-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Saol canım çok detaylı bilmiyorum NGS dosyamızı arsive taşımışlar o yüzden detaylı bilgim sadece kaliteleri hakkında yok birinde 9. Digerinde 4. kromozomlarda var mozaiklik monozomi diye hatırlıyorum bız transfere karar verdik ama bir türlü dönüş yapmadılar süreçle ilgili anlamadim
Canım benim ilgilendigin için çok teşekkür ederim evet bu makaleyi okumuştum bu tabloyada bakarsak ki Facebook'taki my perfect mosaic embryo diye bir gruba da yazdım bir kaç kişi 4. Kromozomda olani tranfer ederdim dedilerEmin olmamakla birlikte monozomi trizomiye göre daha masum diye biliyorum.
Bir de kromozomların transfer öncelik sırasını gösteren bir tablo var, ekledim aşağıya. Sizinkiler sıralamada üstlerde, bu da bir avantaj.
İlgilenirseniz tabloyu aşağıdaki linkten aldım;
May Gene Therapy: Making Decisions About Mosaic Embryos
Preimplantation genetic screening (PGS) is a genetic test designed to improve in vitro fertilization (IVF) success rates by providing information ...www.coopergenomics.com
İnşallah sizden de mozaik embriyo ile sağlıklı bir doğum hikayesi gelir
Canım benim ilgilendigin için çok teşekkür ederim evet bu makaleyi okumuştum bu tabloyada bakarsak ki Facebook'taki my perfect mosaic embryo diye bir gruba da yazdım bir kaç kişi 4. Kromozomda olani tranfer ederdim dediler
Transfere biz karar verdik ama hastaneden hala dönüş yapmıyorlar anlayamadım
Aradım canım msj yazdım Dr hatta donmuyorlarReglnin ikinci günü transfer hazırlığı için gideceksiniz bunları falan mı söylemediler?
Sormak istediklerin var ise doktorumla görüşmek istiyorum beni aratır mısınız diye hemşire hattına yaz dönerler mutlaka. Veya süreçle ilgili bilgi istiyorsan zaten hemşireler veriyor aklında ne varsa whatsapp hattına yaz bence. Hayırlı olsun tekrar
Canım senin hikayen nedir sen demi tranfers ettirdinAradım canım msj yazdım Dr hatta donmuyorlar
Aradım canım msj yazdım Dr hatta donmuyorlar
Öyledir herhalde normalde çok ilgililer yoğun olduklarıni düşünmek istiyirumAllah allah ilginç. Hemşire whatsap hattı hızlıca çözüm üretir ama yoğunlar herhalde.
Canım senin hikayen nedir sen demi tranfers ettirdin
Anladım canim Allah yardımcımiz olsun mozaik kaç seninBana sordun herhalde :)
Bir çok denemelerim oldu benim, tüm denemelerde embriyolar genetik taramaya gitti. Sadece bir tane sağlıklı bulduk o da kimyasal oldu. Bir tane de mozaik embriyom var, ileri yaşım nedeni ile henüz transfer ettirmedim. Geçen her ay kayıp bir yaştan sonra. Hala yumurta varken biraz daha deneyeyim diyorum.
Anladım canim Allah yardımcımiz olsun mozaik kaç senin
Valla ne kadar farkli şeyler var maşallah sen güzel araştırmışsinAmin
Benimkinde 16. Kromozomda %30 segmental duplikasyon var. Düşük oran ve segmental olması bakımından önerilen bir embriyo ama 16. kromozom pek masum değil, sıralamada sonda
Evet var kesinlikle şansınızı deneyin forumda aratırsanız denk gelirsiniz:)Evet varhikayelerine şahit olduğum, bebeğini sağlıkla kucağına alan 3 arkadaş var benim bildiğim, elbette bilmediklerim de vardır..
Siz kararınızı verdiniz mi?
%20 baya düşük mozaik normal bile sayıyorlar ben olsam denerdimYanlış anlamadıysam bunu bana dediler. monozomi embriyo %20 tutunma ihtimali var dediler. Daha transfer ettirmedim.
Sizin dediğiniz 3 numara sanırım. Ben transfer ettirmedim daha. Nasılsa dondu, bekliyor. Engelli olursa hamileyken karnından sıvı alıp, kürtaj yapıyorlar. Sağlıklı embriyo bulma umuduyla başka doktora yeniden tedavi olacağım.%20 baya düşük mozaik normal bile sayıyorlar ben olsam denerdim
Engelli olursa bize sormadan mi sonlandırıyorlar yani resmi olarak mı sonlardiriyorlar aile sonlandırmak istemezseSizin dediğiniz 3 numara sanırım. Ben transfer ettirmedim daha. Nasılsa dondu, bekliyor. Engelli olursa hamileyken karnından sıvı alıp, kürtaj yapıyorlar. Sağlıklı embriyo bulma umuduyla başka doktora yeniden tedavi olacağım.
Yok sanmam soruyorlardır ama kim dünyaya bile bile engelli çocuk getirir. Kürtajın yasal belli izni var ama engelli olunca o süre uzuyor.Engelli olursa bize sormadan mi sonlandırıyorlar yani resmi olarak mı sonlardiriyorlar aile sonlandırmak istemezse