- 9 Eylül 2008
- 449
- 0
-
- Konu Sahibi 29selvihan
Kızlar gebelikte sadece aspirin kullanıpta sağlıklı doğum yapan var mı.iğne vurulmaya gerek yok diyor dr.mtfhr 677 t heterozigot ve 1298 heterozigot düşük düzey pıhtılaşma olduğu içinmiş.kafam karıştı gene
canım bende mthfr677 t heterezigotum.bu illet yüzünden 7 bebeğimi kaybettim.hatta en son bebeğimde bulundu bu sonuc.onda sadece aspirin kullandım ama sonuc yine hüsrandı.en son hamileliğimde aspirinin yanında heparin iğnesi de verdi doktorum ve suan 38 günlüğk bir kızım var cok şükür.benden size tavsiye kesinlikle iğneyi kullanın...
ben de mthfr heterezigotum toplam üç düşük yaptım bu düşüklerin iki tanesinde heparin iğne kullanmıştım daha sonra tekrar hamile kaldım ve bu sefer sadece bebek aspirini kullandım ayrıca folik asit ve bemiks c şimdi Allaha şükür 10 aylık çok sağlıklı bir kızım var bu iğne konusunu gerçekten çok iyi araştırmak gerekiyor inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız:))
Mthfr 1298 heterozigotum diğer testlerim normal...Ben de bu iğne olayına bir türlü akıl sır erdiremedim.Denildiğine göre diğer kan pıhılaşma faktörlerine göre sadece bu gen mutasyonuna sahip olmak düşük bir pıhtılaşma nedeni..ya da homozigot mutasyona sahip olmanın yanında daha hafif bir faktör..ancak bu mutasyona sahip olan arkadaşlarımız iğne kullanıyorlar.ancak dr.lar sadece bu mutasyona sahip olmanın iğne gerektirmeyeceği kanısında..arkadaşlarımzın mutasyonlarına bakıyorumda ..sanırım faktör v ye.. homozigot mutasyona..ya da her iki mthfr gen mutasyonuna birlikte sahip olmak daha önemli bir pıhtılaşma faktörü..ya da mthfr 677 mutasyona sahip olmak 1298 mutasyona sahip olmaktan daha önemli iğne için..sanırım bu değerlere göre yorumlanıyor ve iğnelerin 0,2 lik 0,4..ve 0,6 lık olmasına karar veriliyor..Bu olayı tam anlamıyla çözemedim ne yazık!!!