MÜHENDİSLİK KIZLARA UYGUN DEĞİLMİŞMİŞ...

Mimar
Doktor
Ögretmen diye gider
Mühendislik iyidir ama zordur.
Kadın fizyolojisine aykırı durumlar söz konusu .
Sinirlenmene gerek yok herkes her işi yapar diye birşey yok. :))

bu sizin kendi düşünceniz bir şey diyemicem ama mühendislik diye genellemek baştan yanlış.

maden jeoloji gibi mühendislikler var ki kadınları biraz zorlayabilir çalışma ortamı açısından ama onu da yapan gayet yapıyor.

onun dışında endüstri müh.liğinin kadınları zorlayacak hiçbir tarafı yok. insan kaynakları olarak da çalışıyorlar, işletme ekonomi mezunlarının yaptığı işi de yapabiliyorlar, satış-pazarlama mühendisi olarak çalışıyorlar. isteyen de üretim planlama mühendisi olarak çalışır ama kesinlikle erkek işi denilebilecek bir taraf yok.

gıda kimya çevre matematik mühendisliklerinin öğrencilerinin çoğu kızdır. matematik mühendisleri mesela bankada çalışabilirler.

bilgisayar mühendisi desen zaten daha çok yazılım üzerine çalışır.

ne zannediyorsunuz bilemedim.

ben çevre mühendisliği okuyorum..
staj ve teknik gezi dolayısıyla çok fazla fabrika gezip yöneticilerle konuşma imkanımız oldu..

bu süreç içerisinde hepsinden duyduğum ortak şey 'mühendislikte erkek varken kadını tercih etmeyiz.. kadın mühendis alımını ikinci plana atarız' oldu.. özellikle elektrik-elektronik , makina, inşaat, jeoloji, maden mühendislikleri için söylenen buydu..

ha yok mu özelde çalışan kadın mühendis tabiki var.. kii zaten çalışan arkadaşlarda yorumlarını yazmış..

sevgilim elektrik elektronik mühendisliği okuyor sınıfların da kız sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor..

eğer hayaliniz buysa vazgeçmeyin tercih edin, ama benim fikrim endüstri, bilgisayar, gıda, kimya, ziraat, çevre mühendislikleri bayanlara daha yatkındır..

Mühendislik seni mesleki açıdan tatmin edebilecek en iyi meslektir.
Okurken de çalışırken de defalarca niye bu bölüm diye sorgular insanlar, sanki onların üstüne vazifeymiş gibi.
Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir meslek dalı seçersen eğer bazı şeylerden de fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsun.
Şöyle de bir şey var mezun olduktan sonra herkes hayalindeki gibi işler yapamıyor ama denk gelirsen de karşına çok güzel fırsatlar çıkabiliyor.
Ben inşaat mühendisiyim bu arada

benden selam söyle hocana halt etmiş kendisi :) mühendisim hem de öyle temiz masa başı filan değilim her zaman yeri geliyor kir pas içinde kalıyorum işimi de seviyorum. Eğer istiyorsan salla...Aksine daha çok kadın gücü kadın bakışı gerekli mühendislikte

Muhendis bir kadin olarak halt etmiş hocam diyorum..bir kadim istedikten sonra her mesleği yapar..

Yalniz su dipnot u eklemeden geçemeyeceğim eğer ck iyi bir ünv de okumayacaksan mühendislik bu ülkede bitti okeye donuyor..inan elini sallasan müh e carpiyor..

Öğretmeninize neden kızıyorsunuz, muhtemelen sizin yorulacağınızı düşündüğü için böyle söylemiştir. sSnuçta kafanıza silah dayayıp "yazmayacaksın" dememiş, nacizane kendi gözlemini aktarmış. bazen öğrencilerimizin yapısına göre tavsiyelerde bulunuruz, bu çok normal, onlarda böyle kızıyor mudur acaba diye düşündüm, üzüldüm.

Öğretmeninize neden kızıyorsunuz, muhtemelen sizin yorulacağınızı düşündüğü için böyle söylemiştir. sSnuçta kafanıza silah dayayıp "yazmayacaksın" dememiş, nacizane kendi gözlemini aktarmış. bazen öğrencilerimizin yapısına göre tavsiyelerde bulunuruz, bu çok normal, onlarda böyle kızıyor mudur acaba diye düşündüm, üzüldüm.
Muhtemelen cinsiyetçi yorumlar yapıyorsanız kızıyorlardır hocam. Sonuçta "mühendislik sana uygun değil" dememiş; "mühendislik kadınlara uygun değil" demiş.

Evlenirim, üç çocuk yaparım, evime de vakit ayırırım, kocamla da gezer tozarım diyorsan bence de değil.
Böylesi için en iyisi öğretmenlik. Tabi ergenken öğretmenlik mi ıyk mıyk diyordum :) Şimdi ki aklım olsa geriye döner öğretmen olur mis gibi maaşımı alır yazında sere serpe tatilimi yapardım çoluk çombalak.

K
Kişiye özel bir tavsiye değilki,kızlara uygun değil demiş genellemiş

Muhtemelen cinsiyetçi yorumlar yapıyorsanız kızıyorlardır hocam. Sonuçta "mühendislik sana uygun değil" dememiş; "mühendislik kadınlara uygun değil" demiş.
Belkide kadınları daha hassas buluyordur, belki kendi kızı da vardır, illa cinsiyetçi düşünerek söylediğini düşünmemeliyiz. Küçümseyerek mi söylemiş, nasıl bir üslup kulanmış buna bakmak bunu değerlendirmek gerekiyor.

MERHABA ABLALARIM,KIZLAR
BEN ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ OKUMAK İSTİYORUM AMA BUGUN REHBERLİK HOCAMLA GÖRÜŞTÜM BAYANLARA UYGUN BİR MÜHENDİSLİK DEĞİLMİŞMİŞ...
ALLAHIM YA SANKİ HANGİSİ BAYANLARA UYGUN İNŞAATTA MI MAKİNE Mİ MORALİM ALTÜST OLDU ...
CİNSİYETE GÖRE MESLEK Mİ SEÇECEM BEN YANİ .
ABLALARIM HEM SİNİRLİYİM HEM ÜZGÜNÜM HEMDE CANIM SIKKIN TERCİH DÖNEMİ ZATEN STRES,SIKINTI ...
YARDIM EDİN LUTFEN GÜZEL ŞEYLER DUYMAYA İHTİYACIM VAR ÇOK MU ZORLANIRIM OKURKEN ?

Merhaba canım, ben en güzel örneğim heralde buna.
İnşaat mühendisiyim bana da herkes böyle dedi ama inatla okudum ve bir yıl önce mezun oldum. Seviyorum, memnunum hayatımdan şuanda o bana yapamazsın kız işi değil diyenler oo çok iyi aferin, helal olsun diyorlar.
Evet şartları ağır, evet zorlukları çok fazla ama ben istiyorum ve hayatımdan memnunum.
Herkes cesaret edemez evet ama ben edebildim, ne istiyorsan onu seç bence.
Sonra pişman olacaksın da kendi fikrin yüzünden pişman ol...
En iyi iş mutlu olduğun sevdiğin iştir...

Bir kadın mühendislik okur, meslekte bir kaç sene çalışır. Sonra derse ki "Bu meslek bayanlara göre değil.", bir nebze anlaşılır olur.

Ama bilmeyen insanlar nasıl böyle bir yorum yapabiliyor anlamıyorum.

Mesela benim, madende elimde kürekle kömür kazdığımı düşünüyorlar.
Millet kendi açlığını bırakmış, benim nasıl madende çalışacağımı dert edinmiş.
Artık sadece gülüp geçiyorum yani, anlatmaktan yoruldum.

ben üniversite okurken herkes kinamis arkamdan konusmustu muhendislik okuyorum diye. ogretmenlik okumaliymisim. en yakinlarim bile arkamdan konusmus. ama şimdi isimde o kadar mutluyum ki. imrenerek bakiliyorum. hemde arazi de calismasi gerekwn bir muhendisim ben. bir daha olsa gene meslegimi secerim.

canm elektrik elektronik muhendisligi cok zor bolum . ( okumasi) ben endustri muhendisiyim. ordan bi kac ders aldim cok sukur ki bu bolumde degilmisim dedim. kizla erkekle alakasi yok da zor biraz

Belkide kadınları daha hassas buluyordur, belki kendi kızı da vardır, illa cinsiyetçi düşünerek söylediğini düşünmemeliyiz. Küçümseyerek mi söylemiş, nasıl bir üslup kulanmış buna bakmak bunu değerlendirmek gerekiyor.
Kadınları hassas bulması ya da kızı olması özellikle bu nasıl bir neden olabilir anlamadım cidden :KK43: Rehberlik hocası o,şu okulda bu olanaklar var,şöyle çalış böyle çalışma demeli,o meslek kızlara uygun değil dememeli,genel bir cinsiyet üzerine konuşmuş.

Neyse bende öğrenciyim bi hoca gelip böyle bi şey dese kimse kaale almaz yıl olmuş 2015 hala kadın mühendis olmaz,öğretmen olur diyen mi kaldı der geçeriz.Umarım konu sahibi de dikkate almaz :)

okumakta sorun cekmezsen dersler olarak biraz zor .. çalismakta sknti yasamazsin . masa başi çalisacaksin zaten . gidip elektrikci olacak halin yok o hocan bilememis bence

Yıl oldu 2015, hala böyle düşünenler kaldı mı ya? Kalmış demek ki üstelik öğretmen diyor bunu inanılır gibi değil yani. Ben de mühendislik okuyorum hiç de pişman değilim. Evet bazı mühendisliklerin çalışma koşulları biraz daha ağır olabilir, ama kaldırıp kaldıramayacağını göz önünde bulundurup ona göre yazarsın. Dinleme öyle insanları, gerçekten ne istiyorsan onu yaz.

hocan seçtiğin bölümün sana uygun olup olmadığını söyleme lüksüne sahip değil senin puanının o bölüm için yeterli gelip gelmediğini söylemekle ve bölümle ilgili bilgi vermekle mükelleftir..ama bir de gerçek var elektrik elektronik okuyup ne yapacaksın..en basiti endüstri meslekte öğretmenlik yaparsın ama ergenuslar sana rahat vermez bunuda dikkate al :KK66:

Elektrik elektronik mühendisi olup endüstri meslekte hocalık yapmak nedir :) nasıl bir vizyonunuz var allah aşkına ya , güldürdünüz

Makina ya da inşaat gibi saha/ fabrika odaklı çalışmak zorunda değilsiniz, ilginiz varsa tercih edin.

Elektrik elektronik mühendisi olup endüstri meslekte hocalık yapmak nedir :) nasıl bir vizyonunuz var allah aşkına ya , güldürdünüz

Makina ya da inşaat gibi saha/ fabrika odaklı çalışmak zorunda değilsiniz, ilginiz varsa tercih edin.
:KK9:

X