• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Muayene

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Valla eğer vajinismus yoksa rahat bir işlem vajinal muayene.
Ben kızıma hamile iken (vajinismusum vardı zaten nasıl hamile kaldım onu da bilmiyorum:D) doğumda normal doğum yapacağım dediğim için çatı muayenesi yapmıştı doktor(lar) sabaha kadar.
Sanırım hayatımın en iğrenç gecesi idi. Kocamla bile zor oluyorken.. üstelik laf da söylemişlerdi "s en bu gidişle zor normal doğum yaparsin" falan..
Sonra zaten istesem de normal doğum yapamadım. Tansiyonumu düşüremediler..
Ama ilişkiye normal giriyorsanız sorun yok.
Kısa sürede bitiyor.
Ultrason arkadaşların dediği gibi kayganlaştırıcı ile bakılıyor , özel hastane ise doktor ekstra nazik olur zaten .

Evet kesinlikle hemen bitiyor, ama bende hic devlet hastanesine gitmedim bu islemler icin. Doktor gayet nazik 😊 cati muayenesi spekulum dan zor mu oluyor daha ona gelemedik ama bende normal dogum istiyorum bakalim her sey yolunda giderse 😊

Evet kesinlikle hemen bitiyor, ama bende hic devlet hastanesine gitmedim bu islemler icin. Doktor gayet nazik 😊 cati muayenesi spekulum dan zor mu oluyor daha ona gelemedik ama bende normal dogum istiyorum bakalim her sey yolunda giderse 😊
Canım spekulum bana daha kolay geldi
Sanırım o dönemler vajinismusum diye çatı daha zor gelmişti bilmiyorum.
Her ikisi de kendini kasmadigin zaman kolay oluyor. Hadi bakalım hayırlısı ile gelsin bebeğin insallah❣

Canım spekulum bana daha kolay geldi
Sanırım o dönemler vajinismusum diye çatı daha zor gelmişti bilmiyorum.
Her ikisi de kendini kasmadigin zaman kolay oluyor. Hadi bakalım hayırlısı ile gelsin bebeğin insallah❣

Insallah cok tesekkur ederim ❣

Evet vajinal kultur ornegi icin kullanildi ama plastik olandan kullandi doktorum. Belki ilk 3 ayi gectigim icin kullanmistir bilmiyorum ama bence bu da asiri agrili bir sey degil. Islem bitince hastaneden evime yuruyerek gittim yaklasik 2 km 😊
Aynen ama işlem sırasında hafif acı oluyor sadece işlem bittikten sonra ağrı felan olmuyo. Bende öyle olmuştu yani

Aynen ama işlem sırasında hafif acı oluyor sadece işlem bittikten sonra ağrı felan olmuyo. Bende öyle olmuştu yani

Yani evet cok degil ama hafif bir agri😊 muhtemelen yapilan islem rahatsiz edici bir sey gibi geldiginden ve kendimizi kastigimizdan oluyor bende de olmustu o an 😊

Bugün neyime güvendim bilmiyorum ama yarın sabaha muayene randevusu aldım. Korku ve heyecandan yerimde duramıyorum.

Jinekolojik muayene ne derece korkunçtur? Ne kadar sürer? Gebelik düşünenlere nasıl bir muayene yapıyorlar? Çok korkanlara ne yapıyorlar mesela kovulur muyum yoksa geçince mi gel diyecekler?

Beni cesaretlendirecek birileri var mı içimizde? 🙄
Merhaba,
Jinekolojik muayeneden dolayı korkmuş ve endişeli hissediyorsanız hiç üzülmeyin çünkü sizin gibi düşünen binlerce kadın var.
Bu noktada en önemli şey doktor seçiminizdir. Doğru seçim yaptığınızda endişelerinizin ne denli yersiz olduğunu inanın anlayacaksınız.
Eğer Ankara’da yaşıyorsanız, size önerebileceğim tek bir doktor var ; Op. Dr. DİDEM KURBAN
inanın, anlamayacaksınız bile 👍
Gönül rahatlığıyla ve şiddetle öneririm.

Merhaba,
Jinekolojik muayeneden dolayı korkmuş ve endişeli hissediyorsanız hiç üzülmeyin çünkü sizin gibi düşünen binlerce kadın var.
Bu noktada en önemli şey doktor seçiminizdir. Doğru seçim yaptığınızda endişelerinizin ne denli yersiz olduğunu inanın anlayacaksınız.
Eğer Ankara’da yaşıyorsanız, size önerebileceğim tek bir doktor var ; Op. Dr. DİDEM KURBAN
inanın, anlamayacaksınız bile 👍
Gönül rahatlığıyla ve şiddetle öneririm.
Sağ olun ankarada yaşamıyorum ama
Zaten şimdilik atlattım sayılır

Back
X