-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzüldüm başınız sağ olsun. En yakın zamanda Allah yerine sağlıklı bir evlat bağışlasın size.Herkese merhaba,
Mozaik bebegimi malesef 28 haftada erken dogum yaptim kizim cok saglikli doğdu ancak 15.gün hastane dr lari yüzünden ve beni takip eden dr tatili tercih etmesi sonucu kaybettim.
Simdi bir mozaik embriyom daha var donmuş.Yeni bir deneme yaptim saglikli bulamadik tekrar yaptirmak icin de toparlanmaya calisiyoruz.
Umarim mozaik bebeklerimiz bize tutunurlar.
Sorularının cevabıMerhaba arkadaşlar yüzde 35 mozaik embyisu olup da tutan var mı. Mozik embriyo transfer edilip hamileliğünde sorun çıkan var mı
Cok tsk ederim insallah sen de sağlikla bebegini kucagina alNe diyeceğimi bilemiyorum çok üzüldüm başınız sağ olsun. En yakın zamanda Allah yerine sağlıklı bir evlat bağışlasın size.
Çok üzüldüm canım ne diyeceğimi bilemedimHerkese merhaba,
Mozaik bebegimi malesef 28 haftada erken dogum yaptim kizim cok saglikli doğdu ancak 15.gün hastane dr lari yüzünden ve beni takip eden dr tatili tercih etmesi sonucu kaybettim.
Simdi bir mozaik embriyom daha var donmuş.Yeni bir deneme yaptim saglikli bulamadik tekrar yaptirmak icin de toparlanmaya calisiyoruz.
Umarim mozaik bebeklerimiz bize tutunurlar.
Mozaiklik oranınız kaçtı? Genelde bir deneme daha öneriyorlar ama yine de şişli memorial mozaik embriyo transferine olumlu yaklaşıyor tabii hangi kromozomlarda olduğu önemli. Memorialda sağlıkla devam eden gebelikler ve sağlıklı doğumlar olmuş.okuduklarıma ben de çok üzüldüm. pgt ile mozik tanısı konulan embriyoyu transfer ettirmedik. embriyolog, doktorum ve benim ortak kararım oldu. bu gibi durumlarda mutlaka oturup konuşulmalı.
Mozaiklik oranınız kaçtı? Genelde bir deneme daha öneriyorlar ama yine de şişli memorial mozaik embriyo transferine olumlu yaklaşıyor tabii hangi kromozomlarda olduğu önemli. Memorialda sağlıkla devam eden gebelikler ve sağlıklı doğumlar olmuş.
Mozaik turner olduğu için vermek istemediler demek benim demek istediğim embriyonuzun mozaiklik yüzdesi kaçtı? %20 ye kadar mozaikse normal %80 ise anormal arada olursa mozaik diyorlar ve %50 embriyo mozaik olan bir hastaya vermişler tutmuş amniyo bile yaptırmamış. Sizin kendinizde mozaiklik olduğu için daha dikkatli davranmak istemişlerdir. Belki embriyonuzda mozaiklik başka kromozomda olsaydı size de önerirlerdi.Anne karnında bölünürken düzelebiliyor mozaikler bu durumda tabii sağlam embriyoda bölünürken bozulup tutunamıyor bazen işte iki yönlü maalesef.oranim yuzde 4 dusuk sayiliyor ama ona ragmen yaptirdigim 2 pgt isleminde mutlaka mozaik turnerli embriyo cikti
suan anladim pgt de bu kadar ayrintili rapor vermiyorlar sanirim sadece hangi kromozomda hastalik oldugu yaziyordu raporlarda ve down ya da mozaik seklinde yaziyordu. bu bilgiler ngsde mi veriliyor acaba? doktorum ve embriyolog gerek yok saglikli bulucaz sen de mutlaka. bunlari transfer etmeyelim demisti nasip heralde gercekten saglikli bulundu transfer oldum ve tuttu 5 haftaligim.Mozaik turner olduğu için vermek istemediler demek benim demek istediğim embriyonuzun mozaiklik yüzdesi kaçtı? %20 ye kadar mozaikse normal %80 ise anormal arada olursa mozaik diyorlar ve %50 embriyo mozaik olan bir hastaya vermişler tutmuş amniyo bile yaptırmamış. Sizin kendinizde mozaiklik olduğu için daha dikkatli davranmak istemişlerdir. Belki embriyonuzda mozaiklik başka kromozomda olsaydı size de önerirlerdi.Anne karnında bölünürken düzelebiliyor mozaikler bu durumda tabii sağlam embriyoda bölünürken bozulup tutunamıyor bazen işte iki yönlü maalesef.
Evet ngs de bulunuyor. Orada tüm kromozom analizi var bir nevi amniyosentez gibisuan anladim pgt de bu kadar ayrintili rapor vermiyorlar sanirim sadece hangi kromozomda hastalik oldugu yaziyordu raporlarda ve down ya da mozaik seklinde yaziyordu. bu bilgiler ngsde mi veriliyor acaba? doktorum ve embriyolog gerek yok saglikli bulucaz sen de mutlaka. bunlari transfer etmeyelim demisti nasip heralde gercekten saglikli bulundu transfer oldum ve tuttu 5 haftaligim.
suan anladim pgt de bu kadar ayrintili rapor vermiyorlar sanirim sadece hangi kromozomda hastalik oldugu yaziyordu raporlarda ve down ya da mozaik seklinde yaziyordu. bu bilgiler ngsde mi veriliyor acaba? doktorum ve embriyolog gerek yok saglikli bulucaz sen de mutlaka. bunlari transfer etmeyelim demisti nasip heralde gercekten saglikli bulundu transfer oldum ve tuttu 5 haftaligim.
Büyük ihtimal onlar foruma girmiyor. Memorialda 10 veya 20 kadar sağlıklı doğum oldu demişlerdi. Aslında seninde sağlıklıydı mozaiklikten kaybetmedin. Zaten çok sorunlu olacağını düşündükleri mozaikleri vermiyorlar.Mozaik tranaferi olan kimse yok sanirim halen
Evet benim bebegim saglikliydi sadece rahim agzi acildigi icin erken dogdu ve kaybettim merak ettim baska var mi diye 2 embriyo var onlarda mozaikBüyük ihtimal onlar foruma girmiyor. Memorialda 10 veya 20 kadar sağlıklı doğum oldu demişlerdi. Aslında seninde sağlıklıydı mozaiklikten kaybetmedin. Zaten çok sorunlu olacağını düşündükleri mozaikleri vermiyorlar.
Canım bana transfer etmediler benim ilk bebegimde erken doğum oldu plesanta sarkmisti mozaikte plesanta ya atiyormus bu sefer perinatologa gidersin tatlım Allah yasamisindan versin çok üzüldüm sanaEvet benim bebegim saglikliydi sadece rahim agzi acildigi icin erken dogdu ve kaybettim merak ettim baska var mi diye 2 embriyo var onlarda mozaik
Ben şu kısmı anlamadım açıklayabilirmisiniz mozaik plesantaya atıyormuş derken ne demek istediniz?Canım bana transfer etmediler benim ilk bebegimde erken doğum oldu plesanta sarkmisti mozaikte plesanta ya atiyormus bu sefer perinatologa gidersin tatlım Allah yasamisindan versin çok üzüldüm sana
Ben şu kısmı anlamadım açıklayabilirmisiniz mozaik plesantaya atıyormuş derken ne demek istediniz?
Teşekkür ederim benim yaş var zaten riskli gebelik olur her ihtimaldeŞöyle mozaik olan kısım bebekte olabileceği gibi plesanta da olabiliyor içerde bebek sağlıklı tabi buda riskli gebelik oluyor
Evet cnmTeşekkür ederim benim yaş var zaten riskli gebelik olur her ihtimaldeGerçi tüp bebek yapan herkes risk grubunda sanırım