Kavimlergocu
Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 25 Ağustos 2016
- 5.917
- 8.325
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Düşün düşün yataktan çıkamadım dünden beriHayırlısı olsun hakkında inşallah hersey güzel olur sağlıklı bi şekilde bebeğin tutunur sana..
Haklısın canım inan ki biz diğerleri gibi değiliz ki trasnlokasyon belası yüzünden iki ucu boklu değnek resmen ama kalbinin sesini dinle inşallah güzel sonuç alırsın üzme kendini Allah bi yoluna koymuştur..Düşün düşün yataktan çıkamadım dünden beri
Insalalh canim ama boyle birsey varsa embiryo icin genetik tarama gerekebilirCanım bu embriyo rahme tutunurken normal olup sağlıklı bebekler olabiliyor
Önemli bir konu ve fazla örnek yok. Benim de bir mozaik embriyom var pek örnek bulamamıştım. Bizden sonrakilere de örnek kalması açısından iyi oldu açman. İnşallah güzel örnek olacak kişiler konuyu görüp gelip yazar ve sen de inşallah iyi bir örnek olursun.Mozaik embriyo transfer edilip sağlıklı doğuran var mı?
Canım test yarın elime gececek Semra hoca ile görüşeceğim .Önemli bir konu ve fazla örnek yok. Benim de bir mozaik embriyom var pek örnek bulamamıştım. Bizden sonrakilere de örnek kalması açısından iyi oldu açman. İnşallah güzel örnek olacak kişiler konuyu görüp gelip yazar ve sen de inşallah iyi bir örnek olursun.
Mozaiklik konusunda oran ve hangi kromozomda trizomi mi monozomi mi olduğu da önemli. Mozaiklik oranı ne kadar düşükse sağlıklı devam etme ihtimali o kadar fazla imiş.
Zaten genetik tarama sonucu çıktı ngs pgt lı embriyoInsalalh canim ama boyle birsey varsa embiryo icin genetik tarama gerekebilir
Kötü olmuş bide tutunsa bebek insanın zorunda gitmiyo da hem acı bi yandan bi yandan masraf üzüntü endişe korku hepsi birarada bu tup bebek işi gerçekten zor rabbim hepimize yardım etsin üzülme inşallah bi daha ki senin için güzel sonuç verir.. geriye embriyon var mı?
Tatlım hangi kromozom yarın öğreneceğim benim %45 miş oranım özelden hamilesin rahatsız etmeyim ama benim için umutsun yarın 5 gibi siteye girermisin cnm yazayım benim önceden 5 aylık kaybım var serklaj atılacak aminosentez de perinatologun kim cnm ?Selam arkadaslar,siteye pek giremiyorum hamilelik biraz sikintili basladi malum konu mozaik embriyo benim ki özetle yasadiklarimi anlatayim.
26.haftalik hamileyim su an.
Benim embriyomda 20.kromozonda %25 bozukluk vardi ben israrla transfer ettirdim.Arastirma yaptim 20.kromozon bebekte var ise yasamazmis yada plesanta da sorun olurmus biz de tek arter tek ven cikti kisacasi erken dogum olabilir organlarda sikinti olurmus bu yüzden hamleligimin basindan beri perinatolog ile devam ettik su ana kadar bebekte bir sikinti cikmadi her sey yolunda ama sorunlar bende var rahime dikis atildi cünkü fazla tüp bebek tedavisi 4 histeroskopi rahmimi yormus.o yuzden dikislik oldum simdi de dogums kadar yatiyorum insallah her sey yolunda gider
Sizlere tavsiyem hangi kromozon onu ögrenin ona göre hareket edin ve mutlaka perinatolog ile yolunuza devam edin.
Simdilik durum bu insallah sizlere daha güzel haberler verebilirim.Rabbim hepimizin kucagini doldursun,sevgiler
Tatlım hangi kromozom yarın öğreneceğim benim %45 miş oranım özelden hamilesin rahatsız etmeyim ama benim için umutsun yarın 5 gibi siteye girermisin cnm yazayım benim önceden 5 aylık kaybım var serklaj atılacak aminosentez de perinatologun kim cnm ?
Prof.Tolga Ergin doktorum özellikle tup bebek hastasi cok Femical klinik ayrica atasehir memorial da ben özel.klinigine gidiyorum cok memnunum Allah razi olsun ondan icim rahat gerisi Rabbime kaldi.Yarin girmeye calisirim unutmazsam insallah dedigim gibi ben olmasam da genetikcilerle konus ben sadece 20.kromozonu ögrendim digerlerini hic bilmiyorum yine de konusuruz opuyorum bol.sans
Saol cnm bu kadar da çok çok yeterli hamilesin yormayım seni cnmProf.Tolga Ergin doktorum özellikle tup bebek hastasi cok Femical klinik ayrica atasehir memorial da ben özel.klinigine gidiyorum cok memnunum Allah razi olsun ondan icim rahat gerisi Rabbime kaldi.Yarin girmeye calisirim unutmazsam insallah dedigim gibi ben olmasam da genetikcilerle konus ben sadece 20.kromozonu ögrendim digerlerini hic bilmiyorum yine de konusuruz opuyorum bol.sans
Canım karşıdaymış ben Prof dr Süleyman Engin Akhan veya İbrahim bildirici yi düşünüyorumBu arada ben amniyosentez yaptirmadim risk alamadim iyi bir perinatalogla ilerlemeyi tercih ettim digervtum testleri yaptirdim ikili üclü ayrintili ultrason vs. Gibi
Benimki %40 monozomi 22 ve trizomi X varmış. Yani 5 hücre incelendi ise 3ü normal 2si anomalili çıkıyor. Benim de tam anlamadığım ikisi de aynı hücrelerde bulunuyor mu yoksa birinde biri diğerinde biri mi var. Trizomi X yani klinifelter (XXY) mozaik olarak da görülebiliyor. Yaşamla bağdaşan bir anomali olduğu için biz daha fazla kararsız kaldık. İmha da ettirmedik. Yeni tedavi için de beklememiz gerekiyor.
Tatlım mozaik trizomi 3Benimki %40 monozomi 22 ve trizomi X varmış. Yani 5 hücre incelendi ise 3ü normal 2si anomalili çıkıyor. Benim de tam anlamadığım ikisi de aynı hücrelerde bulunuyor mu yoksa birinde biri diğerinde biri mi var. Trizomi X yani klinifelter (XXY) mozaik olarak da görülebiliyor. Yaşamla bağdaşan bir anomali olduğu için biz daha fazla kararsız kaldık. İmha da ettirmedik. Yeni tedavi için de beklememiz gerekiyor.
Tatlım 3 . Gende benimki ellerinde bunla ilgili karşılaştıkları örnek yokmuş bu plesanta dan alınıyormuş yüzde 15 tutma şansı var .Kesin aminosentez cvs de uygun olamazmış oda plesanta dan olduğundan yanıltıcı olabilirmişBu arada ben amniyosentez yaptirmadim risk alamadim iyi bir perinatalogla ilerlemeyi tercih ettim digervtum testleri yaptirdim ikili üclü ayrintili ultrason vs. Gibi
Tatlım 3 . Gende benimki ellerinde bunla ilgili karşılaştıkları örnek yokmuş bu plesanta dan alınıyormuş yüzde 15 tutma şansı var .Kesin aminosentez cvs de uygun olamazmış oda plesanta dan olduğundan yanıltıcı olabilirmiş
Tranklasyon mozaği hakkında hiç bilgi yokmuş Semra hoca utgun görmedi emriyo duracak cnmHic bilmiyorum inan arastir bakalim hastane bu ngs yeni uygulamaya basladi örnek cok yok genelde yeniden deneme yapilmasini oneriyorlar bende yeniden dinledim semra hn i deneme yaptim 1 tane saglikli ngs embriyom geldi transfer oldum tutmadi.naturel oldu tutmama sebebi bumuydu bilmiyorum.o zaman yine yeniden deneme yapmadan bu mozaik bebegime sans vermek istedim bu sefer yine naturel diye tutturdular ben dinlemedim emre bey vardi o zaman pes dedi kullan iyi ki.kullanmisim hatta saglikli olanda da kullansaydim belki daha iyi olurdu kismet kader iste simdi 26 haftalik haileyim halen progesteron kullaniyorum tup bebek bu vucud desteklenmek istiyor.Benden simdilik bu kadar güzel haberler verelim birbirimize insallah sevgiler
Tranklasyon mozaği hakkında hiç bilgi yokmuş Semra hoca utgun görmedi emriyo duracak cnm