Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
5 milyonun altında ve morfoloji 3 ün altındaysa tüp bebek diyorlar canım ileri hareketliniz hiç yok . İleri hareket çok önemli sperm hareket edip yumurtaya ulaşabilsin. Eşine bol havuç ve portakal nar sık içir

Çok teşekkürler canım. Sayı morfoloji hız hepsi kötü bizim. Dua ediyorum bol bol. Bu dediklerini yapıyorum. Bide o ilacı kullanıyorum. Bi ümit yazdım buraya benim gibi bi arkadaş varsa destek olur diye..

Merhaba canım test sonuçlarınız eşiminkine aşağı yukarı benziyor bunlar tüp bebek için yeterli .Zaten en iyisini seçiyorlar spermin .Tüp bebekte ileri hızlı hareketli olmasına gerek yok .Zaten kendileri yumurtayla spermi birleştiriyorlar .Yani spermin canlı olması Ve yumurta da sıkıntı yoksa embriyo oluşur .Hadi tutunmadı desem neyse de sizin embriyo oluşmamış bile .Eşim genetik testleri yaptırdı mı ?Böyle durumlarda genetik testlerin yapılması gerekiyor .Birde sperm DNA hasar testini mutlaka yaptırın .Ve eğer imkanınız varsa yeni tüp bebek denemesinden önce iyi bir ürologa görünün.Embriyolaırn gelişiminin olmaması pek normal değil .Ben olsam tüp bebek merkezini de değiştirirdim .

Çok teşekkürler canım. Sayı morfoloji hız hepsi kötü bizim. Dua ediyorum bol bol. Bu dediklerini yapıyorum. Bide o ilacı kullanıyorum. Bi ümit yazdım buraya benim gibi bi arkadaş varsa destek olur diye..
Merhaba embriyo ilerlememesi sadece sperm kaynaklı değil yumurta kaynaklı da oluyor ilk 3 gün yumurta sonra sperm kaynaklı yani sadece sperm yönelmeyin derim

Rica ederim canım. Keçiboynuzu kürü morfoloji ve sayıyı bizde daha kötü yaptı kür yerine pekmezini bir kaşık yesin ya da keçiboynuzunu direk tüketsin eşin

Benim de 3 Olgun yumurtadan 1 tane döllendi. Sadece 2 hücreli olmuş ilerlemedi. Benden mi eşimden mi kaynaklı nasıl anlayabiliriz bunu?

Benim de 3 Olgun yumurtadan 1 tane döllendi. Sadece 2 hücreli olmuş ilerlemedi. Benden mi eşimden mi kaynaklı nasıl anlayabiliriz bunu?
Canım senin yumurtalarında da herhangi bir sorun var mıydı doktor söylemedi mi?Genetk testlerinizi yaptırdınız mı ?Kromozomlarla alakalı olabilir belki .

Canım senin yumurtalarında da herhangi bir sorun var mıydı doktor söylemedi mi?Genetk testlerinizi yaptırdınız mı ?Kromozomlarla alakalı olabilir belki .
Genetik test yeni yaptırdık 2 aydan önce çıkmaz dediler sonuç. Dr zaten bişey incelemeden direkt yumurta büyüttü topladı ama döllenmedi. Nedenini de söylemediler. Erkek kadın faktörlü diye.

Genetik test yeni yaptırdık 2 aydan önce çıkmaz dediler sonuç. Dr zaten bişey incelemeden direkt yumurta büyüttü topladı ama döllenmedi. Nedenini de söylemediler. Erkek kadın faktörlü diye.
Bizde genetik sonuçları bekliyoruz eşim için .Ona göre tüp bebeğe başlayacağız .Bence başka bir tüp bebek merkezinde yaptırın daha sonraki denemeyi .ama önce neden böyle olduğunu öğrenmek gerek

Bizde genetik sonuçları bekliyoruz eşim için .Ona göre tüp bebeğe başlayacağız .Bence başka bir tüp bebek merkezinde yaptırın daha sonraki denemeyi .ama önce neden böyle olduğunu öğrenmek gerek
Tıp fakültesinde yaptırdık genetik testi hem eşime hem bana. 2 Aydan önce çıkmaz dediler. Sonuçlarda inş bişey çıkmaz ama çıkarsa nolacak? Tedavisi var mi? Yoksa elde edilen embriyoya pgt mi yapılacak tek çözüm bu mu? Ben tedaviyi Bahçecide yaptırdım ama bence hiç araştırmadılar. Yani körü körüne tedavi yapıldı ve sonuç elde edemedik. Hiç bir merkez ve Dr a güvenemiyorum. Az buz para da değil harcadığımız. Zaman da gidiyor. Harcadığımız emek ve kurduğumuz hayallerimizi umutlarımız söyleniyorum bile. Şimdi de corona çıktı. Onu da beklicez sanırım, işler düzelecek mi acaba ondan sonra başlanır ancak

Neden sadece eşin için yapıldı?siz nerde yaptırdınız? Ücret ne verdiniz?

Bahçeci de iyi bir merkez deniliyor bilemedim ki .Biz daha hiç başlamadık tüp bebeğe .Eşimin sperm sayısı ve hareketi çok az .O yüzden genetik test istedi doktor .Bizde eğitim araştırmaya gittik 1 buçuk ay oldu .Bir tanesi çıkmış zaten diğeri de 15 güne Çıkacak.Sanırıö sonuç kötüyse dediğiniz gibi tek çare pgt gibi .Ben defalarca kadın doğuma gittim .Herhangi bir sorun olmadığını söylediler .Yumurta sayım kalitem iyiymiş .Bizim sorun eşimde yani .İnşallah genetik temiz Çıkar.Bende tedirgin oluyorum bazen .Dediğiniz gibi çok para ödüyoruz bu tüp bebeğe .Bide ekstra PGT havuz yöntemi felan olursa artık ücreti hiç düşünemiyorum

total sperm : 140 mn
hızlı ileri : 15
yavaş ileri : 35
lökosit : 1 mn
total hareket : 55
hareketsiz : 45
sperm konsantrasyonu : 20 mn

merhaba arkadaşlar, eşimin değerleri nasıl? ileri hareketliliği nasıl yükseltebiliriz?

Morfoloji ti yazmamışsın hızı çok düşük havuç suyu hıza iyi geliyor

Morfoloji ti yazmamışsın hızı çok düşük havuç suyu hıza iyi geliyor

morfoloji yapılmamış bu defa ama sanırım pek değişmiyor, eski sonuçları şöyle

bu eylül ayındaki sonuç;
küçük baş :9
kuyruk :30
sit.drop : 10
boyun ve midpie : 20
amorf baş : 30
%1 : 1 (4-100)

temmuzda da ise;
şiddetli akrozom : 20
kuyruk : 25
küçük baş : 10
% : 1
Boyun ve midpie . 20
Sit.Drop : 10
şiddetli şekilsel : 4

Bence sperm sayınız ve hareketliliğiniz normal gayet .Hızli ileri ve yavaş ileri toplam %32 ve üstü olması gerek .Sizin yüzde 50 zaten .Belki biraz daha artırılabilir hızlı ileri oranı.Ama bu hız değeriyle de hamile kalınır.Zaten sperm sayınız da normal .ama morfoloji %1 galiba tam anlayamadım açıkçası

evet morfoloji 1 miş. açıkçası bizde anlamıyoruz, 1.5 senedir hamile kalamıyorum, bana rahim filmi dahi çekildi sorun çıkmadı, eşimde varikosel olduğu anlaşıldı o da eylül de ameliyat oldu değerleri ileri hareketlilik önemliymiş ama doktor iyi diyor buna rağmen hamile kalamıyorum.

Evet ileri hareket iyi gibi .Ana morfoloji düşük .%4 ve üstü normal kabul ediliyor .Ama her doktor Bunu önemsemiyormuş .Bide Sperm DNA hasarına baktırın .Hasar yüksekse oda hamile kalmanızı engelleyebilir .Ekstra birşeyler yaparak morfoloji biraz artar belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…