mthfr 677 T hetorozigot ve 1298 hetorozigot olup gebelikde sdc aspirin kullanan varmı

merhaba canlarım..ECESEM ..SİDO..SELVİHAN..Hepimiz bebeklerimizi bir şekilde kaybettik ne yazık !!Şimdiyse neredeyse aynı zamanlarda ortak bir duyguda buluştuk..ALLAH İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH..Hepinizi tek tek tebrik ediyorum...Ben de hamileyim.. .benim dr.iğneyi haftaya pazartesi başlıyor yani keseyi ve kalp atışlarını görünce..endişe ediyorum bu yüzden ama...çok da takılmak canımı sıkmak istemiyorum bu duruma..Benim doktorum bu konuda rahat biraz ..corasprin kullanıyorum zaten ..keseyi ve kalp atışlarını görünce düşük düzey başlayacağız dedi..allah güzel günler göstersin inşallah herbirimize..

Ha bir de arkadaşlar iğne kullanıyorsunuz ya sizler hangi iğneyi, kaç doz kullanıyorsunuz bir de kanınıza bakılıp mı tayin ediliyor..bir de bu iğnelerin fiyatı nedir ortalama..ve devlet desteğiyle nasıl temin ederiz..

Herşey gönlünüzce olsun...

canım benim hayırlı olsn bebişin.inşallah rabbim hepimiz mutlu sona erdirir.canım benim ben fraxiparin 0.3mg günde bir kez kullanıyorum.iğnelere 4+0 da vurulmaya başladım.yani kalp atışlarını beklemedik.benimde dr.bekleyelim dedi ama biz onu dinlemedik.site bir çok kişi geç kaldığı için gene bebeklerini kaybettiklerini yazmıştıbende onları dinledim iyi kide dinlemişim.çünkü şu ana herşey çok şükür allahıma güzel gidiyor.kan tahliline gelince 3 ay aralıklarla bakılacakmış onuda ihmal etmemeliyiz.iğnenin dozu açısından.iğneleri devlet ödüyor.yani sosyal güvencen varsa hiç para vrmiyorsun.iğneleri bulmak biraz zor o yüzden önceden eczaneye haber ver ki bulsun getirsiner.
ayrca en hergün 80mg coraspirin ve becoziyme B12 vitamin ,haftada üç gün folbiol içiyorum.inşallah rabbim sonuna kadar sorunsuz bir gebelik geçirmemizi sağlar ve bebişlerimizi kucaklarız.dua edeim birbirimize.sevgilerle

canım benim hayırlı olsn bebişin.inşallah rabbim hepimiz mutlu sona erdirir.canım benim ben fraxiparin 0.3mg günde bir kez kullanıyorum.iğnelere 4+0 da vurulmaya başladım.yani kalp atışlarını beklemedik.benimde dr.bekleyelim dedi ama biz onu dinlemedik.site bir çok kişi geç kaldığı için gene bebeklerini kaybettiklerini yazmıştıbende onları dinledim iyi kide dinlemişim.çünkü şu ana herşey çok şükür allahıma güzel gidiyor.kan tahliline gelince 3 ay aralıklarla bakılacakmış onuda ihmal etmemeliyiz.iğnenin dozu açısından.iğneleri devlet ödüyor.yani sosyal güvencen varsa hiç para vrmiyorsun.iğneleri bulmak biraz zor o yüzden önceden eczaneye haber ver ki bulsun getirsiner.
ayrca en hergün 80mg coraspirin ve becoziyme B12 vitamin ,haftada üç gün folbiol içiyorum.inşallah rabbim sonuna kadar sorunsuz bir gebelik geçirmemizi sağlar ve bebişlerimizi kucaklarız.dua edeim birbirimize.sevgilerle

canım sağolasın verdiğin tüm bilgiler için..Ben tedaviyle hamile kaldım..dr.uma ben de ısrarla daha önce yapılsa dedim ama kese ve kalp atışlarını izlediğimiz gün başlarız dedi..hayırlısı bakalım..ben daha önceki gebeliğimde 10.haftaya girerken kaybettim..5+5 ken bebeklerimin kalp atışlarını izlemiştik..bundan yaklaşık 4 hafta sonra kalp atımları durmuştu..yani gittiğimizde başlarsak inşallah geç olmaz..Bu arada mthfr olanlar için mi B12 VİTAMİNİ alınıyor..Reçetesiz alabilliyor muyuz ben de başlasam nasıl olur acaba...Benim dr.um bu vitamini vermedi..

canım sağolasın verdiğin tüm bilgiler için..Ben tedaviyle hamile kaldım..dr.uma ben de ısrarla daha önce yapılsa dedim ama kese ve kalp atışlarını izlediğimiz gün başlarız dedi..hayırlısı bakalım..ben daha önceki gebeliğimde 10.haftaya girerken kaybettim..5+5 ken bebeklerimin kalp atışlarını izlemiştik..bundan yaklaşık 4 hafta sonra kalp atımları durmuştu..yani gittiğimizde başlarsak inşallah geç olmaz..Bu arada mthfr olanlar için mi B12 VİTAMİNİ alınıyor..Reçetesiz alabilliyor muyuz ben de başlasam nasıl olur acaba...Benim dr.um bu vitamini vermedi..

canım benim inşallah senin için herşey ok güzel olur iyi düünelim iyi olsun.b12 dr.ye sor istersen öyle al.bana dr.kendi verdi.bende içiyorum.devlet zaten ödemiyor.yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 6ytl gibi birşey yani fazla değil.

canım merhaba bende sen gibi iki tane düşük yaptım geçen ay gazi hastanesine gittik ve doç. dr. mehmet erdem bir dizi tahlil istedi bizden hepsi kanda bakılıyo. dünde gittik ve sonuçları aldık. MTHFR(C677T) heterazigot mutant çıktı diğer değerler normal. birde antitrombin III aktivitesi 80 - 120 aralığında olması gereekirken benimki 123. diğer protein s ve c ler normal. dr. bana hamile kalır kalmaz hemen coraspin 100 mg. başlamamı hamile kalmadanda günde bir tane folbiol kullanmamı söyledi. iğne vermedi. sizinde öyle olmuş sanırım. şuan hamilelik varmı senin durumların nasıl. iğnekullanıyomusun yoksa sadece hapmı. acaba bizim değerler o kadar kötü olmadığı içinmi sadece hap verdiler bize ne dersin canım. sanırım sen benden daha bilgilisin bu konuda bana yardımcı olursan çok sevinirim. cevabını bekliyorum. hııım birde progeston kullanmak düşükleri engellemezmiş öyle dedi dr. benim 2 düşüğüm olduğu için 3. hamileliğimde kahverengi lekelenme falan başlamadan progeston hormon hapı kullanmak istiyodum ama gerek yok etkilemiyo diyo. bu konudada bilgin varmı acaba

Selvihan, güzel bir forum açmışsın. Baştan sona okudum. Forum sana uğur getirmiş, gebeliğinin sağlıkla devamını dilerim. Darısı bizlere olsun.
Ben sizler kadar şanslı değilim, ancak tedavi ile hamile kalabiliyorum. Bir boş gebeliğim bir de 7. haftada kalp atışı duran bir gebeliğim oldu ve bir daha da tedavi ile bile gebe kalamadım. Son tedavim öncesi MTHFR 667 heterozigot çıktı. Tedaviye başlarken çocuk aspirini yanısıra fragmini gün aşırı kullandım ama tutunma olmadı. Şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca folik, coraspin ve b complex vitaminlere başlamaya karar verdim.
Forumda tüm arkadaşlardan gelecek güzel haberlerin devamını diliyorum.

selvihan msj okudukça sana gıpta ettim.senin adına da çok sevindim.su an durumun nasıl ?ne kadarlık oldu? 03 iğneye devam mı?

allah kucağınaalmak nasip etsin

gen mutasyon noktası normal bireyin sonucu

FV 1691 G/G G/A

PROTROMBİN 20210 G/G G/G

MTHFR 677 C/C C/C

SONUÇ:HASTANIN FVL SONUCU HETEROZİGOT OLARAK BULUNMUŞTUR.

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI LUN.BEN BİR DÜŞÜK YAPTIM.ACABA BUNDAN DOLAYIMI.HİBİRŞEY ANLAYAMADIM BU SONUÇLARDAN.ANLAYAN YORUMLASIN LÜTFEN.

FV 1691 G/G G/A

PROTROMBİN 20210 G/G G/G

MTHFR 677 C/C C/C

FV 1691 G/G G/A

PROTROMBİN 20210 G/G G/G

MTHFR 677 C/C C/C

ÖNCEKİLER KARIŞIKTI BU SEFER OLDU GALİBA

selvihan msj okudukça sana gıpta ettim.senin adına da çok sevindim.su an durumun nasıl ?ne kadarlık oldu? 03 iğneye devam mı?

allah kucağınaalmak nasip etsin

canım benim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.darısı tüm isteyelerin başına olsun.şimdilik çok şükür maşallah diyeyim durumum iyi gidiyor.inşallah rabbim sonuna kadar sağsalim devam ettirir.dua ediyorum burdaki isteyeen herkes ve kendim için.şu an onuncu haftadayız.evet fraxiparin 0.3mg iğneyi hergün günde bir kez kullanıyorum.bunun yanında günde bir kez coraspirin 80mg içiyorum.haftaya cumartesi randevum var.bakalım inşallah herşey iyi olur.sevgilerle

kimse yokmu.bütün yazılanları okudum.fV heterzigot olan bir kişi var galiba.bunun anlamı kan pıhtılaşmasımı.lütfen bişeyler yazın.beb bebeimi bu yüzdenmi kaybettim.birde hamile kalmayı zorlaştırırmı bu durum.çünkü uzun zamandır deniyoruz.düşükten sonra 7 ay korunmasıs denedik olmadı hala.

FV 1691 G/G G/A

PROTROMBİN 20210 G/G G/G

MTHFR 677 C/C C/C

ÖNCEKİLER KARIŞIKTI BU SEFER OLDU GALİBA

canım benim seninde kan pıhtılaşması sorunun var.bunun için tedavi olman gerekiyor.ben bu hastalık yüzünden üç arayla 5.5 haftalık iki düşük yaptım.genetik tahlile kan pıhtılaşması çıktı.5 ay tedavi gördüm.haftada 4 gü coraspirin iki gün folbiol ve haftada bir gün becozyme vitamin içtim.son ay ise her ilaçtan günde bir içmeye başladım.hamile kalırkalmazda 4+0 da hergün günde bir kez fraxiparin 0.3mg iğneye başladım.bence sende hamile kalınca iğne olman gerekecek.duruunu iyice araştır sonra hamile kal.hatta bir hematoloğada gittin.bazen kadın doğumcuların gözünden kaçan birşey olabilir.ayrıca kan pıhtılaşmasında PAP I denilen bir tahlil daha var.onuda mutlaka yaptır.ÇÜNKÜ BU TAHLİLİN SONUCUNA GÖRE DAHA YÜKSEK İĞNE KULLANMAK GEREKEBİLİYOR.

canım benim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.darısı tüm isteyelerin başına olsun.şimdilik çok şükür maşallah diyeyim durumum iyi gidiyor.inşallah rabbim sonuna kadar sağsalim devam ettirir.dua ediyorum burdaki isteyeen herkes ve kendim için.şu an onuncu haftadayız.evet fraxiparin 0.3mg iğneyi hergün günde bir kez kullanıyorum.bunun yanında günde bir kez coraspirin 80mg içiyorum.haftaya cumartesi randevum var.bakalım inşallah herşey iyi olur.sevgilerle

amin inşallah hep böyle devam eder iğneye ne zaman başlasdın tam olarak?:nazar:

canım benim seninde kan pıhtılaşması sorunun var.bunun için tedavi olman gerekiyor.ben bu hastalık yüzünden üç arayla 5.5 haftalık iki düşük yaptım.genetik tahlile kan pıhtılaşması çıktı.5 ay tedavi gördüm.haftada 4 gü coraspirin iki gün folbiol ve haftada bir gün becozyme vitamin içtim.son ay ise her ilaçtan günde bir içmeye başladım.hamile kalırkalmazda 4+0 da hergün günde bir kez fraxiparin 0.3mg iğneye başladım.bence sende hamile kalınca iğne olman gerekecek.duruunu iyice araştır sonra hamile kal.hatta bir hematoloğada gittin.bazen kadın doğumcuların gözünden kaçan birşey olabilir.ayrıca kan pıhtılaşmasında PAP I denilen bir tahlil daha var.onuda mutlaka yaptır.ÇÜNKÜ BU TAHLİLİN SONUCUNA GÖRE DAHA YÜKSEK İĞNE KULLANMAK GEREKEBİLİYOR.

canım yardımın için çok teşekkür ederim.

hemetoloğa bende bu hafta gideceğim başka hangi tahilleri yaptırmak gerekir bilgi verirsen sevinirim

kimse yokmu.bütün yazılanları okudum.fv heterzigot olan bir kişi var galiba.bunun anlamı kan pıhtılaşmasımı.lütfen bişeyler yazın.beb bebeimi bu yüzdenmi kaybettim.birde hamile kalmayı zorlaştırırmı bu durum.çünkü uzun zamandır deniyoruz.düşükten sonra 7 ay korunmasıs denedik olmadı hala.

canım benim kan pıhtılaşması hamile kalmayı zorlaştırmıyor.bununla alakası yok.stres yapma stres faktörü çok etkili oluyor hamilelikte.hormonların olumsuz etkileniyor.o yüzden çok rahat olmalı ve hamileliği kafana takmamalısın yoksa allahkorusun bir kısır döngüye girersin.bebeğinide bence kan pıhtılaşmasından kaybettin ünkü bende aynı sorunları yaşadım anneden bebeğe g,den damarlarda pıhtılaşmadan dolayoı kan akışı olmuyor ve bebek beslenemediği için de ölüyor.nşallah rabbim en kısa zamanda hamile kalmayınasip eder bol bol dua et ve sakın stres yapma.bak birde öyle dene .

meraba arkadaşlar bende 3defa kalp atışlarını alamama nedeni ile kürtaj oldum. son gebeliğimde iğne kullandım araştırma yapılmadığı halde ama günümü 6 gün geçtiği zaman başladığım için geç kalındı ve yine alamadık kalbini oda kürtajla sonuçlandı. son gebeliğimdede kürtaj olunca araştırma yapıldı ve protrombin heterezigot ve mthfr heterezigot olduğum tesbit edildi bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez gel iğneye başlayalım dediler. bende günüme daha 5 gün vardı kan testi yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim araştırma yapılan hastaneye gidemedim başka şehirde olduğum için ve başka doktora gittim oda iğneye başlamama izin vermedi erken olduğunu ve bebeği görmeden başlamayacağını söyledi ama ben dinlemedim her gün evimde önceki gebeliğimden kalan iğneleri kendim kullandım doktora demeden biliyorum sakıncalı ama ben 3 kayıp yaşadığım için o riske attım kendimi ve şu anda 11 haftalık hamileyim ve bebeğim benimle ve sağlıklı çok şükür aspirin iğne folikasit ve elev.t kullanıyorum şu an. inşallah sizlerde kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ..

Son düzenleme:
amin inşallah hep böyle devam eder iğneye ne zaman başlasdın tam olarak?:nazar:

canım benim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.darısı sizlerin başına.biz gebeliği öğrenir öğrenmez.4+0 da .dr.kalp atısını duyduktan sonra başlayalım dedi ben ise iki düşüğümede kalp atışını duyamadım ki bekleyeyim dedim ve biz vurulduk.zaten kalp atışını beklemek bazen geç olabiliyor.çünkü bu konuda okadar çok araştırdım ki bazen kendi mantığimıza yatanı yapıyoruz artık.

X