MÜHENDİSLİK KIZLARA UYGUN DEĞİLMİŞMİŞ...

bilmeden yorum yapmak böyle bir şey olsa gerek.

endüstri meslekte öğretmenlik ne alaka.

mühendis demiş konu sahibi. birçok kurumsal firmadan çalışabilir.
Elektrik elektronikçi olup meslek liselerinde öğretmenlik yapan insanlar var hanımefendi..firmaları es mi geçtim ben bir kadın için en rahat olanı söyledim ondaki sıkıntıyıda..bazen saçmalamak bu olsa gerek.

eniştem
elektrik elektronik mühendsi ama meslek lisesinde çalıştı yıllarca daha bu sene yeni mühendis olarak devlette birim değişikliğ yapabildi.

Bayanlar lutfen sadece bu konu hakkinda hem danismak istedim hemde dertlesmek istedim birbirimizi kirmak istemem zor durumda kalmak istemem anlayisiniz icin simdiden tesekkurler

eniştem
elektrik elektronik mühendsi ama meslek lisesinde çalıştı yıllarca daha bu sene yeni mühendis olarak devlette birim değişikliğ yapabildi.
Benim eşimde aynıydı zaten şimdi başka meslekte ama arkadaş çok biliyor yapacak bir şey yok

elektrik öğretmenleri falan dururken mühendisler öğretmenlik yapıyorsa durum içler acısıymış resmen.

her türlü yanlış yorum bence. mühendis diyince birkaç kişi öğretmenlik yapıyor diye akla öğretmenlik gelmez. hiç kimse mühendisliği öğretmenlik yapmak için okumaz. vestel siemens tübitak aselsan gibi kurumsal firmalar dururken en rahatı öğretmenlik yapmak mı yani?

o zaman teknik eğitim fakültesi okusun niye mühendislik okuyor ki.

Iyice araştırıp istediğin meslekten insanlarla görüşüp istediğin bölümleri yaz. Yemisim o hocayı. Sen çalışma şartlarını göze alıp severek yaptıktan sonra hiçte uygunsuz olmaz.

Şahsen bende muhendislik okuyorum seneye mezunum. Sahada çalışmayı daha çok isterim masa başından ziyade.

Burası Türkiye Cumhuriyeti siz tesadüfen eğitimini aldığınız mesleği yapıyor olabilirsiniz ama bizler gibi milyonlarca insan ne denk gelirse onu icra ediyor..ulkenin sistemini tartışacak değilim..saydığınız kurumların aldığı alacağı eleman sayısı ve üniversitedeki bölümlerin kontenjanlarının ütopik farkına değinmeyeyim..yoksa çok şukur biliyoruz çeşitli sektörlerde kalite kontrol arge ve çeşitli birimlerde çalışabildiklerini tutumunuzun saygısızlığına değinmeyeceğim bile iyi akşamlar..

benimki mi saygısızlık sizin saçmalamış çok biliyor demeniz mi .

arkadaş mühendislik diyor siz olabilecek en kötü örnekten bahsediyorsunuz. bu mu mantıklı yorum şimdi.

teknik öğretmenler mühendislik tamamlamayla mühendis olmaya çalışıyorlar.

siz mühendis olsun öğretmenlik yapsın diyorsunuz kadın için en rahatı bu diyorsunuz. çok yanlış bir yorum.

Bayanlar lutfen sadece bu konu hakkinda hem danismak istedim hemde dertlesmek istedim birbirimizi kirmak istemem zor durumda kalmak istemem anlayisiniz icin simdiden tesekkurler

konu sahibi kusura bakma. burada iki yorum yaptım. sonra tartışma çıktı.

elektrik elektronik gayet kadına uygun. istiyorsan olursun.

Bakın bana ilk ithamda bulunan sizsiniz ben kızımıza öğretmenlik yap demedim eğer okumayı daha düzgün gerçekleştirirseniz boş yere polemik yarattığınızı anlarsınız..ben sadece sektorun bayanlar üzerindeki zayıflığına değindim en kotu öğretmenlik yapabileceğini onda da gençlerin rahat vermeyeceğini söyledim..yoksa kızımız bir girsin önce üniversiteye mezun olsun Allahın izni ile kanıtlasın kendini çık rahat eder tabiki..ama tutumunuzu bir kez daha gözden geçirirseniz iyi olur..ne demek bilip bilmeden yorum yapmak bu olsa gerek...çok şukur 7 yıldır devlet memuruyum iki üniversite bitirdim alanım dışı bir yerde çalışıyorum pişman değilim ama sistemimiz maalesef ortada...daha basit bir açıklama yapamam size şu an..zira daha basiti yok bu açıklamamanın..yani girdiğimiz tartışma yersiz.

Sadece guldum o hocana. Hangi devirde yasiyor acaba. ODTU'ye gidip bir baksin kac tane muhendislikte okuyan kiz var.

ama bir de gerçek var elektrik elektronik okuyup ne yapacaksın..en basiti endüstri meslekte öğretmenlik yaparsın ama ergenuslar sana rahat vermez bunuda dikkate al

bunu yazmışsınız hanımefendi. elektrik elektronik gayet popüler bir mühendislik. şöyle bir yorum yapsaydınız elektrik elektroniğin çok mezunu var. mezun olan bazı kişiler öğretmenlik yapıyorlar mühendislik okudukları halde. iyi bir üniversitede okumak lazım. yoksa iş sıkıntısı çekebilirsin. hak verirdim. ama mühendislik diyince akla öğretmenlik gelmesi mantıklı bir yorum değil bu benim düşüncem. daha tartışmıcam. çünkü siz mühendislerin öğretmenlik yapmasını normal görüyorsunuz. bu arada şuan ben de iş arıyorum. öyle rahat iş sorunlarını bilmeyen bir durumda değilim yani.

o rehberlik hocasına o meslek uygun değilmiş aslında haberi yok. geleceğin cinsiyeti olmaz. kendini hangi mesleğe yakın görüyorsan onu seç. başarılarrrr...

Alanınızda iş bulursunuz inşaallah gönlünüze göre olsun hanımefendi..kimse işsiz kalmasın tabi..fakat herkesin ifade yeteneği farklıdır..eğer bir gün yönetici olursanız personele karşı empati tavsiyemi dostane kabul edin.

odtü makina mezunu işsiz olabileceği gibi atıyorum sütçü imam biyoloji mezunu 5-6 bin liralık maaşla çalışanda vardır.önemli olan kendinze en yakın en başarılı olabileceğiniz mesleği seçmek.
konu sahibi eğer yapabileceğine inanıyorsan ve mesleğini seviyorsan hangi meslek olursa olsun para kazanmanın bir yolunu bulursun. hiçbir mesleğe işi garanti gözüyle bakma ve sırf bu yüzden o mesleği seçme.

K
kuzenim inşaat mühendisi Çok da başarılı Özel bi şirkette çok iyi bi maaşla çalışıyor Öz güveni de çok yüksek Ayrıca çok bakımlı çok zarif bir bayan

teşekkür ederim yapabileceğime inanıyorum tabiki ama hocanın bu tutumu kendimden şüphelenmeme sebep oldu ordada zaten sert çıkıştım biraz

bence bir erkekten çok daha iyi bir mühendis olur kadından
benim hocamda demişti kadınlar isterse en iyi üniden mezun olsun yinede yükselemiyorlar çünkü işverenler hep erkek mühendis seçiyor üniye bakmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…