mthfr 677 T hetorozigot ve 1298 hetorozigot olup gebelikde sdc aspirin kullanan varmı

selvihan 4+0 okudum şimdi kanda mı baktırdın hamilelik testi yaptın ozaman hemen

önce idrar testi yaptım orda pozitif çoıkınca sonra kan testi yaptık ve o da pozitif olunca dr.ye gittik.o da vajinal muayene etti.dört boyutlu ultrasonu vardı.ve kese kçük de olsa gözüktü ve o güneve gelir gelmezde iğneye başladık.

sevgili güzin 75 zaten hematoloğa gidince o ayrıntılı bir şek,ilde bütün yapılması gereken tahlilleri yapıyor.ama benim bildiğim en önemlisi PAP I testi.bazen iğnenin düşük kalarak gene gebelik kaybına neden olmasını sağlıyor.tabi bu tahlil sonucunda sorun çıkarsa.zaten hematolologda bunu yapıyor.

meraba arkadaşlar bende 3defa kalp atışlarını alamama nedeni ile kürtaj oldum. son gebeliğimde iğne kullandım araştırma yapılmadığı halde ama günümü 6 gün geçtiği zaman başladığım için geç kalındı ve yine alamadık kalbini oda kürtajla sonuçlandı. son gebeliğimdede kürtaj olunca araştırma yapıldı ve protrombin heterezigot ve mthfr heterezigot olduğum tesbit edildi bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez gel iğneye başlayalım dediler. bende günüme daha 5 gün vardı kan testi yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim araştırma yapılan hastaneye gidemedim başka şehirde olduğum için ve başka doktora gittim oda iğneye başlamama izin vermedi erken olduğunu ve bebeği görmeden başlamayacağını söyledi ama ben dinlemedim her gün evimde önceki gebeliğimden kalan iğneleri kendim kullandım doktora demeden biliyorum sakıncalı ama ben 3 kayıp yaşadığım için o riske attım kendimi ve şu anda 11 haftalık hamileyim ve bebeğim benimle ve sağlıklı çok şükür aspirin iğne folikasit ve elev.t kullanıyorum şu an. inşallah sizlerde kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ..

sevgili elif hayırlı olsun allah tamamına erdirsin iğnelere başlamakla en doğrusunu yapmışsın bende kadın doğum uzmanına gittim sana iğneye bile gerek yok dedi diğeri kalp atışlarını duyduktan sonra hemotolog ise hamile olduğunu anladığın an gel dedi bu sürede ne kadar erken olursa şans o kadar artıyormuş kanda baktırmak gerekiyormuş idrar tahlili yanıltabilir dedi bakalım ama senin adına çok sevindim. inşallah hamileliğin hep sorunsuz geçer . hamileliğin tadını çıkar bizim içinde dua et :CüvCüv::nazar:

kıslar ya bu testler aklımı karıştırdı bendemi yaptırsam.
protrombin yapıldı bana iyi çıktı sonuç.heterozigotun protrombinle alakası varmı yoksa farklı testlermi?bende bebeğimi kalbi durduğu için kaybetmiştim.

protrombin yapıldı bana iyi çıktı sonuç.heterozigotun protrombinle alakası varmı yoksa farklı testlermi?bende bebeğimi kalbi durduğu için kaybetmiştim.

[/QUOcanım benim, benim yaptırdığım genetik tahlilde protrombin,mthfr,protein c, faktor V varDI.yani bunlar kan pıhtılaşması ile ilgili tahliller.dr.bunların hepsini aynı anda istiyor.daha ayrıntılı bir tahlil istiyorsanda o zaman hematolojiye gitmen gerekiyor.zaten kalp atışını durmasında ilk kan pıhtılaşmasını akla getiriyor.çünkü anneden bebeğe geçen kan damarlarda pıhtı oluştuğu için tıkanıklık oluyor ve bebek beslenemeyip ölüyor.inşallah rabbim birdaha böyle sorunlar yaşatmaz.sevgilerle

meraba arkadaşlar bende 3defa kalp atışlarını alamama nedeni ile kürtaj oldum. son gebeliğimde iğne kullandım araştırma yapılmadığı halde ama günümü 6 gün geçtiği zaman başladığım için geç kalındı ve yine alamadık kalbini oda kürtajla sonuçlandı. son gebeliğimdede kürtaj olunca araştırma yapıldı ve protrombin heterezigot ve mthfr heterezigot olduğum tesbit edildi bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez gel iğneye başlayalım dediler. bende günüme daha 5 gün vardı kan testi yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim araştırma yapılan hastaneye gidemedim başka şehirde olduğum için ve başka doktora gittim oda iğneye başlamama izin vermedi erken olduğunu ve bebeği görmeden başlamayacağını söyledi ama ben dinlemedim her gün evimde önceki gebeliğimden kalan iğneleri kendim kullandım doktora demeden biliyorum sakıncalı ama ben 3 kayıp yaşadığım için o riske attım kendimi ve şu anda 11 haftalık hamileyim ve bebeğim benimle ve sağlıklı çok şükür aspirin iğne folikasit ve elev.t kullanıyorum şu an. inşallah sizlerde kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ..

casnım benim bebişin hayırlı olsun inşallah rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip eder.allaha emanet olun.sevgilerle

canım sağolasın verdiğin tüm bilgiler için..Ben tedaviyle hamile kaldım..dr.uma ben de ısrarla daha önce yapılsa dedim ama kese ve kalp atışlarını izlediğimiz gün başlarız dedi..hayırlısı bakalım..ben daha önceki gebeliğimde 10.haftaya girerken kaybettim..5+5 ken bebeklerimin kalp atışlarını izlemiştik..bundan yaklaşık 4 hafta sonra kalp atımları durmuştu..yani gittiğimizde başlarsak inşallah geç olmaz..Bu arada mthfr olanlar için mi B12 VİTAMİNİ alınıyor..Reçetesiz alabilliyor muyuz ben de başlasam nasıl olur acaba...Benim dr.um bu vitamini vermedi..

sevgili sevbaycığım nasılsın.bebişlerin kaç haftalık oldular .merak ediyorum sizi.gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim.

sağolun arkadaşlar çok teşekkür ederim darısı sizlerin başına inşallah rabbim kimseyi evlat hasretiyle imtihan etmesin.çok uzun değil aslında evleneli daha 3 yıl oldu ama 3 kayıbın ardından hiç çocuğum olmayacak sandım çok fazla stres yaptığım için daha 25 yaşında erken menepozun eşiğine geldim tam menepoz tedavisi başlayacak zaman hamile kaldım sizlere benim nacizane tavsiyem stresten uzuk durun asla umudunuzu kaybetmeyin allah gönlünüzün muradını versin inşallah..

Son düzenleme:

[/QUOcanım benim, benim yaptırdığım genetik tahlilde protrombin,mthfr,protein c, faktor V varDI.yani bunlar kan pıhtılaşması ile ilgili tahliller.dr.bunların hepsini aynı anda istiyor.daha ayrıntılı bir tahlil istiyorsanda o zaman hematolojiye gitmen gerekiyor.zaten kalp atışını durmasında ilk kan pıhtılaşmasını akla getiriyor.çünkü anneden bebeğe geçen kan damarlarda pıhtı oluştuğu için tıkanıklık oluyor ve bebek beslenemeyip ölüyor.inşallah rabbim birdaha böyle sorunlar yaşatmaz.sevgilerle

anladığım kadarıyla genetik tarama testinde yapılıyo bunlar.bitek protrombin yapıldı bana o da iyi çıkmıştı.diğerlerinide bir sorayım ssk doktoruna bakalım yaptırırmı isteyince.dışarda çok tutuyo tahliller.
sağol canım.umarım üzüntülü bir olaydaha yaşamayız hiç birimiz.
a.s.

sevgili sevbaycığım nasılsın.bebişlerin kaç haftalık oldular .merak ediyorum sizi.gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim.

canım merhaba..iyiyiz heyecanla gün sayıyorum..6 gün sonra randevum var..İkinci kontrolüm olucak benim..İlk kontrolde keseleri ve kalp atışlarını gördük..O gün iğneye başladım..Yani 6+1 de..Üçüzlerim ne alemde merak içindeyim..Bugün ilk kez midem bulandı ve kustum..sanırım biz burdayız diye haber verdiler..Şu an 8.haftadayım...ALLAHım inşallah herbirimizin gebeliğinin sağlıkla gelişmesini nasip eder..Sen nasılsın lekelenmeler falan bitti sağlıkla ilerliyorsun inşallah..Keyifle ve sağlıkla kal canım benim..

merhaba arkadaşlar yazılarınızı okuyorum baştan beri, çünkü bende sizinle aynı kaderi paylaşıyorum.2 yıllık evliyim.bir yılın sonunda hamile kaldım ve 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı.sonunda bir doktor buldum bana gen tahlili verdi.fV heterozigot olduğum anlaşıldı.keşke bu tahlili hiç hamile kalmadan önce yaptırsaydım diyorum ama yazılanları okudukça da şükrediyorum.6-7 düşük yapan bile var.geçen yılın temmuz ayından beri deniyoruz ama hala olmadı.ama yinede mutluyum çünkü olsaydı Allah korusun onuda kaybedebilirdik.burada yazıp sizlere katılmak istedim.çünkü birbirinize olan desteğiniz çok güzel.sonuçta birbirimizi çok iyi anlıyoruz.herkese çok geçmiş olsun diyorum.inşallah bundan sonraki bebeklerimiz sağlıkla dünyaya gelirler.sizleri tanıdığım içinde ayrıca çok mutluyum

kızlar merhaba. benim sadece mthfr677 heterozigot diğer faktör v, protein s ve c ile diğer değerler normal. bu tahlil sonuçlarını biri doçent olmak üzere 2 doktora gösterdim her ikiside sadece coraspin kullanmamın yeterli olacağını söyledi. benimde 2 kaybım var. birinin kalbi durdu dendi ve kürtajla alındı. diğeride 6 haftalıkken düştü. şimdi allah nasip eder de 3. ye hamile kalırsam sadece coraspin yeterli olurmu bilmiyorum işimi şansada bırakmak istemiyorum bunları dr.lara söyledim ısrarla iğne hakkında yorumlarını istedim ama şuan senin için gerek yok dediler kan pıhtılaşmam o kadar yoğun değilmiş:KK43:( offff napıcam ben şimdi kızlarrr yaa:KK43:( bu ay adet olunca korunmayı bırakmayı düşünüyoruz ama korkuyorumda:KK43:(

merhaba yazdıklarınızı okudum ve hemen giriş yaptım ben 1 defa hamileik geçirdim 11. hafta bebegin kalp atışlarının durduğunu öğrendim ve şok oldum kürtajla sonlandırıldı.tabi doktorlar araştırmaya sıcak bakmıyolar onlara göre basit.ama ben araştırdım ve geçen hafta mthfr 1298 heterozigot olduğumu öğrendim sanki dünya başıma yıkılmıştı taki sizi okuyana dek.şimdi folbiol kullanıyorm.2 tane doktor hamile kalınca heparin başlarız dedi ama bi tanesi coraspin ve heparin başlayalım dedi.kafam karıştı ne yapayım ?
korkularımın üzerine hemen gitmek istiyorum çünkü kürtaj olalı 6 ay oldu lütfen cevap bekliyorum

merhaba yazdıklarınızı okudum ve hemen giriş yaptım ben 1 defa hamileik geçirdim 11. hafta bebegin kalp atışlarının durduğunu öğrendim ve şok oldum kürtajla sonlandırıldı.tabi doktorlar araştırmaya sıcak bakmıyolar onlara göre basit.ama ben araştırdım ve geçen hafta mthfr 1298 heterozigot olduğumu öğrendim sanki dünya başıma yıkılmıştı taki sizi okuyana dek.şimdi folbiol kullanıyorm.2 tane doktor hamile kalınca heparin başlarız dedi ama bi tanesi coraspin ve heparin başlayalım dedi.kafam karıştı ne yapayım ?
korkularımın üzerine hemen gitmek istiyorum çünkü kürtaj olalı 6 ay oldu lütfen cevap bekliyorum

canım benim bana da dr.ler sadece 1298 hetorozigot olduğum için sadece aspirin yeterli demiştiler.o kadar çok araştırdım ki sadece aspirinle olmuyor.bir kaç kişi dışında çoğunlukla tekrar düşük oluyor.hematoloji dr.si ve bir kadın doğum prof uda için rahat etmesini istiyorsan düşük düzey heparin kullanabilirsin dedi.bende şuan gebeliğimi öğrenir öğrenmez fraxiparin 0.3mg iğne ve aspiri kullanıyorum.allaha şükür şimdilik gebelik iyi gidiyor.darısı isteyen herkesin başına.rabbim inşallah bebek isteen herkese nasip eder.

kızlar bilgisi olan varsa bana yardımcı olun nolur:KK43:( inanın ikilemde kaldım ve önümüzdeki ay bebek düşünüyorum hamile kalınca ne yapacağımı bilemez oldum. benim sadece mthfr677 heterozigot diğer faktör v, protein s ve c ile diğer değerler normal. bazısı sadece aspirin yeterli diyor hamile kalınca. bazısıda iğne tedavisi olmalısın diyor. birde korkuyorum acaba aspirin yeterli olmazsa diye çünkü allah nasıip ederse bu üçüncü hamilelik olucak ve kaybetmek istemiyorum. birde doktorum iğne gereksiz dedi. birde kafama göre iğne vurulursam nasıl gidicem ben o doktora:KK43:( dediklerini yapmamış oluyorum sonuçta. ama sırf aspirinde hiç içime sinmiyor iğne kullansam zararı olurmu acaba nolur bir fikir verin kızlar benim için çok önemli

kızlar bilgisi olan varsa bana yardımcı olun nolur:KK43:( inanın ikilemde kaldım ve önümüzdeki ay bebek düşünüyorum hamile kalınca ne yapacağımı bilemez oldum. benim sadece mthfr677 heterozigot diğer faktör v, protein s ve c ile diğer değerler normal. bazısı sadece aspirin yeterli diyor hamile kalınca. bazısıda iğne tedavisi olmalısın diyor. birde korkuyorum acaba aspirin yeterli olmazsa diye çünkü allah nasıip ederse bu üçüncü hamilelik olucak ve kaybetmek istemiyorum. birde doktorum iğne gereksiz dedi. birde kafama göre iğne vurulursam nasıl gidicem ben o doktora:KK43:( dediklerini yapmamış oluyorum sonuçta. ama sırf aspirinde hiç içime sinmiyor iğne kullansam zararı olurmu acaba nolur bir fikir verin kızlar benim için çok önemli

sevgili reisdevrimi canım benim seni çok ama çok iyi anlıyorum.senin yaşadıklarının aynısıı yaşadım.ben de iki düşük yaptım ve şimdi allaha şükür rabbim üçüncü bebeğe hamile kalmayı nasip etti.sadece aspirin benimde içime sinmediği için bende aspirin+iğneyle yola başladım ve şimdi çok şükür maşallah diyeyim:nazar:15+4günlük sağlıklı bir gebeliğim var.iyi ki sadece aspirin le denemedim.çünkü deneyipte gene düşüren ler olmuş.buda beni çok korkutuyordu.bizde düşük düzey heparin başladık.düşük düey olduğu için sorun olmuyor.dr.ler bu konuda çok kararsız bana aspirinle dene solmazsa bir dahakine iğne yaparız demişti.yaşadıklarımızı malesef anlayamıyorlar.onlar için normal deneme yanılma yapıyorlar.bu yüzden canım sakın için rahat etmeden hamile kalma.herşeyi araştır sonra başla.çünkü stresde çok önemli .birde sana şunu yazayım ben dr.ye hamile olupta gittiğimde hocam iğneye ne zaman başlayalım dediğimde kalp atışını duyduğumuzda başla demişti.bende ona ama hocam ben iki gebeliğimdede kalp atışını duyamadan bebeklerimi kaybettiğimi syledim .oda hemen fikrii değiştirdi yani eve gidince iğmneyi vurun ozaman dedi.yani dr.lerde çelişkili tam olarak bu kan pıhtılaşmasında net değiller.ya tutatrsa misali o yüzden sen dr.ni iyi seç.canım benim allaha emanet ol.inşallah rabbim en kıssa zamanda sanada nasip eder.güzel haberlerini veririsin bize.

X