Mozaik embriyo

Merhabalar ben %35 monosomy 14 embriyo ile hamile kaldım. Tek embriyo transfer ettik embriyo bölündü ve şuan 12 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim.
transferden önce mozaik olduğu için 16 haftada şiddetle amniyosentez önerildi. Aslında bende çok istekliydim test için ama her doktor illaki risklerinden bahsediyor bende endişe ediyorum.
Sizlerin süreci nasıldı amniyosentez yaptırdınız mı? Yoksa yaptırmamayı mı tercih ettiniz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun, mutlu olurum

Gercekten boyle benzer durumlar girunce insan umut doluyor sizin asiniza cok sevindim rabbim saglikla buyutsun

Canim boyle bir durum yasamadigim icin fikir vermem ne kadar dogru bilemedim ama herhangi bir kotu durumda aldirmayi dusunmuyorsansan bence aminosentez yaptirma

Canim boyle bir durum yasamadigim icin fikir vermem ne kadar dogru bilemedim ama herhangi bir kotu durumda aldirmayi dusunmuyorsansan bence aminosentez yaptirma
Dediğimiz gibi pek doğru değil aslında. Ben yorum değil de varsa tecrürübe paylaşımı rica etmiştim. Dediğiniz gibi bu tarz şeyler yaşanmadan yorumlanmayacak kadar hassas konular. Sizinde hassas davranmanızı varsayımlarınıza göre öneride bulunmamanızı rica ederim.

Haklisiniz

Bana trasnfer sırasında kağıt imzalattılar amniyosentez yapılmadı gerekiyor bütün yapılmazsa bütün mesuliyet hastanın diye doktorum da zaten yapılması taraftarıydı Bende yaptırdım ne varsa öğrenmek istiyordum 20. Haftaya kadar yedim bitirdim kendimi Ama sonuç temiz çıkınca daha bi rahatladı içim iyi ki yaptırmışım riski falan yok aminosentezin sonrasında dikkat edersin milyon da olan bişey düşük riski doktorun onu söylüyor ama şimdi tek yumurta ikizi olmuş sana kalmış bi durum Şimdi birileri gelip günah aldırmayacaksan yaptırma diyecekler ama herkesin günahı sevabı kendine kimseye bakma içinden ne geçiyorsa onu yap nasıl rahat hissedeceksen

Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için benimle gerçekten çok kıymetli benim için. Dediğiniz gibi maalesef o tarz sözleri sarf ediyorlar burda ve bence bu yargılayıcı yorumlar yüzünden insanlar deneyimlerini paylaşmaktan çekiniyor. biraz da bilinçsizlik bunu sebebi sanki amniyosentez sadece çok aldırmak ile ilgili bir durum gibi yaklaşıyorlar. Bu bir tanıdır sadece aldır demek değil belki ne ile karşılaşacağını bil ve hazırlan demektir. Kaldı ki bence de kimse kimse nin kararını sorma yada sorgulama hakkına sahip değil.
tekrar çok teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek.. kesinlikle öyle aminosentez yaptıranları bebek aldıranları katil gibi görüyorlar ama aslında bilmiyorlar günah dediğin şey bireysel burda herşeye şalça olmak sevap sanırım boş insan çok birde bilinçli insan çok olsa daha iyi olacakta
Aminosentez yaptırmak okadar kötü bişey değil ve kendini hazırlaman için bebek için önemli sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorsan yada hastane hastane gezmek istemiyorsan onu yaptırman gerektiğini düşünüyorum benim fikrim bu sizde iyi düşünün kalbiniz ne diyorsa bu şekilde rahatsanız hiç yaptırmayın strese girmeyin ama ben öğrenmek istiyorum diyorsanız 9 ay boyunca kendinize acı çektirmeyin derim sevgiler

Bencede canım aslında kromozom filan bir bahane allah istedikten sonra zamanı geldikten sonra olacak bir gün. Bir çok örnekte var mozaik olup doğum yapan. Pozitif sonuçlar alacaz insalah hepimiz
Merhaba.Biz de bir düşükten sonra 2 embriyolarımızı genetiğe gönderdik birinde %25 mozaik geldi. Birinde de %25 trizomi 17, monozomi 22 geldi sonuç. 3 tane de gönderilmemiş embriyomuz var. Kafamız çok karışık diğer embriyoları göndermeye korkuyoruz bir yandan sıfırdan mı başlasak diyoruz. Şu an ben ve eşim kendi genetik incelememiz için sonuç bekliyoruz. Mozaik embriyo transfer etmek zorunda kalırsam diye araştırma yapmaya başladım. Siz mozaik transfer yaptınız mı ya da bildiğiniz örnek buldunuz mu.

Mrb, bende aynı sonucla bekliyorum,Ngs sonucum bu. emriom donduruldu. Siz transfer ettirdinizmi, cok kafam karışık.cevaplarsanız sevinirim .

U Umudumtv merhabalar insaşlah sağlıkla gelmıstir bebegın .bana da umud ol benım de mozaik var yüzde kırkbeş transfer ettırırıp ettırmememekte cok kararsızım

merhaba benim de embriyo ngs sonucum parsiyel trizomi 4p imza alarak transfer yapabilriz dediler transfer yapı saglıklı sonuc yapabilir miyiz

Sizinle ayni durumdayim yuzde 30 mozaik ve 14.kromozomdayim doktorum transfer edelim dedi biraz daha tecrubelerinizden bahseder misiniz
Canim ben daha transfer olmadim tsh cok dusuk oldugu icin transfer etmediler ameliyat oldum simdi tsh normale donmesini bekliyorum normale dondugunde transeferim olucak insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…