Muhafazakar eş ailesi ve mecburiyetler

A ahbubenn ayrıca şunu da belirtmek isterim ikiniz de ilk defa evleniyorsunuz yaşayarak tecrübe edeceksiniz birbirinize zaman verin

Bür önceki yorumda durumu özetlemişsiniz resmen. Çok teşekkür ediyorum. Mevzu ailesi olunca konuşmalarım hep filtreli oldu ama artık açık açık her şeyi konuşacağım
İşte zararın neresinden dönülse kardır. Sağlam bir konuşma gerek. Benim size önerim suçlayıcı olmayın, suçlayıcı bir konuşma daima karşı taraftan bir savunma ile yanıt bulur. Ben dili kullanın, kendi yaşadıklarınızı ve duygularınızı aktarın. Bir de PNP kuralı, pozitif negatif pozitif: Söyleyeceğiniz negatif bir şeyi, iki pozitif ifadenin arasına sıkıştırın. Ailesinin illa ki bir pozitif özelliği vardır, örneğin annesi fakir birine yardım etmiştir, merhametli diyebilirsiniz gibi gibi, araya bunları da sıkıştırın, eşinize iyi bir evlat olduğu vurgusu ile iltifat edin. Bu hoşuna gidecektir, sizi daha can kulağı ile dinleyecektir. Tereciye tere satmayım burada siz kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz. Eminim eşinize de kendinizi çok güzel ifade edeceksiniz.

Bilmiyorum insanlar sizinle aynı görüşte mi ama bence zaten istisna olan sizsiniz farklıysanız evlenmeyecektiniz normal olan Türk aile yapısı bu bunun muhafazakarlıkla alakası yok aile birliği bizde çok önemli siz farklısınız dediğim gibi saygı duyuyorum size herkes nasıl mutlu ise öyle olsun ama sen 3 sene görüşmüşsün 2 sene zaten ailesinin ne olduğunu anlaman gerekmez miydi ben şunu anlıyorum bu arada her dakika gidip gelmek zor gelebilir ama sizin için tekrar taşınan biri var sırf siz mutlu olun diye onunla yaptığınız fedakarlık kesinlikle eşit değil siz de yapıyorsunuz belli ama eşiniz konusunda ne kadar farklı olsanız da şanslısınız

Ne demeye çalıştığınızı çok net anladım. Benim de anlatım şeklimden bazı kişiler bu gibi ailelere üstten baktığımı düşündü ama değil. İstisnalar tabiki var ama çağa ayak uydurmamakta direnen insanları da eleştirmek, özellikle hayatımızı etkiliyorsa, en doğal hakkımız.

Adınıza çok sevindim.. Ben de eşimle hislerimi paylaşacağım, anlamasını bekleyip zaman vereceğim. Önlerini nasıl kesecek hiçbir fikrim yok ama en azından bunu eşime bırakacağım. Çünkü aile onun ailesi, eş de onun eşi. Kendi geleceğini kendi çizsin. Umarım bu zaman bize de size olduğu gibi tesir eder

Çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dikkate alacağım zaten şunu fark ettim ki bu konuları ne zaman konuşsak, annen kötü niyetli değil biliyorum ile cümleye başladığımda daha sağlıklı ilerliyor iletişim

Hayır, istisna olan ben değilim. En azından kendi çevremde değilim. Eğer istisna bensem çok üzülürüm. Ülkemizde evli genç kadınların çoğunun hayatı eş ailesini ağırlamakla ya da kv davetleriyle geçmiyordur umarım

Ben oldukça seküler bir ailede yetiştim, baya seküler diyerek özetleyeyim aslında keza eşim de benim kadar olmasa da o da aynı şekilde.
Kıyafet konusu dışında aslında aileye muhafazakar demek doğru değil, daha çok geleneksel yapıda iç içe bir aile diyebiliriz.
Konunuzu okurken yerinizde ben olsaydım diye düşündüm inanılmaz mutsuz olurdum. Hayat görüşleri, aile yapıları, gelecek planlamaları benzer insanların evlilik yoluna girmesi her zaman daha sağlıklı oluyor istisnaları saymıyorum tabi ki.
Eşiniz konuyu okurken ılımlı, baskıcı olmayan biri gibi görünüyor ama ne yazık ki pek öyle değil.
Sizinle evlenirken kendi ailesinin yapısını biliyordu ve o aile 1 günde bu geleneklere sahip olmadı. Sorun hiçbir zaman sadece etek yerine pantolon giymek değildi yani ama size sadece bundan bahsederek, ayda yılda bir gideriz abim ve yengeme benzemeyiz derken yalan söylemiş. Çünkü erkeklerin büyük çoğunluğu evlendikten sonra kadının bunları zaten yapacağına/ yapmak zorunda kalacağına inanıyorlar, görüldüğü gibi sizde yapmışsınız ve yapmaya devam ediyorsunuz.
Eşinizle çok açık konuşmanız gerekiyor ki sizin tam olarak ne hissettiğinizi, ne beklediğinizi ama ne umduğunuzu görsün bilsin. Çocuk konusunda da aceleci olmayın derim.

Evet çok mantıklı. Ben eşim mahcup olmasın diye hürmeti abarttıkça durum benim aleyhime oldu. Keşke baştan rahat davransaydım diyorum
Valla hurmet isleri cok buyuk hata. Bende oyleydim sonra baktim makine muamelesi yapiliyor ilk gunlerden durumu uyandim hemen. Gerci benim esimin aileside pamuk gibi diyebilirim bu açidan ama dusun iste onlar bile nasil hizmet bekledi nasil bunaltti. O yuzden beklentiyi pek yukseltmemek lazim. Mesela benim esimin ailesi bir yere beni yollasalar mutlaka bir seyler kiracagimi, baya sakar bir tip oldugumu, bazi isleri benim hayatimda hic yapmamis oldugumu ve beceremeyecegimi bilirler o yuzden hep eltime yaptirirlar, o bilmez derler.

Nasıl ailede yetisirseniz yetişin sizler bir bireysiniz. Ben o kadar tutucu bı baba elinde yetiştim ki anlatamam.Muhafazakar denilen tipte bir aileye gelin gittim.Nispeten daha rahattım ama ben artık kabullenemiyordum sıkıştırılmayı ,bunaltilmayi ,hesap vermeyi. Bir yerden sonra insan kaldiramiyor. Hadi eşime soylesem neyse kv kim? İstekleri, arzuları, kinamalari ,yermeleri, begenmemeleri bitmiyordu. Onun yüzünden boşanmayı düşündüm çok kez. Kavgalar hep annesi yüzünden cikardi.Kocamin aramızda kalmaktan saçları beyazladi. Sen misin erkek o mu bile denildi. Adam bana yardım ediyor diye çöpü döküyor diye ne bakışlara maruz kaldı. Masaya yumruğunu vuramiyorsun diye yanımda söyledi. Çocuğu eline kocam alsa annesi nerde derdi bı bahane sunardi illaki.En son kocamdan biraz aglastim da ağzına mı koydu dedi. Şimdi hasta ameliyat oldu dibimde oturuyor iki kere bakmaya gittim gitmedim bir iki ay oldu.Gitmiyorum. Sırf benden daha once doğdu diye kimsenin bana kufur etmeye hakkı yok. Bır kere çok büyük kavga ettim kadına tahammülüm kalmamıştı artik. Şimdi yanlış anladınlar,günahımı aliyorsunlar,Allah razı olsunlar havada uçuşuyor. Ne demişler deveye diken insanı ......

Ben yurt disinda yasiyorum esimle farkli sehirlerde calisiyorduk ikimizde uni mezunuyuz mesleklerimiz benzer gorsen tanidigimda yanliz yasayan, kariyer odakli, modern bir yasama sayip biriydi ailesinin boyle olmasi 40 yil dusunsem aklima gelmezdi. Hem benim annem Muhafazakar ama bunlar kadar geleneksel degil. Bizim birde tayin hizlatmak icin pek ailesini tanima imkanim olmadi farkli yerlerde yasadigimiz icin. Hem dugun nisanda boyle fazla karisan eden olmadi herseyimizide gik demeden yaptilar ogullari evlenmez diye korktular sacma sapan hareketleri evlilikten sonra basladi…yani asktan bile bile lades yapmadim kendi ailem gibi orta seker sandim. Evlilik meraklisida degiliz ikimizde 30 civari yaslarinda evlendik tek sorun bastan birsey demeden sonra deli deli hareketler…benim esim gorusmememe birsey demiyor konu sahibine bakarak oyle tepsili gelin degilim ama onada acik olmamislar bastan…
silmesinde zaten nede olsa ailesi arkamda durdugunu biliyorum ama laf geciremiyor bence…sadece herkes herkese saygi duyabilse ne guzel olurdu hepimiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…