bakın sizin kafanız çok karışmış.aslında bu bu kadar büyük mesele değil.güvenirmisiniz bilmem ama 8 yıldır bu işi yapıyorum.
irsaliye kalmadıysa faturayla malı gönderebilirsiniz.irsaliye numarası yazmanız gereken yere de bir şey yazmak zorunda değilsiniz.
önemli olan şey irsaliye değildir.malı gönderirken malla birlikte resmi bir belge ibrazıdır önemli olan.fatura olur,irsaliye olur.farketmez
irsaliyeniz bir güne gelir diye düşünüyorum..
eğer fatura irsaliyeli fatura değil ise .sevk ederken irsaliye bulundurmak zorunda yoksa yolda çevirme vs olursa ceza yerler :)bakın sizin kafanız çok karışmış.aslında bu bu kadar büyük mesele değil.güvenirmisiniz bilmem ama 8 yıldır bu işi yapıyorum.
irsaliye kalmadıysa faturayla malı gönderebilirsiniz.irsaliye numarası yazmanız gereken yere de bir şey yazmak zorunda değilsiniz.
önemli olan şey irsaliye değildir.malı gönderirken malla birlikte resmi bir belge ibrazıdır önemli olan.fatura olur,irsaliye olur.farketmez
bak canım mesela irsaliyeli faturaların her birinin altında şöyle bir ibare vardır.'bu belgenin sevk edilen malla birlikte bulunması halinde ayrıca sevk irsaliyesi aranmaz'peki tamam.ozaman ben bu elimdeki faturalara sadece not düşiyim mal faturayla beraber teslim edildiğinden irsaliiye düzenlenmemiştir diye ?
tamambenimde anlatmak istediğim o zaten.malı sanırım işyerinde teslim edecek.zaten o yüzden yazdım.ama malı işyerinde teslim etmeyecekse olmaz tabi ki.eğer fatura irsaliyeli fatura değil ise .sevk ederken irsaliye bulundurmak zorunda yoksa yolda çevirme vs olursa ceza yerler :)
fatura malı sattığının evrağıdır ama
irsaliye adı üzerinde sevk irsaliyesi malı bir yerden başka bir yere taşımak içindir.
eğer malı işyeri içinde teslim ederse o zaman irsaliye düzenlemez. faturaya da paraf atar. mal işyerinde teslim edildiği için irsaliye düzenlenmemiştir diye.
böyle durumda da malı alan kişi sevk için irsaliye düzenler
benim bundan anladığım :)merhaba arkadaşlar..benim çalıştığım yerde sevk irsaliyesi ve fatura ayrı...şimdi benim koçanlarım çok azaldı sipariş verdik yenisi gelecek.neyse sevk irsaliyesi koçanımdan sadece 1 adet sevk irsaliyem kaldı..fakat fatura koçanım da daha 10 tane fln fatura var...şimdi bu durum da ne yapmam lazım benim. fatura var irsaliye kalmadı yani
yorumları görünce acaba ben mi yanlış anladım diye düşünüyordum tam :)tamambenimde anlatmak istediğim o zaten.malı sanırım işyerinde teslim edecek.zaten o yüzden yazdım.ama malı işyerinde teslim etmeyecekse olmaz tabi ki.
aslında sizinle aynı şeyi yazdım ama sanırım yanlış anlattım
tamambenimde anlatmak istediğim o zaten.malı sanırım işyerinde teslim edecek.zaten o yüzden yazdım.ama malı işyerinde teslim etmeyecekse olmaz tabi ki.
aslında sizinle aynı şeyi yazdım ama sanırım yanlış anlattım
zaten bir önceki mesajım da yazmıştım onu ama sanırım siz kaçırdınız
şimdi siz böyle yazınca benimde kafam karıştı :)sanırım anlatımda eksiklik var :)
eğer sattığınız mal bir yerden başka bir yere taşınacak ise sevk irsaliyesi ile göndermek zorundasınız
benim bundan anladığım :)
"10 cilt fatura ve 1 cilt sevk irsaliyesi kalmış yeni sipariş vermiş yeni sipariş gelene kadar da 1 cilt irsaliye biter
sipariş gelince yeni sevk irsaliyesini eski faturalar için kullanabilir miyim veya yeni irsaliyeleri yeni faturalara mı kullanayım" idi. yorumlara bakıyorum sanırım farklı bişey var :)
bir anlam karmaşası mı var acaba :)
:))şimdi siz böyle yazınca benimde kafam karıştı :)
asla ve asla gönderemezsiniz.benim bildiğim bu.hayır malı burada tesli etmicez...başka şehirlere gidecek mallar
asla ve asla gönderemezsiniz.benim bildiğim bu.
aslında ben daha küçük çaplı düşündüm.yakın mesafeye mal gidecek.adamlar kendi aracıyla gelip alacaklar.
ama siz başka şehre mal gönderecekseniz faturaya ne yazarsanız yazın gönderemezsiniz.
ben bir üst mesajımda yazdım.bu şekilde gönderemezsiniz canım.ben tekrar anlatayım...anlatamamışım sanırım kusuruma bakmayın... elimde sadece 10 tane fatura var..ve sadece 1 tane irsaliye var...ve ürünler birkaç gün hep şehir dışına gidecek. ve yeni irsaliye ve faturaların gelmesi de birkaç gün sürecek.
hatta hazır irsaliye bitmişken, fatura az kalmışken irsaliyeli fatura bastırın en rahatı
ole istemiyo patron malesef
inan hiç bilmiyorum.hiç başıma gelmedi.eee napcam ozaman
ben bir üst mesajımda yazdım.bu şekilde gönderemezsiniz canım.
ama başka bir bilgisi olan varsa paylaşsın.eğer güvenemez arada kalırsan istersen mali müşavirimi arayıp sorabilirim.
ama bu bilgi net.gönderemezsiniz.ve aklınızda bulunsun irsaliyeyi her zaman fazla bastırın
en sağlıklı bilgiyi mali müşavirinden alırsın benceyooo güvenmemek değil güveniyorum sadece gönderemezsem kesinlikle yasal olarak olmayacaksa...şimdi ne yapmalıyım?
benim bildiğim yasal olarak bir şey yapamazsınız.çünkü şehir dışına çıkacak araç.muhakkak ki çevirme olacaktır.yooo güvenmemek değil güveniyorum sadece gönderemezsem kesinlikle yasal olarak olmayacaksa...şimdi ne yapmalıyım?