muhasebeciler..yardım edin

peki tamam.ozaman ben bu elimdeki faturalara sadece not düşiyim mal faturayla beraber teslim edildiğinden irsaliiye düzenlenmemiştir diye ?

eğer fatura irsaliyeli fatura değil ise .sevk ederken irsaliye bulundurmak zorunda yoksa yolda çevirme vs olursa ceza yerler :)
fatura malı sattığının evrağıdır ama
irsaliye adı üzerinde sevk irsaliyesi malı bir yerden başka bir yere taşımak içindir.
eğer malı işyeri içinde teslim ederse o zaman irsaliye düzenlemez. faturaya da paraf atar. mal işyerinde teslim edildiği için irsaliye düzenlenmemiştir diye.
böyle durumda da malı alan kişi sevk için irsaliye düzenler

peki tamam.ozaman ben bu elimdeki faturalara sadece not düşiyim mal faturayla beraber teslim edildiğinden irsaliiye düzenlenmemiştir diye ?
bak canım mesela irsaliyeli faturaların her birinin altında şöyle bir ibare vardır.'bu belgenin sevk edilen malla birlikte bulunması halinde ayrıca sevk irsaliyesi aranmaz'

yani o aracı yolda maliye durdursa ona diyecekki taşıdığın malın belgesini ver
irsaliye ya da fatura farketmez.önemli olan resmi belgeyle birlikte taşınması.
ama şöyle bir durum var.bazı işletmeler irsaliye yi tam olarak keser.mesela 1 ton mal gönderirsin.irsaliyeyi 1 ton kesersin,faturayı arkadan 500 kg. olarak keser gönderirsin.sonra o irsaliye iptal edilir 500 kg olarak düzenlenir v.s v.s.
böyle bir usulsüzlük yoksa ancak faturayla malı gönderebilirsin.
malın neyse fatura öyle olsun

tamambenimde anlatmak istediğim o zaten.malı sanırım işyerinde teslim edecek.zaten o yüzden yazdım.ama malı işyerinde teslim etmeyecekse olmaz tabi ki.
aslında sizinle aynı şeyi yazdım ama sanırım yanlış anlattım
zaten bir önceki mesajım da yazmıştım onu ama sanırım siz kaçırdınız

sanırım anlatımda eksiklik var :)
eğer sattığınız mal bir yerden başka bir yere taşınacak ise sevk irsaliyesi ile göndermek zorundasınız
benim bundan anladığım :)
"10 cilt fatura ve 1 cilt sevk irsaliyesi kalmış yeni sipariş vermiş yeni sipariş gelene kadar da 1 cilt irsaliye biter
sipariş gelince yeni sevk irsaliyesini eski faturalar için kullanabilir miyim veya yeni irsaliyeleri yeni faturalara mı kullanayım" idi. yorumlara bakıyorum sanırım farklı bişey var :)
bir anlam karmaşası mı var acaba :)

yorumları görünce acaba ben mi yanlış anladım diye düşünüyordum tam :)

hayır malı burada tesli etmicez...başka şehirlere gidecek mallar

şimdi siz böyle yazınca benimde kafam karıştı :)

hayır malı burada tesli etmicez...başka şehirlere gidecek mallar
asla ve asla gönderemezsiniz.benim bildiğim bu.
aslında ben daha küçük çaplı düşündüm.yakın mesafeye mal gidecek.adamlar kendi aracıyla gelip alacaklar.
ama siz başka şehre mal gönderecekseniz faturaya ne yazarsanız yazın gönderemezsiniz.

ben tekrar anlatayım...anlatamamışım sanırım kusuruma bakmayın... elimde sadece 10 tane fatura var..ve sadece 1 tane irsaliye var...ve ürünler birkaç gün hep şehir dışına gidecek. ve yeni irsaliye ve faturaların gelmesi de birkaç gün sürecek.

ben bir üst mesajımda yazdım.bu şekilde gönderemezsiniz canım.
ama başka bir bilgisi olan varsa paylaşsın.eğer güvenemez arada kalırsan istersen mali müşavirimi arayıp sorabilirim.
ama bu bilgi net.gönderemezsiniz.ve aklınızda bulunsun irsaliyeyi her zaman fazla bastırın

yooo güvenmemek değil güveniyorum sadece gönderemezsem kesinlikle yasal olarak olmayacaksa...şimdi ne yapmalıyım?

yooo güvenmemek değil güveniyorum sadece gönderemezsem kesinlikle yasal olarak olmayacaksa...şimdi ne yapmalıyım?
benim bildiğim yasal olarak bir şey yapamazsınız.çünkü şehir dışına çıkacak araç.muhakkak ki çevirme olacaktır.
isterseniz mali müşavirinizi bir arayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…