mthfr 677 T hetorozigot ve 1298 hetorozigot olup gebelikde sdc aspirin kullanan varmı

evet sevgili ecesem msj gözümden kaçtı galiba usura bakma canımbenim.şu an dosyam burda olamadığı için hatırlamıyorum ama eşim de dr.olduğu için şimdi ona sordum normal dedi.ben ozaman sinan beye gidiyordum fakat o homosisteine bakmadı.eşim kendi baktı .sinan bey yüksekte çıksa dşükte çıksa değişen bişey olmaz metioninden sınırlı diyeti ypacaksın ve fakxiparin 0.3 iğne vurulacaksın dedi.anlayacağın buhomosisteine fazla takılmayın.herşeyin hatırlısı .allah hepimizin kalbine göre verir inşallllah.sorunu cevaplayabilmişimdir inşallah başka sorunda olurs yaz canım elimden geldiğince cevaplarım.burda hepimiz birbirimize bişeyleröğretiyoruz ben çok şey öğrendim.seninde bilgilerini paylaşmak isterim yazarsan seviirim.sevgiyle kalın.

bu arada hepinizin bayramını en içten dilekleimle kutlarım.en kötü günümüz bayram güzelliğinde olsun.sevgilerle.msjlarınızı bekliyorum.beni yalnız bırakmayın canlarım benim.

bayramınız kutlu olsun kızlar....bu bebıssız gecen son bayramımız olsun.bır dahakıne ınsallah ya dogurmus yada dogurmak uzere olalım...INSALLLAAHHHHH

selam kızlar nasılsınız.nasıl gidiyor hayat.

canım merhaba sana bazı haberlerım var.ılk olarak su: ben sendekı mthfr 1298 adlı mutasyon testının bana yapılmadıgını farkettım.dıger hepsı vardı ama bırtek o yoktu.o yuzden bugun onu yaptırmak ıcın ugrastım.neysekı 1 hafta sonra ogrenebılecegım sonucu.belkı cıkar bılemıyorum.yazarım sana sonucumu. dıger haberlerım 1 profosor ve bır genetık uzmanı ıle gorustum. profosor bu durumun toplumda sık goruldugunu ama farkedılmeden saglıklı dogumların olabıldıgını soyledı.dusuk bı rısk sızdekı grup amma yınede rısk sayılır dedı.folık asıt ve b vıtamını kullanmak rıskı baskılar mutlaka yıksek doz folık asıt ve b vıtamını onerıyorum dedı.ayrıca coraspınıde onerdı.ama ıgne ancak tekrarlayan gebelık kayıplarında uygulanan ılerı bır tedavıdır ve durumun ıcın gereksız dedı.en az 3 ve daha fazlasına uygulanır dedı.1 kez daha aspırınle denemen en mantıklısı dedı.cunku tek dusuk baska sebeptende kaynaklı olabılır dedı. daha sonrada bır genetık uzmanıyla gorustum.telefonda konustuk.bana mthfr nın tekrarlayan kayıplara sebep oldugunu ancak herzaman sonucun olumsuz olmayacagını belırttı.oda yuksek doz folık asıt ve b vıtamınınden bahsettı.ayrıca bızım pıhtılasma rıskımız baya bı azmıs.daha cok folık asıt ve b vıtamını ıle artı olarak aspırın kullanarak denememı onerdı. 1 prof ve 1 genetık uzmanından bunları duyunca bıraz daha ıkna oldum gıbı. ama yınede prof. dr rıza madazlı var cerrahpasa rısklı gebelık uzmanı kendısı.baya tanınan ve basarılı bı doktormus.ondan randevu almayı basardım.normalde ılerı tarıhlere verılıyodu randevu ama bı sekılde denk getırdım.30 aralıkta goruscem onunla.ınsallah oda ıyı seyler soylerde ıcım bıraz daha rahatlar.ıste canım sımdılık haberler boyle benden...sende ne var ne yok? calısmalara basladınmı? :CüvCüv:

canım bıde sana bısey daha sorucam.esım hekım demıstın yanlıs hatırlamıyosam.belkı bılır.bu proteın c s ve homosisteın genetık tahlıllermı? yoksa normal devlet hastanesınde yapılabılıyomu? yaptırmak ıstıyorumda.cok tesekkur edıyorum sımdıden.Allah ınsallah bu gunlerden sonra bızım yuzumuzu guldurucek canım ya...ınanıyorum ben...

sevgili sido ben iyiyimfakat çok yoğunum .bu yıl 1.sınıflar beni çok yoruyor.sorularına gelince homosisteini normal tahlillede yapabilirsin.genetik bir tahlil değil.fakat protein s ve c genetik tahlille çıkıyor.bu arada rıza madazlı çok iyi bir dr.bn geçen bayram ondan randevu almıştım fakat bayram dolayısıyla dr.iptal etti.bende acıbademden doç.dr.arda lemberte gittim oda bana extra tahlil verdi onlarıda ankaraya gelince yaptırdım fakat sonuçları normal çıktı.sana hangi tahlilleri yazdığını yazayım.bu tahlilleri vermesindeki neden eğer pıhtılaşma düzeyi fazla çıkarsa iğnenin dozu artabilirmiş.o yüzden yaptırırsam iyi olur dedi.ayrıca iğne şart dedi.allah inşallah herkesin gönlünün muradını veriri.

Arkadaşlar..iğneyi ne zaman kullanacağınız konusunda nasıl bir bilgi aldınız..hamilelik başlar başlamaz mı?kalp atışları duyulmayı başlayınca mı?

merhaba sevgili sevbay.çoğunluk kalp atışını beklemeyin.geç kalabilirsiniz diyor.bende katılıyorum.riske atmaya gerek yok.ben zaten bebişlerimin ikisininde kalp atışını duymak nasip olmadı.bu nedenle ben kararımı verdim sadece aspirinlede denemeyeceğim.0.3 fraksiparin günde bir kez kullanacağım.allahtan hayırlısı.

selvihan..ben bir gebelik geçirdim..onu da 9+4 ken kaybettim..tedavi ile hamile kalmıştım..Bu nedenle 5+5 ken keseleri görmüş ve kalp atışlarını görmüştük...Yani kalp atışları vardı bundan 3 hafta sonra kalp atışları durmuştu..Ben de keseleri görünce bu iğnelere başlamak istiyorum açıkçası...dediğim gibi keseleri ilk gördüğümde kalp atışları vardı ..acaba yine öyle mi düşündü ki dr.um..5+5 te hem kese hem kalp atışlarımızı aldığımız için sanırım o haftalarda başlamak istiyor...o an kalp atışlarını dinleyememiştik..Çünki daha çok yeni demişti..Bir sonraki kontrolünde dinletirim demişti ama nasip olmadı..yani bu demektir ki..bebeklerimin 3 hafta kalp atışları vardı..valla insan şu iğne olayını nasıl olacak diye düşündükçe kafayı yiyor..sen de iğne olayına başlayacağını söylemişsin..dilerim mutlu sona ulaşırız bir sonraki gebeliklerimizde..

kızlar ınsallah hersey guzel olucak... bende mthfr 1298 tahlıl sonucu mu aldım.normal cıktı.bıraz adet duzensızlıgı olustu.sanırım stresten.ben 6 doktorla gorustum.hepsı aspırın dedıler.son olarak rıza hocaya gıdıcem.eger oda oyle derse sadece aspırınle denıcem sanırım. ama cok korkuyorum

sido sen kaç gebelik geçirmiştin hatırlatırsan sevinirim..

Benim dr umun demesine göre.....kan pıhtılaşmasına eğilimin şu an için tek geçerli tedavisi asprin ve heparin iğneleri...aslına bakarsan allaha emanetiz...sanki iğne verilince rahatlıyoruz..daha bir önlem alıyormuşuz gibi geliyor bize bir sonraki hamilelik için..ama iğne bile kimi zaman düşüğe engel olamıyor..nasip bu işler ...bizler ruhumuzu rahatlatmak ve bir sonraki hamillikte tedbirimizi alabilmek için didiniyoruz..aslında dr..lar için ya da bizler için bilinmeyen ....bir süreç bu...yani allahın takdiri gerçekten o bebekleri kucağımıza almak nasip olacaksa belki iğne belki iğnesiz ...kimbilebilir ki allahran başka..

arkadaslar ben faktor 5 heyerozıgotum bana hep ıgne dedı drlar
aslın dr ların bıle bu konuda kesın kanısı ok hangıısne gıttıysem kesın konusamıyoalar bır kısım ıgne dıyor bı kısım coraspın yeterlı dıyor bunlar hep arastırma asamasında
ınsan vucudu bır alem tıp ılerlıyor hep yenı seyler ogrenıyoruz bu sadece bır yontem eskıden aspırınle denerdık ıgneelerle denıyoruz dedı dr un bırıde
Allaha emanet olun arkadaslar

evet canım bizim hastalığımız bir buz dağı gibi.biz ancak görünen kısmını biliyoruz.dr.lerinde bilmediği o kadar çok şey var ki.hayırlısı allahtan diyip dua etmekten başka çaremiz yok galiba.inşallah allah herkesin kalbine göre verir.sevgiyle.

selam kızlar bugün itibariyle allahıma binlerce şükürler olsun maşallah 4+2günlük hamileyim.inşallah rabbim bu defa bebişimi benden ayırmaz.inşallah onu bana bağışlar.kızlar aspirin mi iğne mi derken bende iğne vurulanlar kervanına katıldım.sizlere daha öncede yazmıştım dr.ler de bu konuda çok kararsızlar diye nitekimde öğle oldu.daha önce bana aspirin kullan diyen hekim şimdi direk fraxiparin 0.3mg iğne vurulmam gerektiğini söyledi.bende zaten aspirine kara vermemiştim.o yüzden hemen 4+0 da fraxiparin 0.3mg urulmaya başladım.aspirini her gün 80mg ,becozyme hergün bir tane folbiolüde 2 gün içmem gerektiğini söyledi.bütün bunları uygulamaya başladım.allah inşallah sonuna kadar hamilelliğimi devam ettirir.tüm isteyenlerede nasip eder.sevgiyle.çok duaya ihtiyacım var.iki düşükten sonra korkuyla karışık heyecan yaşıyorum.lütfen benim içinde dua edin canlar.

Son düzenleme:

canım ya ınan cok sevındım. :CüvCüv: bılıyodum sende boyle bı suprıs oldugunu .gercekten hep merak edıyodum acaba noldu dıye.cok sevındım canım.Allah kucagına almayı nasıp etsın ınsallah.lutfen ınan once.umutlu ve guclu ol. tamam belırsız bı rahatsızlıgımız var ama yınede tedavısını bılıyoruz sukurkı...cok sevındım ınan...anlatsana bıraz ıgne kullanmak nasıl? zormu? cunku benımde doktorum belkı ıgne baslarız dedı bana

tebrık ederım caım Allah saglıkla nasıp etsın bebısını

Öncelikle tebrik ederim selvihan.Allah sağlıkla daim kılsın inşallah gebeliğini..Şu anda bizlerin öncüsü oldun bile...Dilerim kullandığın iğne sana şifa..bebeğinin yolculuğuna deva olur...endişeler bitmeyecek elbette ki...ama dua ile inanç ile sen ve herbirimiz bu yolda başarılı olacağız allahın takdiri ile...bu demek oluyor ki gebeliğin başlar başlamaz iğne tedavisine başlatmış dr.un..hadi bakalım hayırlısı..darısı bizlerin başına..

canıım benim çok teşekkür ederim darısı tüm isteyen herkesin başına.inşallah rabbim sağlıklı bir şekilde sonuna erdidir.o güzel doğum anını yaşatır.dualarım tüm isteyen herkes için.sidocum iğne konusuna gelince.erken den vurulmaya başladım.dr.önce kalp atışını duyalım dedi sonra ben iyi ama ben iki gebelik yaşadım ikisindede kalp atışı duyamadım ya geç kalırsak dedim oda hemen iyi o zaman vurulabilirsin dedi.yani anlayacağın dr.lerde tam net değil ve risk almak istemiyorlar.bizde hemen 4+0 da ilk iğneyi vurduk.karından eşim vuruyor ben cesaret edemiyorum.iğne fobisi olan biri olarak hiç ama hiç etkilemiyor beni.biraz canım acıyor vurulurken bakamıyorum ama alışırım galiba.hatta eşim dün hastanede nöbetçiydi.üşenmedim gittim nböbete ve yaptırdım.oda bak böyle zor oluyor aliş desede ben hala kendim vurma konusunda hazır hissetmiyorum kendimi.bakalım alışırım heralde.işte durumlar böyle sidocum.inşallah rabbim en kısa zamanda sana isteyen herkese nasip eder.çok dua edelim birbirimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…