mthfr 677 T hetorozigot ve 1298 hetorozigot olup gebelikde sdc aspirin kullanan varmı

29selvihan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
449
0
Kızlar gebelikte sadece aspirin kullanıpta sağlıklı doğum yapan var mı.iğne vurulmaya gerek yok diyor dr.mtfhr 677 t heterozigot ve 1298 heterozigot düşük düzey pıhtılaşma olduğu içinmiş.kafam karıştı gene

Son düzenleme:
canım bende aynı durumdayım bılıyorsun.banada doktorum oyle soyledı.ama bızımle aynı durumda olan bıcok kısı ıgne kullanıyor.ve benımde bu yuzden kafam cok karısık.doktoruma guvenım sarsıldı.acaba ıhmalmı edıyolar.yanı aspırınle bı deneyelım olmazsa ıgneye gecerız cok sacma bı dusunce.ben sadece folbıol ve aspırın kullanıyorum.ıkısıde gunde 1 adet.sen neler kullanıyosun:? ve kac tane folbıol?bazıları 2 folbıol alıyomusta. ben bu ıgne konusunda bı uzmana basvurmayı dusunuyorum.eger bısey ogrenebılırsem sana mutlaka haber verıcem canım.bu arada sana ozelden msj atamıyorum.acarsan ıyı olur.sende bısey ogrenırsen bana ılet canım.opuyorum.Allah bızede meleklerımızı kısmet etsın ınsallah saglıkla...

kızlarrrr... yokmu hıc aynı durumda olan? hadı yazında kurtarın bızı bu endıseden...beklıyoruz............

canım bende mthfr677 t heterezigotum.bu illet yüzünden 7 bebeğimi kaybettim.hatta en son bebeğimde bulundu bu sonuc.onda sadece aspirin kullandım ama sonuc yine hüsrandı.en son hamileliğimde aspirinin yanında heparin iğnesi de verdi doktorum ve suan 38 günlüğk bir kızım var cok şükür.benden size tavsiye kesinlikle iğneyi kullanın...

canım cook tesekkurler.ınan bızım ıcın ıyı bı ders bu anlattıkların.ıgnenın adı ve dozu neydı canım.bıde ozelden yazdım sana.ama cok sagol cok sevındım mutlu sonunu okudugum ıcın.zorda olsa ona ulasman cok guzel....mutlu yuvanız bebısınızle heep mutlu kalsın ınsallahhh.tekrar tesekkurler

ben de mthfr heterezigotum toplam üç düşük yaptım bu düşüklerin iki tanesinde heparin iğne kullanmıştım daha sonra tekrar hamile kaldım ve bu sefer sadece bebek aspirini kullandım ayrıca folik asit ve bemiks c şimdi Allaha şükür 10 aylık çok sağlıklı bir kızım var bu iğne konusunu gerçekten çok iyi araştırmak gerekiyor inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız:))

Mthfr 1298 heterozigotum diğer testlerim normal...Ben de bu iğne olayına bir türlü akıl sır erdiremedim.Denildiğine göre diğer kan pıhılaşma faktörlerine göre sadece bu gen mutasyonuna sahip olmak düşük bir pıhtılaşma nedeni..ya da homozigot mutasyona sahip olmanın yanında daha hafif bir faktör..ancak bu mutasyona sahip olan arkadaşlarımız iğne kullanıyorlar.ancak dr.lar sadece bu mutasyona sahip olmanın iğne gerektirmeyeceği kanısında..arkadaşlarımzın mutasyonlarına bakıyorumda ..sanırım faktör v ye.. homozigot mutasyona..ya da her iki mthfr gen mutasyonuna birlikte sahip olmak daha önemli bir pıhtılaşma faktörü..ya da mthfr 677 mutasyona sahip olmak 1298 mutasyona sahip olmaktan daha önemli iğne için..sanırım bu değerlere göre yorumlanıyor ve iğnelerin 0,2 lik 0,4..ve 0,6 lık olmasına karar veriliyor..Bu olayı tam anlamıyla çözemedim ne yazık!!!

Son düzenleme:

merhaba...cok tesekkurler yazdıgın ıcın.yanı sırf ıgne dıye tutturmanında bı anlamı yok o zaman.aslında hepsı kader demek gerek.ben sunu merak ettım mthfr 677 mı heterozigotsun.yoksa mthfr 1298 mı? bırde kullandııgın ıgnelerın dozu ne kadardı? cok tesekkurler....Allah bagıslasın melegını

merhaba...aslında bu konuda boyle bır suru arastırma yapıp kafamızın gıtgıde karısmasındansa doktorlarımız keske net bı sekılde bıze durumumuzu acıklayıp ıcımızı rahat ettırseler dımı? ama bızım turk doktorlarında boyle bı alıskanlık yok.tahlılıne bakar ılacını yazar.yada hıc ılac yazmaz. bu kadar.ama hastaya durumu anlatmak.onu rahatlatmak.guvenını kazanmak.boyle bı sıkıntıları yok hıc.onlar gaaaaaayet rahatlar.bızde bı o kadar karısık.onlar ıcın senıın dusuk yapman dunyanın en normal seyı.ama bıze gore en buyuk travma.o kadar oku oku ama ne yazıkkı ınsan psıkolojısınden anlama...ne yazık dımı.... sımdı bısey sormak ıstıyorum bu durumda mthfr 677 heterozigot 1298 den bıraz dahamı tehlıkelı olmus oluyo yanı? sen ıgne kullanıcakmısın gebelıkte?

arkadaşım benim başımdan böyle birşey geçmedi ama heparin kullanmak gerekiyor aspirin tek başına yeterli gelmeyebiliyor diye biliyorum

merhaba sido,ben dün dr.araştırmalarım sonucunda bir profa daha gittim.bu konuyla ilgili toplam4.dr profa gittim.bunlardan bir tanesi hematoloji uzmanı idi.bu dr lerden üçü aynı şeyi söylüyor.mtfhr 1298 hetorozigot ve mtfhr 677 t hetorozigot.diğer bütün değerleri normal olan hastaların çok düşük düzey pıhtılaşmalarını olduğunu söylüyorlar.bu nedenle sadece aspirinin yeterli olabileceğini belirtti.yinede hamile kalınca iğne olup olmamaz belli olucakmış.bu kan pıhtılaşması toplumun neredeyse yüzde kırkında olduğunu ve çoğu insanın bunu bilmediğini söyledi.kan pıhtılaşmasında risk faktör 5 laidenin normal olmaması,protein c ve protein s aktivitelerinin düşük olmasıymış.bende hepsi normal.sevgili sido ayrıca hamile kalır kalmaz 10 günlük evde dinlenme verdi.çalışmiyacakmışim.öğretmen olduğum için stres yapmama gerektiğini üstüne basa basa söyledi.bakalım allahtan hayırlısı.allah hepimizin sonunu hayır etsin.dua edelim birbirimize.

sevgili sido ayrıca ben hacettepede gittiğim dr haftada 2 gün folbiol,4 gün coraspirin 80mg ve bir gün becoziyme birde metioninden sınırlı diyet vermişti.şimdiki dr.genne hacettepede prof ama özel muayenehanesine gittim.aspirini 100mg ve folbiolu hergün hergün bir tana içmem gerektiğini söyledi.ayrıca diyete gerek olmadığını istediğim herşeyi yiyip içebileceğimi söyledi.yani dün içim rahatladı.bakalım girdik bir yola inşallah gene hüsran yaşamam.çünkü çok ama çok korkuyorum ne kadar araştırsam da dr ne kadar iyi oursa olsun gene allah nasip etmezsse olmaz.o yüzden inşallah allah hepimizin gönlünün muradını veririr.bu dünyada herkezin bir sınavı var.galiba bizim sınavımızda bu.allaha dua edip istemekten başka çarede yok.

hadi kızlar bilgilerimizi paylaşalım burada.herkes düşüncelerini yazarsa çok sevinirim.artık en ufak bir ayrıntıyı bile atlamak istemiyorum.çünkü her düşük ayrı bir travma yaratıyor.inşallah burdan hayırlı güzel haberlerimizi veririz bir birimize.ben 2.düşükten sonra kendimi bir türlü hazır hissetmediğim için 5 ay bekledim.aralık ayında inşallah çalışmalara başlayacağız.daha şimdiden heyecan korku endişe bir birine karışmış bir durumda.sakin olmaya çalışsamda pek fazla beceremiyorum galiba.dr.ler ise sakın stres yapmayın diyorlar.bakalım hayırlısı.

Son düzenleme:
sevgili şüko sende ayrıntılı olarak tahlill sonucunu yazarsan sevinirim.ya da bütün kızlar hepinize bu msj herkes tahlil sonuçlarını yazarsa birbirimizi daha güzel değerlendiririz.hadi o güzek mesajlarınızı bekliyoruz.sevgilerle

aminnnnn sidocum rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmak isterim ama hangi heterozigot olduğumu hatırlamıyorum canım ya iğnelerden ise 0.6 lık olanı yapılmıştı maalesef büyük bir ihtimallede önceki iki düşüğüm bu iğneler yüzünden oldu düşüklerden biri tüp bebekti daha sonra doktorumu değiştirdim iğnelere gerek olmadığını eğer homozigot olsaydım gerek olacağını söylemişti Allah kendisinden binlerce kez razı olsun onun sayesinde bebeğimi kucağıma aldım

Son düzenleme:
sevgili siodo ve sevbay nasılsınız kızlar.neler yapıyorsunuz öğrendiğiniz yeni bilgiler varsa paylaşalım lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…