Müge Anlı-OSMAN !!

Eksi sözlükte o kasabalı biri yazmis aileyi yani babayi taniyan, büşrayla cok güzel ilişkisi vardi demiş.

"zamanın behrinde ben çocukken metin amcanın sofrasında yemek yemiş biri olarak bu başlığa yazdığınız şeyleri yorumlamak istiyorum fakat şu an sabaha kadar ders çalışmaktan ötürü uykusuzum.
unutmayayım diye bu entariyi buraya bırakıyorum, döneceğim efenim.

t: acilen açığa kavuşması gereken cinayet.

evet yavaştan başlayalım.
edit: metin amca çok iyi bir insandı. hatta küçüklüğümde bir oruç günü annemler akşam isteönlara bakmaktan iftar etmeye vakit bulamamıştı da metin amca ısrarla bizi davet etmişti, bahçe ocağında kendi elleriyle pişirdiği su böreğini bize ikram etmişti. benim küçüklüğümden beri çocukları için çabalayan bir insan. hatta osman abiyi okutabilmek için kredi çekti oğlu zorluk çekmesin diye. kızı büşra ile olan ilişkisi da çok güzeldi. babam metin amcayla birlikte zamanında çalışmış bir insan ve her zaman kızını anlattığını söyler. çok hoş bir baba kız ilişkileri vardı. bundan dolayı ben büşra'nın bir şey bilip de saklayabileceğini asla zannetmiyorum. zamanla hepimiz bir şeyleri unutuyoruz bazı durumlardan dolayı bildiklerimiz hakkında bile tereddüte düşüyoruz. onun da aynı tereddüte düşmesini çok normal buluyorum. ayrıca büşra'ya katil geldiğinde sen niye şöyle yaptın sen niye böyle yapmadın demek tabi kolay. anında çat diye babası vurulan bir kız ne yapabilir allah aşkına. benim evime silahlı biri gelse çaydanlığı fırlatmak bile gelmez aklıma, direk yere yatarım. bunları söylemek bu kadar kolay olmamalı.

edit: şunu söylemek istiyorum ki "benim anlama kıtlığım var." diyen uğur'dan ziyade bu kıtlığın müge'de olduğunu düşünüyorum çünkü sürekli büşranın söylediklerini ya anlamıyor ya da anlamak istemeyip çarpıtıyor.
örneğin büşraya başörtüsü konusunda niye başını örtmeyip başka odaya gidiyorsun diye kızıyor benim o köyde yaşayan kapalı kuzenlerim de aynını yapıyor bunun nesini anlamak istemiyor. ikincisi neden annesi başını kapatmaya çabalıyormuş, benim annem de kapalı ama erkek kuzenlerim gelirken bile haldır haldır eşarbını arıyor, bir de eskiler(büyüklerimiz) bu konuda daha hassas olduğundan şimdiki gençlerden daha çok çabalıyor. bunda anlaşılmayacak hiçbir şey yok.

edit: bir de mehir konusuna değinmek istiyorum. bizim köyde(ismil) mehir kavgaları çoktur. kadının bir güvencesi olmadığı düşünülür ve mehir önemli bir yer eder onlar için. hatta bazı evlilikler, kayınpeder olacak kişinin veya damat adayının mehri geline teslim ettikten sonra gerçekleşir. bazı aileler mehri almadan kız vermeyeceklerini söylerler.
ikinci kısım ise mehri meden kayınpeder verir?
bunun da sebebi şudur, okusun okumasın bizim köyde eskiden beri köy halkının çoğu şöyle yaşar; baba oğullarıyla birlikte aynı tarlada çalışır kaldırdıkları hasat da hepsinindir kazandıkları para da hepsinindir. eve bir gelin geldiğinde kayınpederle aynı evde yaşar hatta ayrı eve çıkan çoğu evli çift bile kayınpederiyle aynı bahçe içerisinde yaşar.(aynı bahçede iki ev vardır, hatta iki gelin varsa üç ev olan kişileri de biliyorum.)
bundan dolayı eğer oğul bir şey isteyecekse babasından isteör, bütün her şey ortaksa bu uğur mehri nasıl verecek? yani mehrin sözünü kayınpeder verir genelde. bundan dolayı mehri metin amcadan istemesi bu yaşam tarzına göre normal. zaten metin amca da osmanı okuttum, büşra'yı okutuyorum uğur'a haksızlık olmasın diye ortaya mehri atmış gitmiş bilezik bozdurmuş daha ne uzatıyorsun be betül.

edit: 24 haziran perşembe günü yani dün, ahmet davutoğlu da ismil'e intikal etmiş. şurdan
görsel görebilirsiniz. umarım oy toplamaya değil de büyükşen cinayetini duyurmaya gelmişti.

edit: büşra'nın bir şey bilmediği ortada, kızı yumurtlatmaya mı çalışıyorsunuz be arkadaş. insan bilmediği bir şeyi nasıl söylesin, anne ve babasıyla çok iyi geçinen bir kız nasıl saklasın bunu. bütün odağı büşra'da toplayım başka şeyleri kaçırıyor olabilirsiniz, farklı bir açıdan bakın şu olaya."

Peki bunu büşra yazmadığı ne malum herkezde. Şüpheleniyorum

Hiç öyle baba kız iliskisi varmis gibi durmuyor ama yaa. Babasinin fotoğrafini falan gorunce bir duygu emaresi bir şey yok insanlar da o yüzden arada bir sorun mu vardı diye deşiyor. Hadi ilk zamanlar şoktaydı şu bu şu an bile bir tepki vermiyor. Ses kaydını dinletiyorlar sanki el konuşuyor.

Peki bunu büşra yazmadığı ne malum herkezde. Şüpheleniyorum
Hiç aklima gelmemişti :))

Ben de şaşırıyorum. Ağlamasın hadi ama bir belirti versin. Bu olay karşısında duyguları alınmış gibi ama sadece bu olayda.

Bana da bu senaryo gayet mantıklı geldi

"Kara Ağabeyim"
Kara kelimesi Büşra için söyleniyor bence.
Uğur'u "sarı kuzum" olarak seviyorlarmış denildi.
Büşra'da belki "kara kuzum" olarak seviliyordu.
Ya da sürekli eve dert getirdiğinden başka erkeklerle "adı çıktığından" annesi kara köpek tabirini kullanmış olabilir.
Burada bir arkadaş da yazmıştı bunu.
Cinayet ortamında üç belki dört kişi daha vardı.
Bu cinayete Büşra yol açtı, yardım etti.
"Bunu da mı bize yapacaktın kara köpek?!" cümlesini annesi kullandıysa gerçekten, bunu Büşra'ya bu yüzden kullandı.

Büşra da öldürülmediğine göre, bu cinayeti işleyen Büşra'yı seven biriydi. Kendisi de bunu doğruladı zaten. Bu Uğur olabilir. Anlaşmalı olarak kardeşini öldürmedi.

Bu işin akıl hocası da Betül'ün babası.
Betül'ün pisliklerini örtüyor.
Uğur niye susun o zaman?
Katil Uğur olması ihtimali yüksek.
Uğur babasının Betül'e iftira attığını sanıp, kayınpederin gazıyla öldürmüş olabilir. Babası ve annesi bu konuda susmuyordu muhtemelen ve ihanet eden kadına mehir vermiyoruz diyorlardı belki.
Kayınpeder de kızının mehir davasıyla cinayetin motifini değiştirip ihaneti örtbas ediyor devamında.

Sonuç olarak cinayet yerinde Uğur, Mehmet Ali ve Yılmaz vardı.

Büşra bu olayda susuyor ve yardım etti çünkü zamanında birlikte olduğu kişinin elinde görüntüler var. Betül ve babası Büşra'yı bununla susturuyor. Uğur'da Büşra'nın kendisi ve yeğenleri yurda gitmesin diye sustuğunu sanıyordu ilk başta.

Kayınpeder çocuklarını TV'ye çıkarttırmıyor ve Uğur buna susuyor. Uğur söz hakkı yok gibi davranıyor kp. Uğur'un da ipini o çekebilecek çünkü.

Ben katil Uğur diyorum.

Son düzenleme:
Ve "Kara Ağabeyim" olayını Müge tekrar tekrar izlettiğinde, her şey çözüldü havası oluştu bir anda. Uğur'un yüzünü korku ifadesi aldı tamamem ve çaresizlik, başına öne eğdi, yere baktı sustu. Sonra baktı ki olay hala devam tartışılıyor, kendini toparladı hemen.

Tekrarı şimdi bitirdim.
Uğur duygu sömrüsü yaparken Büşra'ya beni yakma diyor, söyle kim yaptığını falan.
Ben yanarsam, herkesi öldürürüm diyor (Osman, teyzlerin vs. isimlerini veriyor).
Büşra' ya şifreli mesaj veriyor kendince.
Çok saçma Büşra bundan mı korkacak ana babasının öldürülmesine ağlamayan kız.
Teyzesini neredeyse dövecek kadar terbiyesiz, ana babasına mı el kaldırmayacak bu kişi?
Jandarma erinin önünde süt dökmüş kedi gibi.
Büşra çemkirebilirken, Uğur er konuşunca alttan alıyor, özür diliyor.
Hatta bir yerde "ben zaten suçluyum" diyor.
Müge bunu da duymadı.

Kapalı zihniyetle falan ne alakası var.Ailesi öyle insanlar olsa kızları hakkında duydukları onca şeyden sonra kıza eziyet ederlerdi.Yaşam şekillerine bakılırsa demişsiniz en düzgün yaşayan anne babasıymış orda ve de Osman.
Ne demek istediğiniz gayet anlaşılır olmuş yanlış anlamadım yazmak istediğiniz şekilde anladım.

Görünüşte mehir ama asıl sebep Betül ve Büşranın uygunsuz ilişkilerimi örtbas etmek için mehiri kullanmaları.

Evet ama sadece Büşranın değil Betülün de çünkü baba ile Betülün telefonlar karışmış mesajları görmüş adam gelinin telefondan.Gelin hepsini silmiş ama ilişkisi olduğu söylenen Mehmet Alinin telefonda duruyormuş ve er görmüş hiç de akraba ilişkisi gibi mesajlar değildi demiş

Büşranın avukatlığını güzel yapmış her kimse.Geçsin bunları

Yüksek ihtimalle böyle oldu.Müge o yüzden mehir konusunda,cinayet anında başörtüsü konusunda ki sorularında ısrar ediyor.O zaten çözmüş derdi açık vermelerini sağlamak.
Mehir bahane çarpık ilişkileri örtmek amaç

Bunun altı nasıl ıslak ya bu Bosna dedikleri yeri biliyorum

Büşra yı Bosna denilen yerde görmüşlerdir ya onu diyorum bosna gece mekanları işte fuhuşa karışanların adının geçtiği yer

Gayet de öyle bir yermiş Jes yazdı dün

Benim garibime giden de jandarma ile eve gelince araba da bekleyip inmemesi. Jandarmanın inmeyecek misiniz diye sorunca korkuyorum demesi. Yani annesinin öldüğünü bilmiyor. İnsan yaşadığını görmek ister. Yanında jandarma var kim ne yapabilir de korkuyorsun.
Bir de hep çoğul konuşmuş o gün. İçeride birden fazla kişi var gibi

Gayet de öyle bir yermiş Jes yazdı dün
Aynen aynen. Genel olarak öğrenciler takılıyor olsa da adi maalesef o tur mekanlarla da anılıyor bosnanin küçük bir kismi. Abim 4 yıl orda okudu. Her karışını bilir. Hatta aile dostlarımız konyalı onlar bile bu kadar bilmez. Bu sebeple insanlar yanlış oldu sanıyor. Ekşi sözlükte yazılanları bende okudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…