mthfr 677 T hetorozigot ve 1298 hetorozigot olup gebelikde sdc aspirin kullanan varmı

sevgili celen tahlil sonuçlarını tam olarak yazar mısın.

tabiki yazarım selvihancım.ama biz 2 hafta oldu buraya tasınalı ve henuz o dosyam nerde bilmiyorum.bulurbulmaz ilk işim sonuclarımı yazmak olucak.ama o tahlil sonucumdan tek ve en net ahatırladığım mthfr 677t heterezigot.alttada genetik danısma alması uygundur.

çok teşekkürlen celenciğim.inşallah allah bizede senin yaşadığın gibi mutlulukları yaşatır.mutluluğun bebişinle bir ömür boyu sürsün.sevgilerle.

tabiki yazarım selvihancım.ama biz 2 hafta oldu buraya tasınalı ve henuz o dosyam nerde bilmiyorum.bulurbulmaz ilk işim sonuclarımı yazmak olucak.ama o tahlil sonucumdan tek ve en net ahatırladığım mthfr 677t heterezigot.alttada genetik danısma alması uygundur.

canım aslında benımde kafama bu takıldı.belkı senın mthfr heterozigot dısında baska mutasyonlarda var olabılır.bu ancak tahlıllerınde yazıyodur.buldugunda bıze yazarsan cok sevnırız.cunku bu gune 6- 7 doktora daha basvurdum ben.1 kez dusuk yapmıs ve sadece mthfr heterozigotu olan bı kısının ıgne kullanmasıda gereksız ve sakıncalı olabılıyomus.eger bızımkı sadece normal bı dusukse yanı pıhtılasmadan kaynaklanmadıysa o zaman ıgne verdıklerınde bu yenı gebelıgıde tehlıkeye atabılıyomus.bu durumda 1 kez aspırınle denemeyı onerıyolar.eger allah korusun sonuc aynı olursa o zaman ıgne dıyolar. ama ben yınede arastırmaya devam edıyorum.bıze ısık ve umut oluyosun...cok tesekkurler hersey ıcın. bu arada bu guzel melegın ısmını ne koydunuz bakalım? Allah nazarlardan korusun ınsallah.:nazar:

hadi kızlar bilgilerimizi paylaşalım burada.herkes düşüncelerini yazarsa çok sevinirim.artık en ufak bir ayrıntıyı bile atlamak istemiyorum.çünkü her düşük ayrı bir travma yaratıyor.inşallah burdan hayırlı güzel haberlerimizi veririz bir birimize.ben 2.düşükten sonra kendimi bir türlü hazır hissetmediğim için 5 ay bekledim.aralık ayında inşallah çalışmalara başlayacağız.daha şimdiden heyecan korku endişe bir birine karışmış bir durumda.sakin olmaya çalışsamda pek fazla beceremiyorum galiba.dr.ler ise sakın stres yapmayın diyorlar.bakalım hayırlısı.

--------------------------------------------------------------------------------

sevgili sido ayrıca ben hacettepede gittiğim dr haftada 2 gün folbiol,4 gün coraspirin 80mg ve bir gün becoziyme birde metioninden sınırlı diyet vermişti.şimdiki dr.genne hacettepede prof ama özel muayenehanesine gittim.aspirini 100mg ve folbiolu hergün hergün bir tana içmem gerektiğini söyledi.ayrıca diyete gerek olmadığını istediğim herşeyi yiyip içebileceğimi söyledi.yani dün içim rahatladı.bakalım girdik bir yola inşallah gene hüsran yaşamam.çünkü çok ama çok korkuyorum ne kadar araştırsam da dr ne kadar iyi oursa olsun gene allah nasip etmezsse olmaz.o yüzden inşallah allah hepimizin gönlünün muradını veririr.bu dünyada herkezin bir sınavı var.galiba bizim sınavımızda bu.allaha dua edip istemekten başka çarede yok. --------------------------------------------------------------------------------

sevgili sido ayrıca ben hacettepede gittiğim dr haftada 2 gün folbiol,4 gün coraspirin 80mg ve bir gün becoziyme birde metioninden sınırlı diyet vermişti.şimdiki dr.genne hacettepede prof ama özel muayenehanesine gittim.aspirini 100mg ve folbiolu hergün hergün bir tana içmem gerektiğini söyledi.ayrıca diyete gerek olmadığını istediğim herşeyi yiyip içebileceğimi söyledi.yani dün içim rahatladı.bakalım girdik bir yola inşallah gene hüsran yaşamam.çünkü çok ama çok korkuyorum ne kadar araştırsam da dr ne kadar iyi oursa olsun gene allah nasip etmezsse olmaz.o yüzden inşallah allah hepimizin gönlünün muradını veririr.bu dünyada herkezin bir sınavı var.galiba bizim sınavımızda bu.allaha dua edip istemekten başka çarede yok.

canım benım.yazamadım sana kusura bakma nolur.ben senın gıbı proflara ulasamıyorum ne yazıkkı ama senın yazdıkların benımde ıcımı acıyo.cok saol. ama bende kendıme gore soyle bı yol buldum.doktor sıtesı dıye bı sıte var.oraya uye oldum ve ordan doktorlara bır suru soru sorma sansı buldum. hepsı soyle soyluyo.1 dusuk var sadece bunun normal bı dusuk ıhtımalı cok yuksek dıyorlar.heterozıgotlarda pıhtılasma rıskı cok az.bu yuzden celen gıbı gebelık kaybı pıhtılasma yuzunden oldugu kesınlesen vakalar harıc ıgne onermıyolar.ancak pıhtılasma kesınlesmısse ıgne verıyolar.cunku eger pıhtılasma yoksa bu seferde heparın ıgnesı yuzunden dusuk olusabılıyomus.bu yuzden 1 kez aspırınle denemeyı onerıyolar. ama benım daha kromozom testımın sonucları gelmedı.onlar gelınce ınsallah normal cıkarda doktoruma gıdınce herseyı konusucam.beklıyorum ama bı yandanda arastırıyorum. ben gunde 1 coraspın.1 folbıol kullanıyorum.bıde b vıtamınıne baslıcam sımdılık bu kadar. senınkılerle aynımı? baglantıyı lutfen koparmayalım sakı.ozel msj bolumunude acabılırsen cok sevınırım canım

merhaba sido,ben dün dr.araştırmalarım sonucunda bir profa daha gittim.bu konuyla ilgili toplam4.dr profa gittim.bunlardan bir tanesi hematoloji uzmanı idi.bu dr lerden üçü aynı şeyi söylüyor.mtfhr 1298 hetorozigot ve mtfhr 677 t hetorozigot.diğer bütün değerleri normal olan hastaların çok düşük düzey pıhtılaşmalarını olduğunu söylüyorlar.bu nedenle sadece aspirinin yeterli olabileceğini belirtti.yinede hamile kalınca iğne olup olmamaz belli olucakmış.bu kan pıhtılaşması toplumun neredeyse yüzde kırkında olduğunu ve çoğu insanın bunu bilmediğini söyledi.kan pıhtılaşmasında risk faktör 5 laidenin normal olmaması,protein c ve protein s aktivitelerinin düşük olmasıymış.bende hepsi normal.sevgili sido ayrıca hamile kalır kalmaz 10 günlük evde dinlenme verdi.çalışmiyacakmışim.öğretmen olduğum için stres yapmama gerektiğini üstüne basa basa söyledi.bakalım allahtan hayırlısı.allah hepimizin sonunu hayır etsin.dua edelim birbirimize.

canım bıde sunu sormak ıstıyorum bende faktor 5 normal.ama proteın c ve s dıye bı test yok bende.onlar yapılmadı.acaba onlarıdamı yaptırmalıyım? bırde bılıyorum cok sordum ama hanı doktor sana demısya ıgne vurulma olayı hamıle kaldıgında bellı olur dıye ona nasıl karar verıcek onu anlayamadım tatlım.cok tesekkur edıyorum tekrar bılgını paylastıgın ve destegın ıcın.bılıyorum bı gun bebıslerımızın yaramazlıklarını paylasıcaz burda.ınanıyorum ve dua edıyorum.hem kendıme hem herkese....

sevgili sido iğne durumunu hamilelik sırasında sık sık yapılan tahliller ile anlayacakmış.yani kan değerlerine bakacaklar galiba.inanki bende seninle aynı durumdayım.bir gün rahatlıyorum ikinci gün tekrara stres başlıyor.ben aralık ayında denemelerim var bakalım ne olacak.sevgilerle.

TAHLİL SONUCUM,
Faktor 5leıden - normal
Protrombın 20210 A mutasyonu normal.
Mthfr ( 677 T )Mutasyonu hetorozigot
Mthfr (1298)Mutasyonu Heterozigot
Protein C aktivitesi biraz yüksek 144 çıktı.önemli değilmiş düşük çıkması sorun oluştururmuş..diğer bütün tahliller ve yapılan vajinal ultrason ve diğer tahlillerin hepsi normal çıktı.

sevgili sido iğne durumunu hamilelik sırasında sık sık yapılan tahliller ile anlayacakmış.yani kan değerlerine bakacaklar galiba.inanki bende seninle aynı durumdayım.bir gün rahatlıyorum ikinci gün tekrara stres başlıyor.ben aralık ayında denemelerim var bakalım ne olacak.sevgilerle.

TAHLİL SONUCUM,
Faktor 5leıden - normal
Protrombın 20210 A mutasyonu normal.
Mthfr ( 677 T )Mutasyonu hetorozigot
Mthfr (1298)Mutasyonu Heterozigot
Protein C aktivitesi biraz yüksek 144 çıktı.önemli değilmiş düşük çıkması sorun oluştururmuş..diğer bütün tahliller ve yapılan vajinal ultrason ve diğer tahlillerin hepsi normal çıktı.

canım ya gunlerdır yazamadım.sureklı arastırıyorum ınan.ama net bı sonuca ulasamadım.9 tane doktordan fıkır aldım .3 tanesı ıgne dıyo.gerı kalanlar aspırınle gebelık dene eger onuda kaybedersen o zaman ıgne dıyolar.yanı anlayacagın karmakarısıgım.artık kendımı bı doktora rahat bı sekılde emanet etmem mumkun deıl.sadece allaha emanet olsun gelecek mınık meleklerımız.ha ıgneyle ha baska turlu gelsınlerde yeter bana...bu arada sana ozelden msj atmaya calıstım ama olmadı canım.acsana ozelını.boylece baglantımızda kopmamıs olur. ben soyle bı fıkıre vardım artık.bızım durumumuz ıle ılgılı su an tıpta kesın ve net bı bılgı yok.yenı gun ısıgına cıkan bı konu bu.bu yuzdende hepsının fıkrı baska.ama yapıcak b ıseyde yok.mademkı mınık melegımızı ıstıyoruz.o zaman denemekten baska bı caremızde yok gıbı gozukuyo.ne dersın canım? sendede varmı yenı bılgıler? bıde benım anlayamadıgım bısey var bazı doktorlar bana ıgne yada hap tedavısı dıye cevap yazmıslardı.acaba o hap dedıklerı aspırınmı yoksa ıgneden daha dusuk doz olan ıgne turunde bı hapmı? ne dersın canım? kendıne ıyı bak

canım ya gunlerdır yazamadım.sureklı arastırıyorum ınan.ama net bı sonuca ulasamadım.9 tane doktordan fıkır aldım .3 tanesı ıgne dıyo.gerı kalanlar aspırınle gebelık dene eger onuda kaybedersen o zaman ıgne dıyolar.yanı anlayacagın karmakarısıgım.artık kendımı bı doktora rahat bı sekılde emanet etmem mumkun deıl.sadece allaha emanet olsun gelecek mınık meleklerımız.ha ıgneyle ha baska turlu gelsınlerde yeter bana...bu arada sana ozelden msj atmaya calıstım ama olmadı canım.acsana ozelını.boylece baglantımızda kopmamıs olur. ben soyle bı fıkıre vardım artık.bızım durumumuz ıle ılgılı su an tıpta kesın ve net bı bılgı yok.yenı gun ısıgına cıkan bı konu bu.bu yuzdende hepsının fıkrı baska.ama yapıcak b ıseyde yok.mademkı mınık melegımızı ıstıyoruz.o zaman denemekten baska bı caremızde yok gıbı gozukuyo.ne dersın canım? sendede varmı yenı bılgıler? bıde benım anlayamadıgım bısey var bazı doktorlar bana ıgne yada hap tedavısı dıye cevap yazmıslardı.acaba o hap dedıklerı aspırınmı yoksa ıgneden daha dusuk doz olan ıgne turunde bı hapmı? ne dersın canım? kendıne ıyı bak

sido merhaba..sendeki problem hangi mutasyodan kaynaklı..ben Mthfr 1298 heterozigotum..Ben de netten sürekli bilgi araştırıyorum ...arkadaşların yazılarını okuyor dr..ların bu konudaki farklı uygulamalarını öğrenmeye çalışıyorum..ben de genetik ve kan sonuçlarını yeni aldım..paylaşırsan sevinirim..

sevgili sido ,sevbay ,celen naılsınız nasıl gidiyor hayat.

canım ıyıym ben.ama daha kromozom sonuclarım gelmedı.onuda alıp doktorumla 1 kez daha gorusucem.gelısmelerı yazarım.ama arstırmalarımda devam edıyo bu arada.onları yazmıstım sana canım.yukarılara bakarsan goruceksınçhatta sana sorularım bıle vardı.farketmedın sanırım.hep paylasalım gelısmelerı.opuyorum...

sido merhaba..sendeki problem hangi mutasyodan kaynaklı..ben Mthfr 1298 heterozigotum..Ben de netten sürekli bilgi araştırıyorum ...arkadaşların yazılarını okuyor dr..ların bu konudaki farklı uygulamalarını öğrenmeye çalışıyorum..ben de genetik ve kan sonuçlarını yeni aldım..paylaşırsan sevinirim..

merhaba canım.bendekı mthfr 677 heterozigot.senınkı benımkıne gore daha az tehlıkelı yanı.ama genel olarak heterozıgot olmak yınede az rısk.doktorlara sureklı soruyorum.hepsı deısık bakıyo bu konuya.kımısı aspırınle 1 gebelık denemek gerekır dıyo.olmazsa ıgneye gecılmelı dıyo.ama bu bana bıraz ıhmal gıbı gelıyo.kımısıde gebelık rıske atılmamalı az rıskte olsa rısk rısktır bu yuzden dusuk doz ıgne tedavısıne baslanmalı dıyo.bende karmakarısıgım.ne yapsam hıc bılemıyorum ınan.1 yada 2 ay sonra denemek ıstıyorum ama.ıcım rahat olmadan nasıl yapıcam hıc bılemıyorum canım.sende arastır.hep beraber burda paylasarak daha net bı dusunceye varabılırız sanıyorum.ama sunada cok ınanıyorum.ne yaparsak yapalım.Allah ne yazdıysa o olucak.ama once elımızden gelenı yapmalıyız.sonra kendımızı allaha emanet etmelıyız dıye dusunuyorum canım.o yuzden yapabılecegım tum arastırmaları yapıcam mutlaka...

bu arada celencım mınık kızın nasıl? bıze aradavakıt buldukca guzel seyler anlatda umut bulalım canım.nasılda tatlıdır o sımdı? sen nasılsın bu arada saglıgın ıyıdır umarım..kendıne ve bebısıne cok ıyı bak.....

merhaba celenciğim nasılsın ?tatlı bebişin nasılmış acaba.ruh halin için uykulu gözüküyor galiba uykusuz geceler geçiriyorsun.allah yardımcın olsun.bunlar tatlı yorgunluklar olsa gerek .inşallah bizlerede allah nasip eder böyle güzellikleri.sevgiler

kusura bakmayın canlarım yaa forum deişmiş sizi zor buldum:) biz iyiyiz cok şükür.benm zilli acayip kucak delisi oldu..aslında ben yaptım biraz:) yılların hasretini cıkariim derken o benm canımı cıkartıo şimdi.
umarım ben kızım sizlere bu yolda bi umut bi ışık oluruz.bende bööle bi kaç kişiyi yanıma yoldaş yapmıstım kendimce.onların hikayeleri yoluma ısık tuttu hep..
tüm güzellikler sizinle olsun:))

sevgili sido dr.hamile kalınca belirli aralıklarla kan değerlerine bakacakmışona göre iğneye karar verecekmş.iğne konusunda benim de kafam çok karışk.malum yan etkileri nette okudum kemik erimesi yapıyormuş.bunun içinde hamilelikte kalsium hapı alanlar varmış.galiba bizim düşük düzey pıhtılaşma olduğu için hamilelikte en düşük mg iğneyi vurulacağız.benriske atmayı düşünmüyorum.galiba iğneyi vurulacağm.hematologda öyle demişti.iğneyi hamile kalınca kullansanda olur kullanmasanda demişti.faka riske atmaya gerek yok diyor.düşük düzey iğneyle hallolor edi.galiba bizim iş allaha kalmış.ne kadar araştırsakta kaderimizi yaşıyoruz.inşallah allah bundan sonrası için üzel iyi kader yazmıştır.allah isteyen herkesin yuvasını çocuk cıvıltılarıyla şenlendirir inşallah.herşeyin hayırlısı diyelim ve çok dua edelim birbirimize.sevgilerle

sevgili sido denilen hap bnce aspirin.ayrıca bende senin gibi her gün 1 coraspirin 100mg ve 1 folbiol alıyorum.benim aralık ayında tam beş ay oldu korunalı.aralık ayında çalışmalara başlicaz.inşallah hamile klırsam gelişmeleri sana yazarım.sende beni ihmal tme.boşuna dememişler birlikten kuvvet doğar diye.herşey gönlünce olsun.

sevgili sevbay sen nasılsın.nasıl gidiyor hayat.neler yapıyorsun var mı önemli bilgilerin paylaşırsan çok svinirim.msjlarını bekliyorum.sevgilerle

sevgili şen nasılsın.nerelerdesin senin o umut veren emaillerini özledik.inşallah iyisindir ve önemli bişey yoktur.ayrıca bende lütfü hocaya karar verdim ve kendisi çok ilgilendi.inşallah bir dahaki aya çalışmalara başlayacağız.hamile kalınca hemen gel dedi bakalım hayırlısı.inşallah bu defa herşey güzel olur.sevgilerle.inşallah seninde hayırlı doğum haberlerini alırız:emir_bebek:

X