mthfr 677 T hetorozigot ve 1298 hetorozigot olup gebelikde sdc aspirin kullanan varmı

Öncelikle tebrik ederim selvihan.Allah sağlıkla daim kılsın inşallah gebeliğini..Şu anda bizlerin öncüsü oldun bile...Dilerim kullandığın iğne sana şifa..bebeğinin yolculuğuna deva olur...endişeler bitmeyecek elbette ki...ama dua ile inanç ile sen ve herbirimiz bu yolda başarılı olacağız allahın takdiri ile...bu demek oluyor ki gebeliğin başlar başlamaz iğne tedavisine başlatmış dr.un..hadi bakalım hayırlısı..darısı bizlerin başına..

canım benim güzel dileklerin için çok sağol.dilerim rabbim hepimizin yüzünü güldürür.yuvalarımızı çocuk sesiyle şenlendiriir,kucaklarımızı onun sevgisiyle ısıtır.çok çok istiyoruz hepimiz.fakat takdir allahtan.inanki herşeyin bir zamanı var o zaman gelmeden bazı şeyler olmuyor. bizim için hayırlı olmadığı için olmuyor.biz o anlarda yaşadığımız acıların etkisiyle sağlıklı düşünemiyoruz sürekli yıpratıp duruyoruz kendimizi.rabbim herşeyin en iyisini bilen değil mi.o istemeden kainatta bir dal bile kıpırdayanmaz öyle değil mi.şimdi ben hep pozitif düşünmeye çalışıyorum.ben bu konuda çok araştırma yaptım ve sonundada tekrar girdim bu yola.yani hayırlısı allahtan demekten başka çarem yok.inşallah bebişimin (üçüncü gebelik)bu dünyada yiyecek ekmeği vardır.o zaman hiçbirşey onun yaşamasına enel olamaz.rabbime hep duan ediyorum.sağlıklı hayırlı bebkler nasip etsin diye.allah herkesin gönlüne göre versin.dualarım sizinle.sizde dualarınızda beni unutmayın canlar .sevgilerle

güzel msjlarını gönderen herkese çok teşekkür ederim.aynı dilekleri sizler için bende istiyorum.en içten sevgilerimle

dualarım senınle ve guzel bebısınle canım...ınan hep aklımdasın..esım bıle soruyo :) allah en guzel sekılde kucagına kısmet edıcek.ınanıyorum buna.sende ınan annesı.hadı hazırlan bakalım bebıs gelıyoooooooooooooooooooooooo

sido sen kaç gebelik geçirmiştin hatırlatırsan sevinirim..

Benim dr umun demesine göre.....kan pıhtılaşmasına eğilimin şu an için tek geçerli tedavisi asprin ve heparin iğneleri...aslına bakarsan allaha emanetiz...sanki iğne verilince rahatlıyoruz..daha bir önlem alıyormuşuz gibi geliyor bize bir sonraki hamilelik için..ama iğne bile kimi zaman düşüğe engel olamıyor..nasip bu işler ...bizler ruhumuzu rahatlatmak ve bir sonraki hamillikte tedbirimizi alabilmek için didiniyoruz..aslında dr..lar için ya da bizler için bilinmeyen ....bir süreç bu...yani allahın takdiri gerçekten o bebekleri kucağımıza almak nasip olacaksa belki iğne belki iğnesiz ...kimbilebilir ki allahran başka..

canım ben 1 gebelık ve 6 haftalık dusuk olmustu.ama aılemde ppıhtılasma egılımı oldugunu bıldıgım ıcın doktoruma ısrar ettım ve gereklı testlerı zorlada olsa yaptırdım.mthfr heterozıgot cıktım.bu kezde herkes aspırın yeter dıyodu.ama doktorum baska sekılde cesaret edemeyecegımı gorunce ıgne kullanalım o zaman dedı.gebelık oncesı baslayalım ama erken kesıcem dedı.hıc sesım cıkmadı.tamam dedım.su anda benım ıcın ıyı bı umut oldu bu. ayrıca ayın 30 unda rıza hoca ıle randevum var.onada gıdıcem ama yınede ıgne kullancam sanırım....sende ne var ne yok anlatsana...beklıyorum guzel haberlerını her zaman ...

ilk olarak herkese merhaba.. 10 gün kadar önce test sonuçlarım geldi mthfr 677 ve 1298 heterogizotmuşum. ogün nette bilgi ararken bu sayfaya ulaştım. daha sonrada fırsat buldukça açıp bakıyorum.. ama ilk defa yazıyorum.. selvihancım hemilelik haberine çok sevindim. umarım sağlık bir bebeğin olur. ben bir yıl içinde iki kez hamilelik yaşadım. ikisininde 8. haftada kalbi durdu. ilkini doktor kontrolünde düşük yaptım. ikinciside aynı olunca bu sefer kürtajla alıp genetik tahlile göndermek istediler. orası ayrı bir travma zaten. neyse sonuçta bebekte genetik bir problem çıkmadı. sonrada bizim genetik araştırmamızın yapılmasını istedik. ve işte sonuçta mthfr 677 ve1298 heterozigot olduğumu öğrendim. en azından bu kayıplara bir açıklama getirebiliyorum şimdi diye seviniyorum. nedeni belli olmasaydı daha kötüydü dimi. dün kardeşimle konuştum. bekar bir kız kardeşim var. bugün ona sonuçlarımı faksladım. yarın bir doktorla konuşup oda test yaptıracak. önceden haberi olsun benim yaşadıklarımı yaşamasın diye. neyse arkadaşlar çok uzattım kusura bakmayın. sağlıklıyım zannedip birden genetik bir problemin olduğunu öğrenince insan bunu paylaşmak istiyor. umarım hepimizin sağlıklı hamilelik ve doğum haberlerini alırız bir an önce. hepinize sevgiler.

canım benim seninle tahlil sonçşlarımız tamamen aynı.bende iki düşük yaptım çok acı allah düşmanıma bile yaşatmasın.bende genetik tahlil yaptırdım senin tahlilerinle aynı kan pıhtılaşması çıktı.o gün sanki dünya başıma yıkıldı ve ben altında kaldım.sadece kendim böyleyim diye günlerce ağladım.sonra bu siteyi buldum allaha şükürler olsun bu sitedeki canlar sayesinde kendimi toparladım .sağolsunlar bana ışık oldular.2.düşükten 5ay sonra tekrar hamile kalmayı allah nasip etti şimdi hamileliğim çok yeni ve korkuyla karışık mutluluk yaşıyorum.bizim tedavimiz aynı.gebe kalmadan önce 5 ay coraspirin ve folbiol ,haftada bir gün becozyme vitamin aldım.şimdide günde bir defa fraxiparin 0.3mg iğne vuruluyorum günde 1kez becozyme vitamin ve haftada iki gün folbiol alıyorum..inşallah rabbim bu kez mutlu sona erdirir ve bebişimi benden ayırmaz.hep dua ediyorum.sizlerinde dualarınızı bekliyorum.inşallah rabbim isteyen herkese bu güzelliği yaşatmayı nasip eder.sevgilerle.

canım benim seninle tahlil sonçşlarımız tamamen aynı.bende iki düşük yaptım çok acı allah düşmanıma bile yaşatmasın.bende genetik tahlil yaptırdım senin tahlilerinle aynı kan pıhtılaşması çıktı.o gün sanki dünya başıma yıkıldı ve ben altında kaldım.sadece kendim böyleyim diye günlerce ağladım.sonra bu siteyi buldum allaha şükürler olsun bu sitedeki canlar sayesinde kendimi toparladım .sağolsunlar bana ışık oldular.2.düşükten 5ay sonra tekrar hamile kalmayı allah nasip etti şimdi hamileliğim çok yeni ve korkuyla karışık mutluluk yaşıyorum.bizim tedavimiz aynı.gebe kalmadan önce 5 ay coraspirin ve folbiol ,haftada bir gün becozyme vitamin aldım.şimdide günde bir defa fraxiparin 0.3mg iğne vuruluyorum günde 1kez becozyme vitamin ve haftada iki gün folbiol alıyorum..inşallah rabbim bu kez mutlu sona erdirir ve bebişimi benden ayırmaz.hep dua ediyorum.sizlerinde dualarınızı bekliyorum.inşallah rabbim isteyen herkese bu güzelliği yaşatmayı nasip eder.sevgilerle.

canım merhaba nasılsın....bebıs nasıl annesı? ıgne kullanmak cok sıkıntı yaratıyomu yoksa o kadar buyutulecek bı durum deılmı? bıde son soru doktor bana gebelık oncesı baslayalım dedı.napcam bılmıyorum.ayrıca erken kesıcem dedı.bunlara takılmıstı kafam.ama yınede ıgneyı kabul etmesıne cok sevındım...hem sonucta bı d. dımı bı bıldıgı vardır.Allah saglıkla kısmet etmısse ılur zaten dıyorum.ınsallah olur.ınsallah senın guzel haberlerını aldıkca bende daha bı heveslenıyorum canım ya.kalp atısı ıcın ne zaman cagırdı.hadı bakalım okuyorum hep haberlerını yaz ama habersız bırakma bızı sakın.dualarım senınler arkadasım....:ecrin_bebek:

ilk olarak herkese merhaba.. 10 gün kadar önce test sonuçlarım geldi mthfr 677 ve 1298 heterogizotmuşum. ogün nette bilgi ararken bu sayfaya ulaştım. daha sonrada fırsat buldukça açıp bakıyorum.. ama ilk defa yazıyorum.. selvihancım hemilelik haberine çok sevindim. umarım sağlık bir bebeğin olur. ben bir yıl içinde iki kez hamilelik yaşadım. ikisininde 8. haftada kalbi durdu. ilkini doktor kontrolünde düşük yaptım. ikinciside aynı olunca bu sefer kürtajla alıp genetik tahlile göndermek istediler. orası ayrı bir travma zaten. neyse sonuçta bebekte genetik bir problem çıkmadı. sonrada bizim genetik araştırmamızın yapılmasını istedik. ve işte sonuçta mthfr 677 ve1298 heterozigot olduğumu öğrendim. en azından bu kayıplara bir açıklama getirebiliyorum şimdi diye seviniyorum. nedeni belli olmasaydı daha kötüydü dimi. dün kardeşimle konuştum. bekar bir kız kardeşim var. bugün ona sonuçlarımı faksladım. yarın bir doktorla konuşup oda test yaptıracak. önceden haberi olsun benim yaşadıklarımı yaşamasın diye. neyse arkadaşlar çok uzattım kusura bakmayın. sağlıklıyım zannedip birden genetik bir problemin olduğunu öğrenince insan bunu paylaşmak istiyor. umarım hepimizin sağlıklı hamilelik ve doğum haberlerini alırız bir an önce. hepinize sevgiler.

oncelıkle gecmıs olsun arkadasım.bendede aynı sorun var.mthfr heterozigot. 1 dusuk yaptım . doktor aspırınle deneyelım dedı.ıcıme bı turlu sınmedı.zar zor ıgneye ıkna ettım.daha dogrusu ben bı turlu cesaret edemeyınce ıgneye baslyalım o zaman dedı.ama erken kesıcekmıs.neyse yınede buna sukur.o gunlerı bı gorelımde hayırlısıyla ınsallah. sende lutfen karamsar olma.hıssettıklerının aynılarını bende yasadım.kendımı kusurlu gıbı hıssetmıstım.esıme karsı ıcımde bı eksıklık oluyodu hep.ama artık bununda dıger normal rahatsızlıklar gıbı bı durum oldugunu kabullendım.ve sukrettım yınede.Allah kotusunden saklasın.ve yıne sukur kı bunu yolun basındayken farkettık ve tedavımızı olucaz.sende boyle dusunmeye calıs lutfen.guzel haberlerını beklıyoruz.yaz ama oyle sadece okumakla dayanısma olmazkı dımıa.s

canım merhaba nasılsın....bebıs nasıl annesı? ıgne kullanmak cok sıkıntı yaratıyomu yoksa o kadar buyutulecek bı durum deılmı? bıde son soru doktor bana gebelık oncesı baslayalım dedı.napcam bılmıyorum.ayrıca erken kesıcem dedı.bunlara takılmıstı kafam.ama yınede ıgneyı kabul etmesıne cok sevındım...hem sonucta bı d. dımı bı bıldıgı vardır.Allah saglıkla kısmet etmısse ılur zaten dıyorum.ınsallah olur.ınsallah senın guzel haberlerını aldıkca bende daha bı heveslenıyorum canım ya.kalp atısı ıcın ne zaman cagırdı.hadı bakalım okuyorum hep haberlerını yaz ama habersız bırakma bızı sakın.dualarım senınler arkadasım....:ecrin_bebek:

canım benim şimdilik allaha şükür bir sorun yok.inşallah hep böyle devam eder.kalp atışı nı duyar mıyız bilmiyorum ama haftaya dr.kontrolü var.gidelim bakalım hayırlısı.sevgili sido ben bundan önceki iki gebelikkaybımdada kalp atışını duyamamıştım nasip olmadı bir türlü.inşallah bu defa duyarım ve allah isteyen herkese bu güzel anları yaşatır.sende artık stres yapma.ve bir yerden başla.hayat herşeye rağmen devam ediyor.ve geçen zaman geri gelmiyor.en güzel anlarımız evliliğimizin en tatlı anları biz üzüldükçe elimizden kayıp gidiyor.artık sende anı yaşa.geçmişi bir şekilde unutmaya başla ve güzel düşün ki herşey güzel olsun.düşünce sistemide çok önemli.kendine çok iyi bak dualarında beni unutma.en güzel dileklerim seninle.

canım benim şimdilik allaha şükür bir sorun yok.inşallah hep böyle devam eder.kalp atışı nı duyar mıyız bilmiyorum ama haftaya dr.kontrolü var.gidelim bakalım hayırlısı.sevgili sido ben bundan önceki iki gebelikkaybımdada kalp atışını duyamamıştım nasip olmadı bir türlü.inşallah bu defa duyarım ve allah isteyen herkese bu güzel anları yaşatır.sende artık stres yapma.ve bir yerden başla.hayat herşeye rağmen devam ediyor.ve geçen zaman geri gelmiyor.en güzel anlarımız evliliğimizin en tatlı anları biz üzüldükçe elimizden kayıp gidiyor.artık sende anı yaşa.geçmişi bir şekilde unutmaya başla ve güzel düşün ki herşey güzel olsun.düşünce sistemide çok önemli.kendine çok iyi bak dualarında beni unutma.en güzel dileklerim seninle.

canım biz öğretmeniz ve ne deriz hep inanmak başarmanın yarısıdır.lutfen ınan...bebgıne ınan...cunku bu kez tum onlemlerını aldın.tedavı oluyosun.dualarında var.bılıyorum atıcak mınık kalbı....ama senı cok ıyı anlıyorum.hıssettıklerını bılıyorum ınan.yınede korkuların ve endıselerını mınımumda tutmayı basarabılırsın ınan....dualarım senle

canım biz öğretmeniz ve ne deriz hep inanmak başarmanın yarısıdır.lutfen ınan...bebgıne ınan...cunku bu kez tum onlemlerını aldın.tedavı oluyosun.dualarında var.bılıyorum atıcak mınık kalbı....ama senı cok ıyı anlıyorum.hıssettıklerını bılıyorum ınan.yınede korkuların ve endıselerını mınımumda tutmayı basarabılırsın ınan....dualarım senle

canım benim güzel dileklerin için çok sağol.desteğin için çok ama çok teşekkür ederim moral buluyorum bu güzel sözlerinle.bütün güzellikler seninle olsun.sevgilerle

canım nasıl gidio hamişlik?bulantın falan varmı??

canım benim bugün 5+0 olduk.benim için aslında çok stresli bir hafta.çünkü iki düşüğümde bu haftada olmuştu.aklıma getirmemeye çalışıyorum ama bir taraftanda çok korkuyorum.inşallah bu defa sağsalim atlatacağız.benim için de dua et canımbenim çok duaya ihtiyacım var.çok şükür şu an için bir sorun yok bulantılar hafiften başladı ama inanki bunları yaşamak bile çok güzel.rabbim isteyen herkese nasip etsin.isteyen herkesin yuvasını çocuk sesiyle şenlendirsin çok dua ediyorum burdaki herkes için herkesin yüzü gülsün diye.inşallah bu defa rabbim benimde yüzümü güldürür.
canım benim sen ve tatlı kızın nasılsınız hayat nasıl gidiyor.inşallah ikinizde iyisinizdir.

canlar can dostlar nasılsınız.ben bugün çok iyiyim.bir kaç gündür stres yaşıyordum ve şunu öğrendim insan beyniyle yapamayacağı hiç birşer yok.beynimizi neye inandırıyorsak o şekilde sinyal gönderiyor.en stresli 5.haftama girdiği mi söylemiştim ve sürekli korkuyordum.korku öyle beni etkisi altına aldki inanın gebelik belirtilerini iki gündür issetmemeye başladım ve buna beynim tamamen inandırdı beni.evet bakıyordum göğüsler acımıyor ,yorgunluk yok,ara ara çok az bulantım ooluyordu şimdi oda geçt tamam tamam gene aynı şeyler oldu bebişim beni terk ediyo diyerek apar topar hastaneye taşındık.şu iki günde kafayı yedim.yazıl eşimide delirttim.öyle kendimi şartlandırdım ki eşim olumlu bişey dese yok işte yok anlamıyor musun diyip kızıyordum.eşim bişey olmadığını hissediyormuş .nitekimde öyle oldu canlar çbiliç altı tamamen bana oyun oynamış.bu kadar da olmaz herşeyin normal olduğunu duyunca (rabbime binlerce şükürler olsun ki )anında göğüsler belirti vermeye başladı.vallahi gülüyorum kendime bu yaptıklarıma.boşu boşuna yemişim kendimi.canlar benden size tavsiye ben yaşayarak öğrendimfazla kendinizi dinlemeyim,beyniniz her ne olursa olsun hep olumlu sinyaller gönderin gerçekten beyin nasıl düşünüyorsanız ona inanıyor.boşuna bynimize sınırsız güç dememişler.bundan sonra her ne olursa olsun olumsuz düşünmeyceğim.sizler bana söylüyordunuz ama yapamıyordum.şimdi yaşayarak öğrendim asla ve asla her ne olursa olsun olumsuz düşünüp kendiizi mahvetmeye gerek yok.herzaman iyi düşünelim herşey iyi olsun.sevgilerle

canlarım benim hepinizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar.sağlıklı,mutlu,huzurlu daha nice yıllar dilerim.inşallah bütün üzüntüleriniz,kederleriniz geçen 2008 yılı ile geride kalı.2009 yılında rabbim kimseye üzüntü yaşatmasın.isteyen herkesin yuvasını çocuk sesleriyle şenlendirsin.rabbim bu yeni yılda boş kucak bırakmasın.bütün dualarım szlerle.

kızlar hepınızın yenı yılını kutlarım.2009 bıze guzellıkler mutluluklar ve tombık tombık bebısler getırsın....

merhaba canlarım..ECESEM ..SİDO..SELVİHAN..Hepimiz bebeklerimizi bir şekilde kaybettik ne yazık !!Şimdiyse neredeyse aynı zamanlarda ortak bir duyguda buluştuk..ALLAH İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH..Hepinizi tek tek tebrik ediyorum...Ben de hamileyim.. .benim dr.iğneyi haftaya pazartesi başlıyor yani keseyi ve kalp atışlarını görünce..endişe ediyorum bu yüzden ama...çok da takılmak canımı sıkmak istemiyorum bu duruma..Benim doktorum bu konuda rahat biraz ..corasprin kullanıyorum zaten ..keseyi ve kalp atışlarını görünce düşük düzey başlayacağız dedi..allah güzel günler göstersin inşallah herbirimize..

Ha bir de arkadaşlar iğne kullanıyorsunuz ya sizler hangi iğneyi, kaç doz kullanıyorsunuz bir de kanınıza bakılıp mı tayin ediliyor..bir de bu iğnelerin fiyatı nedir ortalama..ve devlet desteğiyle nasıl temin ederiz..

Herşey gönlünüzce olsun...

merhaba canlarım..ECESEM ..SİDO..SELVİHAN..Hepimiz bebeklerimizi bir şekilde kaybettik ne yazık !!Şimdiyse neredeyse aynı zamanlarda ortak bir duyguda buluştuk..ALLAH İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH..Hepinizi tek tek tebrik ediyorum...Ben de hamileyim.. .benim dr.iğneyi haftaya pazartesi başlıyor yani keseyi ve kalp atışlarını görünce..endişe ediyorum bu yüzden ama...çok da takılmak canımı sıkmak istemiyorum bu duruma..Benim doktorum bu konuda rahat biraz ..corasprin kullanıyorum zaten ..keseyi ve kalp atışlarını görünce düşük düzey başlayacağız dedi..allah güzel günler göstersin inşallah herbirimize..

Ha bir de arkadaşlar iğne kullanıyorsunuz ya sizler hangi iğneyi, kaç doz kullanıyorsunuz bir de kanınıza bakılıp mı tayin ediliyor..bir de bu iğnelerin fiyatı nedir ortalama..ve devlet desteğiyle nasıl temin ederiz..

Herşey gönlünüzce olsun...

canım benim hayırlı olsn bebişin.inşallah rabbim hepimiz mutlu sona erdirir.canım benim ben fraxiparin 0.3mg günde bir kez kullanıyorum.iğnelere 4+0 da vurulmaya başladım.yani kalp atışlarını beklemedik.benimde dr.bekleyelim dedi ama biz onu dinlemedik.site bir çok kişi geç kaldığı için gene bebeklerini kaybettiklerini yazmıştıbende onları dinledim iyi kide dinlemişim.çünkü şu ana herşey çok şükür allahıma güzel gidiyor.kan tahliline gelince 3 ay aralıklarla bakılacakmış onuda ihmal etmemeliyiz.iğnenin dozu açısından.iğneleri devlet ödüyor.yani sosyal güvencen varsa hiç para vrmiyorsun.iğneleri bulmak biraz zor o yüzden önceden eczaneye haber ver ki bulsun getirsiner.
ayrca en hergün 80mg coraspirin ve becoziyme B12 vitamin ,haftada üç gün folbiol içiyorum.inşallah rabbim sonuna kadar sorunsuz bir gebelik geçirmemizi sağlar ve bebişlerimizi kucaklarız.dua edeim birbirimize.sevgilerle

X