- 9 Eylül 2008
- 449
- 0
-
- Konu Sahibi 29selvihan
selvihan 4+0 okudum şimdi kanda mı baktırdın hamilelik testi yaptın ozaman hemen
meraba arkadaşlar bende 3defa kalp atışlarını alamama nedeni ile kürtaj oldum. son gebeliğimde iğne kullandım araştırma yapılmadığı halde ama günümü 6 gün geçtiği zaman başladığım için geç kalındı ve yine alamadık kalbini oda kürtajla sonuçlandı. son gebeliğimdede kürtaj olunca araştırma yapıldı ve protrombin heterezigot ve mthfr heterezigot olduğum tesbit edildi bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez gel iğneye başlayalım dediler. bende günüme daha 5 gün vardı kan testi yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim araştırma yapılan hastaneye gidemedim başka şehirde olduğum için ve başka doktora gittim oda iğneye başlamama izin vermedi erken olduğunu ve bebeği görmeden başlamayacağını söyledi ama ben dinlemedim her gün evimde önceki gebeliğimden kalan iğneleri kendim kullandım doktora demeden biliyorum sakıncalı ama ben 3 kayıp yaşadığım için o riske attım kendimi ve şu anda 11 haftalık hamileyim ve bebeğim benimle ve sağlıklı çok şükür aspirin iğne folikasit ve elev.t kullanıyorum şu an. inşallah sizlerde kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ..
kıslar ya bu testler aklımı karıştırdı bendemi yaptırsam.
protrombin yapıldı bana iyi çıktı sonuç.heterozigotun protrombinle alakası varmı yoksa farklı testlermi?bende bebeğimi kalbi durduğu için kaybetmiştim.
[/QUOcanım benim, benim yaptırdığım genetik tahlilde protrombin,mthfr,protein c, faktor V varDI.yani bunlar kan pıhtılaşması ile ilgili tahliller.dr.bunların hepsini aynı anda istiyor.daha ayrıntılı bir tahlil istiyorsanda o zaman hematolojiye gitmen gerekiyor.zaten kalp atışını durmasında ilk kan pıhtılaşmasını akla getiriyor.çünkü anneden bebeğe geçen kan damarlarda pıhtı oluştuğu için tıkanıklık oluyor ve bebek beslenemeyip ölüyor.inşallah rabbim birdaha böyle sorunlar yaşatmaz.sevgilerle
meraba arkadaşlar bende 3defa kalp atışlarını alamama nedeni ile kürtaj oldum. son gebeliğimde iğne kullandım araştırma yapılmadığı halde ama günümü 6 gün geçtiği zaman başladığım için geç kalındı ve yine alamadık kalbini oda kürtajla sonuçlandı. son gebeliğimdede kürtaj olunca araştırma yapıldı ve protrombin heterezigot ve mthfr heterezigot olduğum tesbit edildi bana hamile olduğunu öğrenir öğrenmez gel iğneye başlayalım dediler. bende günüme daha 5 gün vardı kan testi yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim araştırma yapılan hastaneye gidemedim başka şehirde olduğum için ve başka doktora gittim oda iğneye başlamama izin vermedi erken olduğunu ve bebeği görmeden başlamayacağını söyledi ama ben dinlemedim her gün evimde önceki gebeliğimden kalan iğneleri kendim kullandım doktora demeden biliyorum sakıncalı ama ben 3 kayıp yaşadığım için o riske attım kendimi ve şu anda 11 haftalık hamileyim ve bebeğim benimle ve sağlıklı çok şükür aspirin iğne folikasit ve elev.t kullanıyorum şu an. inşallah sizlerde kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz biraz uzun oldu kusuruma bakmayın ..
canım sağolasın verdiğin tüm bilgiler için..Ben tedaviyle hamile kaldım..dr.uma ben de ısrarla daha önce yapılsa dedim ama kese ve kalp atışlarını izlediğimiz gün başlarız dedi..hayırlısı bakalım..ben daha önceki gebeliğimde 10.haftaya girerken kaybettim..5+5 ken bebeklerimin kalp atışlarını izlemiştik..bundan yaklaşık 4 hafta sonra kalp atımları durmuştu..yani gittiğimizde başlarsak inşallah geç olmaz..Bu arada mthfr olanlar için mi B12 VİTAMİNİ alınıyor..Reçetesiz alabilliyor muyuz ben de başlasam nasıl olur acaba...Benim dr.um bu vitamini vermedi..
kıslar ya bu testler aklımı karıştırdı bendemi yaptırsam.
protrombin yapıldı bana iyi çıktı sonuç.heterozigotun protrombinle alakası varmı yoksa farklı testlermi?bende bebeğimi kalbi durduğu için kaybetmiştim.
[/QUOcanım benim, benim yaptırdığım genetik tahlilde protrombin,mthfr,protein c, faktor V varDI.yani bunlar kan pıhtılaşması ile ilgili tahliller.dr.bunların hepsini aynı anda istiyor.daha ayrıntılı bir tahlil istiyorsanda o zaman hematolojiye gitmen gerekiyor.zaten kalp atışını durmasında ilk kan pıhtılaşmasını akla getiriyor.çünkü anneden bebeğe geçen kan damarlarda pıhtı oluştuğu için tıkanıklık oluyor ve bebek beslenemeyip ölüyor.inşallah rabbim birdaha böyle sorunlar yaşatmaz.sevgilerle
anladığım kadarıyla genetik tarama testinde yapılıyo bunlar.bitek protrombin yapıldı bana o da iyi çıkmıştı.diğerlerinide bir sorayım ssk doktoruna bakalım yaptırırmı isteyince.dışarda çok tutuyo tahliller.
sağol canım.umarım üzüntülü bir olaydaha yaşamayız hiç birimiz. a.s.
sevgili sevbaycığım nasılsın.bebişlerin kaç haftalık oldular .merak ediyorum sizi.gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim.
merhaba yazdıklarınızı okudum ve hemen giriş yaptım ben 1 defa hamileik geçirdim 11. hafta bebegin kalp atışlarının durduğunu öğrendim ve şok oldum kürtajla sonlandırıldı.tabi doktorlar araştırmaya sıcak bakmıyolar onlara göre basit.ama ben araştırdım ve geçen hafta mthfr 1298 heterozigot olduğumu öğrendim sanki dünya başıma yıkılmıştı taki sizi okuyana dek.şimdi folbiol kullanıyorm.2 tane doktor hamile kalınca heparin başlarız dedi ama bi tanesi coraspin ve heparin başlayalım dedi.kafam karıştı ne yapayım ?
korkularımın üzerine hemen gitmek istiyorum çünkü kürtaj olalı 6 ay oldu lütfen cevap bekliyorum
kızlar bilgisi olan varsa bana yardımcı olun nolur( inanın ikilemde kaldım ve önümüzdeki ay bebek düşünüyorum hamile kalınca ne yapacağımı bilemez oldum. benim sadece mthfr677 heterozigot diğer faktör v, protein s ve c ile diğer değerler normal. bazısı sadece aspirin yeterli diyor hamile kalınca. bazısıda iğne tedavisi olmalısın diyor. birde korkuyorum acaba aspirin yeterli olmazsa diye çünkü allah nasıip ederse bu üçüncü hamilelik olucak ve kaybetmek istemiyorum. birde doktorum iğne gereksiz dedi. birde kafama göre iğne vurulursam nasıl gidicem ben o doktora ( dediklerini yapmamış oluyorum sonuçta. ama sırf aspirinde hiç içime sinmiyor iğne kullansam zararı olurmu acaba nolur bir fikir verin kızlar benim için çok önemli