Gebeliğe Hazırlık Muayene

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

giggles

Shady's back.🥴
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2020
13.059
49.303
528
Bugün neyime güvendim bilmiyorum ama yarın sabaha muayene randevusu aldım. Korku ve heyecandan yerimde duramıyorum.

Jinekolojik muayene ne derece korkunçtur? Ne kadar sürer? Gebelik düşünenlere nasıl bir muayene yapıyorlar? Çok korkanlara ne yapıyorlar mesela kovulur muyum yoksa geçince mi gel diyecekler?

Beni cesaretlendirecek birileri var mı içimizde?

Bu iyi olmuş. İlk muayenemi devlette olmuştum gayet de ilerlemiş bi cinsel hayat sonrası hala hatırladıkça beddua ederim. Sanki insan değilmişim gibi davranmışlardı. Vajinal muayene iyidir. Alışınız. Hiç korkulacak bir şey yok.

Çok korkuyorum ben ya
Abartı derecede korkuyorum
Ne kadar sürüyor muayeneler

Sakin ol hiç bisey yok cinsel iliskiden daha kolay

Amaaan artık hiç korkmuyorum 3 yılı geçti hangi doktoru bulsam gidiyorum artık ne utanma kaldı ne korku ayrıca ne yapıyor ki korkacaksın o kadar basit bir şey ki kafanda kurup durma bence özelde de devlette de çok kez muayene oldum çok şükür daha ölmedim her yerim de sağlam canım da acımadı

Spekulum muydu neydi onunla muayene mi oldunuz yoksa el ile mi yaptı muayene ben bi kez doğumdan önce muayene oldum el ile çatı darlığı için bakmıştı berbattı yatakta geri kaçmıştım dedim ben vajinal doğum yapamam

Oldum evet canım acıdı ama ilk cinsel iliskide daha çok canm acımıştı çatı dediğiniz eğer benim bildigimse hamilelik icin gitmiştim kalmak istiyorum diye
Çatı muayenesi doğumdan önce vajinal doğuma elverişli mi diye bakılıyor berbat bişey

Kesinlikle hiç korkulacak bişey yok. Banada ilk alttan muayene etcez dedikleri zaman korkmuştum çünkü nasıl yapıyorlar canım acır mı diye bilmiyodum. Ama öyle korkulacak bişey değil kendini korkutma sakın. Özele gitmiştim bende gayet nazik davranmışlardı.

Spekulumla muayene canım elle muayene heralde sadece çatı muayenesi için

Merbaba arkadaslar, oncelikle baskalarinin kotu deneyimlerinin sizi etkilemesine izin vermeyin hamilelik icin ilk doktora gittigimde once kan ve hormon testleri icin kan tahlili vermistim. Kan tahlillerim cikinca hormon ilaci kullandim daha dogrusu prolaktin yuksekligim vardi. O zamana kadar doktor hic muayene etmedi tetkik ve tedaviyle gecti. Ilacim bitmeye yakin adet oldum ve bittikten sonra yumurta takibi icin gel demisti. Adetin bitiminden sonra ki 3. Gun yumurta takibi icin gittim ve alttan usg ile bakildi. Kac yumurtam var buyumus mu gebelik icin yeterli olgunluga gelmis mi diye. Inanin abartilacak bir sey yok zaten ucuna kayganlastirici ve prezervatif takiyor doktor. Vajinal usg icin kullanilan alet hic can acitmiyor bunu ben yaklasik 4 kez yasadim temmuzdan beri ileri ki donemlerde bebek daha kucukken kalp atisi duyulmadiginda vs de kullaniliyor cunku. Spekulum deneyimini de yaklasik 15 gun once yasadim, gebelikte enfeksiyon var mi diye vajinal kultur ornegi alindi. Kendinizi kasmayin kesinlikle zor bir sey degil

Gebelikte spekulum kullanılıyor mu

Gebelikte spekulum kullanılıyor mu

Evet vajinal kultur ornegi icin kullanildi ama plastik olandan kullandi doktorum. Belki ilk 3 ayi gectigim icin kullanmistir bilmiyorum ama bence bu da asiri agrili bir sey degil. Islem bitince hastaneden evime yuruyerek gittim yaklasik 2 km

Valla eğer vajinismus yoksa rahat bir işlem vajinal muayene.
Ben kızıma hamile iken (vajinismusum vardı zaten nasıl hamile kaldım onu da bilmiyorum) doğumda normal doğum yapacağım dediğim için çatı muayenesi yapmıştı doktor(lar) sabaha kadar.
Sanırım hayatımın en iğrenç gecesi idi. Kocamla bile zor oluyorken.. üstelik laf da söylemişlerdi "s en bu gidişle zor normal doğum yaparsin" falan..
Sonra zaten istesem de normal doğum yapamadım. Tansiyonumu düşüremediler..
Ama ilişkiye normal giriyorsanız sorun yok.
Kısa sürede bitiyor.
Ultrason arkadaşların dediği gibi kayganlaştırıcı ile bakılıyor , özel hastane ise doktor ekstra nazik olur zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…