Mozaik embriyo

Emin olmamakla birlikte monozomi trizomiye göre daha masum diye biliyorum.
Bir de kromozomların transfer öncelik sırasını gösteren bir tablo var, ekledim aşağıya. Sizinkiler sıralamada üstlerde, bu da bir avantaj.

İlgilenirseniz tabloyu aşağıdaki linkten aldım;

İnşallah sizden de mozaik embriyo ile sağlıklı bir doğum hikayesi gelir

Eklentiler

• 7560E25F-E3D3-4F0E-9956-D82226834C14.png
    220,6 KB · Görüntüleme: 196
Canım benim ilgilendigin için çok teşekkür ederim evet bu makaleyi okumuştum bu tabloyada bakarsak ki Facebook'taki my perfect mosaic embryo diye bir gruba da yazdım bir kaç kişi 4. Kromozomda olani tranfer ederdim dediler
Transfere biz karar verdik ama hastaneden hala dönüş yapmıyorlar anlayamadım

Reglnin ikinci günü transfer hazırlığı için gideceksiniz bunları falan mı söylemediler?
Sormak istediklerin var ise doktorumla görüşmek istiyorum beni aratır mısınız diye hemşire hattına yaz dönerler mutlaka. Veya süreçle ilgili bilgi istiyorsan zaten hemşireler veriyor aklında ne varsa whatsapp hattına yaz bence. Hayırlı olsun tekrar

Aradım canım msj yazdım Dr hatta donmuyorlar

Canım senin hikayen nedir sen demi tranfers ettirdin

Bana sordun herhalde :)
Bir çok denemelerim oldu benim, tüm denemelerde embriyolar genetik taramaya gitti. Sadece bir tane sağlıklı bulduk o da kimyasal oldu. Bir tane de mozaik embriyom var, ileri yaşım nedeni ile henüz transfer ettirmedim. Geçen her ay kayıp bir yaştan sonra. Hala yumurta varken biraz daha deneyeyim diyorum.

Anladım canim Allah yardımcımiz olsun mozaik kaç senin

Amin
Benimkinde 16. Kromozomda %30 segmental duplikasyon var. Düşük oran ve segmental olması bakımından önerilen bir embriyo ama 16. kromozom pek masum değil, sıralamada sonda
Valla ne kadar farkli şeyler var maşallah sen güzel araştırmışsin

Yanlış anlamadıysam bunu bana dediler. monozomi embriyo %20 tutunma ihtimali var dediler. Daha transfer ettirmedim.

Ya ben mozaikler den birini transferini düşünüyorum ama tek bir korkum var bebeğin engelli olma ihtimali var dimi ben öyle bişey olursa aldıramam iki seçenek olsa ya düşük yada sağlıklı doğum risk Alcam ama ilk anlattigim ihtimal sen korkuyorum

%20 baya düşük mozaik normal bile sayıyorlar ben olsam denerdim
Sizin dediğiniz 3 numara sanırım. Ben transfer ettirmedim daha. Nasılsa dondu, bekliyor. Engelli olursa hamileyken karnından sıvı alıp, kürtaj yapıyorlar. Sağlıklı embriyo bulma umuduyla başka doktora yeniden tedavi olacağım.

Eklentiler

• 65C71E96-C6C5-41AA-974A-81B7980A257C.jpeg
    134,9 KB · Görüntüleme: 224
Engelli olursa bize sormadan mi sonlandırıyorlar yani resmi olarak mı sonlardiriyorlar aile sonlandırmak istemezse

Engelli olursa bize sormadan mi sonlandırıyorlar yani resmi olarak mı sonlardiriyorlar aile sonlandırmak istemezse
Yok sanmam soruyorlardır ama kim dünyaya bile bile engelli çocuk getirir. Kürtajın yasal belli izni var ama engelli olunca o süre uzuyor.

Arkadaşlar net olarak öğrendim sonunda
4ab %45 9 .kromozom segmental digeri
6ab %50 4. Kromozom segmental

Merhaba arkadaşlar size hikayemi anlatmak istiyorum bir mozaik embriyo annesi olarak
İlk olarak 12 13 dengeli translokasyon taşıyıcısıyım genetik sorunum var burda olanlardan farkım 5. Tüpbebeğe kadar mozaik nedir bilmiyordum burdan bir sürü kişiye yazdım öğrenmeye çalıştım ama içimde hep korku vardı genetikçi transfer den yanaydı benim de geri de başka embriyom olmadığı için trasnfer oldum embriyom mozaik trizomi 1 %30 du mozaikliği sonrasın da aminosentez yaptırmam gerektiğini söylediler embriyom tuttu aminosentez yaptırdım ve sağlıklı geldi benim gibi taşıyıcı bile değil çok şükür kucağıma aldım bebeğimi haftaya 3 aylık olacak nasip olursa ben erdim muradıma Allah dileyen isteyen herkese de nasip etsin sizlere umut olması için yazdım sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…