyordu her sınavdan önce ve sonra ayrı ayrı isyan eder ağlardı. Ev ahalisi olarak arkadaşımızın aklına ve zekasına hayrandık. Gel gelelim bugüne. Sınıfta sadece iki kız idiler ve bizzat ders öğretmenleri dışından bile ''kız halinizle burada ne işiniz var dercesine'' sürekli horlandılar ve 3. sınıfta bu bölümü bıraktılar.. Staj başvurularında dahi kurumlar tarafından kız oldukları için tercih edilmediler. Biraz iç karartıcı bir yorum ama bizzat aynı evde yaşadığım arkadaşımın başından geçen olaylar bunlar. Bölümün zorlukları bayanlar açısından bu şekilde olsa dahi 3 erkek mühendis arkadaşımda var aynı bölümü okuyan ve okumuş. biri 6 biri 7 senede bitirdi. diğeri 4 yılı doldurdu lakin dönemi uzadı. Çok zor, sabır, yetenek ve pratik zeka gerektiren bir bölüm. Aynı zamanda mesleği icra edeceğin dönem için bir çevrenin olması lazım. Devlet bile bu mesleğe memuriyet verirken özel şartlarda cinsiyet durumu belirtebiliyor.
Şimdiden başarılar. umarım en doğru ve ilerde icra ederken sizi mutlu edecek bir bölüm seçmeniz dileğiyle.

hangi üniversite bu merak ettim. en iyi en zor üniversitelerde dahi böyle şeyler duymadım. çoğu kişi gayet hazırlık hariç 4 yılda bitirebiliyor. ayrıca derslerin yapılamamasının kadın olmakla ne alakası var ki demek ki onların elektroniğe ilgisi yokmuş. kaldı ki ben de erkek bölümü diye geçen bölümlerden birinden mezunum hiç öyle stajlarda falan sorun yaşamadım. sırf erkeklerin çalıştığı birimlerde de staj yaptım. herkes gayet iyi davranıyordu. hatta kız olduğunuz için daha kibar bile davranıyorlar. kimsenin horladığı olmadı.

elbette yer yer alan kısıtlamaları oluyor. üretimde bakım onarımda erkekleri tercih ediyorlar. yine kadından mühendis olmaz diye bakan zihniyetlerle karşılaşırsanız elbette bazı durumlarda zorluk olabilir. ya da kimi firmalar kadın mühendis hiç almaz. ama gerçekten ilgisi olan bir kişi bence tercih etmeli. hangi mesleği seçersek seçelim nasıl insanlarla ve durumlarla karşılaşırız bilemiyoruz. öğretmen olursun yıllarca atanamazsın, tıp okursun tus u geçemezsin, eczane açarsın batarsın. hayatın hiç bir garantisi yok ki.

Reactions: K_G

Ben de çok merak ettim hangi üniversite?

Zaten mühendislikte üniversite çok önemlidir. Firmalar, başvuranın isminden cinsiyetinden önce hangi üniversiteden mezun ona bakar.

kamyon şoförlüğü yapan bayanların olduğunu duydu bu kulaklar. kim neden bahsediyor ya.

başkasının görüşüne ya da istemesine gerek yok. kadın isterse yapar. net

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…